yeni yüzyıl üniversitesi cevizlibağ / Yeni Yüzyıl Üniversitesi | Kariyer.net

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Cevizlibağ

yeni yüzyıl üniversitesi cevizlibağ

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul'da yer alan ve 19 Şubat 2009 tarihinde kurularak eğitim-öğretime 2010 yılında başlayan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite hem Türkiye'deki hem de dünyadaki gelişmeleri takip ederek güncel kalabilen ve bu doğrultuda çağa uygun, donanımlı, ülkesine faydalı, evrensel düzeyde gençler yetiştiren bir araştırma-geliştirme kurumu olmayı amaçlamaktadır. Üniversitenin Topkapı, Cevizlibağ, Şirinevler, Halıcıoğlu-Sütlüce ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde olmak üzere beş yerleşkesi bulunmaktadır. Her bir yerleşkede farklı alanlarda eğitim veren birden çok birim yer almaktadır. Hem eğitim ve öğretimin büyük bir çoğunluğunun hem de yönetimin gerçekleştiği Yerleşke Topkapı'da yer alan Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi'dir. Ana bina ve ek bina olarak iki ayrı binası bulunan Ofluoğlu Yerleşkesi, üniversitede öğrenim gören binlerce öğrenciye sosyal ve akademik anlamda olanak sağlamaktadır. İki binada da derslikler, eğitim-öğretimdeki gereksinimlere göre planlanmış laboratuvarlar, atölyeler, fotoğraf stüdyoları, dans salonu, kütüphane gibi pek çok farklı aktiviteye hizmet edecek mekanlara yer verilmiştir. Aynı zamanda öğrencilerin sosyal ilgi ve becerilerine göre üniversite bünyesinde bulunan 49 öğrenci kulübü de farklı alanlardaki faaliyetlerine devam etmektedir.

Üniversitenin Cevizlibağ Yerleşkesinde genellikle biyoloji, eczacılık gibi bilim dallarına yönelik çalışmaların yürütüldüğü Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Laboratuvarı ve Adli Bilimler Laboratuvarı yer almaktadır. Sütlüce-Halıcıoğlu mevkiinde yer alan, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi olarak adlandırılan yerleşkede ise diş sağlığı üzerine eğitim-öğretim verilmeye devam edilmektedir. Bu birimde ilgili dala yönelik gerekli imkanların sağlandığı alanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi hem üniversite öğrencilerine eğitim-öğretim verirken hem de diş sağlığına yönelik halka hizmet vermektedir. Gaziosmanpaşa ilçesinde yer alan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi olarak adlandırılan bir diğer yerleşkede ise üniversite öğrencilerine tıp eğitimi verilmekte ve öğrenciler intern uygulamalarını gerçekleştirmektedirler. Aynı zamanda eğitim ve uygulamaların gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa Hastanesinin, 2017 yılında Joint Commission International tarafından akreditasyonu gerçekleştirilmiştir. İstanbul'un Şirinevler ilçesinde bulunan yerleşke ise üniversitenin en yeni yerleşkelerinden biridir. Üniversitenin Şirinevler Yerleşkesinde ise Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin eğitime yönelik programları gerçekleştirilmektedir.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Hangi Fakülteler Var?

Yeni Yüzyıl Üniversitesinde 4 yıllık eğitim veren 10 fakülte bulunmaktadır. Ancak bazı bölümlerin eğitim-öğretim süresi değişkenlik göstermektedir. Örneğin Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğrenim süresi 5 yıldır. Fakülte kapsamındaki her program, farklı türlerde taban puanlarına ve başarı sıralamasına sahiptir. Aynı zamanda Yeni Yüzyıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü aday öğrenciler tarafından ilgi gören bölümler arasında yer almaktadır. Yeni Yüzyıl Üniversitesi bölümleri, bağlı bulundukları fakülteler de dikkate alınarak aşağıdaki listede belirtilmiştir:

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü
- İşletme Bölümü

  • Mühendislik Mimarlık Fakültesi

- Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
- Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
- Mimarlık Bölümü

- Psikoloji Bölümü
- İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) Bölümü
- İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (İngilizce) Bölümü
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
- Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

- Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü
- Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü
- Yeni Medya ve İletişim Bölümü

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

- Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölümü
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
- Hemşirelik Bölümü
- İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü
- Sağlık Yönetimi Bölümü

- Grafik Sanatları Bölümü
- Sahne Sanatları Bölümü

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ön Lisans Bölümleri Nelerdir?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2 yıllık bölümler olarak bilinen akademik birimlerinde ön lisans eğitimi de vermektedir. Ön lisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı doğrultusunda eğitimlerini 4 yıllık bölümlerde devam ettirme imkanına sahiptirler. Aynı zamanda 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları, üniversite eğitimi sonrasında iş hayatına daha erken başlama imkanı da bulabilmektedirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi ön lisans bölümlerinin tamamı aşağıdaki listede verilmiştir:

- Adalet -Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
- Dış Ticaret Bölümü
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
- Lojistik Bölümü
- Lojistik (II. Öğretim) Bölümü
- Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü
- Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü
- Turizm ve Otel İşletmeciliği (II. Öğretim) Bölümü

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

- Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü
- Ameliyathane Hizmetleri Bölümü
- Anestezi Bölümü
- Anestezi II. Öğretim Bölümü
- Çocuk Gelişimi Bölümü
- Eczane Hizmetleri Bölümü
- İlk ve Acil Yardım Bölümü
- İlk ve Acil Yardım (II. Öğretim) Bölümü
- Odyometri Bölümü
- Optisyenlik Bölümü
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (II. Öğretim) Bölümü
- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü
- Yaşlı Bakımı Bölümü

Hem lisans hem de ön lisans öğrencileri, öğretim süreçlerinde yönetmeliğe uygun olarak yatay geçiş uygulaması ile kurum dışı veya kurum içi program geçişi yapabilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi yatay geçiş prosedürüne göre öğrenci isterse merkezi yerleştirme puanına göre geçiş sağlayabilir. Bu geçiş türünde öğrencinin bölüme kayıt olduğu yıldaki yerleştirme puanının, kayıt olmak istediği bölümün o yıldaki puanına eşit ya da daha yüksek olması yatay geçişe başvurma koşuludur.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümleri Nelerdir?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi yüksek lisans düzeyinde eğitim veren üç enstitüye sahiptir. Bunlar; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleridir. Bünyesindeki öğrencilere yüksek öğrenim veren bu enstitülere güz ve bahar dönemlerinde belirli kontenjan ve kayıt şartları doğrultusunda öğrenci kabul edilir. Aday öğrenciler, tercihlerine göre tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarını tercih edebilirler. Gerekli koşulları sağlayan öğrenciler ise üniversite sayfasında yer alan belgeler ile kayıt olmak istedikleri programla ilgili enstitüye başvurur. Ancak başvuru dönemlerinden önce üniversite sayfasındaki duyuruları takip etmek faydalı olacaktır.

- Biyomedikal Mühendisliği (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programı)

  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü

- İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı
- Klinik Embriyoloji Yüksek Lisans Programı
- Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı
- Ortodonti Yüksek Lisans Programı
- Protetik Diş Tedavisi Yüksek Lisans Programı

  • Sosyal Bilimler Enstitüsü

- Anglo Amerikan Edebiyatı ve Yaratıcı Yazarlık (İngilizce-Türkçe Yüksek Lisans Programı)
- Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı
- English Language Literature M. A. Programme (Yüksek Lisans ve Doktora Programı)
- İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı
- İşletme Yüksek Lisans Programı
- Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı
- Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı
- Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı
- Resim Teknolojileri ve Restorasyonu Yüksek Lisans Programı
- Sağlık Antropolojisi Yüksek Lisans Programı
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Yüksek Lisans ve Doktora Programı)

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Açık Öğretim Bölümü Var mı?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde açık öğretim fakültesi ve açık öğretim bölümü bulunmamaktadır. Ancak ön lisans ve lisans derslerinin online bir şekilde işlendiği uzaktan eğitim sistemi mevcuttur. Üniversitenin 8 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu programlarının tümü Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine kayıtlıdır.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin Taban Puanları Nelerdir?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi taban puanları ve sıralamaları tüm üniversiteler gibi her yıl tercih yapan öğrencilerin yoğunluğu ve bölüm tercihlerine göre değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ni tercih listesine eklemek isteyen aday öğrencilerin son birkaç yılın taban puanlarını incelemesi faydalı olacaktır. Ancak taban puanların yanı sıra başarı sıralamaları, taban puanlara göre daha doğru sonuçlar vermektedir. Bu sebeple tercih yapmadan önce Yeni Yüzyıl Üniversitesi sıralama puanlarını baz almak aday öğrencilerin daha sağlıklı tercihte bulunmasını sağlayabilir.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Başvuru Şartları Nedir?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi de ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi için uluslararası öğrencileri bünyesine kabul eden bir kurumdur. YÖK kararı ile ülkemizde ön lisans ve lisans eğitimi alabilmek için yabancı öğrencilerin bir ortaöğretim kurumundan mezun olması ve üniversiteler tarafından belirlenen bazı sınav ve puanlara sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle Yeni Yüzyıl Üniversitesi, aday öğrencinin girdiği ve geçer puan aldığı sınav belgesini istemektedir. Yabancı aday öğrenciler, lise mezuniyet belgeleri veya diplomaları ile beraber dil sınav belgelerini de ilgili yönetim birimine sunmalıdır. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin uluslararası öğrenciler için hazırlanan web sayfasında yer alan tarihe kadar dil sınav sonucunu resmi olarak belgeleyemeyen ya da geçer not alamayan öğrencilerin başvurusu geçersiz olur ve üniversite tarafından kabul edilmez. Bu sebeple aday öğrenciler için üniversitenin internet sayfasındaki duyuruları takip etmek faydalı olacaktır.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mezunları için İş İmkanları Nelerdir?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi mezunları, eğitim aldıkları ve uzmanlaştıkları bilim dallarının yetkinliklerine göre çeşitli iş sektörlerinde kariyer fırsatları yakalayabilirler. Öğrencilerin özellikle üniversite eğitimleri sırasında yaptıkları stajlar, katıldıkları akademik faaliyetler, öğrenci kulüplerinde aldıkları görevler, özgeçmişlerinde artı bir puan olarak değerlendirilir.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları üniversite hastaneleri, özel hastaneler, eğitim ve araştırma hastaneleri ve devlet hastanelerinde görev yapabilirler. İstek doğrultusunda TUS sınavına girerek bir uzmanlık alanına yoğunlaşabilir ve o alanda görevlerini devam ettirebilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunları hastanelerde, rehabilitasyon merkezleri ve psikolojik araştırma merkezlerinde, anaokullarında görev yapabilirler. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okul psikoloğu olarak ya da büyükşehir belediyelerinin psikolojik danışmanlık birimlerinde danışman psikolog olarak çalışma imkanına sahip olabilirler. Ancak devlet kurumlarında görev alacak kişilerin öncelikle KPSS sonucu değerlendirmeye alınmaktadır. Bunların dışında psikoloji mezunları, istekleri doğrultusunda yüksek lisans eğitimi alarak klinik açma fırsatı elde edebilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü üniversitenin ilgi gören programlarından biridir. Bölüm mezunları eğitim ve araştırma hastanelerinde, ilaç firmalarında, üniversitelerde, tüp bebek, kök hücre veya biyoteknoloji araştırma merkezlerinde moleküler biyolog olarak çalışabilirler. Aynı zamanda öğretmenlik (kimya, biyoloji vb.) alanında görev yapmak isteyen mezunlar, KPSS sonuçları doğrultusunda kamuda görev yapabilirler.

5 yıllık bir lisans süresi sonunda Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan öğrenciler, Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) sonucunda istekleri doğrultusunda özel ya da devlet hastanelerinde diş hekimi olarak çalışabilirler. Aynı zamanda özel klinik açarak da hizmet verebilirler. Bunların dışında bir uzmanlık alanında yüksek öğrenimini tamamlamış öğrenciler diş protez laboratuvarlarında görev yapabilir, mezun oldukları üniversite hastane bünyesinde de çalışabilirler. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunları ise mezun oldukları üniversite hastanesinde görev yapabilmekle beraber özel veya devlet hastanelerinde de hemşire olarak hizmet verebilirler. Yine Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları da alanlarıyla ilgili konularda meslek sahibi olabilirler.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi mezunları, Kariyer.net'in sunduğu iş ilanları ve staj fırsatlarını değerlendirebilir. Geleceği konusunda daha sağlıklı adımlar atmak isteyen aday öğrenciler ise Kariyer.net tarafından hazırlanan pozisyon rehberi sayfasına göz atarak meslekler konusunda bilgi sahibi olabilirler.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

İstanbul

Üniversite statüsü nedir?

Vakıf

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

Kadim İstanbul, hem tarihi, hem de modern bir şehirdir.Yenikapı Theodosius Limanı kazılarıyla gün ışığına çıkarılan Neolitik Çağ yerleşimiyle, kentin tarihinin, 8500 yıl geriye uzandığı anlaşılmıştır. Böylelikle, İstanbul’un geçirdiği kültürel, sanatsal, jeolojik değişim ve kent arkeolojisi hakkında yeni bir dönem açılmıştır. Yunanlılar, bugün İstanbul’un üzerinde yer aldığı coğrafya üzerinde, M.Ö. 700’de Bizantium şehrini kurmuştur. Bu şehir, Konstantinapolis adıyla Roma ve Doğu Roma İmparatorluklarının başkenti olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun 1453’te kenti fethetmesinin ardından, şehir, yaklaşık beş asır boyunca Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış ve Türkler tarafından “İstanbul” olarak anılmaya başlanmıştır. Bugün, İstanbul, artık başkent olmasa da, hızla gelişen ülkenin en büyük şehridir. Boğaz çevresindeki konumu, İstanbul’u, Asya ve Avrupa arasında bir köprü yapmaktadır. Boğaziçi ve Haliç ile kent yerleşimini şekillendiren topoğrafyası, şehrin en önemli sembollerinden biri olan siluetini tanımlar. İstanbul’un tarihi ve dolayısıyla kültürü, mimarisinde görülebilir. Şehrin mimarisi Batı ile Doğu’yu bir araya getirmektedir. Şehirde Hipodrom, Yerebatan Sarnıcı ve Çemberlitaş gibi Roma Dönemi kalıntıları ve ayrıca Cenevizliler tarafından miras bırakılan Galata Kulesi yer almaktadır. Öte yandan şehri tanımlayan, Bizans ve Osmanlı yapılarıdır. Bizans yapıları arasında en önde geleni, yaklaşık 1500 yıl boyunca dünyanın en önemli anıtı olarak ayakta duran Ayasofya’dır. Günümüzde Ayasofya, müze olarak ziyarete açıktır. Osmanlı yapıları arasında ise asırlar boyunca Osmanlı sultanlarının meskeni ve yönetim merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, günümüze de ulaşmış ticaret geleneğinin yaşatıldığı Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı; kentin kültürünü ve kimliğini tanımlayan anıtlardır. İstanbul’un kültürel miras alanlarının uluslararası önemi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde “İstanbul’un Tarihi Alanları” başlığı içerisinde kendilerine yer verilerek tanınmıştır. İstanbul aynı zamanda modern bir şehirdir. Türkiye’nin kırsal bölgelerinden İstanbul’a yönelen iç göç ile şehrin nüfusu son yıllarda ciddi şekilde artmıştır. Bugün İstanbul, Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapmakta, GSYH’nin yüzde 22’sini ve vergi gelirlerinin yüzde 40’ını üretmektedir. Türkiye’nin yaratıcı ve kültürel endüstrilerinin merkezlerinin neredeyse tamamı, İstanbul’da bulunmaktadır. Türkiye’de gerçekleştirilen müze ziyaretlerinin yaklaşık olarak yarısı (yüzde 49), kültürel performansların ise yüzde 30’u İstanbul’da hayata geçirilmektedir. İstanbul’un çağdaş kültürü de gittikçe daha çok ilgi çekmektedir. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un güçlü yönleri “artan refahı, Türkiye’nin kültürel ve turistik lideri ve öncüsü olarak konumu, sanat ve kültüre karşı artan ilgi ve hepsinden önemlisi genç ve dinamik nüfusudur”. İstanbul, söz konusu enerjisi ve dinamizmiyle diğer dünya şehirleriyle hızlı bir şekilde bütünleşirken şehrin politika yapıcıları da İstanbul’u “küresel bir şehir” olarak konumlandırmaktadır.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Şehiriçi Ulaşım:
Minibüs ve otobüslerin yanı sıra, deniz araçları, metro, metrobüs, tramvay, finüküler sıkça kullanılan şehir içi ulaşım araçlarıdır.
www.istanbul-ulasim.com.tr
www.iett.gov.tr
www.sehirhatlari.com.tr
Şehirlerarası Ulaşım:
İstanbul’dan yurdun her tarafına karayolu bağlantısı vardır. Yurtiçi ulaşımının hareket noktası, Anadolu yakasında Harem, Avrupa yakasında ise Esenler’de bulunan uluslararası otogardır.
Uluslararası Karayolu Ulaşım:
İstanbul’dan karayolu ile Yunanistan, Makedonya, Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre, Suudi Arabistan, Suriye, Rusya (Moskova) Romanya, Bulgaristan ve Ürdün (Amman)’e seferler yapılmaktadır.
Otogar Tel: (+90-212) 658 05 05 - 658 10 10 - 658 00 36 (9 Hat) - 333 37 63 - 310 63 63
Demiryolu Ulaşım:
www.tcdd.gov.tr
Denizyolu Ulaşım:
www.tdi.gov.tr
www.ido.com.tr
Havayolu Ulaşım:
İstanbul'da Avrupa Yakasında yeni yapılan İstanbul Havalimanı ve Asya Yakasında Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere iki havalimanı bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul’da uçak ve helikopter kiralama olanağı vardır.
https://www.igairport.com/tr
www.sgairport.com

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?

KYK'nın İstanbul'da okula yakın yurt olanakları mevcuttur. Okula yakın mesafede özel yurtlar da bulunmaktadır.

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?

Okulun çevresinde evlerde kiralar 1000 -3000 arasında değişmektedir 1+0,1+1,2+1 ve 3+1 şeklindedir.

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, “Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı” (VASEV) tarafından 19 Şubat 2009 tarihinde İstanbul’da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Detaylı bilgi: http://www.yeniyuzyil.edu.tr/Hakkimizda/UniversitemizHakkinda.aspx

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

Okulumuz burs olanakları için: http://www.yeniyuzyil.edu.tr/ogrenci/sorularla-yeni-yuzyil.aspx

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

Üniversitemiz bünyesinde çeşitli öğrenci kulüpleri bulunmakta sıkça konferanslar verilmekte ve öğrenciler sosyal olma konusunda desteklenmektedir. Bahar şenlikleri yapılmaktadır.

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

Cevizlibağ yerleşkemizde bir adet kütüphane bulunmaktadır ve sınav dönemlerinde 7/24 hizmet vermektedir. Hastanemizde ise 1 adet kütüphane ve 5 adet çalışma salonu bulunmaktadır. Çalışma salonları tarih fark etmeksizin 24 saat açıktır.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

Üniversitemizdeki öğrenci kulüplerini buradan inceleyebilirsiniz: http://www.yeniyuzyil.edu.tr/ogrencikulupleri/default.aspx Fakültemizin tek resmi Tıp Fakültesi kulübü TurkMSIC'tir. Daima bir tıp öğrencisinden daha fazla mottosuyla tıp öğrencisinin bilimsel ve sosyal ilerlemesini hedef edinmektedir.

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Cevizlibağ yerleşkemizde 1 adet yemekhane bulunmakta ve öğle yemeği çıkarmakta. Kampüs içerisinde cafeler bulunmaktadır. Ayrıca üniversitemizin konumu itibariyle hemen yanında her bütçeye uygun çeşitli yemek yerleri bulunmaktadır. Hastanede bulunduğumuz süre içinde de yemekler hastanemiz tarafından karşılanmaktadır.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

Bir Ana Kampüs ve 4 yerleşkenden oluşan üniversitemiz İstanbul Avrupa yakasının merkezi olan Cevizlibağ ’da bulunmaktadır. Fakültemiz Ana Kampüs Olan Cevizlibağ'da eğitim vermektedir.

Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?

2012-2013 eğitim yılında tıp fakültemiz kurulmuştur.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Fakültemizde dönem 1 öğrencilerine ve intern dönemine geçen arkadaşlarımıza geleneksel kahvaltı düzenlenmekte ve mezun olacak arkadaşlarımıza veda yemeği geleneksel bir şekilde düzenlenmektedir. Spor faaliyetleri yürütülmektedir.Aktif öğrenci kulübü katkısıyla il içinde ve il dışında seminer , kongre,söyleşilere katılım üniversitemiz tarafından desteklenmektedir.

Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?

Erasmus ve TurkMSIC değişim programları bulunmaktadır.

Fakültenin eğitim dili nedir?

Fakültenin eğitim dili %100 Türkçe'dir.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?

Fakültenin eğitim dili %100 Türkçe'dir.

Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?

Derslere devam zorunluluğu %80 ile sınırlandırılmıştır.

Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?

Akredite değildir.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?

-

Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?

Fakültemizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunmamaktadır.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?

Hastanemiz okulumuza yakın bir konumda olup ulaşım okulumuz tarafından otobüslerle ücretsiz bir şekilde sağlanmaktadır.

Anabilim dallarının konumu nasıldır?

Temel Bilimlere ait ana bilim dalları kampüste,klinik bilimlere ait anabilim dalları ise hastanemizde mevcuttur.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?

Dönem 1: 80 öğrenci
Dönem 2: 80 öğrenci
Dönem 3: 60 öğrenci
Dönem 4: 60 öğrenci
Dönem 5: 50 öğrenci
Dönem 6: 50 öğrenci
Toplam: 380 öğrenci

Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?

Yaklaşık her staj grubu 20 kişiden oluşmaktadır.

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?

Öğretim üyesi hocalarımızın her birine 10 tane öğrenci düşmektedir.

Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?

Entegre sistem uygulanmaktadır.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?

Dönemlere ait ders programları http://www.yeniyuzyil.edu.tr/Tip/LisansProgrami.aspx

Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?

Seçmeli derslerimiz :İşaret Dili, Latince, Zihn Oyunları, Türk Halk Müziği , Hastalık Arkeolojisi , Çevre Bilinci, Bilimsel Filmler, Adli Bilimler ve Kriminalistik, Analitik Düşünce ve Bilim, Sosyal sorumluluk projesi, Beden Eğitimi ve Spor vb. gibi her dönem çeşitli tıp dışı seçmeliler ve UZEM(uzaktan eğitim ) ile Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlke ve İnkılapları dersi verilmektedir.

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?

http://www.yeniyuzyil.edu.tr/Tip/LisansProgrami.aspx
Kurul sayıları :
Dönem 1 : 4 kurul
Final sınavı: 1
Bütünleme sınavı:1
Dönem 2 : 5 kurul
final sınavı : 1
Bütünleme sınavı:1
Dönem 3 : 6 kurul
final sınavı : 1
Bütünleme sınavı: 1
Dönem 4 : 8 staj
Dönem 5 : 18 staj
Dönem 6 :8 staj

Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?

Anatomi: Haftada 2-4 saat arsında değişerek gruplara ayrılıp kadavra/maket üzerinden çalışmalar yaparız.
Histoloji: Haftada 2 saat görülen derslerde herkes kendisine ait preparatlarını hoca ve asistanlar gözetiminde inceler .
Fizyoloji: Haftada ya da 2 haftada bir 2 saat laboratuvar derslerinde gruplara ayrılarak deneyler yapılır.

Patoloji: Teorik dersin konusu işlenir, mikroskop üzerinde incelemelerle pratikte yapılır.
Mikrobiyoloji: Haftada 2 saat görülen derslerde preparat hazırlama, besiyerine ekim yapma, ayırıcı tanı deneyleri yapılır.
Biyokimya: Komitedeki ders yoğunluğuna bağlı laboratuvar dersleri olur ve gruplara ayrılarak deneyler yapılır.
Biyoistatistik: Teorik olarak işlenmektedir.
Biyofizik: Gruplara ayrılarak deneyler yapılır.

Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?

Yeterli sayıda maket ve kadavramız mevcuttur. Sınav dönemlerinde her öğrenci istediği şekilde maket üzerinden çalışabilmektedir öğrenmeye katkı sağlamak için.

Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?

Bütün laboratuvarlarımızda her öğrenciye 1 tane mikroskop düşüyor.

Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?

Klinik bilimlerde aylık vaka sunumları, hocalarla söyleşi, bilimsel proje çalışmaları ve kariyer günleri yapılmaktadır.

Mesleki Beceri Dersleri var mı?

Mesleki beceri dersleri mevcuttur ve dönemsel olarak içeriği değişmektedir. Kampüsümüzde ve hastanemizde bulunan tıbbı beceri laboratuvarlarında ders işlenmektedir.

Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?

Tam donanımlı Simüle Hasta Laboratuarlarımız var .Sınavlara katkısı komite yüzdesine bağlı değişmektedir.Düzenli olarak aktif bir şekilde öğrenci kullanımına açıktır.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Dönem 1-2-3 ‘lere çoktan seçmeli teorik sınavlara ek olarak pratik sınavlar ve Dönem 4-5 ‘te teorik sınava ek olarak sözlü sınavlar ile öğrenci değerlendirilmektedir.

Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?

Geçme notu :60 olarak belirlenmiştir. Baraj sistemi uygulanmamaktadır.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?

Dönem 1 Anatomi dersinde zilli sınav ( her masa da bulunan maketler üzerindeki işaretli yerler verilen sürede zil sesiyle masa değiştirerek sınav kağıdına yazılır.) Mikrobiyoloji, Patoloji, Biyokimya , Histoloji pratikleri teorik sınavlarımızda ders saatiyle orantılı olacak şekilde soru sayısıyla karşımıza çıkmaktadır.

Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?

Finalsiz geçme yoktur ve finalde baraj uygulanmaz.

Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?

Her bir komite sonu her ders için geri bildirim anketleri yapılmakta herhangibi bir problemi danışmak için ya da herhangi bir konuda bilgi almak için eğitim koordinatörleriyle birebir iletişim ve dekanlığımızla samimi bir şekilde sağlanmaktadır.

Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?

Her daim öğrenci dostu olan üniversitemizde sorunlarımız, taleplerimiz büyük bir titizlikle dikkate alınmaktadır.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…

Türkiye’deki en iyi Simüle Hasta uygulaması İyi Hekimlik dersinde öğrencilerine sunmaktadır. Her biri alanında en iyisi olan sayın hocalarımızdan en kaliteli tıp eğitimini alma fırsatını yakalıyoruz. Hocalarının öğrencileri bilimsel ve sosyal desteklediği öğrenci dostu bir üniversite, Üniversite Hastanemizde öğrencileri için bütün olanakları sağlamaya açık bir pozisyondadır.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?

Fakültemizde dezavantaj yaratacak bir durum yaşamadık. Tıp Eğitiminin tatlı zorluğu her fakültede olduğu gibi bizim fakültede de yaşanıyor. Düzenli ve disiplinli bir tempoyla üstesinden gelinmeyecek hiçbir zorluk yoktur.

Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?

Mevcut teams ve uzem sitemizi kullanıyoruz

Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?

50 şer sorudan 2 oturum 65 dk lık sorulara geri dönüş iznimiz vardı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır