istanbul yürüyüş rotaları / İstanbul ve Çevresindeki En İyi 12 Yürüyüş Rotası | Richmond Nua

Istanbul Yürüyüş Rotaları

istanbul yürüyüş rotaları

Büyük şehirlerde yaşamanın çok sayıda avantajı olduğu gibi, hayatımızı etkilediğinin bazen farkında bile olmadığımız dezavantajları da var. Özellikle söz konusu İstanbul gibi bir metropol olduğunda, gündelik yaşamın yoğun temposu içinde kendimizi dinlemeyi, biraz nefes almayı ve zihnimizi dinlendirmeyi unutabiliyoruz. Üstelik, milyonlarca kişiyle birlikte yaşadığımız bu kocaman şehirde, doğadan gitgide uzaklaştığımızın da çoğu zaman farkına varmıyoruz.

İstanbul’daki yeşil alanlar yıllar geçtikçe azalıyor ve biz her gün betonlarla yüz yüze yaşıyoruz. Ancak doğayla iç içe olma ihtiyacımız ise baki. Bu ihtiyacı karşılamanın en pratik yollarından biri de kendimize zaman zaman doğaya kaçma ve şehir hayatından biraz uzaklaşma fırsatı tanımak.

Gönül ister ki her fırsatta vuralım çantamızı sırtımıza, uzak diyarlara seyahat edelim. Ne var ki, modern yaşamın içinde üstlendiğimiz sorumluluklar, yaşadığımız şehirden çok da uzağa gitmemize olanak tanımıyor genellikle. Ama üzülmeyin; İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan doğanın kalbinde vakit geçirebileceğimiz, zihnimizi boşaltıp dinlendirebileceğimiz yürüyüşlere çıkabileceğimiz birçok destinasyon alternatifimiz var. Siz de bazen günübirlik kaçamaklarda, bazen de bir hafta sonu seyahatinde rotanızı çevirebileceğiniz bu destinasyonları daha yakından tanımak ister misiniz? İşte İstanbul’a yakın 12 farklı yürüyüş rotası…

1. Uçmakdere - Şarköy / Tekirdağ

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı eski bir Rum köyü olan Uçmakdere, hem yürüyüş yapmak hem de bisiklet sürmek için tercih edebileceğiniz, zorluk seviyesi orta olan parkurlara sahip. Hatta Uçmakdere’nin eğimli yürüyüş parkuru, yamaç paraşütü ve kamp yapan kişilerin de favori destinasyonlarından biri.

UçmakdereKamp Alanları

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine yaklaşık 36 km uzaklıkta yer alan Uçmakdere, Marmara Bölgesi’nde yaşayan kişilerin doğayla baş başa kalmak ve doğa sporu aktiviteleri yapmak için sıklıkla ziyaret ettiği bir köy. Çünkü

İstanbul’da yaşayan doğa sporları tutkunları, özellikle hafta sonu kaçamaklarında soluğu sık sık Uçmakdere’de alıyor. İstanbul’un yaklaşık km uzağında yer alan bu sevimli köy, manzarası ve yöresel lezzetleriyle de oldukça ünlü.

2. Polonezköy Tabiat Parkı - Beykoz / İstanbul

Günübirlik doğa kaçamaklarında İstanbul sınırlarından çıkmadan ulaşabileceğiniz bir yürüyüş rotası arıyorsanız, Polonezköy Tabiat Parkı tam size göre. Beykoz’da bulunan ve yaklaşık üç bin hektarlık bir alana yayılan bu doğa parkı, İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından biri. Üstelik, burada sıkılmak neredeyse olanaksız.

PolonezköyGezilecek Yerler

Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz ilçesinde yer alıyor. Burayı İstanbul’daki diğer pek çok yeşil alandan ayıran özelliği, gerçekten bir köy içinde olması diyebiliriz. Polonezköy, geçmişi ’lere dayanan

Tabiat parkının içinde hem bisiklet sürebileceğiniz hem de yürüyüş ya da koşu yapabileceğiniz parkurlar bulunuyor. Yürüyüş ve koşu parkuru yaklaşık 5 km uzunluğunda, bisiklet sürmek içinse parktaki araç yollarını kullanabiliyorsunuz. Yürüyüş parkurunda neredeyse hiç eğim olmadığı için, her yaştan ve kondisyon düzeyinden kişi bu parkuru rahatlıkla kullanabiliyor. Spor yapmak istemeyen, yalnızca doğada vakit geçirmeyi ve dinlenmeyi tercih eden kişiler de parkın içinde piknik, mangal ya da kamp yapabiliyor. Yanınızda hiçbir ekipman olmasa da sorun değil. Çünkü parkın içindeki işletmelerden hem çadır hem de bisiklet kiralanabiliyor.

3. Ballıkayalar Tabiat Parkı - Gebze / Kocaeli

Gebze’de yer alan sanayi bölgesinin ardında bir doğa harikasının gizlendiğini biliyor muydunuz? İstanbul’un merkezine yaklaşık 1 saat mesafedeki Ballıkayalar Tabiat Parkı, size şehirden uzaklaşmadan doğayla baş başa kalma olanağı tanıyor. Birinci derece doğal sit alanı olan bu park, İzmit ve İstanbul sakinlerinin uğrak noktası. Çünkü bu alanda piknik, yürüyüş ve kaya tırmanışı yapılabiliyor.

GebzeKamp Alanları

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, sanayi bölgesinin hemen ardında yer alan Ballıkayalar Tabiat Parkı, Marmara Bölgesi’nin en büyüleyici ve eşsiz alanlarından biri. yılından beri birinci derece doğal sit alanı olarak kabul

Ballıkayalar Tabiat Parkı, birbirine bakan iki dağın arasındaki bir kanyonun üzerine kurulu. Bu nedenle yürüyüş parkuru da genellikle ıslak bir zemine sahip. Kolay - orta seviyedeki bu parkurda yürüyüş yapmadan önce bir çift trekking botu edinmekte yarar var. Çünkü yıllardır suyla cilalanan kayalar yürürken ayağınızın kaymasına neden olabiliyor. Ballıkayalar’da kaya tırmanışı yapmak için tecrübeli olmanız şart değil. Tırmanışlar her halükarda eğitmenlerin gözetiminde yapılıyor. Ancak tırmanış yapmak istiyorsanız önceden tur şirketleriyle iletişime geçmeniz ve kayıt yaptırmanız gerekiyor.

4. Belgrad Ormanı - Sarıyer / İstanbul

İstanbul’un Avrupa Yakası’nın en popüler ve büyüleyici yeşil alanlarından biri olan Belgrad Ormanı, hem sunduğu ulaşım kolaylığı hem de etkileyici doğası nedeniyle yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğruyor. Sarıyer ilçesinde yer alan ormanlar, yaklaşık beş bin hektarlık bir alana yayılmış durumda. Ormanların içinde kısa ve uzun mesafeli çok sayıda yürüyüş parkuru mevcut. Ormandaki 6,5 km uzunluğundaki Neşet Suyu Parkuru ise özellikle koşmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

SarıyerGezilecek Yerler

Belgrad Ormanı, Kuzey Ormanları olarak anılan ormanların bir parçasıdır ve tarih öncesi dönemlerden bugüne İstanbul’un hem su hem de oksijen açısından önemli bir noktası olma özelliğini sürdürmüştür. Bugün yaklaşık

Bahçeköy tarafındaki ana kapıdan giriş yaptığınızda karşınıza ikiye ayrılan bir yol çıkıyor. Sağa giden tarafta tarihi bentler, soldaki tarafta ise geyik üretim tesisleri ve yürüyüş yolları var. Her iki tarafta da piknik yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında oluşan kalabalık nedeniyle, sakin ve izole bir köşe bulmanız için ormanların epey içine doğru ilerlemeniz gerekebiliyor.

5. Sülüklü Göl - Mudurnu / Bolu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinin merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Sülüklü Göl, yaklaşık üç asır önce gerçekleşen bir heyelanın sonucunda oluşmuş. Gölün ismi geçmişte içinde bulunan sülüklerden geliyor. Ancak göldeki alabalıklar nedeniyle sülükler artık yok.

TavşansuyuKamp Alanları

Yaklaşık yıl önce bir heyelanın düşmesi sonucunda oluşan Sülüklü Göl, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan Akyokuşkavağı Köyü’nde yer alıyor. Gölün ilçe merkezine olan uzaklığı 50, Mudurnu-Akyazı yoluna olan mesafesi ise

Milli Parklar tarafından koruma altına alınan bu alanda 16 km uzunluğunda bir yürüyüş parkuru bulunuyor. Meşe ve köknar ağaçlarıyla çevrili bu büyüleyici parkur, hem göl manzarasına hem de doğanın en güzel renklerine doyabileceğiniz bir atmosfere sahip. Parkurda yaklaşık iki saat sürecek keyifli bir yürüyüşe çıkabiliyor, metrelik rakıma ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca, bu alanda çadırla ya da karavanla da konaklamak mümkün.

6. Erikli Yaylası - Çınarcık / Yalova

İstanbul’dan yaklaşık bir buçuk saatlik bir yolculuk yaparak ulaşabileceğiniz Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Köyü’nün sınırları içinde yer alıyor. Köyden başlayan yürüyüş parkurunun ilk etabında hafif bir yokuşu çıkarak dereyi geçmeniz gerekiyor. Orman içindeki düzlüğü geçtikten sonra yaylaya varıyorsunuz. Yayladaki dereyi takip ettiğiniz takdirde yaklaşık yarım saat sonra sizi, büyüleyici görünümüyle Erikli Şelalesi karşılıyor.

Teşvikiye KöyüKamp Alanları

Şelalelerin eşsiz görünümü ve gürültüsü eşliğinde doğayla baş başa kalmak istiyorsanız rotanızı Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bulunan Erikli Yaylası’na çevirebilirsiniz. Teşvikiye Köyü sınırları içinde kalan bu büyüleyici alan, trekking tutkunlarının ve

Bu noktadan sonra ne yapacağınız tamamen size kalmış. Hava koşulları uygunsa ve yanınızda mayonuz varsa kendinizi şelalenin buz gibi sularına bırakabilir, biraz dinlenmek için sırtınızı bir ağaca verip manzarayı seyredebilir ya da piknik yapabilirsiniz. Erikli Yaylası’nın muhteşem doğası ve tertemiz havası, size şehir hayatından tamamen uzaklaşabileceğiniz göz alıcı bir atmosfer sunuyor. dönüm alana sahip olan bu yaylada dilerseniz kamp da yapabilirsiniz.

7. Saklıgöl - Şile / İstanbul

İstanbul sınırlarından çıkmadan doğaya kavuşmak istiyorsanız rotanızı çevirebileceğiniz bir diğer adres de Saklıgöl. Şile’nin merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta yer alan bu alan, aslında yapay bir baraj gölü. Gölün kenarındaki parkurda yürüyüş yaparken ördeklerin ve kazların cıvıltılarını dinleyebilir, yemyeşil doğayı seyre dalabilirsiniz. Ayrıca, Saklıgöl’de göl kenarında kahvaltı ya da akşam yemeği yiyebileceğiniz ve mangal yapabileceğiniz işletmeler de mevcut. Dilerseniz, göl kenarına yerleştirilmiş masalarda kendi getirdiğiniz yiyecekleri tüketerek piknik yapmanız da mümkün.

KaramandereKamp Alanları

Şile ilçe merkezine 8 km mesafede yer alan Saklıgöl, bazı günlerde şehir hayatının yoğun temposundan ve keşmekeşinden kaçarak doğaya sığınmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri. Şile’nin Karamandere Köyü’nün sınırları içinde kalan

8. Çilingoz Tabiat Parkı - Çatalca / İstanbul

Çatalca ilçesinde yer alması nedeniyle İstanbul halkının kolaylıkla ulaşabildiği bir diğer doğa harikası da Çilingoz Tabiat Parkı. Diğer tabiat parklarına kıyasla daha az bilinen bu alanda yaklaşık 10 km uzunluğunda bir yürüyüş parkuru yer alıyor.

ÇatalcaKamp Alanları

İstanbul’un Çatalca ilçesinde yer alan Çilingoz Tabiat Parkı, yılından beri tabiat parkı statüsüne sahip. yılından beri de bölgedeki yaban hayatı korumak amacıyla av yasağı uygulanıyor. Kızılağaç, kayın ve

Parkurda yürüyen kişiler, küçüklü büyüklü şelalelerin sesini dinleme ve derelerin arasından geçme şansı buluyor. Parkurun sonunda yer alan Yalıköy Plajı da sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için ideal adres. Uzun ve keyifli bir yürüyüşün ardından plaja ulaştığınızda kendinizi serin sulara atarak dinlenme fırsatınız oluyor. Tabiat parkının içinde kafe, restoran, market ve okey salonu gibi işletmeler de mevcut.

9. Beşkayalar Tabiat Parkı - Başiskele / Kocaeli

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Beşkayalar Tabiat Parkı, Samanlı Dağları’nın göz alıcı manzarası eşliğinde vakit geçirmek isteyenler için muhteşem bir adres.

BaşiskeleKamp Alanları

Zengin bitki örtüsü ve büyüleyici manzarasıyla ziyaretçilerine doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı tanıyan Beşkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli’ye bağlı Başiskele ilçesinde bulunuyor. Ankara, Bursa, İstanbul ve Kocaeli illerinin arasında kalan

Ev sahipliği yaptığı endemik bitki örtüsünü ve yaban hayatını hâlen koruyan bu parkta yaklaşık 15 km uzunluğunda ve kolay-orta seviyede bir yürüyüş parkuru da yer alıyor. Üstelik, Beşkayalar Tabiat Parkı başka doğa sporu aktivitelerini yapmak için de uygun bir durak. Serindere Vadisi’ni kaplayan dik yamaçlarda zaman zaman kaya tırmanışı da yapılabiliyor. Parkta çadırlı kamp alanları da mevcut. Bu sayede dileyen ziyaretçiler konaklayabiliyor.

Maşukiye - Kartepe / Kocaeli

Maşukiye aslında bir tabiat parkının, yaylanın ya da ormanın değil; doğrudan bir beldenin ismi. Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı olan bu belde, şehir merkezine 36 km uzakta yer alıyor.

MaşukiyeKamp Alanları

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı küçük ve sevimli bir belde olan Maşukiye, kış tatillerinin popüler adreslerinden biri. Marmara Bölgesi’nde yaşayan kişiler hem günübirlik seyahatlerde hem de birkaç güne yayılan keyifli tatillerde

Çınarlı ve Soğuksu isimli iki adet mahallesi bulunan Maşukiye, özellikle kış tatilleri için sıklıkla tercih ediliyor. Ancak bu beldeyi listemize almamızın asıl nedeni, Kartepe’nin eteklerine yayılmış yaylaların çok sayıda yürüyüş parkuruna da ev sahipliği yapması. Özellikle Kirazlı Yaylası ve Kuzu Yaylası, trekking tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Bu alanlarda kamp yapmak da mümkün. Ama hem kamp hem de yürüyüş yapmak isteyenlerin yaz ve bahar aylarını, bölgedeki karların tamamen eridiği zaman dilimlerini tercih etmesi öneriliyor.

Pürenli Yaylası - Gölyaka / Düzce

İsviçre’nin ünlü dağ manzaralarını aratmayan bir görünüme sahip olan Pürenli Yaylası, hem kamp hem de yürüyüş yapabileceğiniz eşsiz bir alan. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, Bolu ve Mudurnu sınırlarına yakın şekilde konumlanan bu yaylada ormanın içine doğru uzanan yürüyüş parkurları yer alıyor. metrelik rakıma sahip olan Pürenli Yaylası yemyeşil çimenlerle kaplı. Üstelik, yaylanın içinde küçük bir doğal göl de bulunuyor. Pürenli Yaylası’ndaki yaban hayatı oldukça çeşitli. Bu nedenle yaylanın içine doğru yaptığınız yürüyüşlerde karşınıza yaban domuzu, tilki ya da geyik çıkma olasılığı var. Ancak genellikle bu tip yabani hayvanlar yaylanın merkez noktalarına çok yaklaşmıyor.

GölyakaKamp Alanları

İsmini sarı ve kırmızı küçük çiçekler açan bir çalı türünden alan Pürenli Yaylası, Düzce’ye yaklaşık 28 km uzaklıkta. Gölyaka ilçesinin sınırları içinde bulunan yaylaya hem Efteni Gölü’nün hem de Güzeldere

Pürenli Yaylası’na giderken yanınıza her mevsimde korunaklı kıyafetler almanızda fayda var. Çünkü yayla yaz aylarında bile bir hayli soğuk olabiliyor. Sonbahar ve kış aylarında ise hava sıcaklıkları eksilere düşüyor. Yeterince korunaklı kıyafetler ve ekipmanlar tercih ettiğiniz sürece yaylada dilediğinizce yürüyüş yapabilir, arzu ederseniz çadırda konaklayarak kamp yapmanın da tadını çıkarabilirsiniz.

Yürümeyi ve yürüyerek yeni yerleri keşfetmeyi seviyorsanız İstanbul gezilecek yerler içeriğimiz tam da size göre

İstanbul'un Yürüyüş Parkurları

  • Sarıyer, Belgrad Ormanı<br> İstanbul'da keyifli bir yürüyüş yapmak isteyenlerin aklına ilk olarak Belgrad Ormanı geliyor. Ormana giriş yaptıktan sonra iki yol ayrımı bulunuyor. Sağ taraf Bizans ve Osmanlı dönemlerinde şehre su sağlayan bentlere giderken sol taraf ise Neşet Suyu Yürüyüş Yolu'na gidiyor. Sporcuların da sıklıkla tercih ettiği parkur, metre uzunluğuna sahip.

    Sarıyer, Belgrad Ormanı
    İstanbul'da keyifli bir yürüyüş yapmak isteyenlerin aklına ilk olarak Belgrad Ormanı geliyor. Ormana giriş yaptıktan sonra iki yol ayrımı bulunuyor. Sağ taraf Bizans ve Osmanlı dönemlerinde şehre su sağlayan bentlere giderken sol taraf ise Neşet Suyu Yürüyüş Yolu'na gidiyor. Sporcuların da sıklıkla tercih ettiği parkur, metre uzunluğuna sahip.

  • Sarıyer, Emirgan Korusu<br> Yeşilin ve boğazın keyfini bir arada yaşatan Emirgan, birbirinden güzel laleler eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Güne koruda yürüyüş yaparak başlayanlar kahvaltı ve akşam yemeği ile de günü tamamlayabilir.

    Sarıyer, Emirgan Korusu
    Yeşilin ve boğazın keyfini bir arada yaşatan Emirgan, birbirinden güzel laleler eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Güne koruda yürüyüş yaparak başlayanlar kahvaltı ve akşam yemeği ile de günü tamamlayabilir.

  • Beşiktaş, Maçka Parkı<br> Ağaçların gölgesinde dinlenme imkanı sunan park, keyifli bir parkura sahip. Beşiktaş ve Taksim arasında konumlanan İstanbul'un en eski aprkları arasında yer alıyor. Yürüyüşle birlikte spor yapmak isteyenler için parkurun yanında spor aletleri de bulunuyor.

    Beşiktaş, Maçka Parkı
    Ağaçların gölgesinde dinlenme imkanı sunan park, keyifli bir parkura sahip. Beşiktaş ve Taksim arasında konumlanan İstanbul'un en eski aprkları arasında yer alıyor. Yürüyüşle birlikte spor yapmak isteyenler için parkurun yanında spor aletleri de bulunuyor.

  • Kadıköy, Caddebostan Sahili<br> Anadolu Yakası'nın en meşhur yürüyüş parkuruna sahip olan Caddebostan, her mevsim büyük bir kalabalık tarafından yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde ve günbatımında yürüyüş yapmak eşsiz bir huzur veriyor.

    Kadıköy, Caddebostan Sahili
    Anadolu Yakası'nın en meşhur yürüyüş parkuruna sahip olan Caddebostan, her mevsim büyük bir kalabalık tarafından yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde ve günbatımında yürüyüş yapmak eşsiz bir huzur veriyor.

  • Beykoz, Polonezköy Tabiat Parkı<br> Şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin kaçamak yaptığı tabiat parkı, huzurlu bir yürüyüş parkuruyla tanınıyor. 5 kilometreye uzanan parkurda, ağaçların sağladığı gölge sayesinde sıcaktan etkilenmeden keyifli bir yürüyüş yapmak mümkün.

    Beykoz, Polonezköy Tabiat Parkı
    Şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin kaçamak yaptığı tabiat parkı, huzurlu bir yürüyüş parkuruyla tanınıyor. 5 kilometreye uzanan parkurda, ağaçların sağladığı gölge sayesinde sıcaktan etkilenmeden keyifli bir yürüyüş yapmak mümkün.

  • Kadıköy, Moda Sahili <br> Anadolu Yakası'nın en önemli rotalarından biri olan Kadıköy, Moda Sahili ile meşhur bir semt olarak biliniyor. Sahiliyle, yürüyüş yapmak isteyenler ve deniz kenarında vakit geçirmek isteyenler için ideal bir parkura sahip.

    Kadıköy, Moda Sahili
    Anadolu Yakası'nın en önemli rotalarından biri olan Kadıköy, Moda Sahili ile meşhur bir semt olarak biliniyor. Sahiliyle, yürüyüş yapmak isteyenler ve deniz kenarında vakit geçirmek isteyenler için ideal bir parkura sahip.

  • Beşiktaş, Bebek Sahili<br> Boğazın iki yönüne de eşit mesafede olan Bebek Sahilinden ister Beşiktaş ister Sarıyer yönüne doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Anadolu Yakası'nın Moda ve Caddebostan Sahili, Avrupa Yakası'nın da Bebek Sahili ün salıyor.

    Beşiktaş, Bebek Sahili
    Boğazın iki yönüne de eşit mesafede olan Bebek Sahilinden ister Beşiktaş ister Sarıyer yönüne doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Anadolu Yakası'nın Moda ve Caddebostan Sahili, Avrupa Yakası'nın da Bebek Sahili ün salıyor.

  • Beşiktaş, Yıldız Parkı <br> İstanbul'un en huzurlu yürüyüş parkuruna sahip olan park, geniş ve ağaçlarla çevrili olmasıyla keyifli bir yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Yıldız Parkı'nın diğer parkurlarından farkı oldukça yokuşlu olması.

    Beşiktaş, Yıldız Parkı
    İstanbul'un en huzurlu yürüyüş parkuruna sahip olan park, geniş ve ağaçlarla çevrili olmasıyla keyifli bir yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Yıldız Parkı'nın diğer parkurlarından farkı oldukça yokuşlu olması.

  • Kartal, Aydos Ormanı<br> Stresten uzaklaşıp bol oksijen almak isteyenlerin kaçamak yaptığı adres ise Aydos. Ormana giriş yaptıktan 5 kilometre sonra Aydos Gölü'ne ulaşmak mümkün. Keyifli bir yürüyüş parkuruna sahip olan orman, göl kenarında huzurla kahve içme imkanı da sunuyor.

    Kartal, Aydos Ormanı
    Stresten uzaklaşıp bol oksijen almak isteyenlerin kaçamak yaptığı adres ise Aydos. Ormana giriş yaptıktan 5 kilometre sonra Aydos Gölü'ne ulaşmak mümkün. Keyifli bir yürüyüş parkuruna sahip olan orman, göl kenarında huzurla kahve içme imkanı da sunuyor.

  • Fatih, Balat Sahili <br> Eski tarihi dokusunun izleriyle sahil kültürünün bir arada yaşandığı Balat Sahili, Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü arasında konumlanıyor. 3 kilometrelik bir parkura sahip olan sahil, kendini çok yormak istemeyenler için ideal bir mesafeye sahip.

    Fatih, Balat Sahili
    Eski tarihi dokusunun izleriyle sahil kültürünün bir arada yaşandığı Balat Sahili, Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü arasında konumlanıyor. 3 kilometrelik bir parkura sahip olan sahil, kendini çok yormak istemeyenler için ideal bir mesafeye sahip.

  • Bakırköy, Kennedy Sahili<br> Avrupa Yakası'nın en meşhur caddelerinden biri olan Kennedy Caddesi'nin yürüyüş parkuru, büyük bir kalabalığı ağırlıyor. Sirkeci'deki tren garına paralel ilerleyen parkur, 13 kilometreye kadar uzanıyor.

    Bakırköy, Kennedy Sahili
    Avrupa Yakası'nın en meşhur caddelerinden biri olan Kennedy Caddesi'nin yürüyüş parkuru, büyük bir kalabalığı ağırlıyor. Sirkeci'deki tren garına paralel ilerleyen parkur, 13 kilometreye kadar uzanıyor.

  • Üsküdar, Üsküdar Sahili<br> İstanbul'un popüler semti olan Üsküdar, Harem'e kadar uzanan yürüyüş parkuruyla yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde Kız Kulesi manzarası eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler, yolu uzatmak istedikleri takdirde Beykoz'a doğru ilerleyebiliyor.

    Üsküdar, Üsküdar Sahili
    İstanbul'un popüler semti olan Üsküdar, Harem'e kadar uzanan yürüyüş parkuruyla yoğun ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde Kız Kulesi manzarası eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler, yolu uzatmak istedikleri takdirde Beykoz'a doğru ilerleyebiliyor.

  • Üsküdar, Fethi Paşa Korusu<br> Yeşil aşıkları için ideal bir yürüyüş parkuruna sahip olan koru, temiz hava eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Şehir kargaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği ilk mekanlardan biri olarak biliniyor.

    Üsküdar, Fethi Paşa Korusu
    Yeşil aşıkları için ideal bir yürüyüş parkuruna sahip olan koru, temiz hava eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Şehir kargaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği ilk mekanlardan biri olarak biliniyor.

  • Bakırköy Sahili<br> 8 kilometrelik yürüyüş yoluyla Marmara denizinin güzellikleriyle baş başa kalabileceğiniz önemli yürüyüş parkurlarından biri de hiç şüphesiz Bakırköy Sahili.

    Bakırköy Sahili
    8 kilometrelik yürüyüş yoluyla Marmara denizinin güzellikleriyle baş başa kalabileceğiniz önemli yürüyüş parkurlarından biri de hiç şüphesiz Bakırköy Sahili.

  • Bakırköy, Florya Sahili<br> 2 kilometrelik kısa bir yürüyüş parkuruna sahip olan sahilde, bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru ayrılarak vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Özellikle hafta sonu rağbet görüyor.

    Bakırköy, Florya Sahili
    2 kilometrelik kısa bir yürüyüş parkuruna sahip olan sahilde, bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru ayrılarak vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Özellikle hafta sonu rağbet görüyor.

  • Beykoz, Kanlıca Sahili<br> Anadolu Yakası'nın boğaz hattı üzerinde bulunan Kanlıca, Anadolu Hisarı ve Çengelköy'e yakınlığıyla ve sahil yoluyla biliniyor.<br>

    Beykoz, Kanlıca Sahili
    Anadolu Yakası'nın boğaz hattı üzerinde bulunan Kanlıca, Anadolu Hisarı ve Çengelköy'e yakınlığıyla ve sahil yoluyla biliniyor.

  • istanbul doğa yürüyüşü

    İstanbul Doğa Yürüyüşü Yapabileceğiniz Yerler

    Günlük hayatın rutin koşturması bir zaman sonra bizleri yorabiliyor. Tam da bu noktada şehirden uzaklaşıp doğayla iç içe olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Bizde sizlere İstanbul doğa yürüyüşü yapabileceğiniz 10 yer önerisinde bulunduk.

    funduszeue.infozköy – Beykoz/İstanbul

    polonezköy

    Hafta sonunuzu doğa ile buluşup uzun bir yürüyüş yapmanın hayalini kurarak geçiriyorsanız Polonezköy Tabiat Parkı sizleri bekliyor. İçerisinde pek çok kuş, bitki ve ağaç türü bulunan parkın, şehrin gürültüsünden uzak olması da güzelliğine güzellik katıyor. Yalnızca kuş seslerini duyacağınız huzur dolu bir gün geçirip günün sonunda da unutulmaz anılara sahip olmak istiyordanız Polonezköy&#;ü rotanıza eklemelisiniz.

    funduszeue.infod Ormanı / Sarıyer

    belgrad ormanı

    Belgrad Ormanı, Avrupa Yakası&#;nda yer alıyor.Eğer güblük koşturmalı hayat rutininizden sıkılıp yürüyüş yapmanın hayalini kuruyorsanız Belgrad Ormanı bunun için biçilmiş kaftan! Yaklaşık olarak 5, hektarlık bir alana sahip bu ormanda pek çok bitki ve hayvan türüne rastlamanız da oldukça mümkün. Belgrad Ormanına gidecekseniz özellikle su kemerlerini görmelisiniz. Su kemerleri pek çok aktiviteye olanak sağlıyor. Ormanda doğa yürüyüşleri, koşu ve piknik gibi aktiviteler arasında istediğinizi tercih edebilir, keyifli bir günü daha anılarınıza ekleyebilirsiniz. İstanbul&#;daki en özel yürüyüş parkurlarına sahip olan Belgrad Ormanı hakkında belirtmemiz gereken şey, buraya araçla girişin ücretli olması.

    funduszeue.infobağ Korusu / Üsküdar

    validebağ korusu istanbul doğa yürüyüşü

    Validebağ Korusu, İstanbul&#;un Üsküdar ilçesinde yer alıyor. Bu koru belki de çok yakınınızda bulunan nefes alanlarımızdan biri olabilir. Pek çok toplu taşıma aracı ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir konumda olan Validebağ Korusu, yemyeşil bir yerde, yılın dört mevsimi muhteşem bir trekking alanı sunması ile de ünlüdür. Sık ağaçları, kuş sesleri ve yürüyüş yolu ile hafta sonunuzu değerlendirmek ya da güne enerjik başlamak için ziyaret etmeniz gereken duraklardan. Bizim size önerimiz keyifli bir yürüyüşün ardından koruda bulunan Adile Sultan Kasrına ve Hababam Sınıfı Müzesine uğramadan buradan ayrılmayın.

    funduszeue.info Ormanı / Kartal

    aydos ormanı

    Aydos Ormanı İstanbul&#;un Anadolu Yakası&#;nda yer alıyor. Çam ağaçları ile çevrili bozulmamış doğası ile İstanbul&#;daki önemli trekking ve piknik alanlarından bir tanesi. Bu orman sizlere bol oksijenli bir gün geçirme olanağı sunarken bugüne kadar neden hiç gelmediğinizi de sorgulatacak! Aydos Ormanı&#;nın içersinde bulunan göletin havasına ve verdiği huzuruna hayran kalmamanız bizce imkansız. Gölete, ormana girdiğiniz andan itibaren 5 km&#;lik bir doğa yürüyüşünden sonra ulaşabiliyorsunuz. Yürüyüş sonrası dinlenmek isterseniz de muhteşem bir durak olan bu gölette isterseniz deniz bisikletiyle tur atabilirsiniz. İsterseniz de  çevresinde yer alan tesislerde çay içerek muazzam manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Ulaşımın son derece kolay olduğu Aydos Ormanı&#;na, kendi aracınız ile ya da toplu taşıma kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    funduszeue.infoıkoru Tabiat Parkı / Şile – Çekmeköy

    avcıkoru tabiat parkı

    Günübirlik ziyaretlerin muhteşem rotalarından biri olan Avcıkoru Tabiat Parkı, bünyesinde yer alan kır evlerinde ki konaklama alternatifleriyle de sizlere unutulmaz bir hafta sonu seyahati yaşatıyor. Avcıkoru Tabiat Parkı, ismini kendisine yakın köyden almış. Meşe, kestane ve gürgen ağaçlarıyla çevrili hektarlık bir alana sahip. Büyükşehirden kaçmak istediğinizde ya da doğa yürüyüşü yapmak istediğinizde belki de en unutulmazını Avcıkoru Tabiat Parkı&#;nda yaşayabilirsiniz. Hala daha kış soğukları gelmeden en kısa zamanda trekking için parkı ziyaret etmelisiniz.

    funduszeue.infon Korusu / Sarıyer

    emirgan korusu

    Emirgan Korusu, tarih boyunca Osmanlı padişahları ve devlet adamlarına ev sahipliği yapmıştır. Koru&#;da Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılan üç adet köşk bulunuyor. Ziyaretçilerine bol bol temiz hava alma olanağı sunan Emirgan Korusu, sahip olduğu muhteşem bir deniz manzarasıyla da gelenlerin gönlünü fethediyor. Eğer sizler de şehrin karmaşasından uzaklaşıp buraya geldiyseniz, mutlaka yürüyüş yapmalısınız. bizim tavsiyemiz ise Emirgan Korusu&#;nu özellikle Nisan ayında ziyaret etmeniz. Çünkü Nisan ayında rengarenk lalelerle donatılıp harika bir görsel şölen oluşturuluyor.

    7.Türkmenbaşı Tabiat Parkı

    Türkmenbaşı Tabiat Parkı

    İstanbul Doğa Yürüyüşü listemizde Türkmen Tabiat Parkı da yer alıyor. Türkmenbaşı Tabiat Parkı, korunmuş doğası ve patika yürüyüş yollarıyla yürüyüş rotanıza mutlaka eklemeniz gereken yerlerden. Park içerisinde bulunan kuş türleri ve huzurlu havası ile sizleri şehrin havasından tamamen uzaklaştırıyor. Türkmenbaşı Tabiat Parkı&#;nda çam ağaçlarının gölgesinde sevdiklerinizle güzel bir gün geçirme olanağı bulabilirsiniz. Üstelik yürüyüşünüz sırasında sincapların size eşlik ettiğine de tanık olabilirsiniz.

    funduszeue.infoürk Arboretumu

    Atatürk Arboretumu

    Belgrad Ormanı&#;nın güneydoğusunda, hektarlık alana kurulan Atatürk Arboretumu&#;nda 3 tane yapay göl bulunuyor. Arboretum&#;un içerisinde &#;ü aşkın bitki türü, &#;de yapılmış Kırazlıbent ve &#;da Neget Hoca tarafından yaptırılmış Türkiye&#;nin ilk
    fidanlığı bulunuyor. Sizde doğa yürüyüşlerinizde aynı zaman da keşifçi olmak isterseniz Atatürk Arboretumu&#;nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

    9.Göktürk Göleti Tabiat Parkı

    göktürk göleti parkı

    Göktürk Göleti Tabiat Parkı, İstanbul ormanlık alanları içerisinde belediyeye bağlı bir işletmedir.  Bu park, harika bir orman havasına sahip olduğu gibi içerisinde biri kafe biri restoran olmak üzere iki tane Esenbahçe tesisi yer almaktadır. Ziyaretçileri için mescit ve tuvalet gibi olanakların da bulunduğu tabiat parkı içerisinde yürüyüş alanı da mevcut. Göktürk Göleti aslında Belgrad Ormanı’nın bir parçasıdır. Ancak girişi farklı bir noktada yer almaktadır. İstanbul&#;un Eyüp ilçesinde bağlı olan bu güzel parka Eyüp Sultan’dan kalkan Göktürk minibüsleri ve 48A, 48E, 48, 48L numaralı belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Yıldız Parkı Ve Korusu

    yıldız parkı istanbul doğa yürüyüşü

    İstanbul Doğa Yürüyüşü sonunda Yıldız Parkı bulunuyor. Yıldız Parkı Ve Korusu içerisinde Malta ve Çadır Köşkleri bulunuyor. Bu park, Yıldız Sarayı’nın altlarında yer alıp Bizans Dönemi’nin ormanlık alanıdır. Aynı zamanda Yıldız Sarayı’nın bahçesi olarak da kullanılmıştır. İstanbul&#;un ormanlık alanları arasında popüler yerlerden biri olan Yıldız Parkı, huzurlu atmosferi ile pek çok kişinin vazgeçilmez ziyaret noktası haline gelmiştir.

    Sıfır km araba fiyatları

    Elif Karakılıç

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Tutkunu olduğum otomobiller hakkında yazılarımı ve fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası