azat aktaş / Download mp3 Tut Elimden Yürü Benle Indir [tut-elimden-yürü-benle-indir] - MP3 Music Download

Azat Aktaş

azat aktaş

Diyarbakır’ın (Amed) Licê ilçesinde ikamet eden Azad Aktaş (20) isimli genç, üç kez sivil giyimli polisler tarafından alıkonulduğunu belirtti. En son 8 Mart Çarşamba günü saat 21.00’de Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki evinin önünde sivil giyimli 3 polis tarafından önü kesildiğini ve zorla sedan tipi bir araca bindirildiğini anlatan Aktaş, götürüldüğü Orman Park yakınlarında kendisine ajanlık dayatılmasında bulunduğunu ifade etti.

Aktaş, polislerin sürekli kendisini tanımak istedikleri yönünde konuşmalar yaptığını belirterek, “Polisler bana ‘sana devletin iyi yüzünü göstereceğiz’ dediler” diye uygulanan baskıyı anlattı. Kendisini zorla alıkoyan polislerin daha sonra Diclekent civarında araçtan indirildiğini söyleyen Aktaş, “Can güvenliğim yok, akşam saat 21.00’den sonra dışarı çıkamıyorum” diyen

9 AY TUTUKLU KALDI

Aktaş, ilk olarak 2019 yılında Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nin yakınlarında yine sivil giyimli kişilerce kaçırıldığını ve yapılan işkence sonucu görme kaybı ve hafif olan kekemeliğini arttığını ifade etti. Kayıt dışı kaçırmanın daha sonra karakola götürülerek 3 gün gözaltında tutulduğunu vurgulayan Aktaş, bu süreçte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydetti. Sonrasında ise süren mahkeme sonucu tutuklandığını ve Edirne F Tipi Cezaevi ile Samsun Bafra T Tipi Cezaevinde toplam 9 ay tutuklu kaldığını söyledi.

CEZAEVİ ÇIKIŞINDA KAÇIRILDI

Cezaevinde 30 Haziran 2022’de çıktığını ve iki ay sonra yeniden sivil polis olduğunu söyleyen kişilerce Şehitlik Mahallesi Alipar Köprüsü’ne yakın bir yerde saat 23.00 sıralarında Fiat Fiorino markalı araçla kaçırıldığını vurgulayan Aktaş, “Onur kırıcı hakaret ve küfürler ettiler. Kameranın olup olmadığına dikkat ediyorlardı. Beni ısız bir yere götürdüler daha sonra bana sorular sormaya başladılar; ‘Senin ne yaptığını, kim olduğunu ve buraya neden geldiğini biliyoruz’ dediler. Avukatımı aramak istediğimi söylediğimde de ‘avukat seni kurtarmaz, buranın devleti de biziz, savcısı da biziz. Biz seni biliyoruz, böyle yapmaya devam edersen sonun iyi olmaz’ dediler. Bir süre darp ettikten sonra arabanın kapsısını açıp seyir halindeki araçtan beni attılar” diye konuştu.

Sürekli takip, taciz ve baskılara karşı İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuracağını belirten Akdaş, avukatı aracılığıyla da savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

MA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir