meral akşener hangi ilin milletvekili / Akşener 50'ye yakın vekil çıkardı ama bekleneni alamadı

Meral Akşener Hangi Ilin Milletvekili

meral akşener hangi ilin milletvekili

funduszeue.info

İYİ Parti 44 milletvekili çıkardı

İYİ Parti 44 milletvekili çıkardı

Bir önceki genel seçimde yüzde oy oranıyla 43 milletvekili alan İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde yüzde 9,69 oy , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

türkiye seçimleri

iyi parti

tbmm

milletvekili

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

funduszeue.info

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve parti kaynaklarından, kesin olmayan rakamlar çerçevesinde, İYİ Parti'nin oy oranı 24 Haziran 'de yapılan seçimde aldığı oy oranına göre düştü.Geçen seçimde yüzde oyla 43 milletvekili kazanan parti, şu an itibarıyla yüzde 9,69 oy oranıyla 44 milletvekili çıkardı.Partinin geçen seçimde üç büyük ilden İstanbul'da 8 ve Ankara'da 5 olan milletvekili sayısı bu seçimde de değişmezken, parti İzmir'de 2 olan milletvekili sayısını 3'e yükseltti'de 26 ilde milletvekili, bu seçimde ise 28 ilde milletvekili alan İYİ Parti, bir milletvekili bulunan Erzurum'u kaybederken, hiç vekili bulunmayan Çanakkale, Hatay ve Yozgat'tan birer milletvekili çıkardı.İYİ Parti, MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur'un da aralarında bulunduğu 6 kadın milletvekili kazandı.İYİ Parti'nin adayları arasında yer alan eski bakanlardan Koray Aydın ve Eşref Fakıbaba Ankara'dan, Lütfullah Kayalar ise Yozgat'tan, eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman Konya'dan milletvekili seçfunduszeue.info süre önce İYİ Parti'ye katılan Genel Başkan Akşener'in danışmanlarından Turhan Çömez de Balıkesir'den milletvekili funduszeue.info'dan aday gösterilen eski futbolcu Gökhan Zan ise milletvekili seçilebilmek için yeterli oy oranına ulaşamadı.İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan aday listesinde bulunan Genel Sekreter Uğur Poyraz Antalya'dan, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Ankara'dan, Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu ve STK İlişkileri Başkanı Burak Akburak İstanbul'dan, Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat Manisa'dan, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz Çanakkale'den, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun Muğla'dan, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale İzmir'den milletvekili seçildi.

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

iyi parti, tbmm, milletvekili

iyi parti, tbmm, milletvekili

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve parti kaynaklarından, kesin olmayan rakamlar çerçevesinde, İYİ Parti'nin oy oranı 24 Haziran 'de yapılan seçimde aldığı oy oranına göre düştü.

Geçen seçimde yüzde oyla 43 milletvekili kazanan parti, şu an itibarıyla yüzde 9,69 oy oranıyla 44 milletvekili çıkardı.

Partinin geçen seçimde üç büyük ilden İstanbul'da 8 ve Ankara'da 5 olan milletvekili sayısı bu seçimde de değişmezken, parti İzmir'de 2 olan milletvekili sayısını 3'e yükseltti.

'de 26 ilde milletvekili, bu seçimde ise 28 ilde milletvekili alan İYİ Parti, bir milletvekili bulunan Erzurum'u kaybederken, hiç vekili bulunmayan Çanakkale, Hatay ve Yozgat'tan birer milletvekili çıkardı.

İYİ Parti, MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur'un da aralarında bulunduğu 6 kadın milletvekili kazandı.

İYİ Parti'nin adayları arasında yer alan eski bakanlardan Koray Aydın ve Eşref Fakıbaba Ankara'dan, Lütfullah Kayalar ise Yozgat'tan, eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman Konya'dan milletvekili seçildi.

Bir süre önce İYİ Parti'ye katılan Genel Başkan Akşener'in danışmanlarından Turhan Çömez de Balıkesir'den milletvekili oldu.

Hatay'dan aday gösterilen eski futbolcu Gökhan Zan ise milletvekili seçilebilmek için yeterli oy oranına ulaşamadı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan aday listesinde bulunan Genel Sekreter Uğur Poyraz Antalya'dan, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Ankara'dan, Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu ve STK İlişkileri Başkanı Burak Akburak İstanbul'dan, Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat Manisa'dan, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz Çanakkale'den, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun Muğla'dan, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale İzmir'den milletvekili seçildi.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ İSİM LİSTESİ (B&#;t&#;n iller) İYİ Parti hangi ilden ka&#; milletvekili &#;ıkardı? İYİ Parti’nin Meclis’teki koltuk sayısı ka&#;? İşte, 28 . d&#;nem İYİ Parti milletvekili sayısı

İYİ PARTİ DÖNEM MİLLETVEKİLİ İSİMLERİ

İSTANBUL 1.BÖLGE

NİMET ÖZDEMİR - İYİ PARTİ

BURAK AKBURAK - İYİ PARTİ

MUSTAFA CİHAN PAÇACI - İYİ PARTİ

İSTANBUL 2. BÖLGE

MEHMET SATUK BUĞRA KAVUNCU - İYİ PARTİ

MEHMET SELİM ENSARİOĞLU - İYİ PARTİ

İSTANBUL 3. BÖLGE

ERSİN BEYAZ - İYİ PARTİ

SEYİTHAN İZSİZ - İYİ PARTİ

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU - İYİ PARTİ

ANKARA 1. BÖLGE

KORAY AYDIN / İYİ PARTİ

ANKARA 2. BÖLGE

AHMET EŞREF FAKIBABA / İYİ PARTİ

ANKARA 3. BÖLGE

YÜKSEL ARSLAN / İYİ PARTİ

KÜRŞAD ZORLU / İYİ PARTİ

İZMİR 1. BÖLGE

ÜMİT ÖZLALE - İYİ PARTİ

İZMİR 2. BÖLGE

HÜSMEN KIRKPINAR - İYİ PARTİ

 

 

 

 

Akşener: 6'lı masada hiç kimse milletvekili adayı olmayacak

SON DAKİKA HABERİ: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını planlanan, 6'lı masayı oluşturan siyasi parti liderlerinin hiçbirinin milletvekili adayı olmayacağını söyledi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilymesi içinçok çalışacağını belirten İYİ Parti lideri, "Masadan neden kalktığı?" sorusuna "Herkes bana masadan kalktı diyor ama, masa kalktı." yanıtını verdi. Akşener, "Adayın açıklandığı gün yüz ifadesinin neden asık olduğu' sorusunu da "İmza koymuşum ben. Öyle şey olur mu? Tuhaf bir ışık gelmiş, bir tarafım yok gibi görünüyor. Bu dünyada eşim dahil, oğlum hariç, hiç kimse zorla bir şey yaptıramaz." diye yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşme olasılığı hakkında ise "CHP, HDP ile görüşebilir. Ama bize asla getiremez" diyen Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

-

Son Güncelleme : -

Haberler

Son dakika haberi! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı ilan edildiği törende yüz ifadesinin asık olduğuna dair eleştirileri yanıtladı. Herhangi bir mutsuzluk olmadığını belirten Akşener, "Bir mutabakat sağlandı. 6 lider imza attı. Bununla ilgili bir mutsuzluk yok." dedi.

Habertürk yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Akşener, adaylık krizinin yaşandığı 12'nci 6'lı masa toplantısında yaşananlara ilişkin sorulara da cevap verdi.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 1

ADAY AÇIKLANDIĞI GÜN YÜZÜ NEDEN ASIKTI?

O görüntüleri incelettim, arkadaşlara baktırdım. Samimi söylüyorum, o paltolu olarak, üzerimde palto varken Temel Bey’in ve Kemal Bey’in yaptığı konuşmaya baktığınızda tuhaf bir ışık gelmiş, bir tarafım yok gibi görünüyor. Dolayısıyla sonra paltomu çıkarmışım, hepimiz dizilmişiz, diğer fotoğrafta bir sorun yok. Ben aslında mutsuz değildim, öyle bir durum yok. İmza koymuşum ben, öyle bir şey olur mu? Bu dünyada eşim dahil, oğlum hariç, hiç kimse zorla bir şey yaptıramaz.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 2

MASADAN NEDEN KALKTI? 

Yani siz bir fikir ortaya koyuyorsunuz veya bir teklif ortaya koyuyorsunuz ama diğer beş kişi tek bir konuda karar almış ve onun üzerinden geri gitmiyor. Dolayısıyla siz de bunun tartışılmasını arzu ediyorsunuz, daha hızlı geçiyoruz. Dolayısıyla oradan ne oluyor, herkes bana 'masadan kalktı' diyor ama öyle değil masa kalktı. Ben masada oturmaya devam ettim.

O masanın en büyük kıymeti Türkiye'nin büyük bir siyasi ve sosyal alanını temsil etmesi. Orada oturuyorsunuz, öncelikle farklılıklarına saygı duymayı öğreniyorsunuz. Sonuç itibariyle elbette birçok konuda ortaklaşabilmek için pek çok münakaşa, müzakere ve ondan sonra bir noktaya geliş oluyor.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 3

MASADAKİ GERGİNLİK YAŞANDI MI?

Kimse ayağa kalkmadı. Ben açık net fikirlerimi söyledim. Bir gerginlik yaşandı. Sayın Davutoğlu ve Sayın Babacan devreye girip usulet ve suhuletle pazartesiye bırakılma nedeni öyle oldu. 5 kişi imzaladı, ilan edilsine de gidilebilirdi, sonra hep beraber nefes alalım oldu. Sonra geldim arkadaşlarımla konuştuk. Sonra mutlaka kazanma konusunda sonuç çıktı. Aynı yerde kalabilirlerdi. Orada da ben o vebali alamazdım. Dolayısıyla çok iyi oldu. Meral Akşener adına değil bu, herkes adına çok iyi oldu.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 4

"METNİ KENDİM YAZDIM, SERTTİ, SERT OLMALIYDI"

Evet sertti, sert olmalıydı. Ben ne düşünüyorsam, o metni kendim yazdım. Ben tarihçiyim, sosyal bilimciyim, 28 yıldır aktif politika yapıyorum, bir siyasi partinin mutfağını yönettim. Sert olarak algılanabilir ama aslında net olmasına dikkat ettim, çok netti. Aşırı netlikler genel olarak sinir bozar. Çeşitli şekilde tariflersiniz siz onu. Oradan çıkan sonuç şu, 'hayır biz beşimiz böyle düşünüyoruz, senin önerilerin herhangi bir takdire uygun değil' gibi tutum alınırsa o zaman net olursunuz. Ben kişisel olarak hiçbir şeyin talibi değilim.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 5

ERSAN ŞEN'İN ADAYLIK AÇIKLAMASI 

Ersan Bey'i çok severim, huzurunuzda aracılığınızda teşekkür ederim. Kendisini evimde ağırlamak isterim. En fazla taş atıldığı zaman kendimi şeytan taşlamasında hissettim. Ben hacca gitmiş insanım. O gün Ersan hoca, sizin kanalınızda bizimle ilgili çok kolay değildi o sözleri söyleyebilmek. Benim için çok kolay değildi o sözleri söylemek. Ben kendisinin fikirlerini almak istedim, konuşacaktım kendisiyle, daha müzakere sona ermediği için. Çok insan tarafından saygınlığı olan hocamız. Evimde yemekte ağırlayıp fikirlerinden faydalanacağım.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 6

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'LA GÖRÜŞME

gibi Ekrem Bey beni aradı, 'yola çıktım' gelebilir miyim, Mansur Bey'i de alacağım' dedi. 'Hay hay' dedim. 'Kemal Bey'in haberi var mı?' dedim 'evet' dediler. Sonra bir haber çıktı beni değil, iki başkanı rencide eden bir haber. Arkadaşları iş çeviriyorlarmış haline getiren. Kendileri talep etti, kendileri iptal etti. Sonra dedim ki, 'ne olur ne olmaz, ben size bir arkadaşımı göndereyim, onun arabasıyla gelin, en azından görünmeyin.' Geldiler, sonra bazı seçenekler ileri sürdüler. Şu an izin almadığım için söyleyemem. Bu iki arkadaşımızın popülerliği benden fazla. Bu süreçte aktif olmaları gerekiyor ama belediye başkanı görevi üzerinden yardım etmek başka bir şey, bu kampanyada ve sonrasında taşın altına ellerini ve gövdelerini koyacaklarının da ispatı lazımdı.

Biz önce üçümüz uzlaştık. Konuşurken ortaya çıkan bir şeydi yardımcılık görevi. Sonra gittiler. Saat 'du Kemal Bey beni aradı. 'İki arkadaşımız sizi ziyaret edecekler, bilginiz olsun' diye. Bunun üzerine ben de dedim ki, 'dün iki başkan sizin bilginiz dahilinde geldiler ve konuşma yaptık. Ben yazıya döküyorum bazı şeyleri. Size iletilmek üzere yazı haline döktüm, bunları gönderdim' dedim. 'Bu bilgiler size geldi mi' dedim, 'evet' dedi, 'benim görüşlerimi getirecekler' dedi. 'da onlar geldi eve tekrar, yeniden el sıkıştık, sonra ben partiye gittim. Perşembe günü GİK'ten şu kişileri şöyle götür dendi, oyladık.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 7

"HERKES HAKKINI HELAL ETSİN"

Önerimizin arkasında durma kararı çıktı. 'daki toplantı sonrası tekrar yetki almam gerekiyordu. Jet hızıyla giyinip, genel merkeze gittim. Bütün arkadaşlar, milletvekilleri, GİK üyeleri, divan üyelerini topladık. GİK'le zoom üzerinden kayda alınmak kaydıyla genel sekreterimiz görevlendirildi. Bu yetkiyi bana aldı. Bunu nasıl kamuoyuyla paylaşacağız. İki belediye başkanımız geldiler. Sonra ben masaya katılacağımı ilan ettim Kürşad Zorlu Beyefendi üzerinden. Amma uzun şeyler yaşamışız, kalbim yoruldu anlatırken. Hakkını helal etsin herkes, iyi bir şey oldu.

" CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK"

Popülaritesi çok yüksek, milletin 'hadi, hadi' dediği iki büyükşehir belediye başkanını da onun koşu partneri haline getirdi o masa. Bunu çok kıymetli buluyorum. Bugün itibarıyla çok samimiyetle söyleyeyim, Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı yani Sayın Kılıçdaroğlu olacak. Birlikte koşacaklar, çünkü o tartıya birlikte çıkıyorlar. Koşu partneri, üçü birden önde elbette Sayın Kılıçdaroğlu'nu seçtirmek üzere.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİASI

Bugüne kadar Tayyip Bey benimle konuşmak için hiçbir şey yapmadı. Benim de Tayyip Bey'le gizli saklı hiçbir görüşmem olmadı. Hatta deprem zamanında nasıl görüşme yaptığımı televizyondan anlattım. Bugünün dijital dünyasında gizli bir şey olabilir mi? Olsa söylerim. 'Böyle bir karar verdim' derim, peşimden gelen olur, gelmeyen olur. Tayyip Bey'e de ayıp. En ufak bir görüşme inanın yok. Sanki ben göz kırpıyorum, Tayyip Bey koşuyor, böyle bir durum yok. Hatta en sert kavgayı ikimiz yapıyoruz.

Akşener: 6'l&#x; masada hiç kimse milletvekili aday&#x; olmayacak - 8

"5 GENEL BAŞKAN MİLLETVEKİLİ OLMAYACAK"

Biz milletvekili adayı olmayacağız. Şimdi bunun anlamı nedir? Bizim buna inandığımızı gösterir. Yani mesela ben kendi adıma söyleyeyim, başkaları adına konuşamam, kendi adıma ben milletvekili adayı olmaya kalkışsam bu işe inanmıyorum demektir. Ama biz şu anda yani aynı şekilde bunlar yazıldı, çizildi. Ama yani bu seçim çalışmasındaki yerlerimiz açısından söylüyorum. Sayın Mansur Yavaş da Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı iş, o bizden biraz daha farklı. Dolayısıyla yarın yani başkan yardımcılığını sonuçta Sayın Kılıçdaroğlu atayacak. Yani bugünkü kanuna, bugünkü anayasaya göre o atamak zorunda, hepimiz atanacağız aslında. Ama burada iddialı olduğumuzu ileri sürmenin yolu, biz milletvekili adayı değiliz."

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP İLE GÖRÜŞMESİ

Türkiye'de siyasi partilerin birbiriyleriyle ilişkilerine her bir siyasi parti saygı duymak zorundadır. Biz bugüne kadar buna saygı duyduk.

Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir. Defalarca iddia edildiği gibi, o masada HDP yok. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bizim olduğumuz masaya asla getiremez.

"DEPREMZEDELERDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

4 gün boyunca depremzedelerden bahsedilmedi. Depremzedelerden özür diliyorum.

TÜRK&#x;YE HABERLER&#x;

14 Mayıs seçimlerinde 15 partiden 8’inin genel başkanı milletvekili oldu

14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri sonrası TBMM'de yer alacak 15 partiden 8'inin genel başkanları, milletvekili olarak Meclis'te görev yapacak.

Yayınlanma: - 15 Mayıs Güncellenme:

14 Mayıs seçimlerinde 15 partiden 8’inin genel başkanı milletvekili oldu

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMM’de yer alacak partiler ile milletvekili belli oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre yeni parlamentoda AKP, CHP, Yeşil Sol Parti, MHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hüda-Par, Demokrat Parti (DP), Türkiye Değişim Partisi (TDP), DSP ve HDP olmak üzere 15 parti temsil edilecek.

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU, AKŞENER…

Yeni dönemde TBMM’de, cumhurbaşkanı adayları AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olarak yer almayacak. Böylece, 14 Kasım ’deki seçimlerin ardından üst üste 6 dönemdir milletvekili olarak görev yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Dönem’de parlamentoda yer almayacak.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra milletvekili adayı olmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı’nın çatısı altında seçimlere giren DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin genel başkanları da TBMM’de görev yapamayacak.

Dönem’de partilerini parlamentoda temsil eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, aday oldukları illerden seçilemedikleri için bu dönemde parlamenter olarak görev alamayacak.

BAHÇELİ VE ERKAN BAŞ YENİ DÖNEMDE DE MECLİS’TE OLACAK

Memleketi Osmaniye’den yeniden milletvekili seçilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yeni dönemde de Meclis’te görev yapacak.

Dönemde TBMM’de ilk kez temsil edilecek 4 partinin genel başkanı da milletvekili oldu.

Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere giren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Fatih Erbakan İstanbul 2. bölgeden; Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul 3. bölgeden ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildikleri için yeni dönemde Meclis’te yer alacak.

SARIGÜL MECLİS’TE OLACAK

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar İstanbul 3. bölgeden, İbrahim Akın İzmir 2. bölgeden; TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de Erzincan’dan milletvekili seçildi.

Öte yandan Anayasa Mahkemesinde açılan kapatılması istemli davada süreç devam eden HDP’nin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekili seçildi.

PARTİLERİN GRUP BAŞKANLARI VE BAŞKANVEKİLLERİ DE DEĞİŞİYOR

TBMM’de yeni dönemde partilerin grup başkanı ve grup başkanvekillerinde de değişiklik olacak.

Dönemde AKP Grup Başkanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz ile Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Yılmaz Tunç ve Bülent Turan; İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç milletvekili adayı olmadıkları için Dönem’de parlamentoda bulunmayacak.

Geçen dönemde AKP Grup Başkanvekili olarak görev yapan Özlem Zengin ve Muhammed Emin Akbaşoğlu; CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel; MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül; İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta bu dönemde de Meclis’te yer alacak.

Dönem’de HDP Grup Başkanvekili olarak görev yapan Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, yeni dönemde Yeşil Sol Parti’den milletvekili olarak yeni parlamentoda olacak. (AA)

&#;Şehri terk ederim&#; demişti! MHP&#;li vekile büyük şokİlginizi Çekebilir&#;Şehri terk ederim&#; demişti! MHP&#;li vekile büyük şokMustafa Destici, Meclis dışında kaldıİlginizi ÇekebilirMustafa Destici, Meclis dışında kaldıKılıçdaroğlu’nu hiç böyle görmediniz: Buradayım be buradayımİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu’nu hiç böyle görmediniz: Buradayım be buradayımHangi aday hangi bölgeden ne kadar oy aldı?İlginizi ÇekebilirHangi aday hangi bölgeden ne kadar oy aldı?

AKPANAYASABülent TuranCHPCumhurbaşkanıHDPİYİ PartiKemal KılıçdaroğluMeclisMeral AkşenerMeral Danış BeştaşMHPRecep Tayyip ErdoğanTBMMYılmaz Tunç

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası