ayarlanabilir kek kalıbı kullanımı / Kelepçeli Kek Kalıbı Nasıl Kullanılır? | Evim İçin

Ayarlanabilir Kek Kalıbı Kullanımı

ayarlanabilir kek kalıbı kullanımı

Kekler, pratik tarifleri ve lezzetli yapıları sayesinde popüler olarak tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Kekler; çayın yanına atıştırmalık istediğinizde, misafirlerinize sunmak için tatlılar hazırladığınızda veya kendinizi şımartmak amacıyla tercih edebileceğiniz seçeneklerdir. Keklerin pratik şekilde pişirilmesi ve sunumunun güzelleştirilmesi için kelepçeli kek kalıpları gibi ek malzemeler kullanılır. Sizler için düzenlediğimiz yazımızda, kelepçeli kek kalıbı nasıl kullanılır, kullanım amacı nedir gibi soruların cevaplarına yer verdik. Yazımızın kalanını inceleyerek mutfaklarınıza ekleyebileceğiniz bu gereçler hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

Kelepçeli Kek Kalıbı Ne İşe Yarar?

Kek kalıbı ve pişirme çemberi, karışımın şekil almasına yardımcı olan araçlardır. Yapışmaz yüzeylere sahip olan kalıplar, fırının sıcaklığının direkt olarak iletilmesini sağlar. Böylece hazırladığınız kek karışımının hızlı şekilde pişmesini ve tabaklara aktarılırken estetik görünümlerini korumasını mümkün kılar. 

Kelepçeli kek kalıbı, standart tasarımların geliştirilerek oluşturulduğu araç gereçlerdir. Kelepçeler, kekin pratik şekilde kaptan ayrılması için eklenmiş tasarım detaylarıdır. Standart bir kalıp kullanılırken keki çıkarmak zorlu bir göreve dönüşebilir. Pişen hamurun ayrılması için kalıbın sallanması, sert bir şekilde hareket ettirilmesi gerekebilir. Bu durum, estetik bir şekil almış hamurun bozulmasına yol açabilir. Tatlının sunumunu yaparken hedeflediğiniz görünümden uzaklaşabilirsiniz. Kelepçesiz kalıp modellerinin kullanılması, kekin ikiye bölünerek dağılmasına da neden olabilir. Gerekli şekilde yağlanmadan kek kalıpları kullanıldığında bu sorun olabilir. Kalıbı ayırırken kekin üst kısmının çıkarılması sağlanırken taban kısmı zeminde kalabilir. Kelepçeli modeller, tüm bu problemlerin önüne geçmek için hazırlanmış tasarımlardır. Hamur piştikten sonra dağılmadan, bozulmadan kalıptan ayrılmasına yardımcı olur. Bu özellikleri mutfaklarda popüler olarak kullanılan araç gereçler olmasını sağlar. Peki bu faydalı kalıp tasarımları nasıl kullanılır? 

Ayarlanabilir Kelepçeli Kek Kalıbı Nasıl Kullanılır?

Tasarımın sağladığı tüm faydalardan yararlanmak için mutfaklarına bu ürünleri alanlar, ayarlanabilir kelepçeli kek kalıbı nasıl kullanılır sorusu ile karşılaşır. Pişirme kolaylığı sunmak için tasarlanmış ürünler, basit işlem adımları takip edilerek kullanılabilir. 

  • İlk olarak, hazırladığınız hamur karışımını kalıba aktarmadan ve fırına sürmeden önce kelepçeyi açıp kapatmayı denemeniz önerilir. Daha önce kullanmadığınız bir mutfak gereci olduğundan ayarlanabilir kelepçe kısmına elinizin alışması oldukça değerlidir. Böylece pişmiş kekin çıkarılma zamanı geldiğinde hiçbir sorunla karşılaşmadan estetik görünümler elde edebilirsiniz. 
  • Kek hamurunu kalıba aktarmadan önce yüzeyi iyice yağlamanız veya pişirme kağıdıyla kaplamanız önerilir. Bu işlem, hamurun yüzeyden dağılmadan ayrılmasını sağlar. 
  • Pişmiş olan hamuru kalıptan ayırmadan önce soğumasını bekleyin. Soğumuş bir kek, elinizin yanması gibi istenmeyen kazaların oluşmasını engeller. 
  • Ayarlanabilir kelepçeyi açmadan önce bir bıçak veya ince bir spatula yardımıyla tabanı kontrol edebilirsiniz. İyice pişmiş ve soğumuş bir kek, tabandan kolay şekilde ayrılır. Eğer tabana yapışmış bir alan varsa kekinizin yeterince pişip pişmediğini kontrol etmeniz önerilir. Hamur yeterli miktarda piştiyse ve tam anlamıyla soğuduysa yapışmış kısmı nazik hareketlerle ayırabilirsiniz. Bunun için spatula kullanmanız daha güvenli bir seçenektir. Böylece kalıp yüzeyini çizme riskiyle karşılaşmadan tabanı ayırabilirsiniz. 
  • Bu adımları tamamladıktan sonra ayarlanabilir kelepçeyi açabilirsiniz. Kalıbı düz bir zemine yerleştirmek kelepçeyi açma ve keki çıkarmayı kolaylaştırır. 
  • Ayarlanabilir kelepçe detayına sahip kalıplar, klasik keklerin yanı sıra turta ve cheesecake gibi daha farklı tatlıların hazırlanmasında da kullanılabilir. Hem turta hem de cheesecakete tatlının şekli büyük önem taşıdığından kelepçeli kalıpların kullanılması önerilir. 
  • Tatlı kalıptan ayırdıktan sonra sunum ürünleri yardımıyla estetik görünümler elde edebilirsiniz. Dağılmamış, bozulmamış bir şekle sahip tatlıyı istediğiniz şekilde sunabilirsiniz. Misafirlerinizin beğeneceği ve sizin beklentilerinizi karşılayan sonuçlar elde edebilirsiniz. 

Kelepçeli Kek Kalıbı Yerine Ne Kullanılabilir?

Mutfaklarında bu faydalı gereç bulunmayanlar kelepçeli kek kalıbı yerine ne kullanılabilir sorusunun yanıtını arıyor olabilir. Benzer sonuçlara ulaşmak için kullanabileceğiniz farklı yöntemler ve gereçler bulunur. Standart kalıplar, kelepçeli kek kalıbı yoksa ne kullanılabilir sorusuna verilebilecek ilk yanıtlar arasındadır. Neredeyse her mutfakta yer alan klasik kalıplar kullanılırsa kekin çıkarılma sürecine ekstra özen gösterilmesi gerekir. Yüzeyin yağlanması veya pişirme kağıdının kullanılması yapışmaması için çok önemlidir. Ayrıca kalıbı sallayarak kekin çıkarılması yerine ters çevrilip bir yüzeye yerleştirilmesi, şeklinin bozulmaması açısından daha etkilidir. 

Borcam, kelepçeli kek kalıbınız yoksa kullanabileceğiniz araçlardan bir diğeridir. Dikdörtgen, kare, yuvarlak gibi farklı şekillerde bulunan borcamlar, estetik görünümlü kekler elde etmenizi sağlayacaktır. Bu mutfak gereçlerini ters çevirmek ve keki dağıtmadan çıkarmak daha zor olabilir. Bu nedenle yüzeyini yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanmanız önerilir. Eğer yüzeyini yağlamayı seçerseniz tüm keki tek bir seferde çıkarmak yerine dilimlere bölerek adım adım çıkarmanız gerekir. Farklı dilimler halinde borcamdan çıkarılan keklerin tabana yapışması riski ortadan kalkmış olur. 

Kelepçeli kek kalıbı yerine borcam kullanarak pişirmeye karar verirseniz elinizdeki ürünün malzemesinin fırına girmeye uygun olduğundan emin olmalısınız. Bazı borcam materyalleri yüksek ısıya dayanıklı iken diğerleri fırında kullanıma uygun değildir. Elinizdeki borcamın fırında kullanılabilir olduğunu öğrenmenin yanı sıra maksimum kaç derece sıcaklığa dayanabildiğini de bulmanız önerilir. Bu bilgiye de ulaşarak pişirme sürecinde oluşabilecek kazaların önüne geçebilirsiniz. Borcam materyalleri arasında maksimum derece sıcaklığa dayanabilen seçeneklerle karşılaşabilirsiniz. Eğer kekin pişirilmesi için derece sıcaklık gerekiyorsa bu borcamı fırına sürmeniz mümkün değildir. 

Kelepçeli Kek Kalıbı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mutfaklarınıza bu faydalı gereçleri eklemek ve kelepçeli kalıpta kek yapmaya başlamak isterseniz dikkat etmeniz önerilen belli başlı noktalar bulunur. Kalıp alırken bu noktaları göz önünde bulundurarak kullanım ihtiyaçlarınızı karşılayacak ürüne ulaşabilirsiniz. Hayalinizdeki keklere ulaşmanızı sağlayacak, aradığınız tüm özellikleri tek bir üründe sunan kelepçeli kalıpları satın alabilirsiniz. 

  • Boyutları ve derinliği, kek kalıbı kelepçeli ürün modelleri arasından seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken temel faktördür. Boyut seçimi, yapacağınız kekin tarifine ve kaç kişi için hazırlandığına göre yapılır. Böylece hazırladığınız hamurun dökülmesi için yeterli hacme sahip kalıplara ulaşabilirsiniz. 26 cm.’lik kalıplar, ortalama büyüklükte keklerin yapılması için yeterli olacaktır. Derinlik seçimi yaparken hamurun pişme süreci boyunca kabaracağını da göz önünde bulundurmanız gerekir. 
  • Materyal seçimi, kek kalıpları alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsurdur. Çelik ve teflon, dayanıklı yapıları sayesinde popüler olarak tercih edilen materyal seçenekleri arasındadır. Çelik sağlam yapısıyla ön plana çıkarken teflon yapışmaz yüzeyi sayesinde beğenilerek kullanılır. Kek kalıbında öncelik verdiğiniz kriterleri düşünerek sizin için ideal materyali bulabilirsiniz. 
  • Maksimum dayanabileceği sıcaklık düzeyi, fırına konulacak bu gereçler için önemli bir detaydır. Kelepçeli kek kalıpları maksimum dereceye kadar dayanabilecek seçeneklere sahiptir. Yapmak istediğiniz tarifler için gerekli sıcaklık derecelerini göz önünde bulundurarak bu detayına karar verebilirsiniz. 
  • Sızdırmaz özelliği ile bilinen kelepçeli kek kalıplarının alınması önerilir. Ayarlanabilir kelepçesi yardımıyla ayrılan bölmelere sahip olduğundan bu ürünlerin sızdırmaz özelliği ekstra önem kazanır. 
  • Tüm mutfak gereçlerinde olduğu gibi kek kalıplarının satın alınma sürecinde de gıdayla temasa uygun ve sağlıklı ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Çeşitli testlerden geçirilerek güvenliği onaylanmış, alanında uzman markaların ürünlerini tercih ederek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Ayarlanabilir Kek Kalıbı ve Testere Seti

Pastacılık kimilerimiz için profesyonel bir uğraş, kimilerimiz içinse bir hobi. Kullanım amacımız ne olursa olsun Refika’dan çatısı altında pasta ekipmanlarına da yer vermek istedik. Her zaman olduğu gibi zamansız tasarımlar ve ömürlük ürünler olması için çabaladık. En önemlisi yerli üretim olmalarına özen gösterdik.

Pasta, kek ve diğer tüm mutfak işlerinizi kolaylaştıracak, zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak uzun ömürlü ekipmanlar mutfakta yeni favoriniz olacak. 

  • Ayarlanabilir Pasta Çemberi / Kalıbı
  • Ayarlanabilir Dörtgen Pasta Kalıbı
  • Çelik Ayarlanabilir Kek Testeresi - 4 Bıçaklı

Ayarlanabilir Pasta Çemberi / Kalıbı kolayca daraltılıp genişletilebilir, böylece dilediğiniz ölçülerde pastalar yapmanıza olanak tanır. Kolay ayarlanabilir tasarımı sayesinde tek bir kalıp ile birçok farklı boyutta kek ve pasta yapabilirsiniz. Birbirinden farklı boyutlarda pişirdiğiniz kekleri üst üste dizerek çok katlı bir pasta oluşturabilirsiniz.

Çapı en az 16 cm, en çok 30 cm olacak şekilde ayarlanarak kullanılabilir. Pasta çemberinizin üzerindeki ölçü işaretleri ile doğru genişliği kolayca ayarlayabilirsiniz.

Ayarlanabilir Dörtgen Pasta Kalıbı kolayca daraltılıp genişletilebilir, böylece kare veya dikdörtgen dilediğiniz ölçülerde pastalar yapmanıza olanak tanır. Çok katlı dörtgen pastalar yapmak için idealdir.  Kolay ayarlanabilir tasarımı sayesinde tek bir kalıp ile birçok farklı boyutta kek ve pasta yapabilirsiniz.

Ölçüleri en az 20 cm x 20 cm ve en çok 37 cm x 37 cm olacak şekilde kare veya dikdörtgen olarak ayarlanarak kullanılabilir.

Çelik Ayarlanabilir Kek Testeresi pandispanya ve keki kolaylıkla eşit katlara bölerek kesmenizi sağlar. Ayarlanabilir testere mesafesi sayesinde dilim adedini ve kalınlığını kendiniz belirleyebilirsiniz. Yedek testeresi ile birlikte gönderilmektedir. Pandispanyanızı tek seferde, dağılmadan 4 kata kadar dilimleyebilirsiniz. 

Ayarlanabilir Kek Testeresipaslanmaz çeliktir ve bu sayede uzun ömürlüdür. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası