cildiye dondurma tedavisi / Dermatoloji Uygulamaları - Dondurma-KRİYOTERAPİ - funduszeue.info

Cildiye Dondurma Tedavisi

cildiye dondurma tedavisi

Dondurma olarak bilinen kriyoterapi tahrip etmek esasına dayalı bir tedavi yöntemidir.

Siğil dondurmayani kriyoterapi derecedeki sıvı karbondioksit kullanılmakla beraber sıklıkla derecedeki sıvı nitrojen de kullanılır.

Tedavi sonuçları özellikle genital siğillerde çok başarılıdır.

Kryo – cerrahi sonrası hafif bir şişlik - kızartı veya yapılan bölgede su toplanması (yanıklarda olduğu gibi) kryo - cerrahinin normal sonuçlarıdır ve genellikle hastalara rahatsızlık vermez. Ağrı, nadiren oluşur ve yaranın pansumanı oldukça kolaydır ve genellikle iyileştirici ve koruyucu bir antibiyotikli krem uygulamaktan ibarettir. Kryo - cerrahi sonrası oluşan yaranın, akan temiz suyla temasının sakıncası yoktur (banyo yapmak serbesttir). Hastalar sıklıkla aynı gün veya ertesi gün işlerine, okullarına veya sosyal hayata geri dönebilir. Yaralar genellikle 1 - 4 hafta içinde kuruyup, kabuklanarak iyileşir.

Tüm siğil tiplerinde, hızlı ve iğne kullanılmadan uygulanması sebebi ile özellikle çocuklarda tercih edilir.

Kryoterapi Uygulanan Diğer Deri Hastalıkları

Dermatolojik kryo - cerrahi derinin yüzeyinde ya da içinde gelişen ve deriden alınması (çıkartılması) gereken birçok lezyonun tedavisinde kullanılır. Bunlar; siğiller, yaşla birlikte güneş gören deride ortaya çıkan hastalık aktinik keratoz, ileri yaşlarda gövde ve baş bölgesinde ortaya çıkan iyi huylu tümör olan seboreik keratoz, çocuk ve yetişkinlerde sık kullanılan ve bulaşıcı olan molloskum ve deri kanserleri olarak sıralanabilir.

Nasıl Uygulanır?

Kryo - cerrahi; sıvı azot gazının özel cihazlar kullanılarak, tahrip edilmek istenen deri oluşumuna uygulanması ile yapılır. Dokuya temas eden C0’deki sıvı azot gazı, dokuyu donduracaktır. Bu donma işlemi kısa süreli (10 - 60 saniye) olup; bu sürenin sonunda doku, normal sıcaklığına geri dönecektir. Bu kısa süreli ve ani donma - erime sürecinde hedeflenen dokudaki hücreler tahrip olup ölecektir. Artık işlev göremeyen bu ölü ve anormal hücreler, iyileşme sürecinde dokudan atılacak ve yerlerini taze dokulara bırakır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Kriyoterapi nedir? Nasıl yapılır? Avantajları nelerdir?

Kriyoterapi nedir? Nasıl yapılır? Avantajları nelerdir?

Siğiller, Hpv adı verilen bir virüs çeşidinin sebep olduğu bir deri hastalığıdır. Siğiller en çok ayak, el ve yüzlerde meydana gelmekle birlikte genital bölgede de oluşabilmektedir.  Genital siğillere kondilom da denilir ve rahim ağzı kanserlerine neden olabilmektedir. Bazı çeşitleri vücutta belirti vermeyip bulaş riski oluşturabilmektedir. Siğiller nerede oluşursa oluşsun bir çeşit virüs tarafından meydana geldiği için bulaşma riskleri oldukça fazladır. Siğiller kendini deriden kabarık, toplu iğne büyüklüğünde ve bazen de kahverengi kabarcık şeklinde gösterir. Bazen kişiden kişiye temas halinde bazen de ortak kullanılan bir eşya yoluyla bulaş gösterme ihtimali vardır. Birden fazla çeşidi bulunmaktadır ve bazı durumlarda deride oluşan lezyonlar siğil ile karıştırılabilir. Siğil sorunu ile karşılaşan kişiler kendiliğinden geçer düşüncesi ile tedavi olmamaktadırlar. El ve ayakta meydana gelen siğillerin kendiliğinden geçme gibi bir durumu söz konusudur fakat genital bölgede oluşan siğiller kendiliğinden iyileşmez mutlaka cerrahi tedavi ile tedavi edilmelidir. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için siğiller kendiliğinden iyileşir mi yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu yazımızda siğil tedavisinde başarılı sonuçlar veren kriyoterapinin ne olduğu, nasıl yapıldığı, avantajlarının neler olduğu hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızda kriyoterapi nedir, kriyoterapi nasıl yapılır ve kriyoterapi avantajları nelerdir sorularına cevaplar bulacaksınız.

Kriyoterapi nedir?

Kriyoterapi; siğillerin tedavisinde kullanılan ve lezyonların dondurulmasını amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Uygulandığı an siğillerin bir daha nüksetme olasılığını düşürmektedir. Anestezi uygulanmadan yapılan bir işlem olup hastaya eski estetik görünümünü geri verebilmektedir. Siğillerin tedavisinde birçok yöntem kullanılmaktadır fakat kısa süreli ve en etkili olan yöntemi kriyoterapi yöntemidir. Kriyoterapi işlemi lezyon üzerine gaz püskürtülmesi şeklinde uygulanan bir operasyondur. Oldukça kısa sürede tamamlanan bu işlem ile siğil problemi ortadan kalkmaktadır.

Kriyoterapi nasıl yapılır?

Kriyoterapi işlemi siğillerin yok edilmesinde kullanılan ve kişiler tarafından tercih edilen bir işlemdir. Bu işlemde amaç dondurma yöntemi ile siğillerin oluştuğu lezyonları yok etmektir. Hastaya anestezi uygulanmadan lezyonlar üzerine sıvı azot gazı verilir, azot gazı soğuk bir gaz olduğu için üst derideki hücreleri yok ederek siğilleri de ortadan kaldırır.

Kriyoterapi avantajları nelerdir?

Her tedavinin kendine göre avantajı bulunduğu gibi kriyoterapi yönteminin de avantajları bulunmaktadır. Kriyoterapi avantajları şu şekildedir:

  • Siğillerin nüksetme olasılığını azaltmaktadır.
  • Oldukça güvenli bir işlem olup başarılı sonuçlar alınmaktadır.
  • Tedavi kısa sürmektedir ve hasta aşırı derecede ağrı hissetmez.
  • Anestezi uygulanmadan yapılır.
  • Hastalar operasyon sonrası günlük yaşamına kısa sürede dönebilmektedir.

Kriyoterapi acı verir mi?

Siğil sorunu yaşayan hastaların merak ettikleri konulardan biri tedavi can acıtır mı sorusudur. Tedavi öncesi internet ortamında tedavi hakkında araştırma yapmaktadırlar. Kriyoterapi işlemi hastaya çok az miktarda acı verebilmektedir fakat zonklayıcı derecede ağrı ve acı hissettirmez. Kriyoterapi ile tedavi sağlanıp kişiye başarılı sonuçlar verebilmektedir.

Kriyoterapi sonrası nelere dikkat edilmeli?

Siğil, HPV adı verilen bir çeşit virüsten kaynaklanan, deri yüzeyinde kabarcık şeklinde kendini gösteren bir deri rahatsızlığıdır. Kişiden kişiye bulaş göstermesi son derece olanaklı bir durumdur. Çoğunlukla siğiller el, ayak ve yüzde fakat en çok genital bölgede oluşurlar. Siğiller meydana geldiği bazı kişilerde risk oluşturabilir. Çocuklarda, gençlerde, AIDS ve HIV gibi virüslere karşı bağışıklığı düşük seviyede olan kişiler için risk faktörüdür. Bazı siğiller kendiliğinden medikal tedavilerle iyileşebilir fakat genital siğiller kendiliğinden iyileşme göstermeyebilir. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi siğiller kendiliğinden iyileşir mi adlı yazımızı okuyarak alabilirsiniz. Günümüzde siğil tedavisi adına uygulanan birçok yöntem gelişmiştir. Siğiller bu güne kadar cerrahi ve lazer yöntemi ile tedavi edilmekteydi. Günümüzde lazer tedavisi ile birlikte kriyoterapi tedavisi de uygulanmaktadır. Kriyoterapi tedavisinde amaç, siğilin oluştuğu lezyonun yakılarak yok edilmesidir. Lazer yöntemi de siğil tedavisinde oldukça sık tercih edilen ve başarılı sonuçlar veren bir yöntemdir. Lazerle siğil tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi almak için lazerle siğil tedavisi nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz. Kriyoterapi operasyonu ile siğil tedavisi yaptıran hastaların operasyon sonrası dikkat dikkat etmesi gereken konular bulunmaktadır. Operasyon sonrası şişlik ve sıvı toplanması gibi komplikasyonlar gelişebilir. İşlem sonrası operasyon bölgesinde kabuklanma oluşabilir, oluşan kabuklanma kendiliğinden dökülmektedir. Eğer dökülmez ise antibiyotikli merhemler kullanılmalıdır. Sonuç olarak kriyoterapi sonrası bakım oldukça önem taşımaktadır.

Kriyoterapi sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?

Kriyoterapi işlemini yaptıran kişilerin merak ettikleri konu operasyon sonrası iyileşme süreçleri olmaktadır. Kriyoterapi sonrası iyileşme süreci 1 ila 4 hafta arasında değişmektedir. Oluşan yaralar iyileşme süreci boyunca kendiliğinden dökülür ve iyileşir.

Kriyoterapi sonrası iz kalır mı?

Kriyoterapi, açık yara oluşturulmadan gerçekleştirilen bir operasyon olduğu için bu hastaya avantaj sağlamaktadır. Yaralar kabuklarını döktükten sonra yerine sağlıklı deri çıkmaktadır. Deride nadir de olsa bir takım izler kalabilmektedir.

Kriyoterapi zararlı mı?

Kriyoterapi siğil tedavisinde kullanılan ve hastaya eski estetik görünümünü veren bir uygulamadır. Siğiller tedavi edildikten sonra nüksetme olasılığına sahiptir. Fakat kriyoterapi işlemi hastalığın nüksetme yani tekrar etme olasılığını azaltmaktadır. Kriyoterapi işlemi zararlı bir operasyon değildir aksine uygulanması avantajlı bir operasyondur. Sonuç olarak kriyoterapi işlemi kişiye zarar değil hastalık konusunda avantaj sağlamaktadır.

Kriyoterapi fiyatları ne kadar?

Kriyoterapi fiyatları hastalığın şiddetine ve uygulanan kliniğe göre değişiklik göstermektedir. Kriyoterapi, alanında uzman doktorlar ve hijyenik hastane koşullarında uygulanması gereken bir işlemdir. Kriyoterapi fiyatları hakkında detaylı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi bölümünden alabilirsiniz.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman doktorlar ile hijyenik hastane şartlarında siğil tedavisi imkanı sunmaktayız. Kriyoterapi, siğil tedavisi, siğil tedavisi yöntemleri ve kriyoterapi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi servisinde bulabilirsiniz. Kriyoterapi yöntemiyle siğil tedavisi hakkında merak ettiğiniz diğer konuları genel cerrahi blog sayfamızdan, telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası