bursa diyanet kreşleri / YAŞ KUR'AN KURSLARIMIZ

Bursa Diyanet Kreşleri

bursa diyanet kreşleri

Okul öncesi eğitim Diyanet'e emanet

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi okulöncesi eğitim kurumlanılın aylık ücretleri bazı illerde yüzde 45'e varan oranlarda artırılarak, yıllık 5 bin lirayı buldu.

Diyanet'in Sıbyan Mektepleri'nin okul öncesi eğitimi "ücretsiz" vermesi dikkat çekiyor.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; yaşları 4 ila 6 arasında değişen çocuklara Kuran eğitimi veren Diyanet'in bu kapsamda açtığı kursların sayısı 2 bin 'ye ulaştı. Türkiye genelinde başlatılan, "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi" projesi kapsamında ise yalnızca geçen yıl açılan kurs sayısı bine yaklaştı.

"MATERYAL ÜCRETİ" ADI ALTINDA

Çoğu AB ülkesinde ücretsiz verilen okulöncesi eğitim, Türkiye'de tüm tepkilere karşın ailelere yük olmaya devam ediyor. Yönetmelikle ücretsiz olması kararlaştırılan okulöncesi eğitimin "aylık tarifesi" çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri gerekçe gösterilerek belirleniyor. Fiyat listesi ilçelere göre farklılık gösterebiliyor. Çocuğunu MEB'e bağlı okulların ana sınıflarına kayıt ettirmeyi düşünen veliler, yeni fiyat listesine göre aylık lirayı bulan ücretleri ödemek zorunda kalacak. Çocuğunun okul öncesi eğitim almasını isteyen velinin cebinden yılda 2 bin lira ile 5 bin lira arasında bir ücret çıkacak. Üst üste iki aylık ücreti yatırılmayan çocukların kaydı okul müdürlüğünce silinecek.

Mersin 11 Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Valiliğe gönderdiği yazıya göre, Tarsus ilçesinde yaşayan ve çocuğunun okulöncesi eğitim almasını isteyen bir veli geçen yıla oranla yüzde 45 fazla ücret ödeyecek. Anaokulları bütçeyi en çok Muğla'da sarsacak. Muğla 11 Milli Eğitim'in tarifesine göre Bodrum ilçesindeki bağımsız anaokulları ailelerden aylık lira talep edecek. Menteşe'de lira olan bağımsız anaokulu ücretleri, aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan ve okulöncesi eğitimle ilgili program uygulayan uygulama sınıflarında liraya çıkacak. Yanıtı pansiyon anaokulu Bursa'da yarım gün eğitim veren bağımsız anaokullarının ücretleri 90 lira ile lira arasında değişecek. "Çocuğumun kahvaltı ve kırtasiye giderlerini ben karşılarım" diyen Bursalı veli aylık 90 lira ödeyecek. Bu giderler okula ait olduğunda ise aylık ücret lira olacak. Başkentte de tarife farklı olmayacak. Ankara'daki resmi bağımsız anaokulları ve uygulama sınıflarının yarım gün eğitim için aylık ücreti lira olacak. Fiyata, "Sadece bir kahvaltı" dahil olacak, sınırlandırılacak.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın

Diyanet yaş anaokulu kayıt şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 il ve ilçe müftülüklerine bağlı olarak yürtülen yaş grubu Kur'an kursları, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Çeşitli dini bilgilerin yanında düzenlenen etkinliklerde değerler eğitiminin de verildiği yaş Kur'an kurslarına ilgi, her geçen yıl daha da artarak devam ediyor.

Diyanet anaokulu (sıbyan mektebi) başvuru şartları

Yüzüne eğitim verilen Kur’an kurslarında eğitimler iki dönem halinde uygulanacaktır. I. dönem 18, II. dönem 16 hafta olacak şekilde eğitim öğretim yapılacaktır.

Kurslarda eğitim-öğretim Başkanlıkça ilan edilen eğitim-öğretim takvimine göre yürütülecektir. 4. Kayıt tarihlerinde öğreticilerin görev yaptıkları Kur’an kurslarında bulunmaları esastır. Ancak müftülükler şartları dikkate alarak öğreticilerin nöbetleşe olarak da hazır bulunmalarına imkan verebilecektir.

Diyanet sıbyan mektebine kaç aylıklar alınacak?

Kur’an Kursları Öğretim Programı ( Yaş Grubu)’na 48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılabilecektir. Kayıt sırasında tüm öğrencilerin iletişim bilgileri sisteme doğru ve eksiksiz girilecektir. Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görmek isteyen vatandaşlarımız kayıt için bizzat Kur’an kurslarına başvuracaklardır. Vatandaşlarımızın kayıtları öğreticiler tarafından gerçekleştirilecektir.

Kayıt süresi içerisinde görevli her öğretici temel öğretim ve kısa süreli programları açabilecektir. Kayıt süresi içinde açamayan öğreticiler de kayıt tarihleri haricinde temel öğretim ve kısa süreli programları açabilecek ancak açtığı tarih itibariyle ek ders ücreti alabileceklerdir.

18 saatlik programa devam edemeyecek öğrenciler için 12 saatlik temel öğretim programı açılabilecektir. Öğreticiler ders programlarını haftada en az 5 gün olacak şekilde planlayacaktır. Programlara ait dersler ve krediler tablosu EHYS Form, Dilekçe ve Belgeler başlığında yer almaktadır. Bir öğrenci dönem içerisinde aynı programa birden fazla kayıt edilemeyecektir.

Bir sınıf en az 12 öğrenci ile oluşturulabilecektir. Diyanet anaokulu ücretlerine ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

Diyanet anaokulu kaydı nasıl yapılır?

Çeşitli dini bilgilerin Kur'an ve sünnet temelinde öğretildiği Kur'an kursları 13 Eylül'de başlayıp 12 Haziran tarihinde sona ermişti. Kur'an kurslarına kayıt yaptırmak isteyenler, Kur'an kurslarına giderek kayıt yaptırabilmekte.

  • Diyanet anaokulu dersleri hangileri?

    Kurslarda öğrencilerin seviyelerine uygun hazırlanan müfredatla yüzde 75 değerler eğitimi, yüzde 25 ise Kur'an-ı Kerim'i tanıma dersleri verildi.

  • Bu kurslarda eğitim alan çocuklar, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i de ses ve şekil olarak öğrendi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir