zerdeçallı corba tarifleri / Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Zerdeçallı Corba Tarifleri

zerdeçallı corba tarifleri

Malzemeleri-Püf Noktası ve Kaç Kalori" width="" height="" data-litespeed-src="seafoodplus.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Daha önce zerdeçallı mercimek çorbası yaptınız mı bilmem ama yapmadıysanız bu nefis ve kolay çorba tarifimi denemelisiniz. İnanılmaz lezzetli bir mercimek çorbası yapımı.

Birçok ana yemeğin yanına iyi gider.

Porsiyon: gKalori: 48kcal

💡Faydalı Bilgiler⤵️

👌Mercimek Çorbası Kaç Kalori

(1 kişilik çorba için)

*Uzman diyetisyenler tarafından hazırlanmıştır.

🍲Sade Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimekle yapılan bir nefis çorba da sade yapılanı. Bunun en güzel örneklerini isterse bu listede inceleyebilir. İsterseniz sizin için seçtiğimiz bu sade mercimek çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

▶️Mercimek Çorbası Yapılış Videosu:

🍽️Mercimek Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

Mercimek çorbası rengiyle yemek masasında şık bir görüntü verir. Yanına ekmek veya limon gibi öğeler de konulabilir. Bunun yanında mercimek çorbasını tereyağında, nane, pul biber vb. baharatlarla kavurarak çeşnilendirdiğiniz kıtır ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.

🍲Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Genelde mercimek çorbalarının yanına ne gider diye merak eden ziyaretçilerimize şunu söylemeliyim ki yemeğin biraz katı (bakliyat) olmasına veya etli (et sote, karnıyarık kebaplar) olmasında fayda var. Mercimek çorbasının yanına ne gideceğini aşağıdaki yemek isimlerini örnek olarak yapabilirsiniz:

🍲Düdüklüde Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Düdüklüde Yaparken Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet patates
1 adet orta havuç
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 litre su
2 tatlı kaşığı nane
Tuz

Üzeri İçin;

Pul biber
Nane

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

🍲Mercimek Çorbası Ne Kadar Sürede Pişer?

Mercimek çorbası içendeki malzemelerin sertliğine (havuç, patates gibi) ve pişme sürelerine göre değişiklik gösteriyor olsa da sade mercimek çorbası için bir süre verilebilir. Sade mercimek çorbası yaklaşık 45 dakikada servise hazır hale gelir. Çorba ocağa konulduktan sonra 40 dakikada  pişer. Çorba piştikten sonra pürüzsüz olması için; el blenderından geçirin. Daha sonra bi 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Servise hazır.

🍲Mercimek Çorbası Sulu Olursa Ne Yapılır?

Eğer nefis bir mercimek çorbası yaptını ve aaaa o da ne çok sulu olduuu dediniz&#; İşe eğer mercimek çorbası sulu oluyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyerek kıvamını düzeltebilirsiniz. İşte yazarlarımızdan sulu çorbanın katılaştırmanın püf noktaları:

🍲Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?

Çorba saklarken dikkat etmemiz gereken en önemli konu ağzını sıkı bir şekilde kapalı olması ve hava almamasıdır.. Dondurucuda veya buzdolabında buzlukta çorba nasıl saklanır tüm yöntemleri ve uyarıları tek tek yazdık&#;

  1. Birinci metotta çorba oda sıcaklığında soğuduktan sonra bir saklama kabına yerleştirilir ve bu saklama kabı ile dondurucuya kaldırılır. Saklama kabının cam olmaması önemlidir. Saklama kabını bir plastik poşetin içerisinde yerleştirir ve ağzını kapatırsanız bu şekilde daha kalitelidir saklama işlemi gerçekleştirmiş olursunuz. Daha sonradan tüketmek istediğimizde saklama kabını çıkartıp bir gece çözülmesini bekledikten sonra ertesi gün kısık ateşte pişirerek tekrar yiyebilirsiniz.
  2. Diğer yöntem konserve yaparak saklama yöntemidir. Bu yöntem için öncelikle kaynama noktasına gelmiş olan çorbayı bir kavanoza yerleştirilir ve ağzını sıkıca kapatırsınız. Daha sonra bu kavanozu ters çevirerek ısısı Oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Oda sıcaklığına geldikten sonra dondurucuya kaldırılır ve burada muhafaza edilir. Bu şekilde çorbaların ısı yaklaşık 6 ay bozulmadan rahatlıkla saklayabilirsiniz.
  3. Üçüncü yöntem: Öncelikle çorbanızın soğumasını bekleyin. Bir çorba kasesine buzdolabı poşetini yerleştirin. Çorbanızı bir kepçe yardımı ile buzdolabı poşeti kaplı kasenize dökün. Poşetin ucunu bağlayın. Üzerine çorbanın malzemesi ve dondurucuya girme tarihini yazmayı unutmayın. Kase ile birlikte buzluğa koyun. Ertesi gün donmuş çorbanızı kasesinden çıkarıp, poşetinde buzluğunuza yerleştirebilirsiniz. Isıtmak istediğiniz çorbayı bir gece önceden çıkarın ve buzdolabınızda kase içinde bekletin. Daha hızlandırmak isterseniz poşeti sıcak su altında tutabilirsiniz.

🧊DONDURMAYA UYGUN ÇORBALAR: Buzlukta en iyi saklanabilen çorbalar şunlardır: Sebze çorbaları, sebze, tavuk ve et suyu ile yapılmış çorbalar, kuru fasulyeli çorbalar, kahverengi veya siyah pirinç ile yapılmış çorbalar, püre kıvamında yapılmış çorbalar, et ve tavuk çorbaları.

❗UYARI: Çorbayı sıcak bir halde dondurucuya koymak çorbanın daha uzun sürede donmasına, özellikle sebzeli, makarnalı ve pirinçli çorbaların kalitesinin bozulmasına sebep olabilir. Mutlaka soğumasını bekleyin, bir gece buzdolabında bekletmenizi öneririz.

🍲Evde Çorba Yaparken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Malzemeleri
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet patates
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
2 su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
Tereyağı
Pul biber

Bir çorba tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın.
Ardından soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve 2 – 3 dakika soteleyin.
Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Mercimekleri ilave edin ve bir tur çevirin.
Ardından tuz, karabiber ve zerdeçalı ilave edip karıştırın.
Et suyu ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Her şey birbiriyle özleşince ocaktan tezgahınıza alın.
Bir karıştırma kabının üzerine süzgeci alın ve hazırladığınız çorbadan bir kepçe ilave edip bir tahta kaşıkla ezin.
Bütün çorbayı bu şekilde hazırlayın.
Karıştırma kabının içinde kalan çorbayı tekrar tencereye ilave edin ve ocağa alın.
Üzerine 2 su bardağı su ilave edip karıştırın ve tekrar ocağa alıp kaynatın.

Üzeri için;
Bir sos tenceresini ocağa alın ve üzerine tereyağı ilave edin.
Tereyağınız eriyince içerisine pul biber ilave edip karıştırın.
Çorbanızın içerisine döküp karıştırın.
Sıcak servis edin.

Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz

Yayın tarihi Kategoriler Çorbalar, Ramazan TarifleriEtiketler sezon, arda türkmen, arda'nın mutfağı, çorba, et suyu, kırmızı mercimek, mercimek çorbası, patates, pul biber, ramazan, ramazan sofrası, soğan, tarif, tereyağ, un, zerdeçal, zerdeçallı çorba, zerdeçallı mercimek çorbası

Zerdeçallı Balkabağı Çorbası tarifi: Zerdeçallı Balkabağı Çorbası nasıl yapılır?

Türk Mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan Zerdeçallı Balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılacağı merak edilen bir yiyecek. Evinde bu çorbayı yapmak isteyenler Zerdeçallı Balkabağı çorbası nasıl yapılır ve tarifi nedir? gibi soruları yoğun olarak araştırıyor, İşte Zerdeçallı Balkabağı çorbası nasıl yapılır ve tarifi nedir? sorusunun cevabı

MALZEMELER

Üzeri için: 1 çay bardağı kabak çekirdeği

YAPILIŞI

Fındık yağını derin bir çorba tenceresine alıp kızdırın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Yıkanıp küp doğranmış balkabağını ekleyip birkaç dakika ara sıra karıştırarak soteleyin. Sarımsak, un, zerdeçal, muskat, karabiber, pulbiber, tarçın ve tuzu ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Et suyu ve suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra el blenderi yardımıyla püre haline getirin. Kabak çekirdeklerini önceden ısıtılmış derece fırında 15 dakika kavurun. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerini kabak çekirdeği ile süsleyip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Çorba ve dip sosların yanına çok yakışan baharatlı lavaşı yemek öncesi atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz ölçüden 2 fırın tepsisi baharatlı lavaş hazırlayabilirsiniz. Lavaş ince bir yapıya sahip olduğundan fırınlarken kısa sürede yanabilir, o nedenle pembeleşince hemen fırından almaya özen gösterin.

▶️Videolu Tam Kıvamında: Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi