zeytin yagli kudret nari / Şifa Deposu Kudret Narının Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Zeytin Yagli Kudret Nari

zeytin yagli kudret nari

Zeytinyağlı Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Doğa insanlığa birçok şifa kaynağı bitki sunmaktadır. Kudret narı da bunlardan biridir. Sağlığa sayısız faydası olan kudret narı kendisi gibi şifa kaynağı zeytinyağı ile birleştiğinde ise mucizevi bir etki yaratabilmektedir. İşte geçmişten günümüze kadar 

Kudret Narı Nedir?

İçerikler

Kabakgiller familyasından olan bu bitki ince ve bir yıllıktır. Çoğunlukla tropikal bölgelerde yetişse de ülkemizde yetiştirilmektedir. Meyveleri taze olarak tüketilebileceği gibi yağ, macun şeklinde de tüketilebilmektedir.

Kudretnarı içerisinde sodyum, potasyum, demir, magnezyum, gibi mineraller, C, A, D, B gibi vitaminler bulunmaktadır.

 

Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

       •  Bağışıklığı güçlendirici: İçeriğindeki vitamin ve mineraller ile vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. İçerdiği antioksidanlar, likopen ve lutein sayesinde tümör oluşumu ve büyümesini önleyici etki gösterebilmektedir. Özellikle prostat, rahim ağzı ve göğüs gibi kanserlerde tedaviyi destekleyebildiği kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyebildiği gözlemlenmiştir.

       •  Kolesterol Düzenleyici: Vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek iyi kolesterol seviyesini yükseltebilir. Ayrıca demir ve folik asit bakımından zengin olup vücuttaki fazla sodyumu emer. Bu da inme ve kalp krizi riskini önlemeye yardımcı olabilir.

       •  Diyabete karşı koruyucu: Diyabet hastalarında kan şekeri seviyesini düşürmede etkili olabilmektedir. İçerisinde polypeptide-p ( p-insülin) adı verilen insülin benzeri bir bileşim kandaki şeker seviyesini doğal olarak                dengeleyebilmektedir. Özellikle tip 2 diyabet hastalarının kullanımında etkili sonuçlar elde edilmiştir.

       •  Karaciğeri temizleyici: Yapılan araştırmalarda kudret narının karaciğerde bulunan enzimlerin antioksidan aktivitesini güçlendirerek karaciğer yetmezliğine karşı koruma sağladığı sonucuna varılmıştır. Alkol vb. maddelerin      karaciğerde yarattığı olumsuz etkileri de ortadan kaldırmaya yardımcı olabildiği gözlemlenmiştir.

        •  Sindirim sistemini rahatlatıcı: Lif içeriği sayesinde kabızlık gibi sindirim problemlerinin çözümlenmesini destekleyebilir. Sindirimi kolaylaştırıp hazımsızlığı giderebilir.

        •  Vücudu temizleyici: Antioksidan ve antimikrobiyal özelliği ile kandaki toksinleri temizleyebilir. 

        •  Göz dostu: İçeriğindeki beta karoten ve a-karoten görme keskinliğini artırmaya yardımcı olabilir.

        •  Solunum sistemine destekleyici: Astım, saman nezlesi, bronşit gibi hastalıkların semptomlarını hafifletebilir. Solunumu rahatlatarak destekleyici olabilir.

        •  Cinsel performansı artırıcı: Afrodizyak etkisi ile cinsel performansı arttırmaya yardımcı olabilir. Yaygın olarak da bu amaçla kullanılabilmektedir.

        •  Cilt sağlığını koruyucu: İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidan özelliği ile cilt için iyi bir koruyucudur. Özellikle yaşlanmanın etkilerini geciktirme, egzama, sedef hastalıklarının tedavisine, sivilce, akne gibi cilt problemlerini önlemeye yardımcı olabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildi koruyarak cilde canlılık ve parlaklık kazandırabilir.

        •  Saç bakımında etkili: Saçlarda kepeklenme, kaşıntı gibi problemleri önleyebilir. Saçın daha hızlı uzamasını, sağlıklı ve parlak bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilir. Saçın yağ dengesini düzenleyerek saç beyazlamasını geciktirebilir.

       •  Kilo vermeye yardımcı: Lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi yaratarak kilo vermeye yardımcı olabilir

Bunlarla birlikte kemik sağlığını korumaya, yanık tedavisine, enerji vermeye yardımcı olabilmektedir. Tam bir şifa kaynağı olsa da tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalı gerekli durumlarda doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Kudret narını taze meyve olarak tüketebileceğiniz gibi yağ olarak da tüketebilirsiniz. Özellikle zeytinyağında kudret narı en çok tercih edilen kullanım şekillerinden biridir.

 

Zeytinyağında kudret narı nasıl yapılır?

Kudret narının en çok kullanım şekillerinden biri zeytinyağında yapılandır. Zeytinyağı da sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Kendisi gibi şifa kaynağı kudret narı ile birleştiğinde ortaya mucizevi bir karışım çıkmaktadır. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanımı tercih edilmesi karışımın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Zeytinyağında kudret narı şu şekilde yapabilirsiniz:

       •  Kudret narını yıkayın ve kırmızı zarlı çekirdekleri çıkarın.

       •  Kudret narı küçük parçalara ayırın.

       •  Rende ya da robot yerine tercihen tahta kaşık ya da tahta havanda öğütün.

       •  Parçaları cam bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı dökün.

       •  Birkaç hafta sonra yağ içerisindeki kudret narı yumuşayıp pelte haline ve kullanılabilecek kıvama gelir. Bu haldeyken ara sıra çalkalayıp kavanozu açarak havalandırın.

Bekleme süresi için güneş görmeyen, kuru bir yerde, nemden uzak, oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

 

Zeytinyağlı kudret narı neye iyi gelir?

Zeytinyağı kudret narı özellikle sindirim sistemi problemlerinin tedavisinde çok iyi bir destekleyicidir. Zeytinyağlı kudret narı bal ile tüketildiğinde antiülser etkisi ile mideyi koruyabilmektedir. Mide ve bağırsak problemlerinin tedavisine yardımcı olan zeytinyağlı kudret narı sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilmektedir.

Yara üzerine de kullanılabilen bu karışım enfeksiyonu önleyerek yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlayabilmektedir.

Kudret narının mideye faydaları nedir?

Kudret narı içerisindeki bileşenlerin midenin iç yüzeyini döşeyen mide zarı enfeksiyonlarını önlediği gözlemlenmiştir. Gasrtit, ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisini desteklediği gibi mideyi bu hastalıklardan da koruyabilmektedir. Helikobakter Pilori adlı mide asidini artıran bakteri oluşumunu önlediği de yine yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Şeker hastaları için kudret narı nasıl kullanılır?

İçeriğindeki polypeptide-p ( p-insülin) sayesinde kan şekerini düzenleyen kudret narını, şeker hastaları genellikle zeytinyağlı karışımı ile tüketerek kullanabilirler. Zeytinyağlı kudret narını sabah aç karnına tüketerek belirli ölçülerde alarak insülin seviyesini dengede tutabilirler. Ancak mutlaka doktor tavsiyesinde alınması sağlık açısından çok önemlidir.

Zeytinyağlı kudret narı nasıl tüketilir, faydaları neler? Zeytinyağlı kudret narının yararları

Kudret narı, Asya, Amazon Havzası, Doğu Afrika topraklarında kendiliğinden yetişen tropik bir meyvedir. Günümüzde ise dünyanın birçok bölgesinde üretilmektedir. Kudret narı yüksek miktarda C vitamini ve beta karoten içeriği sebebiyle birçok derde deva olarak bilinmektedir. Genellikle zeytinyağıyla tüketilir. Sağlığa çok faydalı bir diğer besin maddesi olan zeytinyağıyla birlikte kudret narından adeta bir sağlık deposu ortaya çıkmaktadır. Zeytinyağlı kudret narının saymakla bitmeyen faydalarını bu yazımızda sizler için derledik.

Zeytinyağlı Kudret Narı Faydaları

Kudret narı meyvesinin birçok kullanım şekli vardır. Fakat bu meyvenin, zeytinyağıyla birleştirilerek kullanımı oldukça yaygındır. İki şifa deposu besinin bir araya gelmesiyle sağlık için çok faydalı sonuçlar elde edilmektedir.

Zeytinyağlı kudret narı karışımı, içerdiği D, A, bakır, magnezyum, potasyum, C vitamini gibi vitaminlerle bağışıklığı güçlendirici bir etkiye sahip olmasıyla ünlüdür. Faydaları oldukça merak edilen bu karışım ile ilgili zeytinyağlı kudret narı zararlı mı, zeytinyağlı kudret narı macunu faydaları nelerdir, zeytinyağlı kudret narı cilde faydaları nelerdir gibi sorular sıklıkla araştırılmaktadır. İşte zeytinyağlı kudret narı faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonları iyileştirir ve enfeksiyon gelişmesinin önüne geçer.
  • Gastrit, ülser ve reflü gibi mide hastalıklarının önüne geçer, var olan mide hastalıklarını iyileştirir.
  • Hemoroide iyi gelir.
  • Kadınların üreme sağlığı açısından çok önemlidir. Üreme sistemi organlarında gelişebilecek enfeksiyonları engeller.
  • Zeytinyağlı kudret narı cilt için de çok faydalıdır. Ciltte oluşan sivilce gibi problemlerin önüne geçerken barındırdığı antioksidanlar aracılığıyla cildi güzelleştirir. Aynı zamanda ciltte oluşan egzama ve sedef ve mantar hastalıklarının iyileşmesinde rol oynar. Ciltteki lekelerin de iyileşmesine katkı sağlar.
  • Kudret narı, antibakteriyel ve antiviral özellikli bir besindir. Kudret narının hiv virüsünün yol açtığı problemlere dahi iyi gelmiş olduğu gözlemlenmiştir.
  • Kanserle ve tümörle savaşma özelliği vardır. kanser oluşumunu engellediği bilinmektedir. Prostat, rahim ağzı gibi kanser türlerinin kötü etkilerinin azaltılmasına yardımcı olduğu araştırmalarda yer almaktadır.
  • İçeriğindeki etken maddeler nedeniyle yanıkların iyileşmesinde etkilidir.
  • Astım gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Pıhtılaşma sorununun önüne geçer. Ayrıca kalp ve damar sağlığının korunması için kullanılabilecek önemli besinler arasındadır.
  • Sindirim sistemi sağlığı için önemlidir. Kabızlık ve ishal gibi rahatsızlıkları önler. Mide ve bağırsak sağlığının korunmasında etkilidir.
  • Kemik sağlığının korunmasında rol oynar ve kemik gelişimine katkı sağlar.
  • Kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Şeker hastalığına sahip bireylerin şikâyetlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki A vitamini ve beta karoten sebebiyle göz sağlığının korunmasında önemli bir destek görevi görür.

Zeytinyağlı Kudret Narı Nasıl Kullanılır?

İçerdiği vitamin ve minerallerle birçok derde deva olduğu bilinen zeytinyağlı kudret narı zeytinyağı ve kudret narının karıştırılmasıyla hazırlanır. Çekirdekleri çıkarılan olgunlaşmış kudret narı küçük parçalara ayrılır. Çekirdekleri mutlaka çıkarılmalıdır çünkü çekirdeklerinin zararlı olduğu bilinmektedir. Kudret narının elle parçalara ayrılması tavsiye edilmektedir. Eğer bu mümkün olmazsa bıçak yardımıyla da parçalanabilir. Doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış kudret narı kavanoza konur ve üzerine sızma zeytinyağı ilave edilir.

Karışım bu şekilde birkaç hafta bekletilir. Bazı kimseler bu karışımın 3 aydan fazla bekletilmesi gerektiğini, bazı kişiler ise birkaç hafta bekletmenin yeterli olduğunu ileri sürmektedir. Tercihe bağlı olacak şekilde bekletilen karışım bir kür halinde kullanılabilir. 21 gün boyunca 1 yemek kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı boyunca içildikten sonra 1 hafta ara verdikten sonra bir kere daha 21 gün olacak şekilde kullanılabilir.

Aksu Vital Zeytinyağlı Kudret Narı

Kudret narının birçok farklı kullanım şekli vardır. Bu meyvenin, zeytinyağıyla birleştirilerek kullanımı oldukça yaygındır. Bu iki besinin bir araya gelmesiyle son derece sağlıklı bir ürün oluşur. Aksu Vital zeytinyağlı kudret narı, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. İçerisinde vücut için gerekli olan pek çok besin ögesini bulundurur. Katkı maddesi içermez. Tamamen doğal bir ürün olmasıyla sıklıkla tercih edilir. Sağlıklı bir besin olarak karşınıza çıkar. Oldukça şifalı olan bu ürünün birçok yararı vardır. C vitamini açısından oldukça zengindir. Bedeninizin günlük C vitamini ihtiyacını kolaylıkla karşılar. Kemik, kıkırdak ve kas dokularının oluşmasına yardımcı olur. Sağlıklı beslenmeye yardımcı olan destekleyici bir besindir. Zengin besleyici içeriğiyle vücut fonksiyonlarını destekler. Ürünü serin bir yerde muhafaza ederek uzun süre kullanabilirsiniz.

  • Katkısız ve doğal
  • Vitamin deposu
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici

Sağlıklı Aksu Vital Kudret Narı Özellikleri

Sağlıklı Aksu Vital Kudret Narı Özellikleri

Kudret narı, yüksek besin değerlerine sahiptir. Zeytinyağıyla birlikte tüketildiğinde vücudunuza birçok fayda sağlar. Ürünün yapımında sadece zeytinyağı ve kudret narı kullanılır. İçerisine herhangi bir katkı maddesi eklenmez. Tamamen doğal olarak üretilen zeytinyağlı kudret narı, son derece sağlıklıdır. Birçok vitamin ve mineral içermesi açısından oldukça önemli bir besindir. Örneğin, vücudunuz için oldukça önemli olan A vitamini açısından zengindir. Cilt için oldukça faydalıdır. Ciltte oluşan sivilce gibi problemlerin önüne geçebilir. Bu özelliği sayesinde sivilce tedavisinde kullanılan tıbbi ilaçları kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz. Sivilce sorununu çözmek için doğal bir yöntem sunar. Aynı zamanda sivilce sonucu ciltte oluşan lekelerin iyileşmesine katkı sağlar. Serin bir yerde muhafaza edilmesi önerilir. Bu sayede uzun süreli kullanım sağlanır. Ürünü, sabah ve akşam olmak üzere 2 defa bir tatlı kaşığı alarak tüketebilirsiniz.

Vitamin Kaynağı Aksu Kudret Narı Avantajları

Vitamin Kaynağı Aksu Kudret Narı Avantajları

Aksu Vital zeytinyağlı kudret narı yorumları oldukça dikkat çeker. Ürün, katkı maddesi içermemesi ile öne çıkar. Lifli olan besin, sindirim sisteminin çalışmasına büyük katkı sağlar. Gastrit, ülser ve reflü gibi mide hastalıkları günlük hayatınızı olumsuz yönde etkiler. Bazı durumlarda, bu hastalıkların tedavisin için kullandığınız ilaçların etkisini hissedemeyebilirsiniz. Bu ürün, mide hastalıklarının önüne geçilmesine katkı sağlayabilir. Katkı maddesi içermediği için doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Mideyi rahatlatarak sindirimi kolaylaştırır. Özellikle kışın ortaya çıkan grip salgınından korunmada kullanılır. Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü olursa bu hastalıklardan korunmanız o kadar kolay olur. Bu ürün, içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bu sayede kendinizi gripten ve salgın hastalıklardan korumanıza yardımcı olur. Vitamin ve mineral desteği sağlayan eşsiz bir takviye gıdadır.

Katkısız ve Doğal Aksu Vital Kudret Narı Fiyatları

Katkısız ve Doğal Aksu Vital Kudret Narı Fiyatları

Aksu Vital zeytinyağlı kudret narı fiyatı, ürünün bütün özellikleri düşünülerek belirlenir. Ürün, katkısız ve tamamen doğal olmasıyla sıklıkla tercih edilir. Birçok faydasıyla dikkat çeker. Sindirim sisteminin sağlığı için oldukça önemlidir. Kabızlık ve ishal gibi rahatsızlıkların tedavisine ek olarak kullanabilirsiniz. Mide ve bağırsak sağlığının korunmasında rol oynar. Günümüzde şeker hastalığına sıklıkla rastlanır. Şeker hastalarının vücutlarında kan şekerinin dengelenmesi son derece önemlidir. Ürün sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenebilir ve bu sayede hastalıklardan kolay korunabilirsiniz. Bu ürün, bu hastaların şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Karışım, doğal bir vitamin ve mineral kaynağıdır. İçerisinde bulunan magnezyum ve potasyum sayesinde bağışıklığı artırabilir. Zengin besin içeriği sayesinde zinde kalmanızı sağlayabilir. Canlılık ve enerji verir. Bu sayede ürünü, kendinizi yorgun hissettiğinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bağışıklığı güçlendirici etkisiyle ünlü olan bu ürüne Trendyol’dan indirimli fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası