messenger konferans görüşme / Messenger Room, WhatsApp'ın Beta Sürümünde Ortaya Çıktı - Webtekno

Messenger Konferans Görüşme

messenger konferans görüşme

Facebook Messenger Odaları için en iyi 10 ipucu

Piyasada bulunan toplu video konferans uygulamalarından memnun kalmadıysanız hemen karalar bağlamanıza gerek yoktur. Facebook Messenger uygulamasını, videolu görüşmek için çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Facebook Messenger uygulamasını daha fonksiyonel bir şekilde nasıl kullanabilirsiniz?

1- Bir oda nasıl oluşturulur ve paylaşılır?

Messenger uygulamasında bir oda oluşturmak için ilk olarak uygulamayı başlatın. Daha sonra en alttaki kişiler sekmesine dokunun. En üst kısımda bulunan Oda Oluştur seçeneğine basın. Bu şekilde bir oda oluşturacaksınız. Bunu farklı kişilerle paylaşmak için Paylaş bağlantısına dokunun. Bağlantıyı kopyalayın ve herhangi bir uygulama aracılığıyla arkadaşlarınıza gönderin veya bağlantıyı istediğiniz uygulama içi paylaşım menüsünden uygulamayı seçin. 

Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyorFacebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor
  • Messenger web'de sohbet listesinin en üstündeki oda simgesini dokunun.
  • Karşınıza gelecek olan yeni ekrandan "Katıl" kısmına dokunun
  • Odayı başkalarıyla paylaşmak için, alttaki arama katılımcılarını görüntüle sekmesine dokunun.
  • Ardından Kişileri davet et altındaki mevcut bağlantıyı kopyalayın. Bağlantıyı arkadaşlarınıza göndererek odaya katılabilmelerini sağlayın.

2- Oda gizliliğini değiştirin

Messenger uygulamasında bir oda oluşturduğunuz, bağlantıya sahip olan herkes varsayılan olarak odaya dahil olabilirler. Açmış olduğunuz odayı sadece Facebook hesabı olan kişilerle sınırlamak isterseniz, oda bağlantısını paylaşmadan önce gizliliği değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için oda paylaşım ekranındaki Kimler Katılabilir seçeneğinin yan kısmında yer alan Düzenle seçeneğine dokunun. 

3- Kamerayı kapatma özelliği

Messenger uygulamasında herhangi bir odaya katılmadan önce veya odaya girdikten sonra kameranızı devre dışı bırakabilirsiniz. Cep telefonlarda bir odaya katılmadan önce kamerayı devre dışı bırakmak için ekranın üst kısmındaki kamera simgesine dokunun. Herhangi bir oda içerisindeyseniz kamerayı devre dışı bırakmak için oda ekranında yukarı kaydırın, daha sonra kamerayı kapatmak için "kamera açık" sekmesine dokunun. 

4- Kamera değiştirme

Facebok'un hikaye paylaşma özelliğinden bildiğiniz üzere ön ve arka kameralar arasında geçiş yapmak için ekrana iki kez dokunmanız yeterli oluyor. Aynı özellik sohbet odalarında da çalışır. Eğer olmaz ise, oda ekranının altında kamerayı değiştirmek için özel bir simge bulacaksınız.

5- Sesinizi kapatma

Görüşme sırasında bazen sadece başkalarını dinlemek veya sesi kapatmak isteyebilirsiniz. Bunun için mobil uygulamalarda oda ekranının alt kısmındaki sessiz simgesine dokunun. Masaüstü ve dizüstü kullanıcı iseniz, sessiz araç simgesini al araç çubuğunda bulabilirsiniz. 

6- Efekt ve Filtreleri kullanın

Videolarınıza heyecan katmak ve daha ilginç hale getirmek için AR efektleri, filtreler ekleyebilir ve hatta oda içerisinde eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz. Bunu yapmak için video önizleme ekranındaki Efektler simgesine dokunun. Altta bir grup efekt açılacaktır. Beğendiğinizi seçin ve kullanmaya başlayıseafoodplus.infoçtiğiniz efekti kaldırmak veya değiştirmek için sol üst köşede bulunan ilk simgeye tıklayın.

7- Kamera açınızı değiştirin

Bu ayarı sadece bilgisayarda yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda birden fazla kamera bulunuyorsa varsayılan kamerayı seçebilirsiniz. Snap kamerayı kullanarak Messenger videosuna yüz filtreleri ve efektler eklemek mümkündür. Bunun için yapmanız gereken tek şey Snap kamerasını açmak olacak. Aynı durum Messenger için de geçerlidir. Kamerayı değiştirmek için, bir Messenger odasının üst kısmındaki Ayarlar simgesini seçin. Ardından açılacak olan kamera seçenekleri kısmından istediğiniz kamerayı seçin. Benzer şekilde, mikrofonunuzu da değiştirebilirsiniz. Ardından kaydet'i seçin.

8- Hoparlörü devre dışı bırakma

Uygulamayı başlattığınız anda varsayılan ayarlarda kayıtlı olduğu şekilde ses çıkışı telefonunuzun hoparlör kısmında olacak, eğer isterseniz ses çıkışını kulaklık olarak ayarlayabilirsiniz. Bunun için, oda ekranını yukarı kaydırın ve hoparlör düğmesine dokunun.

9- Ekran paylaşımı

Video konferans uygulamalarının en önemli özelliklerinden biri ekran paylaşımıdır. Mobil uygulamalarda ekranınızı diğerleriyle paylaşmak için oda ekranında yukarı kaydırın ve Ekranı Paylaş sekmesinin üzerine dokunun. Paylaşımı durdurmak için video ön izleme ekranınızda Durdur üzerine dokunun. Bilgisayar kullanıcısı iseniz bulunduğunuz odanın altındaki ekran paylaşımı simgesine tıklayın. Tüm ekranınızı, veya bir pencereyi paylaşabilirsiniz.

Oda kilitleme ve açma

Eğer bulunduğunuz oda size ait ise, odanızı kilitleyebilirsiniz, böylece bağlantısına sahip olsalar bile başka hiç kimse ona katılamaz, sadece o an odanın içindekiler katılımcı olarak devam ederler. Odanızı bir bilgisayarda kilitlemek için alt taraftaki katılımcıları görüntüle simgesine tıklayın. Odayı kilitle seçeneğinin yanındaki düğmeyi etkinleştirin.



📰 Bizi Google News'den takip edin


Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır?Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır?
Facebook Messenger Rooms kullanıma sunulduFacebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu
Facebook Messenger kullanıcılarının iş ile kişisel mesajları ayırmasını sağlayacakFacebook Messenger kullanıcılarının iş ile kişisel mesajları ayırmasını sağlayacak

Online Görüşme Programları 

Teknoloji ağı gün geçtikçe gelişimini sürdürmektedir. Bu gelişim ywldfkm6, tablet, pc, bilgisayar gibi teknolojik ürünlerde sık sık karşımıza çıkmaktadır. İnsanların en çok zaman harcadığı ürünler olduğu için üzerinde en  fazla çalışılan ve karşılığında birçok gelişmeye şahit olmaktayız.

Bu gelişim ağlarının başarısı da özelikle dünyayı kasıp kavuran, herkesi etkisi altına almayı başaran korona virüstür. Korana virüs insanları eve kitlenmeyi başardığı için çoğu zaman alışveriş yapmak için bile dışarı çıkmak zorlaştı. Hal böyle olunca insanlar cafe, Restoran, iş yerleri gibi alanlarda görüşme yapamadı. Mecburi olarak teknolojinin güzelleri ile tanışma imkânı bulduk.

Home-Ofis, İş görüşmeleri, Konferanslar Artık Programlarda! 

İnsanlar gerçekleştirilmesi gereken toplantı ve konferansları pandemi zorlukları yüzünden gerçekleştiremediler. Buna bir çözüm yolu bulunması gerekiyordu çözüm olarak evlerde bilgisayar, tablet ve telefonlara yoğun şekilde dört bir yandan sarıldılar. 

Toplantı ve konferanslar dışında iş görüşmeleri de aksamaya uğradı. İnsanlar mülakata, görüşmelere kıyafetlerini giyerek donanımlı bir şekilde de firmalara, kurumlara giderek bu görüşmeleri gerçekleştirirlerdi.

Bu ve benzeri toplantı, konferans, iş görüşmeleri aksamaya uğradı buna bir çözüm yolu bulunmalıydı, aksi halde insanlar görüşmeler yapamayacak ve birçok sektör sekteye uğrayacaktı bir yandan işsizlik artışları da devam edecekti.  Pandeminin getirdiği değişikliklerden birisi olarak telefonlara dört koldan sarılarak online görüşme programları için uygulamalar indirmeye başladık. Bu uygulamalar sayesinde görüşmeler başlamış oldu.

Online Görüşme Programları Nelerdir? 

Online görüşme gerçekleştirmek için birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar hayatımızı kolaylaştırması yönünden ön plana çıkmaktadır. Mesela pandemi şartları gereği görüşmeleri gerçekleştiremeyen görüşmeler bazı uygulamalar, programlar aracılığı ile gerçekleştirilir.

Bunlara örnek verecek olursak: Whatsapp, facebook messenger, skype, spike, tox, jitsi, viber, facetime, wire, google duo, line, google hangouts, wechat, nimbuzz, tango vb. Şeklinde uygulamalarımız bunlara örnektir. Bunlar içerisinde şüphesiz en sık kullanılanlar whatsapp, facebook messenger ve skypedir. Skype, whatsapp ve facebook messenger gibi uygulamalardan sonra en sık kullanılan uygulamasıdır.

Önceki yıllarda Skype en çok kullanılan programlardan biriydi. Daha sonra watsapp en sık kullanılmaya başlanan uygulamalardan biri haline geldi. Bu şekilde kişiler ücretsiz bir şekilde görüntülü görüşme imkânını yakalamış oldu. Spike uygulaması özellikle firmalar için ideal programlar arasında yer alır. Çalışanlar için ekipler arası iletişimi kolay bir şekilde sağlıyor. Viber de diğer taraftan pc de görüntülü konuşma için tercih edilen bir diğer programlardan birisidir. Facebook messenger da görüntülü kalitesinin çok iyi olmasının yanında istediğiniz her kişiyle bağlantı kurma kolaylığı sunuyor. 

Online Görüşme Programlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Öncelikli olarak bu uygulamaları tercih edip evden bu hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız iyi bir İnternet alt yapınızın olması gerekecektir. Çünkü görüşmeler esnasında sık sık giden internet karşı taraf açısından hoş karşılanmayacaktır. 

Kılık kıyafet ve arka planda diğer dikkat etmemiz gereken noktalardır. İşe, görüşmeye nasıl gidiyorsak o hassasiyet ile giyinmeliyiz. Arka planda da gözü yormayan sade eşyalar tercih edilmelidir. 

 

Yayımlama Tarihi: 19 Kasım
Güncelleme Tarihi: 10 Mart
Yayımlama Tarihi:
19 Kasım
Güncelleme Tarihi:
10 Mart

Kidolog. com; ebeveyn ve çocuk danışmanlık platformudur. Bebeğinizin ve çocuğunuzun gelişimi için birbirinden farklı uzmanlar ile tanışmak ister misiniz? Çocuğunuzun gelişiminde bir pusula olmak isteyen alanında uzman birçok danışman ile bedensel ve ruhsal zindeliği ortaya çıkarın. Doğum öncesinde ve sonrasında sizi yalnız bırakmayacak danışmanlara ulaşmak artık çok kolay.

Facebook Messenger'dan yeni hamle! Konferans G&#;r&#;şmesi nasıl yapılır?

Mobil için Messenger

Mobil için Messenger, 9 Ağustos tarihinde iOS ve Android için yayınlandı, ardından Ekim 11 güncellemesi ile birlikte uygulama BlackBerry işletim sisteminde çalışacak şekilde güncellendi.

Aralık 'de, Avustralya, Güney Asya, Endonezya, Günay Afrika ve Venezuella gibi bazı bölgelerde Android uygulamasının çalışabilmesi için Facebook hesabı olması ihtiyacı ortadan kaldırıldı ve Messenger bu bölgelerde sadece bir kullanıcı adı ve telefon numarası ile kullanılabilme yeteneği kazandı. Bu değişikliklerin amacı, Facebook Messenger'a kendi segmentinde bulunan WhatsApp gibi alternatif mesajlaşma uygulamalarle rekabet edebilme yeteneği kazandırmaktı. Art arda gelen güncellemelerle Facebook Messanger, Android üzerinde çalışan herhangi bir text mesajlaşma uygulamasına ikame ürün olabilme yeteneği kazandırdı.

5 Mart 'te, Facebook Messenger'in Windows Phone 8 versiyonu yayınlandı. Bu versiyon, iOS ve Android versiyonlarına benziyordu fakat sohbet kafaları (chat heads) ve sesli mesajlaşma özelliği mevcut değildi.

Nisan 'te, Facebook, ana uygulamadan mesajlaşma özelliğinin çıkartıldığını ve birbirleriyle haberleşmek isteyen kullanıcıların Messenger isimli uygulamayı indirmeleri gerektiğini duyurdu.

3 Temmuz 'te iPad için bir native Facebook Messenger uygulaması yayınlandı. Bu versiyon genişletilmiş bir iPhone uygulaması değildi, özellikle iPad için tasarlanmıştı. iPad versiyonunda ortaya çıkan çoklu-pencere arayüzü, birden fazla sohbet seansını aynı anda yürütmeye olanak sağlıyordu.

17 Mart 'ye, Facebook arkadaşlarınıza para gönderebildiğiniz bir özellik ekledi. Bu özellik şu anda sadece ABD'de kullanılabilmektedir.

27 Nisan 'te, Facebook canlı video haberleşmesi özelliğini tanıttı. Bu özellik ilk olarak Belçika, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Laos, Litvanya, Meksika, Nijerya, Norveç, Umman, Pollanda, Birleşik Krallık, Amerika ve Uruguay'da kullanılmaya başlandı.

Masaüstü için Messenger

Windows Masaüstü için Messenger

5 Mart 'de, Windows Masaüstü için Messenger, Windows 7 kullanıcıları için resmi olarak yayınlandı.

21 Kasım 'de yazılım test süreci kısıtlı sayıda kullanıcı için başladı. Ancak beta-sürüm yazılımın download bağlantı bir şekilde sızdı ve Israilli blog sitesi TechIT taradından halka açıklandı. Aynı gün, Facebook linkin, Facebook Yardım Merkezi üzerinden paylaşıldığını duyurdu.

Firefox için Messenger

Ayrıca Facebook Firefox için Facebook Messenger adını verdiği bir Firefox eklentisi de piyasaya sürdü.

26 Şubat 'te, Facebook Windows ve Firefox için Messenger uygulamalarını 3 Mart 'te sonlandıracağını açıkladı.

Web için Messenger

8 Nisan 'te, Facebook, kullanıcıların seafoodplus.info'a ihtiyaç duymadan web arayüzü üzerinden sohbet edebilmelerine olarak sağlayan seafoodplus.info'u resmi olarak piyasaya sürdü.

Özellikler

Text Mesajlaşma

Etiket(Sticker) yollama

Ses kaydı yollama

Fotoğraf ve Video yollama

Canlı sesli görüşme

Canlı görüntülü görüşme

Sohbet grubu kurma

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir