patatesli pide hamuru tarifi / Çok Pratik Patatesli Kapalı Pide Tarifi - Tarif Defteri

Patatesli Pide Hamuru Tarifi

patatesli pide hamuru tarifi

Patatesli Açık Pide Yapımı

Merhaba canlar bu gün size Patatesli Açık Pide tarifim var, çok güzel,  denemenizi isterim👌👌👌👌👌 

İlk olarak patatesler yıkanır ve tencereye alınıp ocağa pişmeye bırakılır.

Patatesler iyice haşlanır ve hamurunu yapmak gerekir ki iç harç hazırlanırken hamur dinlensin. 

3 su bardağı süt bir tencereye alınır ve ocağa koyulur altı açılır ve eli yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtılır.  Süt ısınınca ocaktan alınır.

Hamur için derin bir kaba ısıtılmış olan süt konulur üzerine tuz ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir. Un eklendikçe yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri temiz bir bez ile kapatılır ve iç harcı hazırlanmaya başlanır. 

İç harcı için bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanmış patatesler patates ezici ile ya da bir çatal yardımı ile ezilerek soğanların içerisine ilave edilir. Pul biber karabiber ve tuzu ilave edilerek hem karıştırılır hem kavrulur. Beş dakika kadar kavrulunca altı kapatılır. 

Hamurdan bezeler alınır ve tezgah üzerinde oklava yardımı ile açılır. Açılan hamur içerisine patatesli harçtan yayılır. Kenarları hafif içe doğru kıvrılır. Tüm pideler yapılınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İşte bu  kadar, ardından Patatesli Açık Pide sıcacık bir bardak çayla afiyetle yenir.



Patatesli Pide

25 Kasım

Patates; yemeklerin yanı sıra hamur işi tariflerinde de sık sık kullanılır. Özellikle pide ve börek çeşitleri bu tariflerin başında gelir. Hazırsanız, nefis patatesli pide nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife geçebiliriz.

Pide yapımında ihtiyaç duyacağınız evde yumuşak pide hamuru tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Alternatif olarak sebzeli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika

Pişirme Süresi : 25 dakika

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 4 büyük patates
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin.
  4. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayıseafoodplus.infoğının kalanı ile soğanları kavurun. Patatesi ilave edip iyice karıştırın.
  5. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle yuvarlak açın.
  6. Patatesli karışımı hamurlara paylaştırın. Kenarlarını iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  7. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofralarında yer verilen patatesli gözleme tarifine göz atmayı unutmayın.

Patatesli Pide

Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan biraz kıyma salça ve baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Zamanınız yoksa hamuru için ekmek fırınlarında satılan ekmek hamurlarından satın alarak yapabilirsiniz. Fakat zamanınız varsa evde yoğurulan hamur çok daha lezzetli olacaktır. Sevdikleriniz için rahatlıkla çekinmeden yapabileceğiniz bir tariftir. Bir patatesli pide bir bardak ayran ile rahatlıkla bir öğünü geçirebilirsiniz. Tabi yanında ev yapımı bir turşu çoban salata olunca da kimse hayır demez. Doyurucu bir lezzettir. Yapılıp buzlukta da saklanabilir. Buzluğa atarsınız ve istediğiniz zaman çıkarıp mikro dalga fırında ya da tost makinesi arasında ısıtarak tüketebilirsiniz. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Patatesli pide yapımı için gerekli malzemeler

İç harcı için

  • Beş altı adet patates
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber (acı sevmeyenler kullanmayabilir)
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için

  • Üç su bardağı süt
  • İki çay kaşığı tuz
  • yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak bir hamur olmalı)

Patatesli pide yapılışı, pidenin yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve tencereye alınıp ocağa konulur ve ocak yakılır. Patatesler iyice haşlanır ve hamurunu yapmak gerekir ki iç harç hazırlanırken hamur dinlensin. Üç su bardağı süt bir tencereye alınır ve ocağa koyulur altı açılır ve eli yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtılır. Süt ısınınca ocaktan alınır. Hamur için derin bir kaba ısıtılmış olan süt konulur üzerine tuz ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir. Un eklendikçe yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri temiz bir bez ile kapatılır ve iç harcı hazırlanmaya başlanır. İç harcı için bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Haşlanmış patatesler patates ezici ile ya da bir çatal yardımı ile ezilerek soğanların içerisine ilave edilir. Pul biber karabiber ve tuzu ilave edilerek hem karıştırılır hem kavrulur. Beş dakika kadar kavrulunca altı kapatılır. Hamurdan bezeler alınır ve tezgâh üzerinde oklava yardımı ile açılır. Pidenizi ister üstü açık ister gözleme gibi üstü kapalı yapabilirsiniz. Açılan hamur içerisine patatesli harçtan yayılır açık bırakacaksanız kenarları hafif içe doğru kıvrılır. Kapalı yapacaksanız açtığınız hamurun yarısına harç koyarsınız ve diğer tarafını üzerine katlarsınız. Tüm pideler yapılınca yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ardından sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Son Güncelleme :

Patatesli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "Patatesli Pide"

Merhaba, patatesli pide maddi açından şuan bana çok uygun. Bu pideyi bir pide fırınına mı götürmem gerekiyor yoksa sadece evdeki fırın ile patatesli pide yapabilir miyim? Bir de ben acılı olsun diye pul biber eklemek istiyorum. Patatese pul biber eklemem lezzetin bozulmasına neden olur mu?
Türe.

CEVAP YAZ

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı PideTürk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pidele
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. Oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Evde Kıymalı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Kaşarlı Pide İçi
Kuşbaşılı Pide
Çökelekli Pide
Etli Pide Kalori
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Etli Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Pide Ekmek
Kaşarlı Pide
Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Tavuklu Pide
Güveç Pide
Cıvıklı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Patlıcanlı Pide
Kabak Pidesi
Etli Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Sebzeli Pide
Ekmek Hamurundan Pide

Popüler İçerik

Kır Pidesi

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir

Etli Pide İçi

Etli Pide İçi

Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay

Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B

Pide Ekmek

Pide Ekmek

Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab

Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak

Pide Hamuru

Pide Hamuru

Pide hamuru, her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz hamur tarifleri arasında yer almaktadır. Nasıl bir pide hazı

Çok Pratik Patatesli Kapalı Pide Tarifi

Hamur İşi Tarifleri

Çok Pratik Patatesli Kapalı Pide Tarifi

Recipe by Elifin mutfağıCourse: Cuisine: Difficulty:

Malzemeler

  • su bardağı ılık süt

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket instant maya

  • 2 adet yumurta

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • su bardağı un

  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

  • gram tereyağı

  • İç harcı için;
  • adet orta boy patates

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

  • gram rendelenmiş kaşar peyniri


Tarif Videosu

Tarif için Elifin mutfağı Youtube kanalına teşekkür ederiz.

Ecem Güneş

doğumluyum, üniversite eğitimimi Celal Bayar Üniversitesi’nde tamamladım. Çocukluğumdan bu yana mutfakta zaman geçirmekten zevk duyarım. Zamanla kendime ait tarifler yaratarak yeni lezzetler keşfetmeye başladım. Daha çok kek ve pasta tariflerini severim. Birbirinden sağlıklı ve lezzetli tarifleri resimleri ile birlikte sizlerle paylaşmak istedim.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir