evde diyet dondurma / Çilekli Diyet Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır | Bize Göre Lezzetler

Evde Diyet Dondurma

evde diyet dondurma

Ancak diyetteyken de dondurma tüketmenizi mümkün kılacak evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kilo vermenize de destek olacak bir dondurma yapabilirsiniz.

Diyete Uygun Dondurmalar Nasıl Yapılır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte mevsimin en çok tercih edilen vazgeçilmez tatlısı dondurmalar, artık diyet programlarının da en lezzetli menüsü. Normal dondurma kalori olarak yüksek olduğu için haftada bir ya da iki kez küçük porsiyonlar olarak diyet programlarında önerilmektedir. Çok sık tüketmemekle birlikte taze süt ve yoğurt kullanılarak, doğal meyvelerle tatlandırıp kendi hazırlayacağımız diyet dondurmalar porsiyonlarımızı daha tatmin edici ölçülere taşıyabilir. Hazırlaması çok kolay ve eğlenceli olmakla birlikte kalorisi yüksek paket dondurmalardan daha sağlıklı ve faydalı kilo aldırmayan lezzetli, masum bir atıştırmalık olarak tatlı ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Ayrıca kendi hazırlamış olduğumuz diyet dondurmalar içerikleri açısından kalsiyum, protein, antioksidan, vitamin bakımından çok zenginleştirilmiş doğal tatlılardır. Özellikle yaz aylarında hem serinleten hem de iştahınızı kesecek diyet programınızın vazgeçilmezi olacak dondurmaları damak zevkinize göre hazırlamak da sizin elinizde.

YouTube video

Yapımı çok kolay ve pratik bir tarif; 1 kase yoğurt, tatlandırıcı olarak 1 yemek kaşığı bal tercihen toz tatlandırıcı kullanılabilir, isteğe göre vanilya eklenebilir. Limonlu olmasını istiyorsanız yoğurtlu karışıma bir limon kabuğunu rendeleyip yarım limon suyuyla tarifimizi tamamlıyoruz. Dilediğiniz meyve çeşitleriyle küp ya da püre halinde tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Diyet dondurmamızı hazırlarken çok çeşitli meyveleri muz, çilek, ahududu, vişne gibi rondo ile parçalayıp yoğurtlu karışıma ekleyip kuruyemişlerle daha da zenginleştirmekte sizin tercihinize kalmış. Afiyet olsun.

Youtube Kanal Abone

Diyet Dondurma Tarifi

Malzemeler

  • 1 kase suyu alınmış light yoğurt
  • 1 su bardağı karadut
  • 1 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı fındık

Hazırlanışı

Hurmayı sıcak suyun içerisinde bekleterek iyice yumuşamasını sağlıyoruz. Karadutları robota koyup pürüzsüz hale gelene kadar bekletiyoruz. Karadutu taze veya dondurulmuş olarak kullanabilirsiniz. Fındıkları da aynı şekilde robotta iyice parçalıyoruz. Sudan çıkarılan hurmayı bıçak yardımıyla küçük parçalara bölüyoruz. Yoğurt, çekilmiş fındık, hurma ve karadutu bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Uygun dondurma kalıplarına veya kaselere bölerek dondurucuda saat bekletiyoruz. Dondurmayı servis ederken sunumda farklılıklar yaratabilirsiniz. Özellikle diyet döneminde gözünüzün ve ruhunuzun doymasını sağlayacaktır.

Diyet Dondurmanın Özellikleri Nelerdir?

  • Diyet dondurma hazırlarken kullanılan yoğurt ile kaslarınızı ve kemiklerinizi besleyerek aynı zamanda yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz.
  • Protein ihtiyacınıza destek olabilirsiniz.
  • Kullandığınız meyveler ile tatlı ihtiyacınızı doğal şekerden karşılayabilirsiniz.
  • İçerisine koyacağınız malzemeler ile dondurmanızı çeşitlendirip renklendirmeniz mümkündür.
  • Farklı meyvelerin yanında yeşil çay, chia tohumu veya kinoa gibi zayıflama sürecinde destek olan bazı besinlerin tüketimini bu sayede arttırabilirsiniz.
  • Yoğurdun suyunu süzmek veya süzme yoğurt kullanmak dondurmanın kıvamı açısından oldukça önemlidir. Suyunu ne kadar iyi süzerseniz kıvam alması o kadar kolay olacaktır.
  • Hurma yerine çeşitli kuru meyveler kullanılabilir. Bunları kullanmanız bağırsak sağlığınız açısından da oldukça yararlıdır. Kuru erik, kuru yaban mersini, kuru kayısı tercih edilebilir.
  • Hazırlanan dondurmaların büyüklüğünü kendiniz ayarlamalısınız. Ancak ideal ölçü 2 kibrit kutusu büyüklüğündeki bir dondurmadır.

Diyet Dondurma Kaç Kaloridir?

Diyet dondurmaları evde hazırlayabilir ya da satın alabilirsiniz. İkisi içinde çok farklı tarifler ve kaloriyi azaltacak farklı yöntemler bulabilirsiniz. Tarifler ve dondurmanın miktarı değiştikçe kalorisi de değişecektir. Farklı tariflere göre kalori değerlerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • Az yağlı krema, şekersiz tatlandırıcı ve meyvelerle yapılan gramlık bir diyet dondurma ortalama kaloridir.
  • Az yağlı sütle hazırlanmış gram diyet dondurma 86 kaloridir.
  • gram yoğurtlu diyet dondurma kaloridir.
  • Muz, fıstık ezmesi, kakao ve Hindistan cevizi yağı ile yapılan diyet dondurmanın bir porsiyonu kaloridir.
  • Muz, çilek, vanilya ve Hindistan cevizi yağı ile hazırlanmış diyet dondurmanın bir porsiyonu kaloridir.

Şeker ve yağ oranı yüksek diğer dondurmalar yukarıdaki örnek tariflerden çok daha fazla kalori içerir. Üstelik bu kalorinin besin değeri çok düşüktür. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olmadıkları halde yüksek kaloriye sahiptirler. Fakat diyet dondurmalar hem besleyiciliği yüksek hem kalorisi düşük alternatiflerdir.

2 top diyet dondurma sizin için lezzetli ve sağlıklı bir ara öğün oluşturur. Diyet yaparken sevdiğiniz tatlardan uzak kalmamanızı sağlar. Bu da yeni beslenme düzenini daha uzun süre sürdürmenize yardımcı olur. Kilo verme sürecinde çoğunlukla tatlılar özlenir. Sevdiğiniz tattan ödün vermeden kilo verebilmek birkaç pratik tarifle mümkün olur. Birçok insan evde yapılan pratik dondurma tariflerini hazır dondurmalardan daha çok sever.

Diyet Dondurma Nasıl Tüketilmelidir?

Bu tarif ile hazırlanan dondurma toplam kaloridir. Ortalama olarak 5 porsiyon çıkmaktadır. Yani bir porsiyonla alacağınız kalori 50 kaloridir.

Bir ara öğünde tercih edeceğiniz bir porsiyon dondurma oldukça hafif, pratik ve sağlıklı olacaktır. Vücudunuz ve zayıflama süreciniz için de destek olacak bir tatlıdır.

Sık Sorulan Sorular

Diyet Yaparken Dondurma Yenir Mi?

Diyet yaparken dondurmayı reddetmek, sahip olmadığımız türden bir iradeyi gerektirir, aslında diyet dostu olan birçok tarif var. İster düşük kalorili, ister sütsüz, ister düşük şekerli olarak dondurma tüketebilir, diyette dondurma önerilerini değerlendirebilirsiniz. Bunu sık sık yapmadığınız ve çikolataya ağırlık vermediğiniz sürece kilonuzda belirgin bir artış yaşanmaz. Özellikle meyve ağırlıklı ve meyve şekeri katkılı dondurmalar tüketmek gr için size kalori kazandırır.

Sağlıklı Fit Ev Dondurması Nasıl Yapılır?

Diyette dondurma için tüm malzemeleri blender veya mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Daha yoğun bir yapı elde etmek için hemen servis edebilir veya 30 dakika buzlukta bekletebilirsiniz. Mango muz elma portakal çilek gibi meyveler diyet lifleriyle doludur, düşük kalorili, ferahlatıcıdır. Bu nedenle sizi bir süre tok ve taze tutacaktır.

Instagram Takip

Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak

Diyete uygun dondurma tarifi

1 Top sossuz dondurma yaklaşık kaloridir. Maraş dondurması ise yağ oranı daha fazla olduğu için kaloridir. Besin içeriğini incelediğimiz zaman %45 Karbonhidrat %8 Protein %47 Yağ dan meydana gelir.
Dondurma külahınn kalorisi ise sizi üzebilir. 1 adet külah kalori. Üstelik bu kalori karbonhidrattan geliyor. Yani 1 külah ile yaklaşık dilim ekmek kadar kalori almış oluyoruz.

Dondurma ara öğün yerine tüketilmeli. Diyet yapanlar programında 1 porsiyon meyve + 1 porsiyon kuruyemiş örneğin 1 elma + 7 badem yerine dondurma kullanabilir.

Haftada 2 gün 2 top dondurma tüketmenin bir sakıncası yok. Gün içinde bol su tüketerek metabolizma hızınıza katkı sağladığınızda ise harika olur. Hayat dengeden ibarettir. Her besinin fazlası zarar olduğu gibi dondurmada da porsiyon kontrolü sağlayarak tükettiğimizde kilo aldırmaz. Hatta dondurmayı evde yaparsak sağlıklı ve besleyici bir besin haline getirmiş oluruz.

Diyete Uygun Dondurma Tarifi

Malzemeler

1 orta boy olgunlaşmış muz
5 orta boy çilek
1 tatlı kaşığı bal
4 yemek kaşığı yoğurt susuz

1 muz ve 5 adet çileği geceden doğrayıp dondurucuya koyun. En az saat dondurucuda bekledikten sonra içine 4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip blenderdan geçirin. Donduracağınız kaba koyup saat daha dondurucuda beklettikten sonra dondurmanız hazır.

Diyetteyken canı dondurma çekenler için özel olarak tasarlandı!

Diyetteyken dondurmadan vazgeçmek de neymiş? Yok öyle bir şey. DİYET DONDURMA TARİFİ ile, yağ yakmanın tadını çıkarın!

Tam 3 farklı aromaya sahip, birbirinden güzel dondurma tarifleri bir arada!

Çilekli, çikolatalı ve fındıklı, naneli ve çikolata parçacıklı diyet dondurmalar yapıp yemeyi kim istemez ki? 🙂

Bu diyet dondurma tariflerini kolayca uygulayıp, düşük kalorili dondurma yemenin tadını çıkarabilirsiniz. Fit dondurma tarifimiz, diyet döneminde olanlara ve kilo vermek isteyenler için uygundur.

Deneyin, pişman olmayacaksınız! 🙂

Malzemelere göz atarak başlayalım:

Diyet Çikolatalı ve Fıstıklı Dondurma Tarifi Malzemeleri ►

(2 porsiyon dondurma hazırlamak için)

  • 2 adet muz
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (veya fındık ezmesi)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (şart değil)

Diyet Çilekli Dondurma Tarifi Malzemeleri ►

(2 porsiyon dondurma hazırlamak için)

  • 2 adet muz
  • 1 kase dondurulmuş çilek
  • Vanilya eklenebilir (şart değil)
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (şart değil)

Diyet Naneli ve Çikolata Parçacıklı Dondurma Tarifi Malzemeleri ►

(2 porsiyon dondurma hazırlamak için)

  • 2 adet muz
  • Taze nane yaprakları
  • 1 yemek kaşığı kadar bitter damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (şart değil)

Diyet Uygun Dondurmalar Nasıl Yapılır ►

  1. Muzlar dilimlenerek bir gece önceden buzluğa atılır.
  2. Blender kabına muz, ve yapmak istenilen dondurma çeşidinin malzemeleri atılır. (İstediğiniz dondurma aromasının malzemelerini yukarıda bulabilirsiniz.)
  3. Tamamı blenderdan geçirilir, gerekirse bir tatlı kaşığı kadar süt eklenebilir. Diyet dondurmanız hazır, afiyet olsun! 🙂

Besin Değerleri

Çikolatalı ve Fıstıklı Dondurma Besin Değerleri ►
(1 porsiyonun değerleridir, bu tarif ile toplam 2 porsiyon hazırlanıyor.)

  • Enerji, kcal :
  • Protein, g :
  • Karbonhidrat, g : 32
  • Yağ, g : 7

Çilekli Dondurma Besin Değerleri ►
(1 porsiyonun değerleridir, bu tarif ile toplam 2 porsiyon hazırlanıyor.)

  • Enerji, kcal :
  • Protein, g :
  • Karbonhidrat, g : 32
  • Yağ, g : 4

Naneli Dondurma Besin Değerleri ►
(1 porsiyonun değerleridir, bu tarif ile toplam 2 porsiyon hazırlanıyor.)

  • Enerji, kcal :
  • Protein, g :
  • Karbonhidrat, g : 27
  • Yağ, g :

Deneyen arkadaşların yorumlarını aşağıya bekliyorum! 🙂

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’te bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde &#;i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası