telefonda ithalatçı garantisi ne demek / İthalatçı Garantisinin ve Distribütör Garantisinden Farkı Nedir? | funduszeue.info

Telefonda Ithalatçı Garantisi Ne Demek

telefonda ithalatçı garantisi ne demek

İthalat&#;ı garantili nedir? İthalat&#;ı garantili cihaz ne demek?

Haberin Devamı

 Tüm bu bilgiler verilen garanti belgesinde ayrıntılı bir şekilde yazmaktadır. Bu nedenle de garanti belgesinin olmasına büyük bir önem gösterilmeli ve kontrol edilmelidir. Garanti belgesi olmayan ve faturası bulunmayan cihazların, garanti kapsamında işlem görmesi olanaksızdır.

İthalatçı Garantili Cihaz Ne Demek?

 Bir firmanın başka bir firmaya ait olan mallarını yurtdışından getirerek Türkiye'de satışa çıkarmasının ardından verdiği garantiye ithalatçı garantili cihaz adı verilmektedir. İthalatçı garantili ve Türkiye garantili arasındaki temel fark, firmanın kendi imkanları ile Türkiye'ye getirdiği ürünleri kendi teknik servis olanaklarında garantilemesidir.

 Alınan ürünü firmanın kendi servisinde garanti etmesi anlamına gelmektedir. İthalatçı garantili alınan ürünlerin büyük çoğunluğunda temel yedek parçaları da yine markanın kendisine ait olan parçalarından temin edilmektedir. Bu nedenle de ikisi arasındaki fark yok denecek kadar azdır. Tüketici Koruma Kanunu'nda bu hususlar yasal bir zemin içerisinde hukuksal olarak da güvence altına alınmıştır.

İthalatçı Garantili Cihazlar Güvenilir midir?

 İthalatçı garantili ürünler markaların kendi sattıkları ürünler kadar güvenlidir. Yapılan alışverişin bir fatura ile kayıt altına alınıyor olması bu durumun bir güvencesi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda ithalatçı garantili ürünler, markalı ürünlerin birebir aynısıdır.

Haberin Devamı

 Aradaki tek fark ithalatçı firmanın kendi imkanları ile dışalım yaparak sattıkları ürünleri Türkiye'ye getirmesidir. Bu ürünlerin tamamı yine aynı gümrükleme ve vergi işlemlerinden geçirilerek Türkiye'de satışa sunulmaktadır. Ayrıca ithalatçı garantili ürünlerin bir çoğu da kendi servisine gönderilerek tamir, bakım ve onarım işlemlerine tabi tutulmaktadır.

İthalatçı Garantisi Nedir, Güvenli mi?

Ülkemizdeki firmalar, yurt dışından toptan, uygun fiyata aldıkları elektronik aygıtları gümrükte ülkemizin üzerine kaydettirerek satıyor ve garantisini biz kullanıcılara kendisi sağlıyor. Bu işlemi sağlarken aracılık görevini üstleniyorlar. Tüketicilerin ise merak ettiği konular; firmaların dağıtımı ve garanti kapsamları konusu.

Alışveriş yaparken çoğumuz güvende hissetmek ve ürünü güvence altına almak isteriz. Şartların oluşmasını sağlamaksa yalnızca bizim elimizde değildir. Eğer ithalatçı firmanın verdiği ithalatçı garantisine güvenmiyorsanız bazı alternatif seçenekler arayabilirsiniz. Bu haberimizde sizlere ithalatçı garantisiyle ilgili önemli noktalara değindik.

ithalatçı garantisi nedir?

İthalatçı garantisi nedir?

Ülkemizde üretilmeyen veya az miktarda üretilen ürünleri yurt dışından ithal ederiz. Genellikle bu ithalat işlerini bir aracı firma üstlenir. Firma, ürünün resmi firmasıyla anlaşmalı olur ve ülkedeki dağıtımını yapar. Bu kategorideki cihazları da küçük veya büyük ölçekteki şirketlerin yurt dışından getirip ülkemizde satarlar. Bu işi yapan büyük firmaların ürünlere uyguladığı garantiye ithalatçı garantisi denir.

Bu da şu anlama geliyor; aldığınız ürünü yetkili servise veremezsiniz. Yetkili servis bu durumu doğrudan üreticiden alınmadığı için kabul etmez. Kısıtlı şartlarda bazı servis imkanları sunar ancak sizin için bu büyük ölçüde yetersiz kalacaktır. Bu ürünlerin ucuz olma hikayesi de tam olarak buradan gelir.

İthalatçı garantisi nedir?

Türkiye garantisi nedir?

Ülkemize, yurt dışında üretilmiş birçok elektronik cihaz girer. Bu cihazların üretim yerleri ve dağıtım firmasının ana merkezi yurt dışındadır. Bu ürünler gümrükten geçerek ülkemizdeki dağıtıcı ve aracı mağazalardaki yerlerini alırlar. Ürünleri incelerken bazılarımızın dikkat ettiği hususlardan biri de Türkiye garantisi kapsamında olup olmadığıdır.

Dikkat etmeyenleriniz varsa bile bu yazımızdan sonra ürünün özelliklerinden sonra öğrenmek isteyeceği ilk şeylerden biri ürünün Türkiye garantisi kapsamında olup olmadığı olacaktır. Her bilinçli tüketici gibi garanti şartlarını öğrenmek, ilerideki olası problemlerden sizi şimdiden kurtarabilir.

Türkiye garantisi nedir?

Ülkemizde resmi olarak faaliyet gösteren yetkili servislerin garanti ve teknik servis hizmeti vermesine Türkiye garantisi denir. Türkiye garantisinin bir diğer adı da distribütör garantisidir. Örneğin; Apple’dan aldığınız bir telefonda arıza çıktı ve Apple yetkili servisine telefonu geri gönderdiniz. Yetkili servis, gerekli işlemleri marka bilgisi dahilinde yapar. Siz de bu gerekçeyle ithalatçı garantisi olan telefonunuzla ilgili direkt olarak marka ile muhatap olursunuz.

Bu sebepten dolayı Türkiye garantili dediğimiz cihazlar, bir sorun çıktığı takdirde size en az problem çıkaran, en güvenilir cihazlar olurlar. Az önce örneğini verdiğimiz Apple cihazı üzerinden gidersek, aldığımız ürünün garantideki adı “Apple Türkiye Garantili” olarak geçer. Bu da markanın size direkt olarak verdiği garanti nedeniyle güven verir.

İthalatçı garantisi ve Türkiye garantisi arasındaki fark nedir?

ithalatçı garantisi ve türkiye (distribütör) garantisi arasındaki fark nedir?

İthalatçı garantisi ve Türkiye garantisi arasındaki fark da kafalarda soru işareti bırakan noktalar arasındadır. İthalatçı garantisine ait ürünü Türkiye garantisine sahip ürüne göre daha ucuza satın alabiliriz. Fakat ithalatçı garantili ürünü yurt dışından ülkeye getiren firmayla alışveriş yaparken az da olsa riskle karşı karşıya kalırız.

Türkiye garantisine sahip ürünümü nereye şikayet edebilirim?

Belirli şartlar dahilinde tüm tüketicilerin sözleşmelerden ve kanunlardan doğan birtakım hakları vardır. Bu hakları da sonuna kadar arayıp talep edebilirler. Alışverişten ötürü oluşabilecek sorunları çözecek makamlar ise bellidir.

Türkiye garantisine sahip bir ürünü üç defa servise gönderirseniz ve sorun hala düzelmemiş bir şekilde cihazı bize geri iade ederlerse; kaymakamlık ya da valilik bünyesi altında yer alan tüketici mahkemelerine giderek hakkınızı arayabilirsiniz. Haklarınızdan doğan zararlarınızı muhatabı olduğunuz firmadan talep edebilirsiniz.

Türkiye garantisine sahip ürünümü nereye şikayet edebilirim?

Ürünü satın alırken hangi garanti türünü tercih etmelisiniz?

Elektronik cihazları satın alırken genellikle ilk olarak alacağımız ürünün özelliklerine, kapasitesine ve bizi tatmin etme durumuna bakarız. Ancak beğendiğimiz ürünün cazibesi ileride karşılaşacağımız sorunları da beraberinde getirebilir. Bunu önlemek için doğru ürünü tercih ettiğiniz gibi doğru şartlar altında da bir tercih yapmalısınız. Doğru tercihi yapmak için de doğru bir garanti kapsamındaki ürünü satın almalısınız.

İthalatçı garantisine sahip ürün, Türkiye garantisine sahip ürün kadar olmasa da kısmen, garanti ve servisten yararlanabileceğiniz ürün türüdür. Ancak yaptığınız işlerde riski minimum seviyede tutan biriyseniz, Türkiye garantili yani distribütör garantili cihazları tercih etmek sizin adınıza en doğru karar olacaktır.

Elektronik cihazları satın alırken, garanti türünü ve servis konusunda aklınıza takılanları ilgili mağazaya sormaktan çekinmeyin. Kararınızı da bu doğrultuda verin. Unutmayın ki verdiğiniz kararlar ileride sizi servis paralarına sürükleyebilir ya da o meblağlardan kurtarabilir.

Paralel ithalat nedir?

Paralel ithalat nedir?

Bir ürünü satın alırken ilk aklımıza gelen sorulardan birisi de ürünü nasıl daha ucuza satın alabileceğimiz konusu olur. Alternatiflerden birisi de bu ürünü yurt dışı bağlantılı bir aracıyla getirtmek. Tıpkı "Avrupa’ya gidip daha ucuza iPhone 11 alsak daha mantıklı olur" muhabbetindeki yaşanan durum gibi.

Paralel ithalat ürünleri de tıpkı ithalatçı garantili ya da Türkiye garantili ürünlerde olduğu gibi satın alabileceğimiz ürün çeşitlerindendir. Ancak aralarında bariz bir fark vardır. Paralel ithalat ile yurt dışından getirilen cihazlara IMEI numarası doğrulama işlemi uygulanmaz. Bu yüzden ürünler, herhangi bir garanti kapsamına dahil değildir.

Paralel ithalat, tamamen yasal dayanakları olan bir ürün türüdür. Büyük telefon firmalarının garanti sunmama sebebi, ürünü kendi getirmedikleri içindir. Kendi getirdikleri ürünler için garanti sunan Samsung’u düşünelim. Aynı ürünü Hepsiburada sitesinden satın alırsak bu ürünün kapsamı Samsung’un kendi bünyesine dahil değildir.

Paralel ithalat ürünleri tercih edilmeli midir?

Paralel ithalat ürünleri tercih edilmeli midir?

Bu ürünlerin yurt içine geldiklerinde, gümrük aşamasında IMEI numarası doğrulaması yapılmadan yurdumuza girdiğini ve garantileri olmadığını söylemiştik. Tüm bu etkenleri değerlendirdiğimizde, paralel ithalat ürünlerini almak bir kullanıcı tercihi olmakla birlikte pek tavsiye edilen bir durum değildir. 

Ürünün bozulup bozulmaması şans, dış faktörler gibi etkenlere bağlıdır. Bu riski göze almak isteyenler için kabul edilebilir olan paralel ithalat ürünleri, bu riski almak istemeyenler için uzak durulması gereken bir ürün tipidir. Çünkü yaşanan herhangi bir kötü durumda garanti kapsamı olmayan ürünler her zaman risk işidir. Ucuza almak kısmını avantaj olarak düşünürsek, garanti meselesi de bir o kadar dezavantaj yaratabilen bir durumdur.

Emoji İle Tepki Ver

23

İthalatçı Garantisinin ve Distribütör Garantisinden Farkı Nedir?

Elektronik cihaz, özllikle de telefon alırken muhakkak karşılaştığınız ibareler vardır. E-ticaret sitelerinde ya da bazı mağazalarda ithalatçı garantili ya da distribütör garantili terimlerini duymuşsunuzdur.

Telefon alırken elbette ucuz alabilmenin yollarına başvuruyoruz. Bazen piyasanın çok altında değerle satılan telefonlara rastlıyoruz. Telefon 2. El ya da taklit değilse bu fiyat değişimine neden olan garanti kapsamı olabiliyor. Fiyat araştırması yaparken özellikle garanti kapsamının “Türkiye garantili”, “Distribütör garantili”, “İthalatçı garantili” ya da “Paralel ithalat” şeklinde ifade edilişine rastlarız.

Bu nedenle bu terimlerin anlamını bilmek ve telefon alırken bu konuya dikkat etmek de yarar var.

Peki bu terimler ne anlama geliyor? İthalatçı garantisi ve distribütör garantisi arasındaki farklar neler?

Distribütör ya da Türkiye garantili ne anlama gelir?

Bu ibarenin yer aldığı garanti kapsamı, markanın ülkemizde resmi olarak satış yaptığı ve sattığı ürüne de resmi olarak destek verdiği anlamına gelir. Örnek olarak Samsung marka bir cihaz aldığınızda, herhangi bir sorun durumunda Samsung yetkili servisi sizin muhattabınız olacaktır. Distribütör garantili telefonlar risksiz alışveriş sunar diyebiliriz.

İthalatçı garantili ne anlama gelir?

İthalatçı garantili cihazlar bazen bilindik bir marka ya da herhangi bir perakende firması tarafından, uygun ücretle satılan herhangi bir ülkeden belirli adetlerle getirilen cihazlardır. İthalatçı firma yurtdışından uygun fiyata aldığı ve kendi imkanları ile ülkemize getirdiği telefonları dolayısı ile distribütörden çok daha düşük fiyata satabiliyor. Bu durumda örneğin; Samsung marka cihazın garantsinden Samsung değil, ithalatçı firma sorumludur. Yani herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda Samsung muhattabınız olmayacak ve destek vermeyecektir.

Paralel ithalat ne anlama gelir?

Paralel ithalatta ise telefon genelde şahıs tarafından yine yurtdışından getirilir. IMEI numarası doğrulatılmış ya da doğrulanmadan satışa sunulan cihazlardır. Bu yolla getirilen cihazlar hiçbir garanti desteği bulunmaz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası