kehribar taşı nerede çıkar / Kehribar taşı nerede bulunur?

Kehribar Taşı Nerede Çıkar

kehribar taşı nerede çıkar

Kehribar nedir? Nasıl Oluşur? Nerelerde bulunur? Faydaları Nelerdir?

Halk arasında ağaç reçinesi olarak bilinen kehribar gerçek anlamı ile nedir? Kehribar nerelerde oluşur? Kehribarın insan sağlığına faydaları nelerdir? Gerçek kehribar nasıl anlaşılmaktadır?

Kehribar Nedir?

Kehribar, halk arasında değerli bir taş olarak bilinmektedir. Aslında bir ağacın fosilleşmiş olan reçinesidir. Kehribar, birbirinden farklı renklere sahip olarak günümüze kadar gelmiştir. Genel olarak ta süs eşyası yapımında kullanılmaktadır. Tarihe bakıldığında da şifa olarak fayda sağladığı görülmüştür. Kehribar saydam yapıda ve oldukça kırılgandır. Ayrıca kırmızı renkten açık sarıya kadar birçok renkte görülebilmektedir.


Kehribarın Yapısı Nasıldır ve Nerelerde Oluşur?

Geçmiş hakkında araştırma yapmış olan bilim insanları, araştırmalarında genellikle fosillerden yardım almaktadırlar. Fosillerin geçmişi ise, milyonlarca yıl önceye kadar dayanmaktadır. Sıklık olarak süs eşyası yapımında kullanılmakta olduğunu söylemek mümkündür. Baltık Denizi&#;nden çıkarılan kehribar, yıllarca kadınların süs eşyalarının yapımında kullanılmıştır.

Fosiller, bazen kendini kömür ve petrol gibi madenlerle gösterse de bazı durumlarda daha farklı göstermektedir. Bu duruma verilebilecek en iyi örnek, kehribar maddesidir. Yapılan incelemeler neticesinde kehribarın içerisinde fosilleşmiş canlılara bile rastlanmıştır. Şifalı taş olarak kabul edildiğini de yukarıda belirtmiştik.

Kehribarın bileşiğinde, oksijen, hidrojen, karbon ve de süksinik asit bulunmaktadır. Kehribar yapı itibariyle incelendiğinde, bu taşın aşırı derecede saydam olması dikkat çeken ilk özelliktir. Sahip olduğu ultra yumuşaklık ve hafiflik, kehribarın özelliklerinden bazıları olarak bilinmektedir.

Kehribarlar, oluşum itibariyle iki renkte bulunmaktadır. Bunlardan ilki sarı renktir. Fakat bu sarı tam renginde değil, kırmızımsı sarı şeklinde kendini gösterir. Diğer kehribar rengi ise, donuk sarı renge sahip kehribardır. Bu tür kehribarın diğer bir adı ise eskitilmiş kehribar olarak bilinmektedir.

Kehribar nedir? Nasıl Oluşur? Nerelerde bulunur? Faydaları Nelerdir? Kehribar Taşları Arasından Bir Tanesi


Kehribar Maddesinin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Kehribar taşı, etkileri nedeniyle şifalı taş olarak sayılmaktadır. İnsan sağlığına olan etkilerinden dolayı şifalı olarak nitelendirilmekte olan kehribar taşının vücuda birçok olumlu yönde etkisi bulunmaktadır. Bu taş, takı aksesuarı olarak çok sık bir şekilde kullanılmaktadır. Bunu örneklendirecek olursak, kehribar taşından yapılmış olan gerdanlık takısı, troid bezi ve de boğaz enfeksiyonlarının oluşumunu engeller. Yine kehribardan yapılan gerdanlık, guatr hastalığının oluşmasını önlemektedir. Astım ve bronşit gibi solunumla ilgili hastalıkların oluşmaması ve iyileşmesi, kehribar taşının insan sağlığına olan etkileri arasında yer almaktadır.

Çoğu insan alerji sıkıntısı yaşamaktadır. Bu olumsuz etkiler doğurabilen alerji sorunu, kehribarın iyileştirici gücü sayesinde önlenmektedir. Ağrılar için de, kehribar taşı büyük bir önem taşımaktadır. Yapılan gözlemler sonucunda özellikle de romatizmal ağrıları olan kişiler için kehribar taşı oldukça önemlidir. Bu taşın ağrıları giderme gücünden faydalanmak için, taşı ağrı bulunan yere sürmek yeterlidir. Böylece taşın sürüldüğü bölgedeki ağrıda azalma meydana gelir. Kehribar taşının sindirim sistemine de oldukça fazla olumlu katkıları bulunmaktadır. Kehribarın, bağırsakların düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlaması da en büyük özelliklerinden biridir.

Avrupa’daki kehribar yatakları en çok Romanya, İsveç, Ukrayna, İngiltere ve Hollanda’dadır. Bunlar kehribarın ikinci vatanları sayılmaktadır. Aslında İskandinav ülkeleri ve Polonya’nın Baltık Deniz’i en önemli kehribar yataklarındandır.

Bazı söylentilere göre bu bölgelerde eski zamanlarda büyük ormanların var olduğu düşünülmektedir. Kıtalar arası coğrafi olaylar neticesinde de ormanlar su altında kalmıştır. Süs eşyalarında kullanılan taşın içinde böcek, çiçek ve yaprak kalıntıları hiçbir bozulmaya yer vermeden mumyalanmıştır. Aşağıdaki linkten bunla ilgili daha önce yazdığımız haberi inceleyeblirsiniz.

İlgili Link: Tarihte ilk defa 99 milyon yıllık bir dinazorun kuyruğu bulundu!

Kehribar taşına, sağlık açısından bakıldığında bu taşın öneminin çok büyük olduğu ortaya çıkmaktadır. Kehribar taşı özellikle de kişilerin ruh sağlığı açısından çok fazla önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, kehribar taşının ruh sağlığına olan etkileri ortaya çıkarılmıştır. Bu taş, melankolik adı verilen ruh halini önlemede oldukça etkilidir. Aynı zamanda, sol bileğe takıldığında depresyonu önlediği de ortaya çıkmıştır. Etrafta bulunan ve kişileri olumsuz etkileyen negatif enerji, bu taş sayesinde dağılır ve kişiye pozitif enerji olarak yansımaktadır.


Kehribar Nerede Oluşmaktadır?

Dünyada bulunan kehribar yataklarının yüzde 90’lık bir kısmı, Rusya’nın Kaliningrad Bölgesi’nde bulunmaktadır. Bu bilgi ile paralel bir şekilde en fazla kehribar bu bölgeden çıkarılmaktadır. Avrupa’da kehribar yataklarının bulunduğu ülkeler ise şu şekilde sıralanmaktadır.

Ukrayna, Romanya, İsveç, İngiltere, Hollanda, Sicilya ve Rusya. Bu ülkeler günümüzde neredeyse bütün dünyada bulunan Kehribar miktarını sunan ülkelerdir. Kendilerini Kehribar madeni konusunda geliştirdikleri için diğer ülkeler için yarışılmaz duruma gelmiş olduklarını da söylemek mümkün olacaktır.


Kehribar Taşının Kullanıldığı Alanlar Nerelerdir?

Kehribar taşı hem süs eşyası olarak, hem de sağlık alanında kullanılmaktadır. Sağlık alanında bu taş, iyileştirici gücü dolayısıyla birçok tedavi türünde kullanılmaktadır. Kehribar taşı, bedenle temas ettiği anda bedene sıcaklık yaymaktadır. Bu nedenle takı eşyası olarak boyun çevresine takılır. Buradaki amaç ise, taşın verdiği ısıdan yararlanılarak soğuk algınlığını gidermektir.

Kehribar taşı, oldukça değerli bir taştır ve bazen sahteleri üretilebilmektedir. Gerçek kehribar taşı, yakıldığında etrafa çam kokusu yaymaktadır. Bu durumun yegane sebebi de, kehribarın kozalaklı ağaçların reçinelerinden meydana gelmesidir. Kehribar taşı, sağlık alanının dışında özellikle tespih yapımında oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır.

Kehribar ismi verilen bu reçineler, uzun tarihler boyunca süs eşyalarının yapımında kullanılmıştır. Bu reçinelerin genel özelliklerine baktığımızda renklerinin açık sarı renkten koyu kırmızıya kadar değişiklik gösterebildiğini, ancak yine de çoğunlukla yarı saydam ve kolay kırılabilen bir yapıda olduğunu görürüz.

Kehribar taşının yapısına ve içeriğine yeniden dönecek olursak görüntü itibarı ile özelliklerinden  ve  oluşum yapısından bahsetmek doğru olacaktır. Kehribar taşının genelde bulunduğu renkler şu şekilde sıralanabilmektedir.

  • Turuncu,
  • sarı,
  • kırmızı,
  • kahverengi,
  • konyak rengi,
  • bal rengi,
  • altın rengi,
  • kemik rengi,
  • siyah, renksiz,
  • mavi
  • yeşil

Çok ilginç ve unutulmaması gereken bu saydığımız renklerin sadece ana renkler olması ve bu renklerin dışında yaklaşık adet farklı renk tonundan oluşmuş bir renk kataloğuna sahip olmasıdır.

Kehribar’ın günümüze kadar geçirdiği kullanım alanlarına baktığımızda eski tarihlerde tıp alanında kullanıldığını görebiliriz. Fakat günümüzde kehribarın bu alanda artık bir kullanım şekli bulmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Kehribarın halk arasında ya da bazı kaynaklarda amber mürekkebi olarak isimlendirildiğini de bilmekte fayda vardır. Amber mürekkebi ilk çağlardan bu yana güzel kokusu ile parfüm üretiminde kullanılmıştır.

Eski tarihlerde Antik Roma’da Kehribar çeşitli akıl hastalıklara karşına karşı koruyucu olarak da kullanılmıştır. Aynı zamanda bal ile karıştırılan Kehribar kulak burun boğaz hastalıklarında etkili sonuçlar gösterdiği de gözlemlenmiş ve bu şekilde bir ilaç olarak kullanılmıştır.


Sahte ile Orjinal Kehribar Arasındaki Farklar Nelerdir?

orijinal kehribar değeri, binlerce Türk Lirasını bulabilecek taşlardır ve eğer piyasada daha ucuza kehribar olduğu iddia edilen taşlar var ise kuşku ile bakmamız yerinde olacaktır. Bu durumda sadece elimiz ve gözümüz ile aradaki farkı fark etmeye çalışmamız başarısız olabilir. Bize önerilen ise en kesin sonucu veren kızılötesi testidir. Kızılötesi testinden başarı ile geçen kehribar taşları uzmanlar tarafından gerçekliği kanıtlanmış sertifikalarla onaylanmaktadırlar.

Son olarak buradaki en büyük ayrıntı ise orijinal kehribar taşlarının tek renk değil bir renk sarmalından oluşuyor olmalarıdır. Değerli olan bu taşların kopyaları da yapılabilmektedir. Bunun için sizlere tavsiyemiz uzmandan sertifikalı kehribar taşlarını almanız olacaktır.

ETİKETLER:kehribar nasıl oluşur, Kehribar nedir?, kehribar nerelerde oluşur, kehribarın faydaları nelerdir, sahte kehribar nasıl anlaşılır

kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası