16 agustos 2018 altin fiyatlari / Ağustos Altın Fiyatları Arşivi - funduszeue.info

16 Agustos 2018 Altin Fiyatlari

16 agustos 2018 altin fiyatlari

K&#;&#;&#;k altın ne kadar? Tam altın ka&#; tl? &#;eyrek altın fiyatı - Altın fiyatları Pazartesi

Dolar ve Altındaki yükseliş sürerken vatandaşlar internetten altın fiyatlarını araştırıyor. Son 10 gün içinde altın fiyatları tarihi rakamları görmeye devam ediyor. Gram altın tüm zamanların zirvesine yükseldi. Son zamanlarda dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı ,1 lira ile rekor kırdı. AA Finans Analisti İslam Memiş: "Dolar kuru yükselişlerini sürdürürse altının gram fiyatı liraya yükselebilir"

Altın gram fiyatı rekor kırdı

Son zamanlarda dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı ,1 lira ile rekor kırdı. Altının gram fiyatı bu hafta, altının ons fiyatındaki değer kayıplarına karşın dolar kurundaki yükselişlerden bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi. Haftaya ,2 lira seviyesinden başlayan gram altın, bu süreçte yükseliş eğilimini sürdürerek, 10 Ağustos Cuma günü ,1 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Bu haftayı lira seviyesinden tamamlayan altının gram fiyatı yatırımcısına bu hafta yüzde 26,6, yıl başından bu yana ise yüzde 58,1 getiri sağladı. Aynı dönemde altının ons fiyatı ise yaklaşık yüzde 0,14 değer kaybetti. Değer kaybını üst üste 5 haftaya taşıyan altının ons fiyatı, haftayı ,8 dolardan tamamladı. AA Finans Analisti İslam Memiş konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, dolar kurundaki yükselişler devam ederse altının gram fiyatının liraya çıkabileceğini söyledi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın haftanın ilk gününde lira seviyelerinde

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın haftanın ilk gününde liradan alıcı buluyor

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altının haftanın ilk gününde liradan alıcı buluyor

Küçük altın ne kadar Tam altın kaç tl Çeyrek altın fiyatı - Altın fiyatları Pazartesi

13 Ağustos Güncel altın fiyatları

ALTIN (TL/GR)

,,,59%

22 Ayar Bilezik

,,,30%

Altın (ONS)

,,,20%

Altın ($/kg)

,,,23%

Altın (Euro/kg)

,,,00%

Cumhuriyet Altını

,,,46%

Yarım Altın

,,,83%

Çeyrek Altın

,,,84%

Reşat Altını

,,,80%

Kulplu Reşat Altını

,,,97%

22 Ayar Altın TL/Gr

,,,93%

18 Ayar Altın TL/Gr

,,,92%

14 Ayar Altın TL/Gr

,,,92%

Kapalicarsi Ziynet

,,,83%

Kapalicarsi Ziynet 5 li

,,,92%

ABD’nin Türkiye’ye başlattığı yaptırım kararlarının sonuçlarının piyasalarda dalgalanmaların devam etmesine neden olduğunu belirten Memiş, "Piyasalarda sert dalgalanmaları üç ay süreceğini tahmin ediyoruz. Bu üç aylık sürede dolar kurunun yönü altının gram fiyatında belirleyici olacağını öngörüyoruz. Dolar kuru yükselişlerini sürdürürse altının gram fiyatı, liraya yükselebilir. Alınan tedbirler ve olumlu açıklamalar beklentileri karşılarsa altının gram fiyatı tekrar lira seviyesinin altına sarkarak lira seviyesine gerileyebilir." değerlendirmesinde bulundu. İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ da altın ons fiyatının yılında cazibesini yitirdiğini belirterek şunları kaydetti: "Dünyada risk algısının en yüksek olduğu zamanlarda bile ons altına olan talep zayıf kaldı. Son dönemde, ABD ve Çin arasında ticaret savaşını konuşurken bile ons altın kendisini besleyemedi. Ticaret savaşı ile ilgili hala gelişmeler sürüyor olmasına karşı fiyatlamalar üzerinde etkisi eskisi kadar etkili değil." Karadağ, yılın geri kalanında ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD-Çin arasındaki ticaret savaşlarının altının ons fiyatı üzerinde etkili olacağınıkaydetti.

Altının ons fiyatının son günlerde dolar seviyesinden destek alarak yukarı yönde hareket ettiğini ifade eden Karadağ, altının ons fiyatının güçlenmesi açısından doların üzerine yerleşmesi gerektiğini söyledi.

BAKAN ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Hürriyet gazetesinde yer alan "Bankalarımız ve BDDK ile beraber gereken önlemleri hızlı bir şekilde alacağız" açıklaması ardından piyasalar atılabilecek adımlara odaklanmış durumda.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "ABD ile Türkiye ilişkilerilerinin yaptırımlarla daha da kötüye gideceği endişesi piyasaları baskılıyor. Bundan da önemlisi siyasilerin bu süreci bir ekonomik savaş olarak gören söylemleri nedeniyle Merkez Bankası'nın gerekli görse bile faiz adımı atamayacağı endişesi satış baskısını daha da tetikliyor. Şu anda Türkiye ekonomisine ilişkin güven sarsıldı" dedi ve ekledi:

"Dün yapılan açıklamalara bakarsak bu sabah itibarıyla BDDK ile başlayarak bir dizi adım görmeyi bekliyoruz. BDDK adımı yabancılar için TL'yi piyasalardan borçlanarak bulmayı zorlaştırabilecek bir durum o yüzden önemli. Ancak tek başına kalıcı bir anlam ifade etmeyecektir. Bugün atılacak adımların ne yönde olacağı önemli. Piyasalar bu adımlara odaklanmış durumda" dedi.

Albayrak'ın açıklaması ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaların yurtdışıyla yaptıkları TL-döviz para swap işlemlerini bankaların yasal özsermayesinin yüzde 50'siyle sınırladı.

GÜNE 'TEN BAŞLADI

Geçen hafta 7 seviyesini test ettikten sonra Cuma günü akşam saatlerinde civarında işlem gören dolar/TL bu gece illikit piyasalarda seviyesini test ettikten sonra bu sabah 'da / seviyesindeydi.

Sepet bazında TL ile tarihi zirveyi gördükten sonra aynı saatte /, ile tarihi zirveyi gören euro/TL ise aynı saatte güne / seviyesinden başladı.

ERDOĞAN: EKONOMİK SAVAŞ

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik savaş" söylemi, Albayrak'ın açıkladığı "ekonomide yeni yaklaşımın" piyasalarca tatmin edici bulunmaması ve ekonomiye güvenin sarsılmasının yanı sıra ABD'nin ek gümrük vergisi açıklaması piyasaları baskılayan ve dolar/TL'nin 7 seviyesini aşmasında belirleyici olmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan haftasonu yaptığı açıklamalarda ise , ekonomiye kur üzerinden "operasyon" uygulanmaya çalışıldığını ancak Türkiye'yi tehdit etmenin kimsenin haddi olmadığını belirtirken, faiz konusunda da tuzağa düşülmeyeceğini vurguladı.

"Bu can bu tende kaldıkça bu tuzağa da gelmeyiz" diyen Erdoğan, sanayicileri de "bankalara saldırarak döviz alma yoluna gitmemeleri" için uyardı.

Türkiye'ye karşı "ekonomik bir savaş" başlatıldığını söyleyen Erdoğan bunun amacının Türk ekonomisi ve savunma mekanizmalarını etkisiz hale getirerek, Türkiye'yi finanstan başlayıp siyasete kadar tüm alanlarda teslim almak olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Şunu bilmelerini istiyorum, teslim olmayacağız, üretmeye devam edeceğiz. İhracatımızı artırmaya, istihdamımızı genişletmeye, fabrikalarımızın çarklarını işletmeye devam edeceğiz. Rekor büyüme oranlarıyla hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız."

Swap nedir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), döviz dalgalanmaların ardından swap işlemlerine sınırlama getirdi. Basında yer alan haberler ardından swap işleminin anlamı merak konusu oldu. Peki, swap işlemi nedir?

Swap, tarafların faizi ya da döviz cinsini değiştirmek suretiyle yaptıkları takas sözleşmesidir. İki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde farklı faiz ödemelerini ve/veya farklı para birimlerini karşılıklı olarak değiştirdikleri sözleşmeye swap sözleşmesi deniyor. Swap piyasasında ağırlıklı döviz swapları ile faize dayalı swap sözleşmeleri işlem görüyor. Kur Swap'ında taraflar önceden anlaştıkları oran ve koşullarda belirli bir döviz tutarını değiştirirler ancak anapara hiçbir şekilde el değiştirmez. Çapraz döviz swapında, iki farklı para birimindeki kur riski belli bir süre bertaraf edilerek, faizi yüksek olan para biriminin faiz getirisinden yararlanma adına yapılan işlemdir. Böylece kur riski taşımadan, yüksek getiriye sahip diğer kur birimine geçilmektedir.

Swaplar fx swaplar, faiz oranı swapları (IRS), çapraz döviz swapları (CCS), emtia swapları, pay (hisse senedi) swapları, toplam getiri swapları (TRS), varyans swaplar, kredi temerrüt swapları (CDS) olarak çeşitlenebilirler.

Swap işlemleri nedir?

Swap, iki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı olarak farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesidir. Swap, kelime anlamı olarak "değiş, tokuş, takas" anlamına gelir. Finans piyasalarında ise; iki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı olarak farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesidir. Forex işlemlerinde, alınan para borç verilir, satılan para ise borçlanılır. Swap bedelleri, işlem yapılan döviz kurunda pozisyon durumuna bağlı olarak, düşük faiz ve yüksek faiz ilişkisine göre hesaplanır.

Güncel altın fiyatları: Altın fiyatları düştü! Çeyrek ve gram altın ne kadar oldu?

Vatandaşların en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen altın fiyatlarında atılan ekonomik adımlarla birlikte düşüş sağlandı. Ancak yüksek fiyatlar vatandaşların alım gücünü düşürdü. Döviz kurlarında dalgalı seyir devam ediyor. Son olarak serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı ,20 lira oldu. İşte güncel altın fiyatları

Yayınlanma: - 16 Ağustos Güncellenme:

Güncel altın fiyatları: Altın fiyatları düştü! Çeyrek ve gram altın ne kadar oldu?

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogramı bin liraya geriledi. Ekonomik kriz altın fiyatlarının yükselerek tarihi rekor kırmasına neden oldu. Merkez Bankası, BDDK ve hükümet tarafından atılan adımlar sonucu altın fiyatları ve döviz kuru geriledi. Peki bugün çeyrek ve gram altın ne kadar oldu? İşte 16 Ağustos Perşembe güncel altın fiyatları…

BUGÜN GÜNCEL ÇEYREK VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

İstanbul Kapalıçarşı’da liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) ,20 liradan, bin liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin liradan, liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) liradan, bin liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin liradan, liradan alınan Yarım Ziynet liradan ve liradan alınan Çeyrek Ziynet liradan satıldı.

Altın piyasasında, en düşük bin , en yüksek ise bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 5,67 düşüşle bin liradan tamamladı.

KMKTP’de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi milyon bin ,90 lira, işlem miktarı ise bin kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise milyon bin ,16 lira oldu.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Kuveyt Türk Katılım Bankası, Urus Kıymetli Madenler, Vakıf Katılım Bankası, MKS Kıymetli Madenler ve Rona Döviz şeklinde sıralandı.

AJANSLAR  

Altınaltın fiyatlarıHükümetistanbulKuveytMerkez BankasıPerşembe

Gram altın ne kadar? Gram altın kaç para? Çeyrek altın ne kadar? Çeyrek altın kaç para? Yarım altın ne kadar? Yarım altın kaç para? Cumhuriyet altını ne kadar? Cumhuriyet altını kaç para? Kapalıçarşı`da altın kaç para? 22 ayar altın fiyatı 24 ayar altın fiyatı 14 ayar altın fiyatı İşte 26 Ağustos altın fiyatları

fotoğrafı Paylaş

Altın bugün ne kadar? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne kadar oldu? 26 Ağustos altın fiyatları

fotoğrafı Paylaş

Vatandaşların altın fiyatlarına ilgisi piyasaların kapalı olduğu tatil günlerinde de devam ediyor. Uzun Kurban Bayramı tatili ardından altın piyasası yeniden hareketlenecek. Peki, yatırımcıların gözdesi gram ve çeyrek altın fiyatı en son ne kadar olmuştu?

fotoğrafı Paylaş

,96 liradan alınırken, ,06 liradan satılıyor

fotoğrafı Paylaş

Çeyrek altın ise ,92 liradan alınırken ,66 liradan satılıyor.

fotoğrafı Paylaş

Yarım altın da ,55`den alınırken ,33 liradan satılıyor.

fotoğrafı Paylaş

Cumhuriyet altını ise ,00 liradan alınıp ,00 liradan satılıyor.

fotoğrafı Paylaş

,00 TL

fotoğrafı Paylaş

,54

fotoğrafı Paylaş

,73

fotoğrafı Paylaş

,96

fotoğrafı Paylaş

,35

fotoğrafı Paylaş

,30

fotoğrafı Paylaş

.

fotoğrafı Paylaş

.

fotoğrafı Paylaş

.

Çeyrek altın ne kadar? (16 Ağustos altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından ,1 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle negatif bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 8,7 azalışla ,0 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, düşüş eğilimini bugüne de taşıyarak önceki kapanışa göre yüzde 2,2 değer kaybıyla ,1 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın  lira, Cumhuriyet altını da liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında dolarla 4 Ocak 'den bu yana en düşük seviyesini gören altının ons fiyatı ise bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla toparlayarak  dolar seviyesinde dengelendi.

Uzmanlar, altının ons fiyatında dip seviyelerin görüldüğünü, altının gram fiyatında ise düşüşlerin bugün de devam etmesini beklediğini söyledi. 

Altının ons fiyatının yatırımcısı için alım fırsatları sunduğunu ifade eden uzmanlar, teknik açıdan ons altında doların destek konumunda olduğunu dile getirdi. 

Uzmanlar, yerli yatırımcıların döviz ve altınlarını TL’ye çevirmesinin, devletin, finans kurum ve kuruluşlarının almış olduğu tedbirlerin döviz kurlarındaki değer kayıplarında etkili olduğunu belirterek, "Dolar kuru ve altının ons fiyatında yaşanan değer kayıpları aynı haftaya denk geldiğinden altının gram fiyatında düşüşlerin hızlandığını gözlemledik. Gram altında dalgalı seyrin devam edeceğini öngörüyoruz. Teknik olarak lira aralığı geçerliliğini koruyor." değerlendirmesinde bulundu. 

VİDEO: KONUTTA YENİ KAMPANYA HAZIRLIĞI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası