kim milyoner olmak ister mülakat ekşi / ekşi duyuru - kim milyoner olmak ister'e katılıyorum

Kim Milyoner Olmak Ister Mülakat Ekşi

kim milyoner olmak ister mülakat ekşi

neden böyle düşünüyorsun ki?

o yarışmaya çağrılmanın bile ne kadar büyük bir şans olduğunu göremiyorsan bence hiç zahmet etme bile.

önüne bir şans gelmiş, hala "yae buna değer mi, yoksa hiç yorulmayayım" diyorsun..

bu düşüncedeki insanlar kim bilir ayaklarına gelen ne şansları harcıyorlar..

  • holy diver  ( ~ ) 

İlk mülakatta sadece elin yüzün düzgün mü ona bakıyorlar.
Hedefin nedir? 30 bin kazanırsan ne yaparsın, 60 bin kazanırsan ne yaparsın? Hedeflediğin parayı kazanırsan ne yaparsın soruları var.
Beni 2. görüşmeye çağırdılar. Sonrasında elendim.
2. görüşmede ise çok çok kazık 20 soruluk (10 da olabilir) bir test yaptılar.
Belize'nin bayrağında hangi sembol var, kaç ABD başkanı suikaste kurban gitmiştir hatırladığım bazı sorular.
Ama devamındaki sözlü mülakatta sizden bir 'hikaye' bekliyorlar.
60 bin alırsam ebru sanatını dünyaya yayacağım, 75 bin alırsam karınca çiftliği kuracağım gibi enteresan hikayelere ihtiyacın olacak.
Benim böyle bir hikayem yoktu, kredi ödeyeceğim dedim, elendim..

  • pitcheuse  ( ) 

git moruk, boşver.


  • perturbation  ( ) 

bak gittt,
git tabi hacı ya dene şansını.

  • seyduna  ( ) 

diyelim ki gittiniz, her şeyi geçtiniz, yarıştınız, bin TL kazandınız. kimden kötü? gidin bence de.


  • 9kuyruklukedi  ( ) 

pitchheuse+1

Aynı şekilde, önce yazılı test, sonra mülakat, sonra ikinci mülakat. Ev borcumu ödeyeceğim dedim, ne arayan var ne soran.

  • SiyamkedisiZorro  ( ) 

daha önce de birilerinden çok zor aşamalardan geçtiğini duyduğum için sordum değer mi diye.
dediğim de doğruymuş cevaplara bakılırsa mülakata gideni hemen yarışmaya davet etmiyolarmış.
buradan sırf istanbula mülakat için gidiş geliş tl yazar zaten.
bu arada şaka sandım atv yi aradım doğruymuş.

  • kitap ayracim  ( ) 

abudik gubidik bir kıyafetle git. davranışların da öyle olsun keza. bir şekilde ekranı görürsün.


  • lazpalle  ( ) 

abı ne adamsın ya şaka sandım :D ama git şaka maka belki alırsın milyar da zirvede herkeşe benden 70lik falan :D


  • memnun  ( ) 

kardesım daha o gun kadın bır temızlıkcı cıktı 60 bın kazandı kadın evının parassını odeyecektı. o ne dedı o zaman? bence sans meselesı


  • slash01  ( ) 

ben mülakata gittim. gençler için şu tespitim oldu. tipin düzgün ve sıradışı, garip biriysen aylar sonra tekrar çağırıyorlar. bana seni şu tarihe kadar aramazsak elendiğini anla gibi bi laf ettiler.


  • plastic_angel  ( ) 

olay şu ki, reyting getirecek bir tipiniz/karakteriniz/konuşmanız/hayaliniz/mesleğiniz yoksa elenirsiniz. seyirciye "dur bakalım bu n'apacak?" dedirtip, seyirciyi ekrana kitleyebilecek insanlar seçilecektir. tıpkı survivor, bbg, izdivaç, vb programlardaki gibi. zeki olanı öne çıkarmaya çalışan eski kim milyar ister yok artık. o da gözünü açtı, reyting yemek istiyor.


  • 9kuyruklukedi  ( ) 

kim milyoner olmak ister

1,5 ay önce yarışma çekimine katıldığım ama benimle beraber aynı gün çekime gelen diğer 5 kişinin bölümleri yayınlanmasına rağmen benim bölümümün hala yayınlanmadığı yarışma.*

efen'im, yarışmaya katılmak nasıl oluyor diye merak edenler olabilir diye süreçten bahsetmek istiyorum.

hiç aklımda yokken ailemin gazıyla -biraz da sesleri kesilsin diye- online başvuruda bulundum. bir şey çıkmayacağını düşünüyordum ama 3 gün sonra aradılar ve mülakata seçildiğimi söyleyip 4 gün sonraya randevu verdiler.

(bu arada online başvuru sonrası size bir başvuru numarası veriliyor ve bunu sabah gazetesi'nde takip etmeniz gerektiği belirtiliyor ama dediğim gibi, beni aradılar. ayrıca yarışmanın instagram hesabında da mülakata seçilen adayların başvuru numarası yayınlanıyor.)

randevu günü ve saatinde mülakata gittim. mülakatlar atv'nin yenibosna stüdyolarında yapılıyor. ben randevu saatinde tek olacağımı sanıyordum ama "şu saat randevusu olanlar" diye çağrılınca kişi ayaklandı.* bizi ayrı bir yere aldılar. burada mülakatın 2 aşamalı olacağı, bu ön mülakatı geçenlerin yapımcı mülakatına çağrılacağı, ön mülakatı geçenlerin en erken gün en geç 1 ay içinde aranacağı, o yüzden moral bozmamamız gerektiği ama 1 ay sonra hala arammışlarsa artık olumsuz düşünebileceğimizi belirttiler. ve herkesi tek tek ön mülakata aldılar. (herkes aynı kişiyle görüşmüyor. tahminen yapım ekibindeki kişiler işleri hızlandırmak adına ayrı ayrı odalarda, mülakata gelenleri paylaşmışlar.)

ön mülakatta bir hanımefendiyle başvurumun üzerinden geçtik. kendimden bahsettim, birkaç şey daha ve hepsi o kadardı. dakika en fazla. çıktım.

2 saat sonra arayıp yapımcı mülakatına seçildiğimi söylediler ve 2 gün sonraya çağırdılar.

yapımcı mülakatına gittiğimde yine ön mülakattakine benzer şekilde birkaç kişiydik. bize önce 10 soruluk çoktan seçmeli bir test yaptırdılar. (herkese aynı sorular veriliyor.) sonra ön mülakatın yapıldığı yere alındık ve sıramız geldiğinde yapımcı mehmet çam önderliğinde kişilik bir ekibin karşısına çıkardılar. biraz daha uzun sürdü bu mülakat. yine kendimden fakat bu kez daha detaylı bahsettim. yarışmaya niye katıldığımı, kazanırsam parayla ne yapacağımı falan sordular ve yine olumluysa aranacağımı söyleyerek beni uğurladılar.

yine 2 saat sonra arandım ve yarışmacı olarak 4 gün sonra gelmemi istediler. (başvurum ve çekim arası 13 gün.) yarışma öncesi yapılması gereken şeylerin olduğu genel bir bilgilendirme maili attılar ve bunları ertesi güne istediler. (telefon jokeri bilgileri ve fotoğrafları, çeşitli sosyal ortamlardan fotoğraflarım, yarışmaya kimle geleceğimin bilgisi, yarışmada hangi kıyafetlerin olmaması gerektiği gibi.)

henüz bölümüm yayınlanmadığı için çekim günü yaşananları şimdilik yazmıyorum. yayınlandıktan sonra ya da bir süre daha yayınlanmazsa onları da yazarım.

edit: yarınki (20 ocak ) yarışmadaymışım. buyrun cümbüşe. :)))

aHaber

25 Haziran , Pazar

Daha Fazla Gör
  • LGS taban puanları yüzdelik dilimler ne zaman açıklanacak ? LGS İstanbul, Ankara, İzmir lise yüzdelik dilimleri açıklandı mı?
  • Arefe günü yapılacak ibadetler ve okunacak dualar nelerdir? Peygamberimizin Kurban Bayramı Arefe duası! Arife günü çekilecek tesbihler-zikirler neler?
  • Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak ? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?
  • YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınav sonuç tarihi belli mi, açıklandı mı?
  • Aile Destek Haziran ayı ödemeleri ne zaman yatacak ? Sosyal yardım ödemeleri ayın kaçında yatacak?
  • SSK Bağkur emeklisine bayram ettirecek zam müjdesi geldi! TL ve üstü maaş alanlara büyük zam! Refah payı, seyyanen artış
  • YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? ÖSYM TYT, AYT, YDT YKS sonuçları belli oldu mu?
  • Wagner kimdir, ne anlama geliyor? Wagner ordusu nedir, kimlerden oluşuyor?
  • sonrasına emeklilik şifresi çözüldü! yaşında olanlara müjde! EYT prim, kısmi emeklilik ve staj ve çıraklık
  • Asgari ücret zamlı yeni maaşlar ne zaman yatacak ? Asgari ücret zamlı maaşlar bayramdan önce yatacak mı?
  • LGS'de kaç birinci var ? LGS birincileri hangi illerden, okullardan çıktı? Kaç kişi full çekti?
  • LGS tercihler ne zaman başlayacak ? LGS , , , , , puanla hangi liseye gidilir? Anadolu, İmam Hatip, Fen lisesi
ANA SAYFA

THY'nin pilot adayı mülakatında ilginç sorular!

Türk Hava Yolları'nın pilot adaylığı sürecine giren ve haksız şekilde elendiğini iddia eden yabancı uyruklu bir Türk vatandaşı, mülakatta yaşadıklarını AirportHaber'e yazdı.

Adayların sürece dahil edilmesinin 'torpil'e bağlı olduğunu iddia eden pilot adayı, mülakkataki soruları ve verilen tepkileri anlattı.

İşte mülakatta yaşananlar:

Istanbul Universitesi Fizik Bolumu mezunu, İngilizce, Fransizca ve İspanyolca bilen, 3 sene Los Angeles`ta müdür olarak görev yapmuş ve sonra yurda dönüp aile şirketimizde gayrimenkul brokerlığı yapan TC uyruklu bir vatandaşım.

Bir havacılık tutkunu olarak THY'nin yetistirilmek uzere pilot adayligi surecinde ilk defa 35 yas uygulamasi yapmasi ile eylul ayinda is ilanina başvurdum. doğumlu oldugumdan dolayi bu uygulama benim icin cok onemli bir firsatti.  DYNET ingilizce sınavına davet edilip puanla basari sagladim ve DLR a girmeye hak kazandim. Zorlu DLR süreci sonrasi olumlu cevap alip CRM değerlendirmesine girdim. Normal şartlarda 40 dakika süreceğini belirttikleri CRM mulakatim tam 65 dakika surdu. Her turlu zorlama, stres ve üstüme gelinmesine rağmen CRM surecimi de olumlu sonuçla tamamladim ve Kurul Mülakatı planlamasi icin tarihimi aldim. Bu arada IELTS belgemi de speaking overall puanla ibraz ettim.

Buraya kadar herşey normal gözükmekte. DYNET sonuclari aninda bilgisayarda cikiyor, DLR zaten Almanya da degerlendiriliyor ve sonuçlar oradan geliyor. CRM psikolojik bi mulakat. kendiniz olduğunuz sürece yalan yanlış beyan yapmadiginiz takdirde ve pilot olabilecek karaktere sahip iseniz basari sağlanabilecek bir surec, ayrica surec THY'den bagimsiz Istanbul Universitesi gorevlileri tarafindan yonetiliyor. IELTS ise butun dunyada kabul edilmis bir ingilizce seviye ölçme sinavi.

Kurul mülakatı ise maalesef ne ses ne video kaydinin alinmadigi iceride konusulanlar veya yapilanlar ile alakali kesinlikle adayin bir hak iddia edemeyeceği, herhangi bir feedback verilmeyen tamamen kapali bir kutu. Onceden belirlenmis adaylarin bariz bi şekilde kayrildigini gozlerimle gordum. Mülakatlara 4'er li gruplar halinde giriliyor. Benim girdigim grupta 4 kişiden 3 u (bende dahil) neye ugradigini sasirmis bi sekilde mülakattan cikarken 1 kisi `benim mülakatım iyi geçti benim olumlu gelir` diyebiliyorsa ve 4 arkadastan sadece olumlu gelir diyene olumlu sonuc gelip ise aliniyor, diger 3 une de kuru ve anlamsiz bir emailla süreciniz olumsuz sonuçlanmıştır deniyorsa mulakatin bagimsizligi konusunu sizlerin takdirine bırakıyorum.

Mülakattan birkac kesitimi de paylasmak istiyorum. Öncelikle ismim soruldu, ( Müslüman olmadığı) oldugum aciklamasi sonrasi bir not alindi ve mülakata devam edildi. Genel hayatim iş tecrübelerim başarılarım vs sonrasi havacılıkla ilgili konusmaya basladik. Takip ettiğim yayınlar sorulduğunda Türkiye'den Airporthaber ve bir yayını daha soyledim, mulakati yoneten beyefendi yanindaki arkadasina donerekten alaycı bir tavırla `sasirdik mi ? tabiki hayir.` dedi. Sonrasında ingilizce devam eden mülakatta havacilikla alakali sorular sorulmaya baslandi.

Sorulardan biri soyleydi: İstanbul ve Katmandu da 2 adet ayni ozellikte uçak var, kalkis ve inislerde hangisi daha avantajlidir ? Direkt bilinebilecek bir soru olmadigindan yorum yapmaya basladim. Hava kosullarini sordum ayni, yuk ve yolcu miktarini sordum ayni, ruzgar kosullarini sordum ayni dendi. O zaman İstanbul'un deniz seviyesinden yüksekliğini biliyorum ancak Katmandu nunkini bilmiyorum dedim söylerseniz bir yorumda bulunabilirim dedim. Bu sefer sorunun yonunu degistirip o zaman Katmandu nerede diye soruldu. Hatırıma gelmedigini ve bilmediğimi soyleyince (ki yanlis bilgi vermek yerine bilmediğini söylemek her zaman en doğru cevaptir) kaza raporlari okuyup okumadığım soruldu, tabiki okuyorum deyince `okuyorsun ama anlamıyorsun o zaman` gibi bi cevapla karsilastim. Neden böyle soylediklerini sorduğumda (ki neden sormaya bircok aday curret edemiyor.) THY'nin uçağının Katmandu da kırıma ugradigini soyledi. Raporu okuduğumdan, bende kaza ile alakali bilgilerimi aktarmaya basladim. Bir noktada sozum kesildi ve raporu duzgun okusaydin Katmandunun deniz seviyesinden yüksekliğini bilirdin diye bir cevap geldi. Aslinda odak noktası deniz seviyesi yüksekliği iken ve ben bu noktayi yakalamış, soruyu dogru bir sekilde cevaplamis iken mulakat anlamsiz bir yere sürüklendi.

Mulakatin devaminda tarih itibari ile son günlerde olan havacilik olaylari neler diye soruldu Emirates in turbulansa giren uçağından bahsettim, burdan da mulakatin yonu turbulans cesitlerine kaydi. Bildigim kadariyla anlatırken `clear türbülans nedir?` dendi. Bilmediğimi soyleyince sende hiç bişey bilmiyosun ne bicim Fizikcisin tepkisi ile karsilastim, fikir yurutmem istendi. Bilmedigim bir sey hakkinda fikir yurutmemin doğru olmayacağını belirttim.

Gelmek istediğim nokta su ve hic cekinmeden yazacagim: pilot adayi alımında eger adamlarin torpil listesinde yoksanız ise alinma ihtimaliniz cok dusuk. 45 dakika süren mulakatimda yukarıda yazdığım 2 konu haricinde suphe duyacagima veya keşke diyebileceğim hiçbir konusma, soru veya cevap ile karsilasmadim. Bu aşamaya kadar gelmis biri olarak mütevazi de davranmayacağım, evet bende pilot olabilecek teknik donanim, lisan, psikoloji kısacası yetenek var ve ben bu yetenegimi 15 farkli sinav mulakat ve module sadece birer kez girip olumlu ve basarili sonuclar alaraktan ispatladim, karsiniza geldim. Ama torpil ve kayırma sinavindan sinifta kaldim.

Hayatimdan 1 senem calindi. Sinavlara ve mulakatlara hazirlik asamasinda isimi, ailemi, arkadaslarimi kisacasi hayatimi aksattim. Maddi ve manevi birçok fedakarlıkta bulundum. 1 sene gibi ise alim icin cok uzun olan bu süreçte umudumu yitirmedim hayatimdan ödünler verdim. 19 Ağustos da ise butun bu sureci basit bir `süreciniz olumsuz sonuçlanmıştır` cevabi ile kapatmak zorunda kaldim.

CRM mülakatında bir soru vardi, ` hayatinizda ugradiginiz en buyuk haksizlik nedir? ` diye. BUDUR

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir