rahimin yeri bolu dağı / İSMAİL'İN YERİ RAHİM'İN YERİ OLACAK

Rahimin Yeri Bolu Dağı

rahimin yeri bolu dağı

Siyasette ‘Baba Oğul Abla Kardeş’ olayı

KOCAELİ

Sokakta Toplantıda Yemekte O kadar çok kişi, siyasi gündemdeki "Baba Oğul AblaKardeş" ilişkisini/muhabbetini sordu ki "Ne diyorsunuz?" diye. Yanıtımız "uzun hikâye" oldu Neresinden başlayalım.
Bülent Ecevit CHP GenelBaşkanı İsmet İnönü'nün "evladı" gibiydi Karaoğlan Ecevit, "Batı Cephesi Komutanı Eski Cumhurbaşkanı" İnönü'yü devirdi Siyaseten "emekli etti".
Roma İmparatoru Sezar "Brütüs'ünbabası sayılırdı". Sonunda Brütüs, Sezar'ı bıçakladı.
Başbakan Demirel'in, "gölgesine basmaktan korkan" çok kişi "Abi, abi" diye yıllarca peşinden koştuklarıDemirel'e "bayrak açmadılar mı?"
Erdoğan'ın "elinden tuttuğuMakam, şöhret sahibi yaptığı Kardeşdiye bağrına bastığı" çok kişi Bugün, Erdoğan karşıtlığında yarışıyorlar Yalan mı?

***

KARACAAHMET

Konu derin Sayfalarca yazsak bitmez.
Demirel Bir gün "Evlat, kardeşbildiklerinin" ihanetinden yakınırken Bölükbaşı Göğsünü yumruklamıştı:
- Süleyman Bey!.. SüleymanBey!.. Senin gördüğün ihanetlerne ki?.. Senin bağrın köy mezarlığı Benimki ise Karacaahmet Okadar kişi gömülü ki.

***

İKİ OLAY

Büyükşehir Belediye Başkanı TahirBüyükakın dolaşırken Derince'nin Çenedağ ilçesinde bir "çocukluk arkadaşı" ile karşılaştı.
Doğuştan engelli Atilla Keskin'le.



Yılların özlemi Ara sıra buluşuyorlar.
Sevindiğimiz bir başka olay daha var.
Medine Nur Genç Öğrenci Engelli Tekerlekli iskemlesi ile gidip geliyor Ama evden çıkarken,eve girerken zorlanıyor Zira "merdiven" var.
Medine'nin arzusu Tekerlekli iskemlesi için "rampa".



Derdini Sosyal medyada dile getiriyor.
Ve Büyükşehir Belediye Başkanı "amcası", arzusunu yerine getiriveriyor.
Medine, şimdi çok mutlu.
Diyeceğimiz o ki "Halktan kopmayacaksın."
Belediye Başkanı olabilirsin Ya da milletvekili "Seni oraya halkın getirdiğini unutmayacaksın."

***

GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Kocaeli notlarımıza dönelim Vali SeddarYavuz'un, eşi Selda Hanımile birlikte başlattığı bir projevar "Gönülden gönüle."



Vali yardımcıları Kaymakamlar "Bu projeninaktörleri."
Şehit aileleri Gaziler Engelliler Yaşlılar Yetim ve öksüzler Garipler, geçim sıkıntısı çekenler Hepsiyle "yüzyüze görüşme".
Toplamda Bin evin kapısı çalınmış.
Teşekkürler Selda Hanım Ve Seddar Vali Yardımcıları Kaymakamlar.

***

BOLU DAĞI

Saat Kocaeli'nden Ankara'ya dönerken "Yemek molası."
Otoyoldan çıktık "Eski yola" girdik Bolu Dağı'na.



Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tercihi "CaferUsta". Yılların tesisi Rifat Bey sahibini tanıyor: Rahim Uzunoğlu.
Yemek yerken Uzunoğlu ile sohbet ettik Dedi ki:
Yaz çok iyi geçti Şimdi de işimiziyi.



Tesiste 42 kişi çalışıyor Yetmiyor Yeni eleman alacağız.
Akaryakıt istasyonum da var Orasıda iyi gidiyor.
Rifat Bey parmağını masaya vurdu:
- Aman iyi olsun Nazar değmesin.

***

HABİL İLE KABİL

Ankara Hâkimi İsmail HakkıKöylüoğlu, emekli olmuş ve siyaseteatılmıştı 'li yıllar.
Milletvekili seçilmişti Adalet Partisi.
Parti içinde çekişmeler vardı.
Köylüoğlu Bir gün Genel Başkan ve Başbakan Süleyman Demirel'i evinde ziyaret etti Ve dedi ki:
- Beyefendi Ben aynı partininüyelerini, milletvekillerini kardeşbilirdim Siyasete atılınca gördümki kavga ediyorlar Birbirleriniyiyorlar Bu nasıl iş?
Demirel'in yanıtı Kelimesi kelimesine:
- Köylüoğlu Âdem ile Havva'nınilk iki oğlu Habil ile Kabil de kardeştiler.

***

NOTER SENEDİ

Osman Bölükbaşı Bir dönemin "Anadolu fırtınası."
Bölükbaşı Çok kişiye "Abilik Babalık" etti Partiye aldı Milletvekili yaptı.
Sonunda Çoğu "Yuvadan uçtu gitti."
Hatta Bir defasında Bölükbaşı, seçimden önce, adayları "notere" götürdü.
Ellerinden "imza" aldı "Noter senedi."
"Seçilirsem partimdenayrılmayacağım" diye Ama Sonra
Bölükbaşı'nın sırtından Meclis'e kapağı atanlar Başka partilerin kapısını çaldılar İçlerinde Gittikleri partide "Bakan olanlar" bile vardı.

***

SİYASETISINIYOR

Türker Ateş Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı O da Kocaeli'ndeydi.



"Bolu ne âlemde?" dedik Anlattı:
Kanatlı sektör (tavuk) şu anda iyi.
Turizm çok iyi Yatak sayısı yetmiyor Bangır bangır bağırıyoruz, yeni oteller şart.
Organize Sanayi Bölgesi dolu Nitelikli işçibulamıyoruz.
Siyaseti sorduk Türker Ateş, "Isınıyor" dedi Ayrıntıya girmedi.
Evet Bizce de ısınıyor Vesıcaklık da giderek artıyor.

***

OTOYOL

Kocaeli'ne CemilÇiçek'le birliktegittik Otoyolda trafikvardı Özellikle de TIRve kamyon trafiği.
Gece döndük Trafik daha yoğundu Yine TIR, yine kamyon.
Cemil Bey "Bu iyi birşey" dedi:
- Demek ki üretiliyor Taşınıyor İhraç ediliyor.
Ama Bunu görmek için "sahayainmek" gerekiyor.

***

NOKTA

Yazımıza "Baba Oğul Abla Kardeş" muhabbetiyle başlamıştık.
Noktayı da "aynı konuyla"koyalım.
Başbakan Turgut Özal, Cumhurbaşkanlığı'na aday olunca;
1. Karşısına rakip çıktı "Kendi partisinden."
2. Partiden "istifa edenler"bile oldu Özal'ınCumhurbaşkanlığı'na tepki.
3. Özal'ın partisi seçimlerinde " milletvekili"çıkarmıştı Ama 'da,Özal'ın Cumhurbaşkanlığı içinverilen oy "".

İSMAİL'İN YERİ BOLU DAĞI ET LOKANTASI HAKKINDA;

yilindan itibaren Kaynasli ve çevresinde yasayan insanlar, bu bölgenin Istanbul - Ankara karayolunun orta noktasi olmasi ve çetin dag sartlari dolayisiyla sürücülerin yorgun düsmesini dikkate alarak, buralarin mola yeri olabilecegi düsüncesi ile küçük çapta lokantalar açmaya basladilar. Ancak trafigin çok kalabalik olmasina ragmen araç sahipleri beklendigi kadar ilgi göstermiyordu.


Ismail ÇOLAK` a göre bunun sebebi bu lokantalarin hemen hemen tamaminda içki ve alkollü içeceklerin satilmasi idi. Alkollü içeceklerin satilmadigi, temiz bir dinlenme yerinde insanlarin rahat ve huzurlu bir sekilde yemeklerini yiyebileceklerini düsünüyordu.

Bu düsünce ile yilinda kiraladigi binayi lokantaya dönüstürerek, burada "kesinlikle içki satmama ve bulundurmamayi" ilk prensip olarak kabullendi. Bu kararina diger lokanta sahipleri hep güldüler.

O günler kendi ifadesi ile "çogu zaman evine ekmek götüremedigi, çok zor günlerdi." Ama kendisi kararindan vazgeçmedi. Önce lokantasinda kamyoncuya hitap etmeye basladi. Fakat lokanta yerinin rampa olmasi, park alaninin dar olmasi gibi problemler çikinca taksi yolcularina daha iyi hizmet verebilecegine karar verdi.

O günlerde tabiri caizse "yolunu sasiran" tek tük taksi müsterisi lokantaya gelmeye basladi. Burada Ismail ÇOLAK` in müsteriye karsi sicak tavirlari, saygisi, titiz hizmeti, isindeki kalite ve temizligi gördükçe hem kendileri buraya adeta abone oldular, hem de gittikleri her yerde israrla dost ve akrabalarina tavsiye ettiler. "En güzel reklam müsterinin yaptigi reklamdir" kuralinin dogrulugu bu tesiste görüldü. Lokantasinda alkol satmamayi prensip edinen Ismail ÇOLAK` in isindeki basarisini gören diger lokanta sahipleri de alkolü teker teker kaldirdilar. O günlerin unutulmaz anilarindan birisi de tesisine isim bulmakta zorlanan Ismail ÇOLAK` a devamli müsterisinden, Sn. Korkut Özal` in tavsiyesi ile "Ismail`in Yeri" isminin konmasidir. Zaten o karardan sonra da herkes Ismail ÇOLAK` i taklit etmeye basladi.

O günlerden itibaren mevcut binaya ve çevresine oturma kapasitesi artirici ve müsteri memnuniyetini yükseltici pek çok yetirim yapilarak tesis bugünki haline getirildi. Bugün artik mevcut arazide ilave insaat yapacak yer kalmadi. Özellikle hafta sonlari pek çok müsterimiz bos masa olmamasina ragmen, masa bosalmasini sabirla beklemekte, dönüp gitmemektedirler.

Bugün için artik ünü yurt disina tasan bu tesisin her siyasi görüsten pek çok ünlü, siyaset ve devlet adami, her türlü dünya ve hayat görüsüne sahip pek çok isadami, sanatçi, sporcu, esnaf, memur, isçi, çiftçi, ögrenci müsterisi vardir. Yolu buradan geçen herkes günün 24 saati mola programini bu güzide tesise göre ayarlamaktadir.

Müsterilerimize, sohbetlerimizde bu tesisi tercih etmem sebeplerini soruyoruz. Aldigimiz cevaplar genellikle asagidaki maddelerde yogunlasmaktadir:

1. Isletme sahibi Ismail ÇOLAK Bey` in güler yüzü, hos, candan ve çok samimi bir sekilde müsterileri ile ilgilenmesi, hatta firsat buldukça bizzat servis yapmasi ve bundan büyük bir zevk duymasi. Üstelik de çok mütevazi bir insan olmasi.

2. Kalite ve temizlikte asiri derecede hassas davranmasi. Müsterilerimiz genellikle baska hiçbir yerde bu lezzeti bulamadiklarini belirtiyorlar.

3. Müsteri ihtiyaçlarini en iyi sekilde karsilayacak ortamlar için imkanlari seferber etmesiç Mesela, tesislere kalorifer tesisati kurulmasi, çok güzel bir mescidin ve temiz tuvalatlerin yapilmasi.

4. Kisin soguk günlerinde tuvaletlerimizde sicak su ile abdest alarak scak ve temiz mescidimizde ibadetini yapan müsterilerimiz bu ortamdan oldukça mutlu olduklarini ifade ediyorlar.

SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN ADIM ATTIĞINIZ HER YERE ŞUBELERİMİZİ AÇARAK DAHA İYİ HİZMET SUNMAKTAYIZ

Sizleri'de beklerizteşekkürler..

İsmail'in Yeri, Rahim'in Yeri Oldu

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında sahibi hakkında yakalama kararı çıkarılarak kapatılan Bolu Dağı'ndaki ünlü et lokantası, iş adamı Abdulrahim Uzunoğlan tarafından kiralandı. Lokanta, yılbaşı öncesi 'Rahim'in Yeri' adıyla yeniden hizmete açılacak.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bolu Dağı'nda D kara yolu kenarında faaliyet gösteren 'İsmail'in Yeri' adlı et lokantasının sahibi İsmail Çolak hakkında, 'Örgüte finansal destek sağlamak' suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Temmuz ayında polis ekipleri tarafından ev ve iş yerine düzenlenen operasyonlarda bulunamayan Çolak'ın, 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 6 ay önce " Umre'ye gidiyorum" diyerek kentten ayrıldığı ve geri dönmediği anlaşıldı. Hala firarda olan Çolak hakkında yakalama kararı çıkartılırken, lokantası Düzce Valiliği tarafından mühürlenerek, D'den lokantaya giriş de bariyerlerle kapatıldı.

BOLUSPORLU İŞ ADAMI KİRALADI

aydır kapalı olan et lokantası, Boluspor Yönetim Kurulu üyesi iş adamı Abdulrahim Uzunoğlan tarafından mülk sahibinden 10 yıllığına kiralandı. Bolu Dağı'nda et lokantası ile akaryakıt istasyonları bulunan Uzunoğlan, kapatılan lokantayı aynı şekilde adını değiştirerek et lokantası konseptinde yılbaşına kadar hizmete sokacak. Uzunoğlan, şöyle konuştu:

"Biz kapatılan iş yerinin mülk sahibi ile bir hafta önce kontratı imzaladık. Binayla ilgili ve kapatılan yolla ilgili de mülk sahibi gerekli resmi prosedürleri tamamlamaya çalışıyor. Karayolları'ndan da tesisin girişinin açılması için gerekli izinlerin alınması yönünde çalışmalar sürüyor. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından biz de binada gerekli tadilat işlemlerini yapacağız. Bolu Dağı'nda 'Cafer'in Yeri' isimli et lokantasını işletiyoruz. Burayı da 'Rahim'in Yeri' ismiyle hizmete açacağız. Et lokantasını yılbaşına kadar hizmete açmayı planlıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Cumhuriyet BaşsavcılığıUmreEkonomiGüncelHaberler

Bolu Dağı'ndaki İsmail'in Yeri lokantasının sahibi tutuklandı

Polonya'dan dün gelerek emniyete teslim olan, kapatılan "İsmail'in Yeri" isimli ünlü et lokantasının sahibi firari FETÖ/PDY şüpheli İsmail Çolak'ın, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Çolak, güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. 

MAHKEMEYE İFADE VERDİ

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan Çolak'a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finansman sağlamak" suçlamalarıyla yargılandığı heyet tarafından bildirildi.

Çolak, yılında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in Bolu Dağı'ndaki işletmesine yemek yemeğe geldiğini söyledi. Bu ziyaretten sonra örgüt üyelerinin işletmesine geldiğini aktaran Çolak, şöyle savunma yaptı:

"Ben bu örgüte üyelik yapmadım. Lokanta işletmecisiyim. yılında Fetullah Gülen Bolu Dağı'ndaki işletmeme gelip yemek yedi. O ziyaret sonrasında benim işletmem değer gördü, cemaatin üyeleri Gülen orada yemek yedi diye benim işletmeme gelmeye başladı. Daha sonra beni sohbetlere ziyaret ettiler, ama ben Düzce'de hiçbir zaman sohbete katılmadım."

Kendisinden "talebe okutmak" için para istendiğini ifade eden Çolak, "İmkanım olmadığını söyledim, reddettim. Sürekli baskı altında tuttular, her geldiklerinde destek istediler. Ben de para olarak yardım edemeyeceğimi söyleyerek patates, soğan vereceğimi belirttim. Daha sonra Düzce'deki yurda, haftada birer çuval patates ve soğan bıraktım" diye konuştu.

ETİYOPYA'DA ÖRGÜT ŞÜPHELİLERİYLE YAŞAMIŞ

Çolak, sohbete gitmemesinin nedeninin sorulması üzerine "İl imamları benim oraya yemeğe geliyordu, para desteği istiyorlardı. Para verecek imkanım yoktu. Para istenecek diye sohbetlere gitmedim" şeklinde konuştu.

Örgütün Düzce Bölge sorumlusu A.A.'nın, iş yerine Kur'an-ı Kerim okumak için geldiğini anlatan Çolak, şunları kaydetti:

" Aralık operasyonlarını kendisine sorduğumda devletin yanlış yaptığını, haksızlığa uğradıklarını söyledi. Orada kendisinden soğudum, 'daha gelme' dedim. Daha sonra tekrar gelmeye başladı ve 15 Temmuz'dan çok önce bir gün, 'Abi senin yurt dışına çıkman lazım' dedi. Niye diye sordum, 'Operasyon yapılacak, ister istemez sen de tutuklanırsın' dedi. Dikkate almadım, tekrar geldi, tekrar söyledi. Devlet de bana baskı yaptı, iş yerimin otoparkını falan kapattı. Ben de günlüğüne Etiyopya'ya gitmek istedim. Örgütün Etiyopya sorumlusu gelmişti benim dükkanıma, o işleri halletti. En son gittim Etiyopya'ya."

Çolak, Etiyopya'da, Türkiye'den giden FETÖ şüphelileri ile yaşadığını ve oradaki Türklere "Lokanta Danışmanı" olarak çalıştığını kaydetti.

"FETULLAH GÜLEN İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM"

15 Temmuz darbe girişimini televizyondan öğrendiğini savunan Çolak, "Etiyopya'ya gittim, oradaki arkadaşlar beni geri göndermedi. Israr ettiler, gitme dediler. Ben de ay sonra darbe olduğunu Etiyopyalı bir adamdan öğrendim, televizyondan gördüm. Daha sonra ay daha orada kalıp Tanzanya'ya geçtim. 7 ay da orada kaldıktan sonra Hollanda'ya, ramazanından sonra Polonya'ya gittim. En son 'de Türkiye'ye gelmek istedim, avukatıma söyledim. Oradakiler bana 'İltica et, Almanya ve Hollanda'ya geç yaşa, bu suçtan yargılanan kişilere bu ülkeler ev ve bakım parası veriyor.' dediler. Ben devletime sırt çevirmek istemedim, ilticayı kabul etmedim. Kendi ülkemin adaletine güvenip geldim" ifadesini kullandı.

Fetullah Gülen ile görüşüp görüşmediği sorulan Çolak, "Hiç görüşmedim. yılında iş yerime geldiğinde servis yaptım. İlgili kişiler görüştürmek istedi ama ben hiç görüşmedim" dedi.

Heyet, gizli tanıklar Mustafa, Muzaffer ve Yener 'ün kendisi için FETÖ'nün yöneticisi, koordinatörü ve para transferinden sorumlu olduğunun söylediğini aktardı.

Çolak, ilkokul mezunu olduğunu kaydederek, "Ben işimden evime zor gidiyordum. Sadece bu cemaate değil, diğer kurumlara da yardım ediyordum. Benim bu söylenenleri yapmam mümkün değil. Himmet, burs vermedim, para istemedim, vermedim. Bu örgüte sadece patates, soğan verdim" şeklinde konuştu.

Çolak, heyetin 'Başka anlatacağın bir şey var mı?' sorusu üzerine "Ben iltica edebilirdim, etmeden buraya geldim. ByLock kullanmadım, Türkiye'de akıllı telefon kullanmadım. İfade edilen telefon numarası, Bolu Dağı'ndaki iş yerime aittir. Oraya gelen cemaat mensupları oradaki internete bağlanıp ByLock'a giriş yapmış olabilir. Okunan içerikler bana hiçbir şey hatırlatmadı" savunmasında bulundu.

Avukatın savunma yapmasının ardından heyet, iddia makamının mütalaasını istedi. Cumhuriyet savcısı, sanığın tutuklu yargılanmasına yönelik talepte bulundu.

Heyet, verilen 10 dakikalık aranın ardından, ifadesinin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında yeterli görülmemesi nedeniyle Çolak'ın tutuklu olarak yargılanmasına hükmetti.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu davanın firari sanıkları arasında yer alan İsmail Çolak, dün Polonya'dan gelerek emniyet ekiplerine teslim olmuştu.

Sanık Çolak'ın Bolu Dağı'nda bulunan "İsmail'in Yeri" adlı et lokantaları da 20 Temmuz 'da kapatılmıştı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir