üniversite mezuniyet belgesi sorgulama / YÖK Mezun Belgesi Sorgulama nasıl yapılır?

Üniversite Mezuniyet Belgesi Sorgulama

üniversite mezuniyet belgesi sorgulama

İhlas Haber Ajansı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sahte diplomaları ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirdiği Diploma Sorgulama Sistemi'ne nasıl ulaşılır? nasıl giriş yapılır? Haberimizden öğrenebilirsiniz

YÖK tarafından, 25 Kasım 'de e-devlet kapısı üzerinden hizmete sunulan “Yükseköğretim Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi” yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere ait verilerin toplandığı bir veri tabanı olarak hizmet sunuyor. Üniversiteler, mezun olan öğrencilerinin diplomalarında yazılı olan tüm bilgilerini sisteme giriyor. YÖK, sistemi kuran, ana sağlayıcı, koordinatör durumunda bulunuyor.
ve sonrasında mezun olanların yüzde 'e yakını sisteme kaydedildi. ve sonrası mezun sayısı 6 milyon bin oldu. yılı öncesi mezun sayısı ise 1 milyon bine ulaştı.

T.C kimlik numarasının üniversitelerde yıllarında sistemde kullanılmaya başlandığından geçmişe yönelik mezun bilgilerinin toplanmasında zorluklar yaşanıyor. Buna rağmen sisteme girilen en eski mezuniyet yılı ise olarak görünüyor.

YÖK MEZUN BELGESİ SORGULAMA'YA GİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sistem nasıl çalışıyor?

Yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, mezuniyet bilgilerine e-devlet kapısı üzerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı altındaki bölümde yer alan "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" seçeneği ile erişebiliyor. Üniversiteler, mezun olan öğrencilerinin diplomalarında yazılı olan tüm bilgilerini sisteme giriyor.

E-devlet kapısından T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan kişi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı adı altında yer alan bölümde "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" kısmına giriş yaparak, kendi mezuniyet bilgilerini içeren belgeyi bastırabiliyor ve bu belgeyi beyan edeceği kamu kurumu veya özel şirkete verebiliyor. Diploma ile birlikte ibraz edilecek bu belge ile diplomanın doğrulanması sağlanabiliyor. 

funduszeue.info üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

e-Devlet &#;zerinden diploma (mezuniyet belgesi) alma işlemi nasıl yapılır?

E-devlet diploma alma ve mezuniyet belgesi sorgulama işlemleri kayıtlı kullanıcıların en çok başvurduğu işlemler arasında yer alıyor. Dönem dönem değişmekle birlikte SGK hizmet dökümü, icra dosyası sorgulama, vergi borcu sorgulama ve dava dosyası sorgulama işlemleri kurumun en popüler uygulamaları arasında bulunuyor. Peki, e-devlet’ten diploma nasıl alınır?

E DEVLET MEZUNİYET BELGESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İş başvuruları ve askerlik işlemleri gibi farklı durumlarda ihtiyaç duyulan diploma örneği e-devlet’in kullanımının yaygınlaşmaya başlamasının ardından daha kolay alınmaya başlamıştı. Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet’in ilgili linklerinden yapılabiliyor.

MEB LİSE MEZUNİYET BELGESİ SORGULAMA

E DEVLET YÖK MEZUNİYET BELGESİ ALMA

e-Devlet, ya da resmi adıyla e-Devlet Kapısı devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa doğru bilgiye ulaştırılmasını amaçlayan web tabanlı bir sistemdir.

Diploma İşlemleri

Diplomanızı alabilmeniz için öncelikli olarak İLİŞİK KESME işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir.

İlişik Kesme işlemini 3 farklı şekilde yapabilirsiniz:

1-Öğrenci Bilgi Sisteminizde bulunan “İlişik Kesme Talebinde Bulun” seçeneğinden başlatabilir,

2-Bölümünüz Öğrenci İşleri ile irtibata geçerek online başlatılmasını isteyebilir,

3-Bölümünüz Öğrenci İşlerinden fiziki olarak alacağınız İLİŞİK KESME FORMU’nu ilgili birimlere onaylatarak,

İlişik kesme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Diploma Teslim Alma İşlemleri

İlişik Kesme işlemini tamamladıktan sonra 4 farklı şekilde Diplomanızı teslim alabilirsiniz:

1-Şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Diploma ve Mezuniyet İşleri Şube Müdürlüğü/Diploma Bürosuna başvurarak,

2-Diploma Bürosuna şahsen gelemeyecek durumdaki mezunlarımız, noter onaylı vekaletnamelerini (vekaletin aslını) ibraz eden vekilleri aracılığı ile,

3-Hak sahibinin yurt dışında bulunması halinde Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarından alınmış vekaletname ile,

4-Kargo İle Diploma Talep Dilekçesi formunu (okunaklı ve imzalı şekilde) ve form üzerindeki ek belgeler ile                  (Kargo ile Diploma Talep Dilekçesi için Tıklayınız) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına kargo ile başvurmanız halinde adresinize Posta yolu ile iadeli taahhütlü alıcı ödemeli gönderilerek,

diplomanızı teslim alabilirsiniz.

Not: İlişik Kesme İşleminin 4 farklı teslim işlemi içinde yapılması zorunludur.

Diplomasını Kaybedenlerin Yapması Gerekenler

Diplomasını Kaybeden Kişi:

1- Durumunu anlatan Gerekçeli Başvuru Dilekçesi(adres, telefon ve imzalı),

2-Diplomasını Kaybedenler için Başvuru Dilekçe Formu(Form için Tıklayınız)

3-Yurt genelinde yayımlanan gazetelerden birine verilen zayi ilanı (gazete zayi ilanı kupon gibi değil, gazete sayfasının tamamı eklenmelidir),

4-Kimlik fotokopisi (1 adet)

belgeleri ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurması sonrasında, üniversite yönetim kurulunun uygun kararı ile 2. Nüsha diploma düzenlenir.

Not: Diplomaları T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan programlardan mezun olanların 2. Nüsha diplomaları kendilerine verilmeden önce tescil işlemleri için Sağlık  Bakanlı'ğın yetkilendirdiği makamlara onay için gönderildiğinden teslim süresinde gecikmeler yaşanabilir.

 

Adres:

Yalova Üniversitesi

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Merkez Yerleşke Çınarcık Yolu Üzeri Merkez / YALOVA

İrtibat Telefonları: +90 57 66 – 57 69

 

 

Diploma sorgulama için tıklayınız

Kargo ile diploma talebi için tıklayınız

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası