imarsız arsaya konteyner ev yapılır mı / arsaya konteyner koymak için izin - 25/06/ - funduszeue.info

Imarsız Arsaya Konteyner Ev Yapılır Mı

imarsız arsaya konteyner ev yapılır mı

arsaya konteyner koymak için izin

Arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?

Arsa sahipleri, arsaları üzerinde bir müteahhit ile anlaşarak yapı inşa edebildiği gibi, geçici müteahhitlik belgesi ile kendisi de inşaat yapabiliyor.

İmar Kanunu gereğince yapı inşaatları için öncelikle belediyeden mimari projeye ruhsat alınıyor. Ruhsat süresinde inşaatına başlanan ve bitiriken yapıya iskan izni alındıktan sonra yapı yasal olarak kullanılabiliyor. Peki, arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?

Konteyner cinsi yapılar, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle arsaya koynerter koymak için de ruhsatın alınması gerekiyor.

Arsaya konteyner koymak için ilgili belediyeye bir dilekçe ve diğer gerekli belgeler ile müracaat edilebiliyor. Ruhsat için istenen belgeler şu şekilde:

1. Ruhsat başvuru dilekçesi.

2. Tapu.

3. İmar durumu (Belediyeden alınacak).

4. Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

5. Mimari proje (Oda onaylı).

6. Mimarlar Odası'ndan

İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır Mı?

Prefabrik yapıların güvenlik ve ekonomi alanlarında sunduğu pek çok özellik, bu yapıların son yıllarda popüler olmasını sağlayan başlıca nedenlerdir. Hal böyleyken bu tür yapılara olan eğilim artış gösteriyor ve kullanıcılar geleneksel yapıların yanı sıra prefabrik yapılarla da ilgileniyor.

Yazımızda bu yapılarla ilgili en önemli konulardan birinin ayrıntılarını derliyoruz: imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İsteğe göre yapılmaya başlanan prefabrik yapılar hakkında belki de ilk bilmemiz gereken şey, yapının inşa edileceği mekânın ne gibi özellikleri olmalı ve hangi şartları karşılaması gerektiği konusu. Peki tekrar soralım ve ayrıntıları verelim: imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı?

arsa

İmarlı Arsa Nedir?

Önce bu konuya bir açıklık getirmek gerekiyor.

İmarlı arsa; üzerine herhangi bir binanın inşa edilmesine hiçbir engel teşkil etmeyecek özelliklere sahip bir toprak parçasıdır.

Bu arsa alanlarına istediğimiz yapı modellerini, izin verildiği ölçülerde inşa ettirebiliriz. Yapının türüne göre; turizm, ticaret ya da yalnızca konut özelliğine göre türlü imar izinleri vardır.

İmarsız Arsa Nedir?

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı, diye sorarken imarsız arsanın da ne demek olduğunu bilmemiz işime gelecektir.

İmarsız arsa, bir tarla özelliğine sahip toprak parçasının meydana getirdiği arsa türü olarak bilinir. 

İmarsız arsaya belirli şartlar ve koşullar sağlandığında yapı kurulabilir. "Tarla özelliğine sahip toprak parçası" dememizin sebebi de tam olarak bu; çünkü imarsız arsa ekme, biçme gibi tarla faaliyetlerinin yapılabildiği arsa türü olarak karşımıza çıkıyor. Yapı inşa etmeyi düşünen bireylerin de bu bakımdan yatırım yaparlarken imarlı arsa yöneldikleri ve tercihlerini bu yönde kullandıkları bilinmektedir.

İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır Mı?

Hemen söyleyelim ki evet, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır; ancak sağlanması gereken bazı şartlar vardır. Kullanıcılar bu şartların hepsini karşılayabildiği takdirde, imarsız bir arsada da prefabrik ev sahibi olabilirler.

Peki bu şartlar nelerdir? Sıralayalım:

  • İmarsız arsaya prefabrik yapmak için gereken ilk şey; bahsi geçen arsanın yola cephesi olması gerektiğidir.
  • İmar kanunu ve bu konuyu içeren ilgili yönetmelikler kadastro parsellerde yapılan uygulamalarda yola cephesinin olması şartını koşuyor.
  • Yola cephesi olmayan parsellere çeşitli uygulamalarla yol cephesi tedarik edilmedikçe, yapısız bir arsanın yapılı bir arsaya dönüştürülmesine izin verilmiyor.
  • Kadastro cepheli imarsız arsalardaki imar izni yüzde 5 kadardır. Ayrıca bu şu anlama geliyor: en fazla metrekarelik ev yapma izni verilmektedir.
  • Yapı diyelim ki imarsız arsaya inşa edildi. Gelgelelim altyapı sorunu ile karşılaşmamak adına belirtilen bir önemli husus daha var. Ev yapılmadan önce tüm altyapı kontrollerinin kesin bir şekilde sağlanması gerekiyor.
  • Son bir temel şart daha var: arsanın bağlı bulunduğu belediye ile şu konu üzerine görüşmeniz gerekiyor: imar durumundan bağımsız olarak ileride yaşanabilecek sorunlara karşı önlem almak gerekiyor. Bu nedenle de arsanın mutlaka ama mutlaka sorgulatılması gerekiyor.
  • Prefabrik yapılar, İmar Kanunu ve yönetmelikleri çerçevesinde ele alındığında kanunun tanımına uyan bir yapı olarak görülüyor. Prefabrik evlerin imarsız arsaya yapılabilmesi için bu tür şartların sunulmasının sebebi de bu. Özetle; prefabrik evler de geleneksel yapılarla aynı tanıma girdiği için istisna bir durum söz konusu olmuyor.

yeşil prefabrik ev, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı

Prefabrik Yapı Mevzuatı

Son olarak; adı geçen İmar Kanunu ve yönetmeliklerinde prefabrik yapılarla ilgili yapılan tanımlama ve açıklamalar şu şekilde yer alıyor:

‘’Prefabrikasyon yapılar, hazır elemanlar ve bileşenlerle kurulan yapılardır. Kullanma amacına göre dayanım, görünüm, ikamete uygunluk, konfor, süre ve en az bakım yönlerinden olağan koşullara yeterli şekilde yanıt verebilecek tutarlı bir yapım sistemi meydana getirmek üzere, elemanlarının çoğunluğu atölyede modern endüstriyel yöntemlerin duyarlığı ile ve seri halinde imal edilmiş olan yapı türü prefabrikasyon yapı olarak kabul edilir. İmar Kanunu’nun Maddesinde yer alan hükümler uyarınca yapılar, imar planına, yönetmelik hükümlerine, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılabilir. Prefabrik yapılar, Kanun uyarınca yapı tanımına girdiğinden, yapım şekli prefabrik olan bu yapılara da bu madde hükümlerinin uygulanması gerekmekte olup, mevzuat ile prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna getirilmemiştir.’’

Comments

Yvette Kaifasz - 30 April

What is the price of the above house ?
Thank you

Ömer - 30 April

Prefabrik yapı kooperatif olarak satılan hobi bahçelerine uygulanabilirmi

Mtn - 30 April

Iplansuz alanlar yönetmeliği de daha evvelce tarla vasfindaki arazilerde %5olan yapılaşma izni sayılı toprak koruma kanunu kapsamında kaldırılmıştır.

Yorum Yap

İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır mı?

Prefabrik evlerin ekonomi ve güvenlik alanlarında sunmuş olduğu bir çok özellik, bu yapıların geçtiğimiz yıllar içerisinden bu güne kadar popüler olmasını sağlayan başlıca nedenlerden bir tanesidir. Durum böyle olunca bu tür yapılara gösterilen ilgi de artmış oluyor ve kullanıcılar genel yapıların yanı sıra prefabrik evleri tercih etmeyi seçiyor. Bugün ki yazımızda sizlere prefabrik evler ile ilgili en önemli konulardan bir tanesi olan imarsız arsaya ev yapılır mı sorusunun cevabını vereceğiz. İsteğe göre yapılabilen ve şekillenebilen prefabrik yapıların ne gibi özellikleri olmalı, hangi şartları karşılaması gerekli bu tür özelliklerden de bahsedeceğiz.

İmarlı Arsa Nedir?

İlk bilmeniz gereken konu, imarlı arsanın ne olduğudur. İmarlı arsa, üzerine herhangi bir yapının inşa edilmesi için hiçbir engel olmayacak özelliklere sahip olması gereken toprak parçasıdır. Bu toprak alanlarına istenilen yapı modelleri ve verilen ölçüler doğrultusunda yeni yapılar rahatlıkla inşa edilebilir. Yapının türüne göre ise, turizm alanı, ticaret alanı yada yalnızca konut özelliğine göre imar izinleri bulunmaktadır.

İmarsız Arsa Nedir?

İmarsız arsa, tarla niteliğine sahip bir toprak parçasının oluşturmuş olduğu bir arsa türü olarak bilinmektedir. Ancak, imarsız arsaya da gerekli şartlar ve koşullar yaratıldıktan sonra yeni bir yapı kurulabilir. İmarsız arsaya &#;tarla niteliğine sahip&#; dememizin sebebi ise, ekme ve biçme gibi tarla faaliyetlerinin yapılabildiği arsa türü olarak karşımıza çıkmasıdır. Zaten genel olarak arsa sahipleri yatırım amaçlı bir yer yaptırmak istediklerinde imarlı arsalara yönelirler.

İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır mı?

Hemen söylememiz gerekiyor ki, evet. İmarsız arsaya prefabrik ev yaptırılabiliyor. Ancak, bunun için de yerine getirilmesi gereken bir takım şartlar bulunuyor. Aşağıda yazacak olduğumuz şartlar yerine getirildiği taktirde herkes imarsız arsa da prefabrik ev sahibi olabilir. Peki nedir bu şartlar?

1-) İmarsız bir arsaya prefabrik ev yaptırmak için gerekli olan ilk kural, mevcut arsanın kesinlikle yola cephesi olması gereklidir.

2-) Yola cephesi bulunmayan arsalara gerekli uygulamalar ile yol cephesi yapılmaz ise, yapısız arsanın yapılı arsaya dönüştürülmesine izin verilmemektedir. Arsanızı kesinlikle parseller ile yola cepheli yapmalısınız.

3-) İmar kanunu ve bu konu ile ilgilenen diğer yönetmelikler, kadastro parsellerde yapılabilen uygulamalar ile yola cephenin oluşturulması şartını öngörüyor.

4-) İmar izni bulunmayan arsalarda imar izni en fazla yüzde 5 kadardır. Yani, en fazla metrekarelik bir yapı yapma izniniz bulunmaktadır.

5-) Eğer yapı imarsız bir arsaya inşa edildiyse, altyapı sorunu ile karşılaşmamak adına tüm altyapı kontrollerinin kesin bir şekilde yapılmış olması gerekiyor.

6-) Arsanın bağlı olduğu belediye ile gerekli görüşmelerin yapılması gerekiyor ve imar durumundan bağımsız bir şekilde ileride gerçekleşebilecek sorunlara karşı bir önlem alınması gerekiyor. Yani, arsanın kesinlikle ve kesinlikle sorgulatılması gerekiyor.

7-) Prefabrik evler, imar kanunu ve yönetmelikleri kapsamında kanunun tanımına uyan yapılar olarak görülmektedir. Bu da şu demek oluyor, tüm bu şartlar sağlandıktan sonra prefabrik evi imarsız bir arsaya yaptırmak için bir sorun kalmamış oluyor.

Eğer sizlerdeİzmir prefabrik evfirmalarına prefabrik ev yaptırtmayı düşünüyorsanız ve yeni bir yaşam alanına ihtiyacınız var ise bizlere ulaşabilirsiniz. Yetkili Prefabrik, İzmir prefabrik ev imalatçısı ve nakliyecisi olarak İzmir&#;de prefabrik ev hizmeti vermektedir.

Facebook Sayfamıza Giderek Üretimlerimizden Haberdar Olmak İçin Tıklayabilirsiniz.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası