cübbeli işrak namazı / İŞRAK NAMAZI DiniSitem - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ, NAMAZ DiniSitem - İslam Dini Sitesi

Cübbeli Işrak Namazı

cübbeli işrak namazı

-
funduszeue.info altında yayınlanan yazıların tüm hakları mahfuzdur. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi yazıların tamamı izinsiz kullanılamaz.

Kuşluk Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Kuşluk Namazı Ne Zaman Ka&#;ta Kılınır? Ka&#; Rekattır?

Kuşluk Namazı Nedir?

Kuşluk namazı, günün doğuşuyla birlikte, kerahet vaktinde kılınan bir namazdır. Hadis ve tefsirlerde geçtiği üzere, insan günün ilk vakitlerinde bir kuşluk namazı kılarsa, Hz. Muhammed (s.a.s) gün sonunda onu korumayı tekeffül eder. Hadislerde ve Kur'an-ı Kerim'de rivayet edildiğine göre, 12 rekat kuşluk namazı kılan her kimse için Allah cennette bir köşe inşa edecektir.

Kuşluk namazı pek çok hadis-i şerifte kılınması elzem olan namazlardan biri olarak ifade edilmiştir. Aynı zamanda Hz. Muhammed'n (s.a.v.) sürekli olarak kuşluk namazı kıldığı ve kuşluk namazını tavsiye ettiğine dair de pek çok hadis-i şerif bulunmaktadır. Bu sebeple de kuşluk namazı, İslam aleminde önemsenen bir namaz haline gelmiştir. Pek çok hadis-i şerifte de adı geçmektedir. Bu sebeple de kuşluk namazı sıklıkla kılınması tavsiye olunmuş namazlardan biri haline gelmiştir.

Kuşluk Namazı Nasıl Kılınır?

Kuşluk namazının en az 2 rekat olarak kılınabileceği söylense de, genel algı kuşluk namazının 4 rekat olarak kılınması gerektiğini söyler. Aynı zamanda bu namazı kılarken iki rekatta bir selam vermek gereklidir. Pek çok kaynakta belirtilen bilgilere göre böylesi daha sevaptır.

Kuşluk namazına besmele çekip niyet edilerek başlanmalıdır. Niyet ise şu şekilde dile getirilmelidir: "Niyet ettim Allah rızası için kuşluk namazını kılmaya." Besmele çekilip niyet edildikten sonra tekbir getirilir. Ardından eller erkekler için göbek hizasında, kadınlar için ise göğüs hizasında birleştirilerek namaza başlanır.

Kuşluk Namazı Ne Zaman Kılınır?

Kuşluk namazı, güneş doğduktan yaklaşık olarak dakika sonraki ilk kuşluk vaktinde kılınmalıdır. Güneş doğup ufukta 5 derece, yani bir mızrak boyu yükselmelidir. Bu ana kerahet vakti de denmektedir. Bu anın hesaplanabilmesi için internet üzerinden güneşin doğuş saatlerine bakılabilir. 

Ayrıca kuşluk namazının ne zaman kılınacağına dair pek çok hadis ve bu hadisler içinde pek çok bilgi bulunmaktadır. Örneğin bir hadis-i şerifte, kuşluk namazının deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zaman kılınacağı söylenmektedir. Aynı zamanda kuşluk vakti için yapılan bir başka tanımda da, kuşluk namazının gün doğduktan 45 dakika sonra başlayabileceği ve öğle namazına 45 dakika kalana dek kılınabileceği bilgisi verilmektedir. 

Kuşluk Namazı Kaç Rekattır?

Kuşluk namazı 4, 8 ya da 12 rekat olarak kılınabilir. Kuşluk namazı 2 rekat olarak kılınmaktadır yani 4 rekatlık bir kuşluk namazı ikişer rekat olarak kılınmalıdır. Her rekatta okunması gereken dualar ve yapılması gerekenler vardır. Rekatlarda yapılması gerekenler ayrı ayrı şu şekilde sıralanabilir:

 1. rekat için;

Sübhaneke okunur.

Euzü besmele çekilir.

Fatiha suresi okunur.

Zammı sure okunur ya da bu sure yerine geçecek kadar Kur'an-ı Kerim okunur.

Rüku (Sübhane Rabbiyel Azim 3 defa okunur.)

2 defa üst üste secde edilir. (Her secdede 3 defa Sübhane Rabbiyel Azim okunur.)

2. rekat için;

Besmele çekilir.

Fatiha suresi okunur.

Zammı sure okunur ya da bu sure yerine geçecek kadar Kur'an-ı Kerim okunur.

Rüku (Sübhane Rabbiyel Azim 3 defa okunur.)

2 defa üst üste secde edilir. (Her bir secdede 3 defa Sübhane Rabbiyel Aliyyil Ala okunur.)

Tahiyatta durulur. Ettehiyyatü, Salli ve Barik duaları okunduktan sonra sağ tarafa ve sol tarafa selam verilir.

Selam verirken "Esselamü Aleyküm ve Rahmetullah" denmelidir.

Eğer kuşluk namazı 4 rekat olarak kılınacaksa, bu iki rekat ikişer defa tekrarlanmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası