domates kaç lira / Seradan liraya çıkan domates, büyükşehirlerde en az 3 katı!

Domates Kaç Lira

domates kaç lira

Yaz günü domates lüks oldu: Pazarda fiyatı 30 liraya çıktı

En temel tarım ürünlerinden domates, vatandaşın sofrası için lüks haline geldi. Kalitesine ve çeşidine göre değişmekle birlikte bir kilo domatesin hallerdeki fiyatı 25 liraya, semt pazarlarında ise liraya kadar yükseldi. Domatese sonbaharda ise daha büyük zamlar bekleniyor.

Gamze BAL

Yayınlanma: - 18 Temmuz Güncellenme:

Yaz günü domates lüks oldu: Pazarda fiyatı 30 liraya çıktı

Yaz aylarında olunmasına rağmen yüksek fiyatlardan satılan patates, soğan ve limondan sonra domates fiyatları da dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Bir kilo domatesin fiyatı hallerde bile liraları buldu.

Semt pazarlarında ise kalitesine göre bir domatesin kilosu TL’ye kadar yükseldi.

funduszeue.info’ye konuşan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, domatesteki fiyat hareketliliğinin yetersiz üretim, olumsuz hava koşulları ve yüksek girdi maliyetleri olduğunu söyledi.

Tavşan, “Tarla ürünleri tamamen raflardaki yerini alınca, fiyatlar bir iki ay idare eder. Ancak sonrasında seralara döndüğümüzde ne yaparız, bilmiyorum” dedi.

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Yanmaz ise, şöyle diyor:

“Tarla domatesi bitip de sera ürünlerinin başlayacağı sonbaharda, domatesin kilosunun 40 TL’ye kadar çıkması bekleniyor.”

Kaynak: İBB, Hal Müdürlüğü. İstanbul sebze-meyve hallerindeki domates fiyatları

YETERSİZ ÜRETİM, FIRTINA VE GİRDİ MALİYETLERİ ETKİLİ

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, “Şu an tarla ürünleri tam anlamıyla çıkmadı. Yetersiz arza eklenen olumsuz hava şartları da var. Meteoroloji yine fırtına uyarısı veriyor örneğin. Zaten yüksek olan üretim maliyetlerine bir de bu olumsuzlukların eklenmesi fiyatlara doğrudan tesir ediyor” dedi.

Şu an kilosu TL’den satılan domatesin iyi kalite bir domates olduğunu, ancak halkın alabildiği normal kalite bir domatesin kilosunun bile TL olduğuna dikkat çeken Tavşan, şöyle devam etti:

‘NAKLİYE, PAKETLEME, İŞÇİLİK VE KDV DE EKLENİNCE…’

“Bu az bir fiyat değil. Normal kalite bir domates bile pahalı. Vatandaşın alım gücü yeterli değil.

Ancak diğer taraftan, domatesin bir kilosunun tarladaki üretim maliyeti bile liradan aşağı değil. Şu an en ucuz üretilebilen ürünlerden birisi kuru soğan. O bile 2, TL’ye mal edilebiliyor. Buna nakliye, paketleme, işçilik, stopaj, KDV gibi giderler de eklendiğinde etiket fiyatı tırmanışa geçiyor.

Dolayısıyla perakende fiyatların eskisi gibi lira olmasını beklememek lazım. Bu sefer üreten çiftçi zarar ediyor.”

İstanbul Anadolu Yakası’nda bir semt pazarında dün aynı tezgahta üç farklı domates satılıyordu. Fiyatlar lira arasında değişiyordu.

BİR KİLO SERA DOMATESİNİN MALİYETİ 13 TL’YE ÇIKTI

SERA-BİR Başkanı Müslüm Yanmaz ise, funduszeue.info’ye yaptığı değerlendirmede, geçen yıl 6 liraya ürettikleri bir kilo topraksız kültür sera domatesini bu yıl 13 liraya üretebildiklerini söyleyerek üretim maliyetlerindeki ciddi artışa vurgu yaptı.

Enerji ve nakliye giderlerindeki artışa dikkat çeken Yanmaz, “Girdi maliyetlerimiz çok fazla arttı. Sadece gübredeki artış yüzde ’ü buldu” dedi.

Buna rağmen Yanmaz, kendi ürettikleri domatesin kilosunun İstanbul Bayrampaşa, Sakarya, Ankara, Bursa ve Antalya hallerinde TL aralığında değiştiğini; bunda, tarla domatesinin de yavaş yavaş çıkmasıyla rekabetin başlamasının etkili olduğunu aktardı.

Pembe domatesin kilosu ise hallerde 20 liraya çıkıyor.

KORKUTAN BEKLENTİ: 40 TL’Yİ BULABİLİR

Öte yandan, funduszeue.info’ye konuşan sektör temsilcileri, domates fiyatlarının halihazırdaki yüksek seyrinden ziyade, kış aylarına gelindiğinde vatandaşı çok daha yüksek fiyatların beklediğine işaret ediyor.

Yanmaz, fiyatların birkaç ay sonraki seyrine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Geçen yıl domates fiyatları yaklaşık 16 lirayı bulmuştu. Verimli sezon geçiren her üretici arkadaşımız geçen yılki fiyatlardan memnun kaldılar. Döviz yükselince ihracat şansımız da arttı. Biz bir de özel bir ürün üretiyoruz. Arılı sistemlerde, sağlıklı ürün yetiştiriyoruz.
Bu yıl özellikle enerji giderlerindeki artışlardan dolayı Türkiye’deki ürünlerin çok daha yüksek fiyattan satılacağı beklentisi var. Tarla domatesi çıktı diye rekabet oldu ancak bir ay sonra tarla domatesi bittiğinde domatesin kilosunun TL seviyelerini bulmasını bekliyoruz.”

Çiftçinin enflasyonu haziranda yüzde ,9 olduİlginizi ÇekebilirÇiftçinin enflasyonu haziranda yüzde ,9 olduPatates, soğan, limon sofranın lüksüİlginizi ÇekebilirPatates, soğan, limon sofranın lüksüPatateste yeni zamlar kapıda bekliyorİlginizi ÇekebilirPatateste yeni zamlar kapıda bekliyorPatates üreticisi isyan etti: 42 yaşındayım bu yılki kadar kötü dönem görmedimİlginizi ÇekebilirPatates üreticisi isyan etti: 42 yaşındayım bu yılki kadar kötü dönem görmedimYüksek alkollü içkilere zamİlginizi ÇekebilirYüksek alkollü içkilere zam

Domates Fiyatı Domates fiyatı ne kadar, kaç TL? Domatesin kilo kaç TL? Domates fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Domates fiyatı merak ediliyor. Havaların ısınmasıyla sebze-meyve halinde birçok ürünün fiyatı düştü, ancak bu market raflarına yansımadı. Peki, Domates fiyatı ne kadar, kaç TL? Domatesin kilo kaç TL? Domates fiyatları düşer mi, yükselir mi? İşte Domates fiyatı !

DOMATES FİYATI!

Adana'da havaların ısınmasıyla sebze-meyve halinde birçok ürünün fiyatı düştü, ancak bu market raflarına yansımadı. Halde kilosu 4 liraya satılan domates, market raflarında 14 lira. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Buradan 4 liraya çıkan malın markette en fazla 8 lira olması lazım" dedi.

Verimli tarım arazilerine sahip Çukurova'da yaz ürünlerinin piyasaya çıkmasıyla Adana'nın meyve-sebze halinde birçok ürünün fiyatında düşüş yaşandı. Geçen aylarda fahiş fiyatlarıyla dikkat çeken domatesin kilosu meyve-sebze halinde 4 liraya geriledi. Sofraların vazgeçilmezi olan diğer ürünlerden patlıcan lira, biber 3 lira, salatalık ise kilosu 2 liraya satılıyor. Buna karşın market tezgahlarında domates 14, patlıcan ve biber 10, salatalık ise 8 lira civarında satışa sunuluyor. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, ürünlerin fiyatlarının düşmesine karşın market raflarına bu durumun yansımamasından dolayı vatandaşın ucuza meyve- sebze yiyemediğini söfunduszeue.infoar üzerinde sürekli denetim yapılması gerektiğini belirten Doğan, "Defalarca belirttiğimiz gibi denetim şart. Burada 4 liraya sattığımız domates, markette neden 15 lira? Yetkililere sesleniyoruz. Denetim yapılırsa vatandaş ucuza yiyecek. Buradan 4 liraya çıkan malın markette en fazla 8 lira olması lazım" dedi.

Domates Fiyatı Domates fiyatı ne kadar, kaç TL? Domatesin kilo kaç TL? Domates fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Domates Fiyatı Domates fiyatı ne kadar, kaç TL? Domatesin kilo kaç TL? Domates fiyatları düşer mi, yükselir mi?

GündemEkonomiHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası