apple kampanya eskiyi getir / Eski Telefonu Getir Yenisini Al Kampanyası | MediaMarkt

Apple Kampanya Eskiyi Getir

apple kampanya eskiyi getir

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyası Hangi Ürünlerde Geçerli?

Merak Edilenler ve Detaylar

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyası hangi ürünlerde geçerli?

Akıllı Telefon, Tablet, Akıllı Saat, Mac cihazları (Outlet ürünler hariç) ile eski cihazı yenileme işlemi yapabilirsiniz.

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyasında eski cihazın ücret hesaplaması nasıl yapılır?

Eski cihazınızın ücret bedeli marka, model ve hasar durumuna göre farklılaşmaktadır.

Web sitemiz üzerinden başvurunuz sırasında cihazınızın marka, model vb. bilgileri girip sorunsuz bir şekilde çalıştığını veya varsa çalışmayan fonksiyonlarını belirttiğinizde karşınıza bir teklif çıkacaktır. Eski cihazınızı MediaMarkt’ın anlaşmalı iş ortağına teslim ettikten sonra ilgili kontroller yapılır. Cihazınızın, başvuru esnasında belirttiğiniz özellikleri uygun değilse teklif revize edilir ve tarafınıza bilgilendirme yapılarak revize teklif onayı alınır. Teklif tutarı 15 gün içerisinde belirtmiş olduğunuz IBAN numarasına ait hesaba yatırılır. Onay vermediğiniz takdirde ürününüz belirttiğiniz adrese ücretsiz olarak geri gönderilir.

Yeni alacağınız üründe eğer ek kampanya desteği varsa, yeni üründeki ek kampanya desteği tutarı , eski cihazınızın geri alım tutarı ile birlikte hesabınıza yatırılır. MediaMarkt kampanya dönemi boyunca ek kampanya desteği tutarlarını değiştirme hakkını saklı tutar. Her müşteri kampanya dönemi boyunca, kampanyadan bir kez yararlanabilir.

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyasında eski cihazımın ödemesini nasıl / ne zaman alabileceğim?

Eski cihazınızın geri alımı için öncelikle funduszeue.info sitesi üzerinden yeni alım cihazınızın ödeme işlemlerini tamamlamanız gerekir. Yeni alım cihazı gerçekleşmemesi durumunda eski cihazınızı yenileme talebiniz kabul edilmeyecektir.

Cihazınız incelendikten sonra belirlenen teklif tutarı 15 gün içerisinde belirtmiş olduğunuz IBAN numarasına ait hesaba yatırılır.

Gönderilen ikinci el cihazlar karşılığında geri alım bedeli MediaMarkt’ın anlaşmalı olduğu firma tarafından karşılanmaktadır. Ödemenin yapılacağı banka hesap bilgilerinin eksiksiz, ad/soyad bilgisi ile geri ödemenin yapılacağı IBAN hesabının ad/soyadı bilgilerinin aynı olması gerekmektedir.

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyasında eski cihazımı MediaMarkt’a nasıl teslim edeceğim?

Eski cihazı, size en yakın mağazamıza teslim edebilir ya da anlaşmalı kargo firmaları ile kapınızdan veya şubeden size gönderilen “geri gönderim kiti” ile ücretsiz gönderebilirsiniz. Gönderim kiti ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyasında eski cihazımın geri alım koşulları nelerdir?

Eski cihazınızın geri alımı için öncelikle funduszeue.info sitesi üzerinden yeni alım cihazınızın ödeme işlemlerini tamamlamanız gerekir. Yeni alım cihazı gerçekleşmemesi durumunda eski cihazınızı yenileme talebiniz kabul edilmeyecektir.

Eski cihazımın geri alım koşulları nelerdir?

Eski cihazınızın geri alımı için öncelikle funduszeue.info sitesi üzerinden yeni alım cihazınızın ödeme işlemlerini tamamlamanız gerekir. Yeni alım cihazı gerçekleşmemesi durumunda eski cihazınızı yenileme talebiniz kabul edilmeyecektir..

Eski ürünün geri alım koşullarını sağlaması ve “Kabul Edilebilir” olması için;

  • Çalıntı ya da IMEI numarası kopyalanmamış olmalıdır.
    · Açılır - kapanır durumda olmalı, bataryası mevcut olmalı ve sıvı teması olmamalıdır.
    · Apple marka cihazlar için geçerli olmak üzere; iPhone güvenlik kilitleme kodu ve
  • iPhone/iPad/Apple Watch/Macbook’u bul (iCloud) servisi kaldırılmış olmalıdır.
    · Haziran ayından sonraki pasaport kayıtlı telefonlar, sadece pasaport sahibine ait olan SIM kart ile kullanılabileceğinden geri alıma uygun olmayacaktır.


Yukarıdaki kabul kriterlerinden geçmiş cihazın değerinin belirlenmesi için ise, fiziksel ön kontrolleri yapılır. Bu koşullara ek olarak;

Müşteriler gönderdikleri cihazların sahibi olduklarını, 18 yaşından büyük olduklarını beyan ederler ve cihazın tesliminden kaynaklanan tüm sorumlulukları kabul ederler.
· Müşteri, cihazın teslimi sırasındaki kayıp ve çalınmadan dolayı sorumludur.
· Müşterilerin başvuru esnasında beyan ettiğini eski cihazın özelliklerinde, inceleme sonrası beyan edilen bilgilere uygun olmaması durumunda, eski cihaz alım firması tarafından revize teklif yapılacaktır. Müşterinin revize teklif onayına istinaden ödeme aşamasına geçilecektir. Müşterinin onay vermediği durumda eski cihazını, belirttiği adrese ücretsiz olarak eski cihaz alım firması tarafından geri gönderilecektir. Revize teklif tutarının belirlenmesi, müşteriye iletilmesi, müşterinin kabulü durumunda hesabına ödenmesinde, reddi durumunda eski cihazın gönderiminde eski telefon alım firması sorumlu olup, MediaMarkt’ın sorumluluğu bulunmamaktadır.

Bir Apple ürününü geri dönüştürmek
hem gezegenimiz için çok faydalı hem de çok kolay.

Aygıtınızı artık kullanmayacak olabilirsiniz, ama o hâlâ işe yarayabilir. Aygıtınızı ücretsiz olarak geri dönüştürmenize yardımcı olabiliriz. Böylece içindeki değerli malzemeleri kurtararak gezegenin kaynaklarına daha az ihtiyaç duyabiliriz.

Aygıtınızı geri dönüştürmek için getirin. Birkaç küçük adımda çevre için büyük bir etki yaratın.

3

Aygıtınızı gönderin.

Aygıtınızı paketleyin ve geri dönüşüm iş ortağımızın sağladığı etiketle gönderin.1

Apple, geri dönüşüm hizmeti sunuyor mu?

Evet. Apple aygıtlarını ve Apple’ın sahip olduğu markalara ait aygıtları istediğiniz Apple Store’da veya online olarak geri dönüştürme olanağı sunuyoruz. Aygıtlarınızın sorumlu bir şekilde geri dönüştürüldüğünden veya yeniden kullanılma şansına kavuştuğundan emin olabilirsiniz. Pillerinizi ve eski Apple ürünlerinizi herhangi bir Apple Store’a getirdiğinizde, bunları sorumlu bir şekilde ve ücretsiz olarak geri dönüştürüyoruz. Yeni bir ürün veya pil satın almasanız bile tüm küçük ürünleri ve pilleri kabul ediyoruz.

Geri dönüştürdüğüm aygıta ne olur?

Aygıtınız teslim alındıktan sonra, iş ortaklarımızdan biri aracılığıyla çevreye karşı sorumlu bir şekilde geri dönüştürülür.

Aygıtımı geri dönüşüm için nasıl paketlemeliyim?

Pil içeren aygıtların geçerli tüm kanunlara, düzenlemelere ve sektördeki en iyi uygulamalara uygun bir şekilde paketlenmesi gerekir. Tüm bu kurallar genellikle aşağıdaki yönergeleri içerir:

  • Ünitenin şarjını %30’dan az kalacak şekilde boşaltın.
  • Parçalarına ayrılmış durumdaki elektronik aygıtları kargoyla göndermeyin.
  • Pili şişmiş veya hasar görmüş elektronik aygıtları kargoyla göndermeyin.
  • Bütün halindeki üniteler için, ürünü en az 6 cm. kalınlığında, geri dönüştürülmüş veya kullanılmış paketleme malzemesi gibi uygun bir dolgu maddesiyle sardıktan sonra oluklu karton bir kutuya yerleştirin.
  • Her kutuda sadece bir aygıt gönderin.

Aygıtımı gönderdikten sonra kişisel bilgilerime ne olur?

Kişisel bilgileriniz aygıtınızdan tamamen silinir. Bu yüzden aygıtınızı göndermeden önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Kargo etiketimi yazdıramaz veya kargo yönergelerimi bulamazsam ne yapabilirim?

Onay mail’inizdeki mail veya telefon numarası aracılığıyla, geri dönüşüm iş ortağımızla iletişime geçin.

iPhone’umu Bul veya iPad’imi Bul özelliklerini ya da diğer Apple aygıtlarını hesabımda nasıl devre dışı bırakabilirim?

Aygıtınızdaki iPhone’umu Bul veya iPad’imi Bul özelliğini kapatmak için:

  1. Ayarlar’a dokunun.
  2. Apple ID’nize ve ardından iCloud’a dokunun.
  3. iPhone’umu Bul veya iPad’imi Bul özelliğini kapatın.

Bu özellikleri iCloud aracılığıyla kapatmak için (aygıtınız yanınızda değilse): Bu kılavuzu takip edin.

Apple aygıtımı nasıl sıfırlayabilirim?

iPhone, iPad veya iPod touch’ınızı geri dönüştürmeden önce yapmanız gerekenleri burada bulabilirsiniz. Mac’inizi geri dönüştürmeden önce yapmanız gerekenleri burada bulabilirsiniz.

Eski elektonik aygıtları evsel atıklarla birlikte atabilir miyim?

Atık Bilgileri

Bu sembol, yerel kanunlara ve düzenlemelere göre ürününüzün ve pilinin evsel atıklardan ayrı atılması gerektiği anlamına gelir. Kullanım ömrü dolduğunda, ürünü yerel makamların belirlediği bir toplama noktasına götürün. Ürününüzü ve pilinizi atarken bunları ayrı ayrı toplayıp geri dönüştürmek doğal kaynakları korumaya yardımcı olur ve ürününüzün insan sağlığını ve çevreyi koruyacak şekilde geri dönüştürülmesini sağlar. Apple’ın geri dönüşüm programı, geri dönüşüm toplama noktaları, kısıtlamaya tabi maddeler ve diğer çevre girişimleriyle ilgili bilgi edinmek için funduszeue.info adresini ziyaret edin.

Apple, geri dönüşüm için gönderdikten sonra aygıtımı bana
iade edebilir mi?

Aygıtınız mağazada veya online olarak teslim edildikten sonra, geri dönüşüm iş ortaklarımız aygıtın size iade edilebileceğini garanti edemez. Programa katıldığınızda, aygıtla ilgili tüm haklarınızdan feragat etmiş olursunuz.

Apple ve Çevre Gezegenimizi daha az yormak için kafamızı daha çok yoruyoruz.

Daha fazla bilgi

Apple iPhone

 

Değiş Tokuş

Eski telefonunuz sizi kolayca
yeni

bir iPhone sahibi yapabilir.

Hemen Başlayın

 
 

Emin ellerdesiniz.

Buluşmaya gelmeyen alıcılar veya uzun süren pazarlıklarla uğraşmayın. Bize güvenin, değişim sırasında hiçbir sıkıntı sıkıntı çekmeyin.

 

Kolayca değiştirin.

Telefonunuzu size en yakın mağazamıza getirin veya DeğişTokuş kitinizi bize kargoyla gönderin.

 

Telefonunuzu değerlendirin.

Bizden bir değer teklifi alın ve avantajlı fiyatlarla hemen yeni bir iPhone sahibi olun.

Telefonunuzun
değerini öğrenin.

DeğişTokuş sayesinde eski
ürününüzün değerine karşılık
avantajlı fiyata yeni bir ürün
satın alın.

 
 

iPhone 12 Pro Max

TL’ye kadar

iPhone 12 

TL’ye kadar

iPhone 11

TL’ye kadar

iPhone X

TL’ye kadar

iPhone SE

TL’ye kadar

iPhone 8

TL’ye kadar

Samsung Note 10

TL’ye kadar

Huawei P40 Pro

TL’ye kadar

Xiaomi Mi9

TL’ye kadar

Oppo A91

TL’ye kadar

Bu bölümde, kampanya dahilindeki cihazların yalnızca belli bir kısmını görmektesiniz.
Yeni iPhone’unuzu seçtikten sonra daha kapsamlı bir listeden tercihinizi yapabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

  • DeğişTokuş bir cihaz değişim işlemidir. Birlikte çalıştığımız iş ortaklarımız, cihazınızın durumuyla ilgili verdiğiniz bilgilere dayanarak size yaklaşık bir değer sunmaktadır. Verilen teklifi kabul etmeniz durumunda iş ortağımız cihazınızın teslimi için gerekli bilgi ve materyalleri ücretsiz olarak gönderecektir.

    İş ortağımız cihazınızı bir değerlendirmeden geçirir. Cihaz belirttiğiniz durumdaysa, vermiş olduğu teklif tutarını tercih ettiğiniz ödeme aracına gönderir. Cihaz belirtilen kriterlerde değilse, iş ortağımız size yeni bir teklif sunar. Bu yeni teklifi kabul edebilir veya cihazınızı hiçbir ücret ödemeden geri talep edebilirsiniz. Bu durumda cihazınız ücretsiz olarak tarafınıza teslim edilecektir.

  • Evet, Türkiye’nin her yerinde geçerli.

  • iPhone modellerinin çoğunu ve birçok Android akıllı telefon modelini kabul ediyoruz. Cihazınızın şartlara uygun olup olmadığını teyit etmek için seri numarasını veya IMEI numarasını girmeniz yeterli.

  • Şu anda sadece Türkiye’de kayıtlı akıllı telefonları kabul ediyoruz.

  • Bu, cihazınızın markasına, modeline ve durumuna göre değişir. DeğişTokuş, yeni bir iPhone’un maliyetini düşürmenin kolay ve güvenli yoludur.

  • Süreç genellikle cihazınızı teslim aldığımız günden itibaren 14 gün içinde sonuçlanmaktadır. Cihazınız program ortağımıza ulaştıktan hemen sonra değerlendirmeye alınır. Cihazınızın durumu beyan edildiği gibiyse, verilen teklif tutarı tarafınıza iletilir.

  • Onay mail’inizdeki bağlantıya tıklayarak sürecinizi takip edebilirsiniz.

  • DeğişTokuş ortağımız cihazınızı bir değerlendirmeden geçirir. Cihaz belirttiğiniz durumdaysa, vermiş olduğu teklif tutarını tercih ettiğiniz ödeme aracına gönderir. Cihaz belirtilen kriterlerde değilse, program ortağımız size yeni bir teklif sunar. Bu yeni teklifi kabul edebilir veya cihazınızı hiçbir ücret ödemeden geri talep edebilirsiniz. Bu durumda cihazınız ücretsiz olarak tarafınıza teslim edilecektir.

  • Çok kolay. Telefonunuzu yedekleyip içindeki tüm verileri silin ve “Bul” özelliğini kapatın. Yeni iPhone’unuzu aldığınız anda verilerinizi güvenle aktarabilirsiniz. Akıllı telefonunuz Android ise verilerinizi yedeklemeli ve Verify uygulamasını indirmelisiniz. Ne tür bir akıllı telefona sahip olursanız olun, bulunduğunuz yerde internete erişiminiz olmalı ve verilerinizi yedeklemelisiniz. Değişim için yardıma ihtiyacınız olursa müşteri hizmetleri ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

  • Cihazınızı hazırlama, paketleme ve gönderme için ayrıntılı bilgilendirmeler alacaksınız. Böylece değişim sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

  • Hayır, aksesuarları dahil etmenize gerek yok.

  • *#06#’yi tuşladığınızda IMEI numarası ekranda bir diyalog kutusunda belirir. Ayrıca, bazı Android telefonların arkasında da basılı olarak yer almaktadır. Takılıp çıkarılabilir pillere sahip bazı modellerde ise pil yuvasında yazmaktadır.

  • Cihazınızı göndermeden önce nasıl yedekleyeceğinizi ve tüm verilerinizi nasıl sileceğinizi anlatacağız. Bu sayede değişim öncesinde tüm kişisel bilgilerinizin tamamen kaldırıldığından emin olacağız.

  • Apple cihazınızda “Bul” özelliğini kapatmak için:
    Ayarlar’a gidin.
    iCloud’u seçin.
    Gerekiyorsa Apple ID’nizle giriş yapın.
    “Bul” özelliğini kapatın.

Eskiyi getir yeniyi al telefon kampanya hakkında güncel bilgileri aktarıyoruz. Eskiyi getir yeniyi al Samsung cihazlarını gelin birlikte inceleyelim.

Turkcell eskiyi getir yeniyi al fiyatları sık bir şekilde merak ediliyor.  Turkcell Türkiye’de en çok tercih edilen operatörlerden biri olarak dikkat çekiyor. Ancak Turkcell için sadece mobil hat operatörü demek yetersiz kalacaktır. Çünkü müşterilerine benzersiz fırsatlar, kampanyalar ve ürünler sunuyor. Bu kampanyalarından biri ise akıllı telefon modelleri için geçerli olan eskiyi getir yeniyi al kampanyasıdır.

Kampanyanın katılım ve kullanım şartları oldukça kapsamlıdır. Ancak kısaca kampanyanın mantığı eski telefonunuzu Turkcell bayisine götürüp değerini belirlemek ve yenisi alırken eski telefonunuzun değerince indirim almanızdır. Bu kampanyaya kısaca EGYG adı veriliyor. Kampanya kapsamındaki eski cihaz bedelleri cihazınızın durumuna göre netlik kazanıyor. EGYG kampanyasında en sık tercih edilen cihazların kampanyalı fiyatları şu şekildedir;

Telefon ModeliÖnceki FiyatıKampanyalı Fiyatı
Iphone 13 GB,21 TL / 3 ay,99 TL / 3 ay
Iphone 11 64 GB,10 TL / 3 ay,88 TL / 3 ay
Iphone SE 3 64 GB,20 TL / 3 ay,21 TL / 3 ay

En sık tercih edilen cihazların kampanya kapsamındaki güncel fiyatları tablodaki gibidir. Sözleşmeli 5, TL altı cihaz alımlarında 6,9 ya da 12 ay taksit uygulanırken 5, TL üzeri tüm akıllı telefon cihaz alımlarında ise maksimum 3 ay vade seçeneğine yer veriliyor.

Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyası Nerede?

Eskiyi getir yeniyi götür kampanyası pek çok marka ve mağaza tarafından sunuluyor. Turkcell, Media Market, Türk Telekom gibi yerlerde eskiyi getir yeniyi götür kampanyası mevcuttur. Ancak Turkcell bu kampanyanın lideri konumundadır.

Eski Bir Iphone ile Ne Yapılabilir?

Eski bir Iphone cihazınız varsa bunu yeni cihaz satın alırken değerince indirim almak üzere kullanabilirsiniz. Eskiyi getir yeniyi götür kampanyası sunan mağaza ve markalardan yeni akıllı telefon satın alırken eski Iphone’nizi verirseniz değerince indirim tutarı kontratınıza yansıtılır.

Eski Telefonu Getir Yenisini Al

Eski telefonu getir yenisi al kampanyası Turkcell tarafından sunuluyor. Turkcell kullanıcıları eski cihazlarını götürüp cihaz değerine bağlı olarak yeni cihazları satın alırken indirim alabiliyor. Ya da isteyenler eski cihazlarının bedellerini nakit olarak da talep edebiliyor. Ancak genelde kullanıcılar yeni akıllı telefon satın alırken eski cihazlarını verip indirim almayı tercih ediyor. EGYG adı verilen bu benzersiz kampanya sadece Turkcell mağazalarında geçerli bir kampanyadır. Kampanyaya ilişkin bazı detayları aktarmak gerekirse de;

  • EGYG kampanyası sadece T.C vatandaşı olan Turkcell müşterilerine özeldir.
  • Farklı operatörleri kullanan kullanıcılar Turcelle’e geçiş yaparsa EGYG kampanyasından faydalanabilir.
  • Kampanya sadece bireysel müşteriler için geçerlidir.
  • Kampanya kapsamında eski cihazların değeri TL ve ek indirim varsa toplamı sözleşme tutarının genelinden düşürülür.

Turkcell EGYG kampanyası tüm akıllı telefon modellerinde geçerlidir. Bu kampanyadan faydalanmak istiyorsanız belirtilen şartları taşımanız gerekiyor. En yakın Turkcell mağazasını ziyaret ederek talebinizi ileterek ayrıntılı bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Eski Iphone&#;u Getir Yenisini Al Apple

Eski iphone&#;u getir yenisini al Apple kampanyası devam ediyor. Bildiğiniz üzere Apple dünyanın en iyi teknolojik cihaz markaları arasında dikkat çekiyor. Geri dönüşüme de oldukça önem veren Apple markası kullanıcılarına çeşitli kampanya seçenekleri sunuyor. Apple aygıtları kullanıyorsanız bu aygıtlarınızı Apple mağazalarına götürüp geri dönüştürülmesine destek olabilirsiniz.

Öte yandan Turkcell de Apple marka akıllı telefonlar için benzersiz bir kampanya sunuyor. Eğer Apple marka telefonunuz varsa ve değiştirmek istiyorsanız Turkcell’in eskiyi getir yeniyi götür kampanyasından faydalanabilirsiniz. Bunun için elinizdeki eski cihazınızla beraber en yakın Turkcell mağazasını ziyaret edin. Satın almak istediğiniz yeni Apple akıllı telefona karar verin. Ardından aldığınız tüm indirimler ve eski cihaz tutarı yeni cihaz alımı kontratından düşürülür. Yeni Apple akıllı telefon modellerinin ücreti TL üzerindeyse 3 taksite varan vade seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Ukrayna Telefon Fiyatları – (14 Pro Max, 13 Pro Max)

Hangi Telefonu Almalıyım – Cep Telefonu Önerileri, En Kaliteli

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası