araba lastiği neyle boyanır / Lastik Yanak marka boyaması için tavsiye

Araba Lastiği Neyle Boyanır

araba lastiği neyle boyanır

Lastiklerden çiçek tarhları nasıl güzelce boyanır. Eski lastiklerden hangi çiçek tarhları yapılabilir: fotoğraflar ve videolar. Lastiklerden çiçek tarhları ve çiçek tarhları

Kullanılmış lastiklerin geri dönüştürülmesi sorunu, geçen yüzyılın 70'li yıllarının sonlarından beri çevreciler için endişe kaynağı olmuştur. Bu, özellikle bunları geri dönüştürülebilir malzeme olarak kullanabilecek yeterli sayıda işletmenin olmadığı ülkemizde geçerlidir. Dedikleri gibi, böyle bir durumda herkes elinden geldiğince kurtulur, bu yüzden sadece çöplükleri bu çürümeyen atıklardan kurtarmaya çalışan ve örneğin kendi elleriyle lastiklerden çiçek tarhları yapan ustaları memnuniyetle karşılayabiliriz. Çiçeklerin ekildiği toprağa basitçe kazılmış aşınmış lastiklerden, parlak bir desene sahip kuğu şeklindeki karmaşık saksılara kadar çok farklı olabilirler. Bu fikirle ilgileniyorsanız ve evinizin önündeki alanın güzel bir lastikle süslenmesini istiyorsanız, aşağıda kendi elinizle nasıl lastik yapabileceğinizi okuyabilirsiniz.

hangilerini kullanmalı

Bir seçeneğiniz varsa, üretimi şekilleri kesmeyi içeren karmaşık bir DIY lastik yatağı, daha ince ve daha esnek kauçuğa sahip oldukları için yabancı ürünler kullanırsanız daha iyi görünecektir. Ayrıca, daha dokulu ve aşınmış lastikler olduğu için kış lastiklerini tercih etmek mantıklıdır. Gerçek şu ki, aşınmış proktor daha yumuşaktır, bu nedenle eversiyon işlemi daha kolaydır ve fazla çaba gerektirmez.

"Çiçek"

Orijinali kendin yapmak için, tercihen aynı boyutta 4 lastik almak yeterlidir. Kauçuğu metal kenardan çıkarmanız ve iki özdeş yarı elde etmek için kesmeniz gerekecektir. Yani bunu üç lastikle yapmanız gerekiyor ve bir tanesi için çiçeğin çekirdeği olarak kullanılacağı için kauçuk kabuğu sağlam bırakın. Daha sonra yarımlar ve tüm lastik farklı renklerde boyanmalı ve zemine 5-6 cm kazılmalı, yuvarlak merkezli 6 yapraklı bir çiçek bırakılmalıdır. Çekirdek bir türden çiçeklerle ve diğerinin yapraklarıyla ekilirse, kompozisyon daha ilginç görünecektir.

piramit çiçek tarhı

Lastiklerden yapılmış bir çiçek tarhının bu çok basit ve güzel kendin yap versiyonu, küçük bir alana sahip araziler veya bahçeler için uygundur. Uygulanması için, parlak renklerde boyanması ve 3, 2 ve 1 lastiğin olacağı 3 sıra halinde döşenmesi gereken 6 lastiğe ihtiyacınız olacak. Yazlık oldukça genişse, alt sıraya 5-6 lastikli, ikinci sıradaki 3'lü bir çiçek yerleştirerek ve bir tane ile taçlandırarak tasarımı daha karmaşık hale getirebilirsiniz. Üst "vazo" için büyük yapraklı bir bitki seçerseniz, böyle bir piramit özellikle etkileyici görünecektir.

Bir vazo şeklinde araba lastiklerinden kendin yap çiçek tarhları

Uygulanması çok sabır gerektirecek daha karmaşık bir seçenek var. Bununla birlikte, sonuç genellikle tek kelimeyle mükemmeldir.

Bu nedenle, açık çiçeklere benzeyen büyük vazolar şeklinde kendi ellerinizle lastiklerden orijinal çiçek tarhları oluşturmak için ihtiyacınız olan:

  • Lastiği düz bir yüzeye koyun ve tüm çevre boyunca istenen şekle sahip yaprakları tebeşirle çizin. Bu durumda, her petalın boyutu 12 cm'yi geçmemelidir.
  • İş parçasını işaretli kontur boyunca keskin bir bıçak veya dekupaj testeresi ile kesin. Bu görevi kolaylaştırmak için zaman zaman bıçağa biraz sıvı sabun sürebilirsiniz.
  • Sırtın olukları boyunca yaklaşık 10 cm mesafede uzunlamasına kesimler yapın.
  • Bir öğütücü kullanarak, dış kısım boyunca birkaç kesim yapın ve kauçuğu 15 cm'lik bir girinti ile düzgün bir şekilde kesin.Her şey doğru yapılırsa ve öğütücü metal kordona dokunursa, beyaz duman çıkarılmalıdır.
  • Bacağında bir çeşit çiçek elde etmek için lastiği ters çevirin.
  • Emaye, yağ veya nitro boyalar kullanarak süsleyin.

Kendi elinizle yapılmış bir çiçek tarhını daha da güzel hale getirmek için, bir şablon kullanarak bir süs uygulayabilir veya taban boya tabakasının üzerine çeşitli dekoratif elemanlar yapıştırabilirsiniz.

piramit slayt

Farklı boyutlarda 3 lastiğiniz veya 0,5 litre kapasiteli en az iki ve bir plastik kovanız varsa, iyi bilinen bir çocuk oyuncağı ilkesine göre bir piramit yapabilirsiniz. Bunu oluşturmak için, lastiklerin, her birini toprakla doldurarak, azalan çap sırasına göre üst üste yerleştirilmesi gerekir. Yukarıdan, içine ve alt katmanlardaki lastiklere bir kova ve bitki tırmanma bitkileri kurmanız gerekir, böylece büyüdükçe tepeden aşağı sarkıp hepsini kaplarlar.

Flowerbed- "fincan"

Kendi elinizle bir bardak şeklinde yapılmış bir lastik çiçeklik de orijinal görünecek. Ayrıca, yer izin veriyorsa, sitenize tam bir çay seti bile kurabilirsiniz.

Bu tür el sanatları için, her şeyden önce, bir daire tasvir edecek olan alt kısmı yapmanız gerekir. Yan duvarını elektrikli bir dekupaj testeresi ile kesmesi gereken bir kamyon lastiğine ihtiyacınız olacak (çalışmayı kolaylaştırmak için, zaman zaman dekupaj testere bıçağının sabunlu suda soğutulması önerilir). Bu işi bitirdikten sonra, R13 lastiğini alırlar ve bıçağı sıvı sabunla yağlayarak iyi topraklanmış veya daha iyi bir ayakkabı bıçağı ile yan duvarı keserler. Bundan sonra, lastik sırtı içeride olacak şekilde ters çevrilir ve tabanı olmayan bir kase elde edilir. Bir sonraki aşama, örneğin bir UAZ'dan biraz daha büyük çaplı bir lastiğe ihtiyacınız olan kupanın üst kısmının imalatıdır. Her iki taraf da kesilir. Aynı zamanda, bir yandan, ortaya çıkan deliğin "kasenin" çapından daha büyük olmaması için yapılmalıdır. Ek olarak, en büyük lastiğin artıklarından sap için bir şerit kesilir.

Tüm detaylar hazır olduğunda çiçeklik boyamaya ve montajına başlamalısınız. Bunu yapmak için, "tabak" ve tutamak bir renge ve kupanın parçaları başka bir renge boyanır. Ayrıca, çiçeklik kuracakları yere bir parça selofan sererler ve üstüne bir "tabak" koyarlar ve önce deliğine bir "kase", ardından kupanın üst kısmı yerleştirilir. . Daha sonra, kendinden kılavuzlu vidaların yardımıyla tutamak sabitlenir ve bir şablon kullanılarak kupalara "tabak" renginde kupalar uygulanır. Herşey! Artık kendi elinizle bir bardak şeklinde bir lastikten nasıl çiçeklik yapacağınızı biliyorsunuz. Toprak ve bitki çiçekleri ile doldurmak için kalır.

"Domuz" ve "Uğur Böceği"

Kendi elinizle nasıl basitleştireceğiniz sorusuyla ilgileniyorsanız, ancak orijinal görünmesi için hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, "sakızı" janttan çıkarabilir, ters çevirebilir ve buna göre boyayabilirsiniz. Örneğin, sitede bir uğur böceğinin görünmesini istiyorsanız, lastiği kırmızıya boyayabilir, bir şablon kullanarak siyah noktalar uygulayabilir ve gözleri olan bir namlu tasvir edebilirsiniz. Ayrıca ters çevrilmiş bir lastiği pembeye boyayarak ve plastik bir şişeden kesilmiş bir spiral kuyruk takarak da komik bir domuz yapabilirsiniz. Toprak böyle bir çiçek yatağına doldurulduktan ve bitkiler ekildikten sonra, kulakları olan bir kafa ve başka bir lastikten bir lastik parçasından bir yama kesmeniz ve çiçeklerin arasına lastik çemberinin içine yerleştirmeniz gerekir.

Flowerbed- "kurbağa"

Kendi elinizle yapılmış lastiklerden yapılmış bir çiçeklik, örneğin bir kurbağaya benzeyen çok farklı şekillerde olabilir. Bu tür el sanatları için ihtiyacınız olacak:

  • üç kullanılmış araba lastiği;
  • kilogram dondurma veya ghee kovalarından iki kapak;
  • emaye PF yeşil, sarı veya kırmızı;
  • kendinden yapışkanlı renkli kağıt;
  • hortum;
  • bız;
  • sünger;
  • tel.

Bir çiçeklik "kurbağa" nasıl yapılır

Üretim süreci çok basittir: lastiklerin yeşile boyanması ve istenirse üstüne sarı jantların uygulanması gerekir. Ardından, seçilen yere iki lastik ve aralarında üçüncüsü yerleştirin. Ayrıca yeşil boya ile boyanmış hortumdan, yaklaşık 1 m uzunluğunda iki parçayı ve başka bir lastikten - 4 pençeyi kesmek ve daha önce "hortumları" takmış olan iki alt lastiklerin önüne ve ikisi arasına yerleştirmek gerekir. onlara. Kurbağanın gövdesi hazır olduğunda, kafasının tasarımına geçmeniz gerekir. Bunu yapmak için, dondurma kovalarının kapaklarına gözler ve kırmızı boya ile üst lastiğin üzerine bir ağız çizmeniz gerekir. Bundan sonra, sadece toprağı doldurmak ve çiçek dikmek için kalır. Dilerseniz kurbağayı sarı boya ile boyanmış plastik bir şişeden taç yaparak büyülü bir prensese dönüştürebilirsiniz.

"Güneş"

Birçok yaz sakini, güneş şeklinde kendin yap ile ilgilenir. Bu tür el sanatları için bir lastiğe, parlak sarı boyaya ve birkaç plastik şişeye ihtiyacınız olacak. Lastik, metal tekerlekten çıkarılmalı ve yüzeyin üzerinde sadece yarım daire kalacak şekilde toprağa gömülmelidir.

Ardından, lastik üzerinde, plastik şişelerin boyunlarının boyutuna eşit çapta delikler açmanız ve bunları tutkalla yağladıktan sonra lastiklere vidalamanız gerekir. Bundan sonra, tüm yapı sarıya boyanmalı ve çiçekler ekilmelidir.

Su bitkileri için çiçeklik havuzu

Nilüferler ayrıca bir yazlık ev için mükemmel bir dekorasyon olabilir. Ancak, en azından küçük bir gölet veya havuz donatmanın bir yolu yoksa? Bu gibi durumlarda, lastikten bir “su” çiçeklik yapmak yeterlidir. Bunu yapmak için lastiğin üst kısmını kesmek ve zemine yarıya kadar kazmak gerekir. Daha sonra, yüzme havuzlarının düzenlenmesi için tasarlanmış, lastiğin çapından 1 m daha büyük bir çapa sahip yuvarlak bir özel su yalıtım filmi parçasının üstüne döşenmesi gerekir. Filmin lastiğin yanından dışarı taşan kenarları dışa doğru sarılmalı, sabitlenmeli ve küçük yuvarlak taşlar veya kırık tuğlalarla kaplanmalıdır. Nilüfer köklerinin ekildiği rezervuarın dibine topraklı küçük bir örgü sepet koymaya devam ediyor.

Eski araba lastikleri, banliyö alanları için orijinal çiçek tarhlarının üretimi için malzeme olabilir. En beklenmedik el sanatları zaten oyun alanları, şehir avluları ile dolu. Eski lastiklerle çalışmanın ve onları boyamanın temel ilkelerini öğrenirseniz, hayal gücünü kullanarak her yaz sakini sitesi için yaratıcı çiçek tarhları oluşturabilir.

Araba lastiklerinden çiçek tarhları uzun zaman önce yapıldı, ama bir şekilde monoton: bahçeye lastikler yerleştirildi, içine toprak döküldü, çiçekler dikildi. En iyi ihtimalle onları boyadılar. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, bu fikir yeni bir gelişme aldı, şimdi lastikler kesiliyor, bükülüyor, onlardan lüks kaselere veya toprağı mucizevi bir şekilde içinde bitkilerle tutan fantastik hayvanlara dönüştürülüyor.

Lastiklerin çiçek tarhları yapmak için mükemmel bir malzeme olduğu ortaya çıktı - uygun fiyatlı, dayanıklı, işlenmesi kolay. Herhangi bir hava kaprisini mükemmel bir şekilde tolere ederler, elbette uygun şekilde boyanırlarsa çekici kalırlar. Bu genellikle yağ, emaye boyalar veya nitro boyalarla yapılır; sprey araba boyası temiz kauçuğa iyi oturur. Bir aerosol kutusu, boyama ile çok hızlı ve verimli bir şekilde başa çıkmanıza izin verir.

Çiçek tarhının güneşte aşırı ısınmaması için, lastikler bir çeşit desenle tamamlanan hafif boya ile kaplanmıştır. Sadece çok kalın bir boya tabakası uygulamanıza gerek yoktur, alternatif olarak don ve ısıya maruz kaldıktan sonra parçalarda geride kalabilir. Boya ve kauçuk gibi farklı malzemelerin genişleme yetenekleri uyuşmaz, ince bir boya tabakası kauçukla birlikte sıcaklıktaki değişikliklere tepki verir ve kalın olan kendi kendine reaksiyona girer. Renkler genellikle birbiriyle uyumlu olarak seçilir. Ancak, çiçek tarhının, bitkiler gibi kendi içinde böyle zorunlu, güzel bir unsur içerdiğini unutmamalıyız. Bu nedenle, boyamadan önce ekilecek çiçekleri veya süs bitkilerini düşünmelisiniz: Lastikler çiçeklerden daha parlaksa, o zaman hakim olacaktır.

Basit çok renkli çiçek tarhları

Bir çiçeklik için en kolay seçenek, lastikleri doğru yere koymak, toprakla doldurmak, çiçek dikmektir. Özellikle parlak renklerle güzelce boyanmışlarsa, büyük çaplı lastiklerin kullanılması iyi olacaktır. Bitkiler için bir drenaj tabakası yapmayı unutmamak çok önemlidir, aksi takdirde kökleri fazla nemi almadan çürüyebilir. Lastikler üst üste istiflenebilir, yüksek bir çiçek tarhı veya hatta çok katmanlı bir çiçeklik yapılabilir. Bu durumda, sadece yüksek ve alçak çiçekler değil, aynı zamanda örneğin lobelia veya petunyaların ve bahçe sardunyalarının bol çeşitleri gibi bol olanlar da kullanılır. Farklı renklerde boyanmış birkaç lastiği rastgele sırayla üst üste koyarsanız, zaten güzel bir çiçeklik elde edersiniz.

Birkaç lastik, bir çaydanlık ile bardak şeklini alacak şekilde boyanabilir ve döşenebilir, güvenilirlik için bir parça boru (çaydanlık ağzı) ve kavisli bir metal bant (bardaklar ve çaydanlık kulpları) eklemeniz gerekir. Lastikleri kesmekten korkmuyorsanız, yaprakları ile çiçek şeklinde çiçek tarhları yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, bir lastik almanız, kum ve kirden temizlemeniz, yıkamanız, üzerine tebeşirle bir yaprak deseni uygulamanız ve keskin bir bıçakla kesmeniz gerekir. Yapraklar herhangi bir şekilde olabilir: yuvarlak, üçgen, dörtgen - yine de güzel olacak. Şimdi en zor şey - yaprakların dışarı çıkması gerekiyor. Hepsi bu, iş parçasını boyamanın zamanı geldi ve sonra bitkileri doldurabilirsiniz.

Tam bir tekerlek varsa ve mal sahibi zor fiziksel çalışmalardan korkmuyorsa, o zaman böyle bir çiçek kasesini bir ayakla birlikte yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, önceki durumda olduğu gibi, yaprakları çizin, kesin, lastiği ters çevirin. Üzerinde sadece diske bağlı kesilmiş kauçuk kalır ve orijinal ayaklığı oluşturur. Çiçek tarhlarının üretimi için daha yeni lastikler seçmenize gerek yoktur, bu sadece eski aşınmış lastiklerin işleme için daha uygun olduğu durumdur. Önemli olan tek şey bıçağın keskinliği ve ustanın hayal gücüdür.

Video "Hazır çiçek tarhlarının seçimi"

Araba lastiklerinden hazır çok renkli çiçek yataklarının video seçimi.

Dekoratif ve standart dışı çiçek tarhları

Hayvan şeklindeki çiçek tarhları çok güzel görünüyor. Bir çiçeklik - bir kaplumbağa inşa etmek zor değil. Eski araba lastiğinde patilerin işaretlendiği yerlerde kesimler yapmanız gerekiyor. İkinci lastikten dış tarafı kesmeniz ve 4 parçaya kesmeniz gerekiyor, yuvalara yerleştirilmeleri gerekiyor - işte pençeler. Arkaya küçük bir kuyruk eklenir, ancak kafa düz bir plastik şişeden kolayca elde edilir. Şimdi kaplumbağayı renklendirmeniz, içine toprak koymanız ve görünüşte kabuğun rengine benzeyen çiçekler dikmeniz gerekiyor.

Kuğu şeklindeki çiçek tarhları, kesilmiş lastiklerden yapılır. Kanatların simetrik olması gerektiğinden, lastik üzerindeki işaretler bir cetvelle yapılmalıdır. Konturlar keskin bir bıçakla kesilmeli, lastik ters çevrilmelidir. Kuyruğu ve boynu belirli bir pozisyonda tutmak için bir tel kullanın veya bir misina ile sabitleyin. Beyaz veya siyah boya parçayı tamamlayacaktır. Bu tür kuğular, bağımsız zemin çiçek tarhları ve hatta yetiştiriciler olarak kullanılır.

Aynı prensibe göre papağanlar veya fantastik cennet kuşları yapılır. Ağaçlara veya özel standlara asılırlar, içlerine parlak çiçekli saksılar yerleştirilir. Bu tür orijinal kreasyonlar, bahçedeki veya bahçedeki en zorlu çalışmalardan sonra bile neşelenebilir.

Ve lastikleri kesmeden veya bükmeden nasıl bir kurbağa prenses yapılabilir! Tek ihtiyacınız olan 3 lastiği (ikisi altta, biri üstte) koymak, en üstte gözler oluşturmak, üçünü de neşeli bir yeşil renge boyamak, üst lastiğe sinsi bir gülümseme eklemek. Ve seçilen çiçekler görüntüyü tamamlamalıdır. Robotlar, büyükanneler Kirpiler, yılanlar ve ejderhalar, arabalı eşekler, muhteşem tek boynuzlu atlar ve zebralar - tüm bunlar eski araba lastiklerinden yapılır. Her zanaatkar, iyi bilinen teknolojilere ve örneklere dayanarak kendine ait bir şey yaratır - hayal gücünü harekete geçiren bu arayış, kendi içinde zevk getirir ve ortaya çıkan ürünler başkalarını memnun eder ve ilham verir.

Çoğu zaman, insanlar lastik lastiklerini sadece dış tarafa boyarlar, ancak iç kısmın üst çeyreğinin de işlenmesi arzu edilir, bu sadece çiçekliklere daha çekici bir görünüm kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda malzemeyi etkilerinden korur. hava.

Boyamadan önce, kauçuk aseton veya beyaz ispirto ile yağdan arındırılmalı, ardından ince bir beyaz boya tabakası uygulanmalı ve üzerine ana renk uygulanmalıdır. O zaman eski çatlamış kauçuk bile rengi iyi alacak ve uzun süre dayanacaktır. Aerosol kutuları kullanmak çok uygundur: boya ince bir tabaka halinde uzanır, aynı zamanda tüm çatlaklara mükemmel şekilde nüfuz eder. Usta nasıl çizileceğini bilmese bile, şablonlar kullanılabilir, o zaman omuzda herhangi bir desen olacaktır.

Video "Çiçek tarhları için renk seçenekleri"

Çiçek tarhları için çeşitli lastik renk seçeneklerinin video seçimi.

Biraz hayal gücü, favori renkler ve renkler - ve eski lastik artık çöp değil, dekorun veya sanatsal bir görüntünün önemli bir parçası. İstenirse, kendi elinizle lastiklerden yapılmış çiçek tarhları yardımıyla bahçenin bütün görünümünü değiştirebilirsiniz.

Bahçenizi güzel ve rahat hale getirme hayali, sahibini yataklardan çiçek tarhlarının ve çeşitli çiçekliklerin tasarımına götürür.

Çiçekler ekilir:

  • bir önbellek kabında;
  • çiçek yatağına;
  • bir kap içine;
  • asılı sepetlerde.

Basit plastik kaplar veya ekiciler oldukça ilginç ve monoton görünüyor. Çiçek tarhı, sınırlar ve sınırlar olmadan bitmemiş görünüyor. Yaratıcılık gerçekleştirilmelidir, çünkü bahçıvan fantezilerini ilginç biçimlerde ifade etmek ister.

Bazen bir para sorunu ortaya çıkar ve bahçenin sahibi, bir koleksiyon, bir gül bahçesi, bir çiçek bahçesi için ilginç bitki örnekleri satın almak ve onları dikmek için hazır formlar almak arasında bir seçim yapmak zorundadır.

Bu durumda, yaratma ile ilgili fikirler kurtarmaya gelecek. Şantiyede veya yakınında, herhangi bir lastik değiştirme istasyonunda veya servis istasyonunda bu tür malzemeler olmasa bile, işçiler her boyutta gereksiz ve kullanılmış eski lastiklerden kurtulmaktan mutluluk duyacaktır.






Eski lastikler zamanla yumuşar ve kolayca işlenebilir. Lastiği ters çevirirseniz, böyle bir çiçek yatağının kenarları daha iyi görünür. Bu durumda, çiçek yapraklarına veya oyulmuş yaprakların kenarlarına benzerler. Bu aşamada zorluklar ortaya çıkabilir, ancak fantezi veya erkek gücü bununla başa çıkmaya yardımcı olacaktır.

Tüm avantajları özetleyelim:

  • ucuzluk;
  • kullanılabilirlik;
  • yaratıcılık gösterme fırsatı;
  • çok sayıda üretim seçeneği.

Ve küçük fiziksel çabalar şeklindeki bir dezavantaj, onlardan daha ağır basması olası değildir.

Eski bir araba lastiğini çevirmek

İster yazlık ister malikane olsun her bahçe aynı tarzda tasarlanmıştır.

Bahçıvanın sanatsal tercihleri, çiçeklik yaparken hangi stil yönünü seçeceğinizi size söyleyecektir.

Çiçeklerle dolu hayvan şeklindeki yetiştiriciler, bahçeyi ülke tarzında süsleyecek.


Aynı renkteki bol bir petunya veya surfinia'nın ekildiği çok katmanlı bir lastik çiçeklik, harika bir çiçek bulutu olacak ve herhangi bir renk kompozisyonunu tamamlayarak hafiflik verecektir.

Bacopa ve calibrachoa ile doldurulmuş lastiklerden yapılmış asılı saksılar, Provence stiline lezzet katacak.



Hangi lastikleri almak daha iyidir

Bahçedeki herhangi bir çalışma, özellikle yaratıcı, zevk getirmelidir. Bunun için hazırlık derecesine bağlıdır. Peyzaj tasarımının zarif bir unsurunu oluşturmak için, kendi elinizle bir lastik yatağı yapmayı, tekerlekleri seçmeyi ve onları işe hazırlamayı ayrıntılı olarak anlamanız gerekir.

Kıvırcık parçaları kesmek ve şekiller oluşturmak için en yumuşak, kışın kullanılmak üzere tasarlanmış eski ithal kauçuk olarak kabul edilir. Lastik ne kadar eski olursa, onunla başa çıkmak o kadar kolay olur.

Böyle bir lastiğin dişleri neredeyse aşınmıştır. Lekelendiklerinde, tamamen boyanacaklar ve ilham kaynağını belirlemenin zor olacağı pürüzsüz bir yüzey elde edilecektir.

Fantezi fikirleri uygulamanın birçok yolu vardır:

  • eski bir lastikten sadece bir çiçeklik;
  • uğur böceği;
  • fincan tabağı;
  • köpek;
  • lastik yatağı olan bir arabaya koşulan lastiklerden yapılmış bir eşek;
  • farklı çaplarda lastiklerden oluşan çok seviyeli bir çiçeklik.






hazırlık süreci

Kendi elinizle böyle bir çiçeklik yapmadan önce, birkaç aşamadan geçmeniz gerekir. Görsel bir yardımın rolü, en iyi komşuların benzer bir heykel kompozisyonu tarafından oynanır. Ancak!

Her bahçıvan kendi bahçesini yaratmanın hayalini kurar. Bunu yapmak için, eski lastiklerden bir çiçeklik oluşturma hakkında bir video izlemek ve bahçenin bireysel zevkine ve tarzına göre ayarlamalar yapmak mantıklıdır.

Çalışmaya başlamadan önce fotoğraflarının görülmesi arzu edilen çiçek tarhları için çeşitli seçenekler vardır:

  • ters çevirmeden lastikten sadece bir çiçeklik ve herhangi bir dekoratif deney;

  • üst kısmı ve dekoratif üst kısmı kaldırılmış bir çiçeklik;
  • ters çevrilmiş lastik ve güzel kesim kenarları ile karmaşık tasarım;

  • lastiği dar şeritler halinde çözmenin gerekli olduğu çok karmaşık bir tasarım.

Bahçıvanın sanatsal niyeti zaten kelimelerle kınandı, şaheserin yaklaşık bir planı çizildi. Bir sonraki aşama, arzuların yerine getirilmesi için hazırlıktır.

Aşağıdakilere sahipseniz başarılı uygulama garanti edilir:

  1. Eski araba lastiği.
  2. Keskin bıçak.
  3. Eldivenler.
  4. Boyalar.
  5. Dilek.

Bu formülün başka varyasyonları da var. Bıçak yerine bir yapboz kullanabilirsiniz. Bu araç, bir resmi kesme işlemini kolaylaştıracak ve bir bıçakla yapılması oldukça zor olan daha karmaşık bukleler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki terimlerin tümüne bir elektrikli öğütücü ekleyebilirsiniz. Yardımı ile eski lastik yeni bir görünüm alacak, tümsekler ve çizikler ortadan kalkacak.

Satın alınan lastikler, dişlere yapışan kir, toz ve taşlardan yıkanmalıdır. Bu, gelecekteki bir peyzaj sanatı çalışması için boya ve dekoratif unsurların daha iyi uygulanması için gereklidir.

Kendi elinizle lastiklerden nasıl çiçeklik yapılacağını gösteren bazı fotoğraflarda, bazen kullanılmış lastik kir ve tozdan temizlenmez. Bu tür şeylerle çalışmak can sıkıcı.

Gelecekteki şaheserin görünümüne karar verdikten sonra, kesilmesi gereken gelecekteki çiçeklerin veya yaprakların bir çizimi tebeşirle temiz bir yüzeye uygulanır. Gelecekte net bir işaretleme sizi kusurlardan kurtaracak ve çalışması çok daha kolay olacaktır.

Uzun karlı akşamlarda lastiklerden kendi elinizle nasıl bir çiçeklik yapacağınızı ve güzel bitkilerle nasıl dolduracağınızı düşünmeniz gerekir. Kışın petunya ve viyola fidelere ekilir. Fideler için Phlox Drummond Mart ayında ekilmelidir. Mayıs ayında toprağa indikten sonra, tüm yaz çiçek açan vahaya hayran olabilirsiniz.

Böyle bir çiçek bahçesinin tasarımı için hemen hemen her bitki uygundur. Çiçek tarhlarının genel kuralları da kauçuk mucizesi için uygundur:

  • kompozisyon her açıdan çekici olmalıdır;
  • daha uzun bitkiler arka planda veya ortada yuvarlak bir çiçeklik olması durumunda ekilir;
  • uzun ve güzel, ancak ayak bileği uzunluğundaki bir çiçeğin ayaklarına, çirkin bir çıplak sapı gizleyecek toprak örtüleri dikmek gerekir;
  • tür sayısı, çiçeklik boyutuna uygun olmalıdır;
  • küçük bir çiçek bahçesi için üç farklı bitki yeterlidir;
  • Aynı türden bitkilerin uyumlu renk kombinasyonları, farklı renklerde farklı bitkilerin bir karışımından daha ilginç görünüyor.


Büyük bir çiçeklik için, iğne yapraklı bir dizi cüce ardıç ve ladin formları bile alabilirsiniz.

Bir çiçek yatağına ekiyoruz

Tüm hazırlık ve dekorasyon çalışmalarından sonra bitkiler çiçek yatağına ekilir. Dikim için 2: 1: 2 oranında verimli toprak, kum ve humus karışımı hazırlanır. Çiçek tarhının dibine, varsa, yaklaşık 5 cm'lik bir tabaka ile drenaj dökülür.

Çiçek yatağı doğrudan yerdeyse, drenaj gerekli değildir. Bu durumda, fazla sıvı zemine emilecektir.

Küçük bir çiçeklik, daha dikkatli bir yaklaşım gerektirir. Az miktarda toprağın nem kazanması daha kolaydır ve onunla çabucak ayrılır. Bitkiler nemdeki bu tür değişikliklerden muzdariptir. Bu, saksı karışımına vermikülit eklenerek önlenebilir.

Bahçeniz için harikalar yaratın!






Her türlü eski modanın geri dönüşüyle ​​birlikte, bahçe yataklarını tekerlek lastiklerinden oluşan dairelerle çerçevelemenin eski sevimli yolunu hatırlayın. Sürüş yaşlarına hizmet eden lastikleri elde etmek kolaydır, kendi ellerinizle kesmek ve boyamak kolaydır, bunları yeni kompozisyonlarla değiştirmek üzücü değil. Fotoğrafa bir göz atın - bunlar, avluya benzersiz bir çekicilik kazandıran, kulübenizde yapabileceğiniz sıra dışı kurulumlardır.

Araba lastiği: unutulmuş bir retro

Görünüşe göre lastikten yapılmış bir çiçeklik modası geçmiş ve hantal. Aslında, dilerseniz, lastiklerden gerçek bir sanat eseri yaratabilirsiniz ve her şey için geçerli fiyatlarla önemli olan minimum maliyetle. Kuruş maliyetine ek olarak, böyle bir çiçeklik bir dizi başka avantaja sahiptir.


Tavsiye. Yabancı üreticilerin lastiklerini seçin - kullanımda çok daha esnekler.

Gelecekteki bir çiçeklik konseptini bulduktan sonra, lastiği sert bir yüzeye (asfalt, beton, bir parça sunta - her neyse) koyun ve yan yüzeyinde fazlalığı keseceğiniz bir çizgi çizin. Anahattı bir bıçak veya yapbozla kesin. Toz kauçuğa yapışmadan hemen önce beyaz ispirto ile yağdan arındırın ve boyayın.

Önce beyaz boya, sonra renkli boya ile boyamak daha iyidir: bu şekilde bitiş rengi daha parlak ve daha düzgün olacaktır. İki veya üç renk kullanarak bir süs oluşturabilirsiniz. Boya kuruduğunda, çiçek tarhını toprakla doldurabilir ve bitkileri ekebilirsiniz.

Lastikler doğrudan yere yerleştirilebilir, zincirlere veya kablolara asılabilir ve piramit şeklinde katlanabilir. Bitkiler en iyi küçük bir kök sistemi ile seçilir: çiğdemler, kadife çiçeği, begonya.

Dikkat! Çalışmadan önce lastiği kirden iyice temizleyin, hatta kuvvetli su basıncı altında yıkayın: bu şekilde aletlerin çabuk körelmesini önlemiş olursunuz.

Bir çiçeklik için lastik nasıl kolayca sökülür

Bir çiçeklik düzenlenirken, izleyiciye sadece dışarıdan değil, içeriden de bir lastik sunulabilir. Ters çevrilmiş lastikten bir çiçek vazosu "a la Peterhof" elde edilir ve mermerle boyanırsa, kimse kökenini tahmin edemez.

Bir saksı yapmak için bir lastiğe değil, diskli bir tekerleğe ihtiyacınız olacak. Lastiğin yan duvarına, yaprakların anahattı haline gelecek dalgalı veya pürüzlü bir çizgi çizin, kesin ve eversiyona devam edin.

Ters çevrilmiş bir lastikten çiçeklik

Bunu yapmak için, tekerleği kesik tarafı aşağı gelecek şekilde yatırın, ayağınızla diske basın ve lastiğin kenarlarını sürekli olarak yukarı çevirin. Bu bir erkek için bir iştir, ellerin pamuklu eldivenlerle önemli ölçüde güçlenmesini ve korunmasını gerektirir. Bu işlemin nasıl yapıldığını görmek için videoyu izleyin. Sonuç, yuvarlak metal bir ayak üzerinde bir saksı olacaktır.

Tavsiye. Lastiği ters çevirmeyi planlıyorsanız, maksimum diş aşınmasına sahip numuneler almak daha iyidir: bunlar çok daha yumuşaktır.

Üzerine boya uygulayın ve sadece dışarıdan değil, aynı zamanda toprağı doldurmayı planladığınız seviyenin hemen altında da boyayın. Saksı yerden yukarı kaldırılacağı için bol bitkilerle ekilebilir: petunya, fuşya, bacopa.

En orijinal lastik çiçeklik fikirleri

Fazladan para yükü olmayan bir bahçıvanın kauçuğun esnekliği ve fantezi uçuşu harikalar yaratıyor. Gereksiz lastiklerden oluşan bir çiçeklik için oldukça orijinal ve çok basit fikirlerin bazı örnekleri.

  • Duvar çiçeklik. Kapak dikey konumda kullanılır. Bunu yapmak için, bir tornavida ile bir ahır veya banyonun ahşap duvarına vidalanır. Yemyeşil çiçek açan bir ampelnik (nasturtium, petunya) ve sürgünlerinden lastiğin üzerine parlak yeşil bir çelenk koyabileceğiniz bir tırmanma bitkisi (fasulye) düetinde iyi görünecek.
  • "Çiçek Dağı" Bu, büyük bir arsaya sahip olanlar ve çok fazla eski lastik biriktirmiş olanlar için büyük bir tesis. Kesilmeleri veya bükülmeleri gerekmez: yıkayın, her birini kendi renginde boyayın ve bir kompozisyon halinde katlayın. "Dağın" tabanında 6 lastik bulunur, üzerlerinde - 5 adet, yukarıda - 3 adet, bir lastik dağı, tercihen daha küçük olanı taçlandırır. Her birinde belirli bir türde çiçek dikebilirsiniz.

Asılı çiçeklik

  • Asılı ekici "Cennet Kuşu". Lastik, kuyruk ve sapın daha sonra asmak için monte edildiği şeritler halinde kesilir. Gaga, gözler ve kret kauçuk yapıştırıcı ile yapıştırılmıştır. Bitmiş kuş, toprak ve bitkilere yönelik iç kısım hariç, parlak bir şekilde boyanmış ve verniklenmiştir. Kuşa küçük çiçekler ekilir, örneğin tagetes.

Kendi bahçeniz, tam olarak hayal gücünü ve bireyselliği göstermek istediğiniz yerdir. Genellikle ülkede çok fazla biriken herhangi bir eski şeyle süsleyebilirsiniz. Bir araba lastiğinden bir çiçek bahçesi yapmaya çalışın: zaman fark edilmeden uçacak ve sonuç herkesi memnun edecek.

Bir lastikten kendin yap çiçeklik: video

Lastiklerden yazlık evler için çiçek tarhları: fotoğraf




Modern peyzaj tasarımı, özgün ve cesur çözümlerle karakterizedir. Bunlar, çok çekici görünen ve fazla yer kaplamayan lastiklerden elle yapılmış orijinal çiçek tarhlarını içerir. Sitenizi dekore etme, ilginç çiçek aranjmanları yaratma arzusu oldukça doğaldır ve benzersiz bir kurulum da yaratıcı için bir gurur kaynağıdır.

Lastik yataklar - basit ve zevkli

Lastiklerden çiçek tarhları oluşturmak için birinci sınıf bir profesyonel olmak gerekli değildir. İlk olarak, gelecekteki kompozisyonun yerini belirlerler ve yapının bir taslağını çıkarırlar. Küçük bir alana, aşağıdaki çiçek tarhlarının fotoğraflarında olduğu gibi sevimli bir kurbağa, zarif bir kuğu, muhteşem bir araba veya parlak bir papağan şeklinde tek bir form yerleştirmek uygundur.

Geniş bir çim için daha büyük kurulumlar da gereklidir. Örneğin, aşağıdaki fotoğraflarda olduğu gibi, araba lastiklerinden veya dikey hacimsel yapılardan yapılmış çok katmanlı çiçek tarhları.

Çiçek tarhları çeşitli şekillerde olabilir:

  • Düşük ve yüksek.
  • Yuvarlak ve oval.
  • Çok katmanlı.
  • Hayvan, nesne ve çiçek figürleri şeklinde.

Yer ve şekle karar verdikten sonra malzemeleri ve araçları hazırlayın. İş için lastiklere, keskin bir bıçak ve boyaya ek olarak şunlara ihtiyacınız olabilir:

  • Çeşitli boyutlarda taşlar.
  • Metal ızgara.
  • Teknik mermer.
  • Yapı malzemelerinin kalıntıları.
  • Akvaryum vb. için dekoratif taş

Her şey hazır olduğunda işe başlayabilirsiniz.

Lastikten çiçek tarhları yapıyoruz

En basit çiçek şeklidir. Lastik ne kadar yüksek olursa, o kadar büyük olur. Lastikten çiçeklik yapmadan önce bir lastik seçmeniz gerekir. Daha yumuşak ve daha ince "kış" lastikleri olan kullanılmış bir ithal ürünü almak daha iyidir. Onunla çalışmak daha kolay. Lastik önce temizlenir, yıkanır ve kurutulur. Daha sonra, gelecekteki yaprakların çizgileri zıt bir renkte uygulanır, üst kısım, aşağıya yerleştirilen çiçek tarhlarının fotoğrafında olduğu gibi kesilir ve çıkarılır.

Daha fazla dekorasyon için emaye, yağ veya nitro boya kullanın. Temiz ve kuru bir kauçuk yüzey üzerinde eşit olarak dağılırlar ve uzun süre dayanırlar. Lastik yatağını boyamak için araba boyası veya aerosol kutusu da kullanabilirsiniz. Renk, gelecekteki bitkilerin köklerinin aşırı ısınmaması için açık tonları seçmek daha iyidir. Saf beyaz lastiklerin tasarımı çok zarif görünüyor.

Veya çeşitli boyutlarda açık renkli taşlarla süslenmiş çok katmanlı bir çiçeklik.

Farklı renklerin kombinasyonu ilginç görünüyor.

Veya tersine, tek renkli bir kompozisyon.

Lastikleri boyarken daha estetik bir görünüm kazandırmak için yüzeyin üst kısmını biraz içeriden yakalamanız gerekir.

Boyamadan önce, çiçek açan bitkilere sahip lastiklerden nasıl görüneceğini dikkatlice düşünmeniz gerekir. Çiçeklerin parlak ve zıt olması gerekiyorsa, lastik eşit derecede mütevazı olmalıdır. Ve tam tersine, karmaşık bir çiçeklik şekli ile çiçekler küçük, alçak ekilir.

Bitkilerin rengi kabın gölgelerini yansıttığında saksıya bakmak ilginç olacaktır. İstenirse, çiçek şeklinde bir çiçek yatağına oval şekilli cam akvaryum çakılları yapıştırabilirsiniz - bunlar çiy yanılsaması yaratacaktır.

Çok katmanlı çiçeklik

Bu kurulum, farklı veya aynı çapta birkaç lastik gerektirecektir. Halka yapmak ve yapıyı birleştirmek için orta kısımlar kesilir:

  • Önce en büyük lastiği takın.
  • Alt kısım kum ve çakıl ile kaplıdır. Verimli toprak yukarıdan dökülür.
  • Aynı dolguya sahip daha küçük bir lastik üstte ortalanır.
  • Katman sayısı, öğelerin boyutuna bağlıdır.
  • Halkalar arasında oluşan boşluklara çiçekler veya faydalı bitkiler (çilekler) dikilir.

Çiçek tarhı - lastikten bir kuğu

Beyaza boyanmış sıradan bir lastik gerçek bir başyapıt olabilir. Kuğu heykelciği için, ağırlığı şekli tutabilmesi için iç kısım kesilmemiştir.

Sırtın kenarından 30-40 mm uzaklaşın ve tüm yüzeyin üçte ikisi için karşı kenarlardan çevreye paralel iki yuvarlak kesim yapın. Dar orta kısımdan bir boyun ve geniş yan kısımlardan kanatlar alırsınız. Orta kısım bir taraftan kesilir ve ucunda bir baş oluşturulur. Sonra lastik ters çevrilir ve kanatlar belirir. Tüyleri taklit eden çeşitli uzunluklarda kesimlerle bitirilirler. Kanatlar istediğiniz gibi bükülebilir - eğim açısı herhangi biri olabilir. Sadece kuşu beyaza boyamak, kurumasını beklemek ve örneğin unutma beni çiçekleri ekebilirsin.

Bir çiçeklik için lastiğin nasıl kesileceğini video

Motovento
REKLAM ALANI
  • 13 Mart 2013, 15:56#1

    Çevrimdışı
    Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Arkadaşlar merhaba,

    Motosikletimin lastik markasını boyamak istiyorum.TEkzen'e gittim orada kalem bulamadım.Nasıl boyanır?Ne ile boyanır yardımcı olur musunuz?Alternatif malzemeler var mıdır?Daksil olur diye duydum birinden.

    Teşekkürler

    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )


      Reklamlar

    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  • 13 Mart 2013, 15:59#2

    Çevrimdışı
    ÖZALTIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Kalemler daha pahalı olmasına karşın daksil daha güzel bir görüntü veriyor.Ancak ikisi de lastiği sürttüğünde veya havası az ise esneme yaptığında (yazının bulunduğu kısımda aşırı şekil değiştirme olursa) kolaylıkla çıkabiliyor.

    Find what you love and let it kill you.


  • 13 Mart 2013, 15:59#3

    Çevrimdışı
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Oto aksesuarcılarda ve motosiklet parçacılarında lastik boyama kalemi bulabilirsiniz. 8-10 lira bişey.


  • 13 Mart 2013, 16:03#4

    Çevrimdışı
    Mersin İl Temsilcisiyürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    lastik boyama kalemleri vs hep boş...
    sen gidecen bir reklam firmasına
    dersini anlatacan
    bir de eski model iş yapan tabelacılara gidecen.
    onlar içi boş olan yazının için dolduruyor.
    uygun boyanın ne olduğunu araştırmalısın bence.
    yağlı boya olabilir.
    ama sen boya satan yerlerde önce bunu bul.
    ben bulamadım...

    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  • 13 Mart 2013, 16:12#5

    Çevrimdışı
    ÖZALTIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Çoğu boya lastiğin esnemesinden dolayı çatlama yapıyor arabanın ve motosikletin lastiklerini daksille boyadım.Hem kalemden daha ucuz hem daha parlak duruyor.Çatlama yaptıkça daksili alıp üstünden geçebiliyorsun.

    Find what you love and let it kill you.


  • 13 Mart 2013, 16:36#6

    Çevrimdışı
    Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cevaplar için çok teşekkürler.

    Yani kısaca lastiğe güzelce bir hava bastığımızın akabinde güzel bir daksil geçicez.Çatladıkça ilave edicez


    Denedikten sonra paylaşım yaparım arkadaşlar.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

  • 14 Mart 2013, 00:01#7

    Çevrimdışı
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Murat abi.. Al bi beyaz sprey boya.. yazıların yanlarını kapat bas spreyi.. uzaktan..5 tl ye kalıcı cözüm..

    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

  • 14 Mart 2013, 00:15#8

    Çevrimdışı
    6PaTLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    bauhausta, koçtaşta,realde ve motosiklet mağazalarında lastik kalemi satılıyor.



      Reklamlar

    REKLAM ALANI
  • Tekerleklerde ne eklenebilir. Çiçeklik için lastikleri boyamak için hangi boya daha iyidir? Lastiklerin avantajları ve dezavantajları

    Olga kuntz Kayıt 48836

    Bir arsa var. İlk arzu, üzerine çiçek yapmaktır.

    Ne tür bir çiçek yatağı? Orijinali gerekir, komşulara benzer. Sıradışı güzellik Parlak kenarları olan çeşitli şekillerin çiçek yatağındaki çiçekler arzuların sınırıdır. Peki ya fırsat? Çiçeklerin ilahi olarak göründüğü cep modüler plastik sınırları veya beton endüstriyel vazolar için basit bir giftbox var. Bir şekilde pozisyondan ayrılmak için gereklidir. Ve bir şekilde - kendin yap. Üretim için eski araba lastiklerini kullanabilirsiniz. Ve sonra onları daha sonra, ruh dilekleriyle boyayın.

    Sıradışı flowerbeds, lastiklerden oyulmuş, senin üzerinde oynamayın bahçe arsasıOnlar boyayana kadar. Bunun için dış iş için kullanılan boyalar genellikle kullanılır:

    • Emaye;
    • Yağlı boya;
    • Azokrasi;
    • Aerosol araba boyası.

    Öyleyse, flowerbed'i nasıl süsleyeceğinizi daha ayrıntılı olarak düşünün.

    Basit çok renkli çiçek yatakları

    Tüm çalışmaların başlangıcı, lastiklerin kurulması, topraklarını ve fide uykusunu bırakacaktır.

    Ve şimdi özgünlük olacağız. Bu parlak akrilikte yardımcı olacak veya yağlı boyalarrenkte birleştirildi. Örneğin, sarı, yeşil ve turuncu alabilirsiniz. Sonuç olarak, altı lastik toplayın ve birbirlerine kurun, fideler büyüdüğünde, sitede çok seviyeli bir parlak kulüp yatağı memnun olacaktır.

    Basit, ancak aynı zamanda farklı çapların tekerleklerinden ilginç ve sıradışı bir flowerbed, birbirlerine piramitle katlanmıştır. Parlak renklere boyamak için lastik çıkıntıları, yine kombine tonları: pembe, mor ve sarı. Piramidin en üstüne küçük bir lastik yoksa, oraya düzenli bir tencere koyun ve aynı renklere çekin, daha az iyi olmaz.

    Turuncu bitkiler, çok renkli petunya veya çilek bu çiçek yataklarını ek parlaklıkta verecek ve harika bir ruh hali yaratacaktır.

    Çiçekler tek askıya alınabilir. Zincirlerde, ince kordon veya halatlar tekerleklerinde ana eleman süslemeler olacaktır. Lastik koruyucuları çok renkli çizgilerle boyanabilir veya bir kerelik yapılabilir. Kaktüslü Saf Beyaz Kolye Çiçek Yatakları, Dekorunuzun unutulmaz bir unsuru olacaktır. yazlık komplo.

    Mutlu yaratıcı çiçek yatakları kendin yapar

    Eski lastiklerden çiçek yatakları yaparken fantezi uzakta olabilir. Yaratıcı çözüm Ev çayı içme için kompozisyon.

    Boru ve bükülmüş parçaları kırpma ile tamamlanan birkaç lastik metal bant, su ısıtıcıyı ve bardaklardan ayırt etmeyin. İki renkte boyayabilirsiniz: beyaz ve kırmızı, ayrıca mor bir orta ile kauçuktan kesilmiş renklerle süslenmiştir. Eşsiz güzellik kümesi.

    Ve beyaz bezelye içine kırmızı bardak gerçek bir özeldir.

    Alışılmadık derecede bir kaplumbağa şeklinde çiçek yatağına bakıyor. Ve oldukça makul. Pençeleri - sırtın budamasından - lastiklerin yan bölümlerine yerleştirilir. Kuyruk bir parça kauçuk, boyun - parça plastik boruVe buruşuk gazetelerden başında. Sonuna geldiğinde, kafanı süsleyebilirsin.

    Ancak kaplumbağa, düzgün boyamıyorsa, kaplumbağa olmayacak: parlak turkuaz, çizilmiş gözler ve ağız. O zaman hiç kimse evcil hayvanın sitenizde yaşadığını hiç kimse yok.

    Boyama gerektiren aşağıdaki çiçek türü, bükülmüş lastiklerden çiçek yataklarıdır. Formu yuvarlanmış olan itme vazolarına benziyorlar.

    Bu tür ürünlerin boyanmasında karmaşık bir kural yoktur: Çiçek yatağının geri kalanıyla veya yazlığınızdaki nesnelerle uyumlu bir şekilde birleştirilecek herhangi bir renk alıyoruz, her şey bu. Ancak yine de, gözlük yapmak istiyorsanız, çok renkli çizgilerle renk veya parlak bir desen oluşturun.

    Geçmesi sadece imkansız olan başka bir flowerbed, bacakta bir çiçek vazodur. Ve buna göre boyamak: üst Parlak bir gölgede, gerçek renklerde bulunur ve altta - yeşil.

    Ve şimdi ortasında güzel canlı bitkileri olan büyük lastik çiçek, kır evinizin pencerelerinin altına çiçek açacaktır.

    Bu yaratıcı fikirlerde bitmedi: tekerlekden bir çiçek vazo ile analojiyle, sadece daha fazla karmaşık desenFlowerba-Swan yapılır.

    Kuğu boyamak, iş aşamasını bitiren sonuncuyu takip eder. Kuşun tüyleri, örneğin en sevdiğiniz herhangi bir renk olabilir.

    Ancak, herhangi bir renkteki çiçekler beyaz bir çiçek kuğu içine yerleştirilebilir.

    Çakıl taşlarından veya kabuklardan gelen çiçekler, herhangi bir sitenin orijinal bir eklenmesi olacaktır.

    Çocukları veya torunları memnun etmek istiyorum: Hayvanlar veya komik evcil hayvanlar şeklinde bir çiçek yatağı yapın. Bunu takdir edecekler.

    Ve sonuç olarak, birkaç basit ve zor olmayan bir konsey.

    Lastiği boyamadan önce iyice yıkamanız gerekir. deterjanVe sonra yağdır. Boyamak için çiçek yatağında kalır, primer uygulayın.

    Kraft sadece değil açık yüzey, aynı zamanda dahili olarak da bir parçası. Ne için gereklidir? Ünlü gerçekToprağın zamanla kaydedildiği. Boyasız bölümler görünür olacak ve güzel kompozisyonunuzda gereksiz vuruşlar olacaktır.

    Peki, sadece fantezi uçuşunda: monofonik, çok renkli, desenleri ve süs eşyaları veya onlarsız. Oluşturmak. Kendi ellerinizi benzersiz, benzersiz şeyler yapın. Tüm komşular için kıskançlıkta.

    Sadece bir ev, ev binaları, hasat ile ilgilenen malzemelerle ilgilenen küçük bir dacroom var. Çoğu sevgi ve toprağındaki güzelliği, ticari faydalar vaat etmeyin. Ancak, pahalı materyalleri ödeyebilen zengin insanların sayısı ve açık gökyüzünde muhteşem bahçıvanlar için profesyonel bahçıvanların çalışmaları da devasa sayılarla hesaplanmaz. Bu nedenle, basit bir sonuç: Kotej alanında, odadan, aslında, aslında, eski tekerlekler gibi materyaller, tüm işlerinizle birlikte yerine getirmiş olan malzemeyi mükemmelleştirebilirsiniz.

    Eski Lastikler - Yeni Tasarım

    Şehrin avlusundan gelin ve tasarımlarını takdir edin. Otomotiv lastikleri uzun zamandır neredeyse zorunlu bir bileşen olmuştur modern dizayn. Yerinde ikiye şişmişler, ağaçların alt çerçevesi ve diğer bitki örtüsünün formunda ortaya çıkıyorlar, çocukların izlerini yap, salıncak olarak asmak, boya farklı renkler.

    Arkadaşlarınıza danışın - sadece size kendi elleriyle çiçek lastikleri nasıl yapacağınızı söylemezler, aynı zamanda bu hikayelerin koşulsuz dürüstlüğünü onaylayan fotoğrafları da gösterecektir.

    Kentsel çevre, özellikle kamu yararları ve zevklerle sınırlandırılmışsa, bu tür tasarımcı püf noktaları, daha sonra yazılar için kişisel bir alanı olan, söylerken, Tanrı'nın kendisinin emrettiği gibi yazılarını kabul etti.

    Lastik seçimi

    Gelecekteki Çiçek Bahçesi için lastiklerin seçilmesi, sadece boyutlarını değil (ağırlık, aynı zamanda, aynı zamanda yerden değişmeyeceğiniz gibi), aynı zamanda diğer özellikleri de öyle bir şekilde dikkate almanız gerekir. En önemlisi, daha sonraki işlemleri kolaylaştırırken aşağıdakilerdir:

    • kış lastikleri tercih edilir yaz;
    • yabancı lastikler yurtdışından daha yumuşak ve incedir.

    Önemli!Bir diğeri Önemli an - "Lastik" çiçek vazolarının dibinde mükemmel bir şekilde hizmet eden bir diskin varlığı. Bu eleman olmadan, sadece tekerleklerden alınan lastiklerden ve kendi ellerinizle konuşabiliriz.

    Bitkilerin seçimi

    Başlarken, hangi kendi ellerinizle yazlıkta yapılacak, bu yüzden sadece kendilerine hayran olmakla kalmayacak, aynı zamanda bu muhteşem lastik yapılarının fotoğraflarını göstermek, misafirleri çağırmak ve küçük makyajlarını tatmin etmek için.
    Bitkilere gelince, seçim bakımından zengindir:

    • Çiçekler farklı çeşitler, birbirlerini çiçeklenme zamanlamasında değiştirmek de dahil olmak üzere;
    • küçük (olsa da - irade) ağaçlar.

    Önemli!Genel kural Bir: Flowerbed güzel olmalı ve sitenizin genel stilistine uygun olmalıdır. Stilinerin, çiçek bitki planlaması temelinde inşa edilebilmesi mümkündür.

    Kendi ellerinizle flowerbed yapın: En kolay seçenek

    Şimdi en önemli şey, kulübede kendi ellerinizle lastiklerden güzel (ki yapamayacağına karar verirseniz) güzellik yapmaktır: Sonuç, fotoğrafın tanıdık ve yabancı insanları göstermek için utanmayacak şekilde olmalıdır.
    Seçilen işlem (ilk adımdı) lastikler, sonraki kesikleri yapmak için işaretlemesi ile başlar (ikinci adım olacaktır). Lastiksiz lastik kullanan alçakgönüllü toprak sahipleri var. ÖnyargıAncak, yaşam bitkilerinin güzelliğini tamamen teknik estetik ile birleştirmeniz önerilir.
    Amaçlanan insizyon böyle olmalıdır:

    • Üst pişmiş kısım çıkarılır (tam olarak değil) ve sol (tamamen) daha düşüktür;
    • fantezi ve zekayı gösteren kesim hattı dalgalı, kırılmış, dişler, saçak, vb.
    Meld, kauçuğun hakkındaki düşüncelerinizi takdir edin ve üçüncü adıma geçin.
    Kesme işleminin kendisi olacaktır:

    1. Çizilen otobüs hattında iki bölüme ayrılmıştır.

    Önemli!Disk varsa, prosedür sırasında, lastik çıkarmak için lastik gerekli değildir.

    2. Alt kısım içeriden çıkmıştır - işlemin bu kısmı en fazla zaman alıcıdır, çünkü fiziksel stres gerektiriyor. Mekanizma böyledir: bir kesim. Lastiğin bu şartlı yarısı yere (veya kaplamaya) yerleştirilir, kenarları bacaklar (ve buna göre, vücudun tüm kütlesi) ile bastırılır ve sonra ortaya çıktı, Bir yerden başlayarak (bu en zor) ve yavaş yavaş hızlanarak, tam daire haline getirir.
    Bir vazoya (bir disk varsa) veya geleceği ortaya çıkardı.
    Düğün sahibi ve kesim lastiğinin üst kısmı göz ardı edilmez. Onu birkaç kez ihmal edecek İç (10'da santimetre) ve ortaya çıkan kesikleri toprağa yerleştiren başka bir çiçek yatağı yapacaktır.

    Son olarak, bir Dacha Çiçek Bahçesi oluşturmada dördüncü adım, bir otomobil lastiğinin dönüşümü olacak, zaten yeterince işlenen kesme aleti, içinde güzel manzara Bahçe florası için.
    Bu son adım önerir:

    1. Boyama (Emaye'yi tercih eden ve kim ve yağlı boyaları tercih eder.
    2. Ek eklemek dekoratif elemanlar (Windows, çakıl taşları vb.).

    Biliyor musun?Afrikalı Kenya'da, yerel ayakkabıların lastiklerinden çıktı, kıtada yayılan talebi mükemmel cüruflar yapmaya hizmet etti.


    Lastiklerden orijinal kulüpler (fotoğraf)

    Konunun sonunda, "Tekerlek Bahçesi" sanatının örneklerine hayran olacağız. Buraya yerleştirilen seçeneklerden, kendiniz için bir şey seçebilirsiniz. Sanatsal ve teknik yaratıcılığa yatkın olan kişi, fotoğraflar kendi ülkelerinin estetik tasarım yolları ile istenecektir.






    Güzel bir şey yapmak için her zaman güzeldir. Görsel örnek Bu tür bir yaratıcılık güzel çiçek yataklarıdır. Onları inşa etmek kolaydır ve onların faydaları çok büyük. Ama bu fantazide görev ustaları Limitsiz. Eski tekerleklerden genellikle yolda yatan ve kirleten çevre, onlar yapar sokak mobilyaları, bahçe için heykeller ve hatta küçük çocuk kasabalarını kaldırır.

    Böyle basit ve çirkin bir şekilde, ilk göze, aslında, aslında, aslında, her bir Dachnik'in gerçek bir sanatçı gibi hissetmemesi için özel olarak yaratıldığı gibi, gerçek tasarımcı çiçek yatakları ve orijinal telif hakkı heykelleriyle dekore etmek. Lastiklerden kesilmiş, abartı olmadan, hiçbir şey olabilir. Bu tür el sanatları plastik şişeleryuvarlak yıl Evlerin sahipleri ve misafirleri lütfen ve en önemlisi, özel finansal yatırımlara ihtiyaç duymayacaklar.

    Ayrıca, el sanatları yapım fikrinden yararlanmanın, lastiklerin iki katından yapılması fikrinden faydalanması da güzel: Bir yandan, çevreyi kirleten tekerleği yerleştirdik ve diğeri orijinalini alıyoruz. bahçe dekorasyonu veya çiçek yatağı.

    Kauçuktan gelen el sanatları, kullanılan lastikler, çeşitliliği ve yazarlarının fantezisinin ne kadar etkilediğini etkiler. İşte en yaygın olanlar:


    Resimde - Çiçek çiçek yatakları Lastiklerden

    Küçük çiçek yatakları. Bir lastik yatağını üretmenin en kolay yolu, lastiği olduğu gibi bırakmaktır, sadece süslemek ve dünyayı doldurmak için parlaktır. Hiçbir şey zor. Hatta idare edebilir zayıf kadın Ya da bir çocuk, ama bir çiçek bahçesi gibi görünüyor harika olacak.


    Bu fotoğrafta - Eski tekerleklerden yapılmış bardaklar

    Çeşitli ürünler şeklinde eski lastiklerden çiçek çiçekleri. Onları zorlaştırın. Lastik, eşit olmayan iki parçaya kesilir ve biri daha fazlası, içeriden dışarı döndü. Lastiklerin kenarlarının çeşitli şekillerden yapıldığını, her şeyin sadece fantezi ve ellerin çevikliğinde olduğunu belirtmekte fayda var. Böyle bir teknikte bir kupa, çiçek, vazolar şeklinde çiçek yatakları vardır. Büyük bir lastik lastik bardak çok komik görünüyor. Ve bazı zanaatkarlar, böylece, arsalarında bir çay servisi oluştururlar.


    Eski tekerleklerden kaplumbağa

    Hayvanlar şeklinde çiçek ve heykeller ve muhteşem kahramanlar. Komik lastik kurbağası, iyi cüce, gizemli tek boynuzlu at, güzel kuğular, üç başlı ejderha, kaplumbağa, lüks taşıma, büyük telefon - bundan ne yapmadığınızı listelemek daha kolay uygun fiyatlı malzeme. Tek durum, kompozisyonun en başından beri düşünmektir, böylece daha sonra hoş olmayan bir sürpriz olmaz.


    Fotoğrafta - Çiçekler veya meyveler için çok katmanlı çiçek yatakları

    Birden fazla lastikten çok katmanlı çiçek yatakları. Yapılan en basit olan üç çekirdekli, ancak parça sayısı daha fazla olabilir. Birbirlerine veya içinde birkaç özdeş veya farklı lastikler satranç siparişi. Misafirsel olarak, gerçeklerin altında stilize edilmiş ve içinde bulunan tüm özelliklerle donatılmış bir lastikte iyi görünüyor: bir zincir, bir vizör, bir kova. Böyle bir çiçek bahçesi kullanılabilir ve nasıl dikey grave Meyveler ve sebzeler yetiştirmek için.


    Çilek için lastik yatakları

    Lastiklerden çilek için çiçek yatağı en az bir yer alacak ve zengin bir hasat verecek. Fideler, yeşillik, karabiber ekimi için mükemmeldir. Böyle bir çiçekten, ahududu ya da kuş üzümü çalıları için bir çit yapabilirsiniz veya bunları birkaç kez yapın ve sebze bahçesi arasında kültürel bölgelere ayırt edebilirsiniz. Lastiğin çoğu zaman sadece dekoratif olmadığını ve kendilerini maskeleyeceğini söylemeye değer. drenaj çukuru veya septik tank.

    Deneyimli ustalar ve zanaatkarlar, yaratmalarına yardımcı olan birçok sır tanesini biliyor bahçe heykelleri Ve çiçek yatakları kendin yapar. En iyisini anlıyorlar, eski bir kimsenin benzersiz ve benzersiz telif hakları nasıl yapılır. İşte bu sırların sadece bazıları:

    • En iyi lastikler iş için uygundur, çünkü onlardaki kauçuk daha yumuşak ve kesmesi kolaydır. Ancak yokluk yetersizliği için, yerli ürünler yükselecek. Prensip olarak, işlenmesi oldukça kolaydır ve onlardan farklı şekiller vermenizi sağlar.
    • Koşullarda işlem için kullanılan lastikler kış yolları, daha esnek, sıyırma ve işlemede yaz aylarında kullanılanlardan daha uygun akciğerler.
    • Lastik ne kadar uzun olursa, o kadar çok aşınmış, daha ince, daha yumuşak ve daha kolay olursa, onunla birlikte çalışacaktır: Kes ve çevirin.
    • El sanatlarının oluşturulmasıyla devam etmeden önce, malzeme hazırlanmalıdır: kirden tamamen temiz, ancak boyama yağlarından önce.
    • Kesmek için otomotiv lastikleri Kullanmak keskin bıçak, ince bir volat ile. Ne kadar iyi netleştirildiğini kontrol edin, bıçağı bir not defteri sayfasından geçirebilir, ağırlıkta tutabilirsiniz. Bıçak kesilmez veya çiçek açarsa, kağıt yeterince akut değildir.
    • İçin bir araba lastiğini kesmek bahçe el sanatları Kumnağı periyodik olarak makine yağı ile yağlarsanız daha uygundur. Böylece kauçuğa girmek daha kolay olacaktır. Yağ uygun ve harcanır.
    • Bazı kıvırcık elemanları kesmeniz gerektiğinde, İşaretleme otobüse uygulanır. Daha doğru ve doğru bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır. Uygula Bu, normal beyaz tebeşirden en uygun olanı, bir son çare olarak işaretleyici.
    • Kauçuk boya için hangi boyadan, el sanatlarının dayanıklılığı bağlıdır. Eski tekerlekli lastikler için uygundur otomobil boyalarıVe sokak çalışması için herhangi bir boya.
    • Lastiği boyamadan önce, yüzeyinin astarlanması önerilir. Az miktarda PVA eklenmesiyle astar, kaplamanın gücünü güçlendirir ve boya tüketimini azaltacaktır.
    • Aerosoldeki boyalar, 20-30 dakika boyama işlemini hızlandırabilir ve boyanabilir katmanın kendisi daha düzgün hale getirir.
    • Dekoratif yüzey kız arkadaştan yapılabilir. Örneğin, çakıl taşlarının yüzeyini, şişelenmiş fragmanların yüzeyini veya plastik şişelerden renkli kapakların resimlerini düzenleyin.

    Flowerbed'i lastikten toplayın, sadece dış ile değil, aynı zamanda içten de daha iyidir. Böylece daha estetik olarak bakacaklar ve siyah kauçuk içten kırılmayacak.

    Tabii ki, her sihirbazın kendi sırları var ve hepsi gerçekçi değil. Ve bu heyecan verici işi yaptığınızda - bir lastik heykeli, kesinlikle sizinle birlikte görüneceklerdir.

    Eski lastiklerden el sanatları yapmak için birkaç ana sınıf

    Yukarıda belirtildiği gibi, lastiklerden gelen el sanatları çeşitlidir. Onlara görünüm Ve amaç sadece sihirbazın fantezisi ile sınırlıdır. Temel modellerle tanışmanızı öneririz. Onları okuduktan sonra, kendi ellerinizle lastiklerden bir flowerbed yapmayı öğreneceksiniz ve diğer ve faydalı bahçe aksesuarlarının aksine, orijinal oluşturabilirsiniz.

    Basit çiçek yatağı

    Bir lastikten bir papatya olarak yapılan küçük bir çiçeklenme yatağı - en basit temel model. Bu tür bir çiçek yatakları biraz yapılabilir, onları sertçe düzenleyin ve eve yaklaşımı dekore edin. Bazen asfalt veya asfalt döşemelere yerleştirilirler.

    İhtiyacımız var:

    1. Bir eski lastik.
    2. Keskin bir bıçak.
    3. İşaretleyici veya tebeşir.

    İşaretleyici bir kesme sahnesi yerleştiriyor. Lastiği kalınlaşmadan kalınlaşmaya kadar kendilerine keseceğiz.

    Lastikleri kesmeden önce, bıçağı bozabilecek metal kordonlara sahip olmadığınızdan emin olun. Genellikle kamyonlar için lastiklere yerleştirilirler.

    Lastiği, seçiminizdeki herhangi bir formun pürüzsüz zikzak yaprakları ile çevresi boyunca kesiyoruz (üçgen, oval, yarım daire).

    Lastiği çevirip arka tarafıyla çalışıyorum. Kalınlaşma boyunca bir bıçak sürmek, kesmek arka taraf Lastikler daire.

    Sonra yaklaşık 20-25 cm'lik bir lastik içindeki çevre boyunca, kırpılmış kenardan bükülmesi (sırtın sonu) enine kesikleri yaparız.

    Bundan sonra, lastik çıkılmalıdır. Flowerba hazır. Sadece boyamak için kalır, daha çekici bir görünüm vererek, Dünya ve bitki bitkilerini doldurun.

    Daha fazla görünürlük için aşağıdaki videoya bakın:

    Eski tekerlekden bahçe vazo

    İçin eski tekerlekten kısa bir zaman Güzel bir bahçe vazo yapabilirsiniz.
    Bu vazolar evin önündeki bir çiftte daha iyi görünüyor, farklı taraflar Kapılar veya sundurma. Üretiminde adım adım bir ana sınıfı düşünün.

    İhtiyacımız var:

    1. Disk ile lastik.
    2. Keskin bir bıçak.
    3. Tebeşir veya işaretleyici.

    Lastiğin tüm frontal çevresi boyunca bir tebeşir veya işaretleyici ile, keseceğimiz bir zikzak hattı yerleştirin. Onun sayesinde vazo gibi görünecek büyük çiçek Birçok yaprakları ile.

    Lastiği, yerleştirilmiş çizgi boyunca keskin bir bıçakla kesin. İşlemi kolaylaştırmak için, bıçak periyodik olarak makine yağına gevşektir (uygun ve harcanan).

    Tekerlek kesildikten sonra, kesim arazilerinin sonuna bırakılmadığını kontrol edin ve onu çevirmeye devam edin. Bir asistan ile birlikte, aceleyle, parçalar halinde yapmak daha iyidir.

    Lastiği gelecekteki çiçek yatakları için çevirmeyi başardıktan sonra, tekerlekte bir kamera olduğu ortaya çıktı. Kesilmeli ve atılmalıdır.

    Vazone hazır. Kase tekerleğin ana kısmından çıktı. Lastikten disk gerek yok. Yükseklik ve stand ile bir vazo için hizmet vermektedir ve lastik tabanında kalır, ekstra bir destekdir.

    Yeni bahçe vazolarımızı boyamak için sadece temizleyebilir, bozabilir ve ne kadar güzelleştirebiliriz. Dünyanın kapağında uykuya daldığınızda, conta altına koymayı unutmayın, böylece toprak dökün ve su boşaltması için birkaç delik yapmaz.

    Vazo üretimi için video talimatları:

    Eski lastikten kuğu

    Lastiklerin en popüler bahçe heykelleri - Kuğular. Genellikle, Siteye çarpıcı bir manzara veren yapay göletin yanına yerleştirilirler. Çimleri ve kuşun kendisinde inebilir, daha sonra bitki örtüsü nedeniyle göründüğü izlenim yaratılacaktır. Detaylı yardımcı olacak adım adım talimat Fotoğrafla.

    İhtiyacımız var:

    1. Keskin bir bıçak.
    2. Bıçak kauçuğuna girmek için delikleri yapmak için elektrot.
    3. Öğütücü veya dosya.
    4. Elektrolzik.
    5. Tebeşir veya işaretleyici (daha iyi hala işaretleyici).
    6. 5-6 mm çapında (sert, boyun "kuğu" şeklini vermek için (sert, ").
    7. Plastik kelepçeler (başın şeklini vermek için).
    8. Rulet.
    9. Eldivenler.

    Şemaya göre, gelecekteki Kuğu'nın otobüs yüzeyinin yüzeyine, yazarın inç boyutunu kullandığı aşağıdaki videoya yerleştiriyoruz, uluslararası ölçüm sisteminde - inç. İnç (1 inç) \u003d 2.54 cm.

    İşaretlemenin doğruluğu, heykelimizin ne kadar güzel ve temizleneceğine bağlıdır.

    Kesmeye başlayın. Üzerinde İlk arsa Matkap 11-4 delik 3-5 cm mesafede ve lastiği bir bıçakla keser. Jigsik'i ortaya çıkan bölüme yerleştirin ve Kuğu kesmeye başlayın.

    Tüm kontürler kesildikten sonra, lastiği çevirin. En ince yerlerdeki dikkatsiz hareketler kırılabileceğinden, dikkatlice yapmaya çalışıyoruz.

    Kuşun rakamına daha temiz görünüyor, tüm bölümler öğütme konturu boyunca yumuşatıyor.

    Bir şekil vermek için, kanat içine kablo ekler. Bunun için, boynun merkezinde ve her 20 cm'lik bir delik delinir. Kabloyu koyduk ve yumuşak parantez içeren deliklere sabitledik.

    Kafanı oluşturuyoruz. Fotoğrafta gösterildiği gibi uzunlamasına besleyiciler ve delikler yaparız ve aynı tel veya plastik kelepçelerin yardımı ile Kuğu başını verin.

    Lastik Swan'ımız hazır. Boyamak ve bir stand yapmak için kalır.

    Kuğu boyanabilir beyaz renk Ya da boyamayın, siyah bırakmayın. Kryv kırmızı yapar. Bir çiftde çok güzel görünümlü kuğular: siyah ve beyaz.

    Standsız, yumuşak lastik kuğular dayanmaz. Bununla birlikte, örneğin mavi renkte herhangi bir otobüs ve boyayı alabilirsiniz. Böylece, göletleri sembolize edecektir. Ve tembel olamazsın ve kıvırcık yapamazsın.

    Şekil standı benzer şekilde yapılır. Otobüs lastikteki konumu, kestiğimiz, üzerindeki lastiği kesin, çevirin ve boyayın.

    Lastiklerden benzer bir teknikte, herhangi bir rakam yapabilirsiniz: hayvanlar, kuşlar, peri yaratıkları.

    Ancak karmaşık bir işaretleme ve keskin ile uğraşmak istemiyorsanız, daha kolay yapabilirsiniz. Örneğin, sevimli bir kurbağanın bütün lastiklerinden bir araya getirin.


    Fotoğrafta - bir kurbağa şeklinde flowerbed

    Lastiklerden yapılmış bir kurbağa çok basittir. Bir veya daha fazla lastikten gövdeyi ve kafayı nadiren toplar, örneğin bir bebek arabası - gözler ve pençelerin kauçuk kesimlerindendir.

    Flowerbed romaista

    Yapılan dekorasyon bu flowerba'dan daha kolaydır. Onun için çeşitli otomotiv lastikleri olmasına rağmen, tam anlamıyla 15-20 dakika monte etmek mümkündür, güzel, dikkatli görünüyor ve asla gereksiz olmayacak.

    İhtiyacımız var:

    1. Aynı büyüklükte üç eski lastik.
    2. Keskin bir bıçak veya Bulgarca.

    Tüm lastikler, önceden belirsiz bölümler, ikiye bölünmüştür. Metal kabloların kauçukta olup olmadığını bulmak için kesmeden önce. Bıçak onları almaz, öğütücüyü kullanın.

    Gelecekteki flowerbed estetiği vermek için lastikleri boyayabilirsiniz. Kesimden hemen sonra önceden daha iyi yapın.

    5 yarıya, bir çiçek biçiminde bir çit oluşturur ve topraklarını uykuya dalın.

    Çiçeklik oluşturma süreci hakkında video:

    [Donanım: 19 Ortalama derecelendirme: 3.6]

    Çoğu Dacniki, şık, modern ve düzenli görünmesi için bir arsa vermeyi amaçlıyor. Ancak, herkes satın alma için yeterli para tahsis etmeyi göze alamaz. terbiye Malzemeleri. Mükemmel bir erişim, otomotiv lastiklerinin çiçek tasarımı olarak kullanımı olacaktır. Zamanınıza hizmet eden ürünler, ikinci bir hayat yaşama şansı var.

    Eski lastiklere sahip olmak, bir bahçe veya dacha için çiçek yatakları ve çiçek yatakları için çeşitli seçenekler yapabilirsiniz.

    Otomotiv lastikleri, çeşitli şekil ve renkler vermek için çiçek yatakları oluşturmanıza olanak sağlar. Evin yakınındaki bu tür bileşimler, sitenin bir dekorasyonu olarak da hizmet edecektir. İyi bir yol Eski lastikleri atın. İçin tek durum başarılı iş Onlarla bir dizi araç ve yardımcı malzeme varlığıdır. Yani, ihtiyacınız olacak:

    • eski oto vuruşları;
    • rulet, çizgi (metalik);
    • işaretleyici;
    • lobzik, Bulgarca, Hacks;
    • astar;
    • açık iş için boya;
    • mesh (metalik);
    • dekor: Taşlar, ahşap elemanları, kabuklar, çok renkli cam vb.


    Parlak renkli lastik - bir çiçek yatağı düzenlemenin kolay bir yolu

    Otomatik kazık seçimi

    Her durumda olmasına rağmen tekerlek lastikleri Çiçeğin tasarımı için, sadece zamanlarına hizmet edenler, bazıları daha kolay çalışarak, başkalarıyla - hayır. Bununla bağlantılı olarak, daha iyi birini seçin:

    • oldukça giyilenler - onlar daha yumuşaktır, gerekirse içeri doğru açmak daha kolaydır;
    • aynı sebepten dolayı, iç ürünleri olmayan ithal edilen kullanmak en iyisidir;
    • yaz ve kış lastikleri arasında seçim yapabilirseniz - sonuncuyu almak daha iyidir.

    Lastiğe başlamadan önce, çalışmayı zorlaştırmamak için kiri yıkamanız gerekir. Lastiklerin yumuşaklığından ve lastiklerin aşınmasından bağımsız olarak, öğütücü veya elektrikli bizon için daha uygun şekilde kesin. Böyle bir araç yoksa, bir bıçak kullanabilirsiniz. Önceden, iyi keskinleşmesi gerekir ve zaman zaman sabun çözeltisine daldırmak için.



    En iyi araç Lastiği kesmek için - bu bir elektrolizdir

    Kurallar boyama lastikleri

    Çiçek yataklarının nihai geliştikten sonra ve lastiklerle tasarımından sonra, kesinlikle boyanırlar. Bu prosedür, bir resim oluşturmanıza, renge doyurulmanıza ve çiçek yatağını, bakımlı bir görünüm kazandırmanıza izin verecektir.

    Boyanın yatmaya ve uzun süre parlak kalması için, lastiği boyamadan önce bir primer tabakasının ele alınması istenir. Sadece primer sonunda kalktıktan sonra başlamaya başlayabilirsiniz. Bu prosedürü ihmal etmemelisiniz, çünkü bundan sonra boya çatlaklar, balonla kaplanmayacak ve lastik yüzeyin arkasına düşer.

    Boya seçimi oldukça geniştir: Hava koşullarına dayanıklı kaplamaları seçebilirsiniz. Nitroemali, yağlı, araba boyaları harika görünüyor. Çok popüler akrilik emaye - Kokulamaz, su ile seyreltilebilir. Ek olarak, bu boya bir sprey biçiminde satışa sunulur, bu nedenle uygulamak için uygundur. Ek olarak, bu boyama yöntemi oldukça ekonomiktir - çok fazla malzeme gerektiği gibi tüketilir.

    Bazı kanatlar, lastiklerin sınırını yalnızca dışarıda, iç kısmın görünmeyeceğine inanmak. Bu bir hatadır, çünkü lastiklerin bireysel boyasız kısımları kesinlikle belirli bir açıda belirginleşecek ve çiçek yatağının ortaya çıkması temel olarak bozulur.

    En başarılı ve basit lastik yatakları

    Lastiklerin basit sınırları

    Çiçeklenme yatağının tescili için zaman ve özel beceriler yoksa, bir çift basit kompozisyon oluşturmaya çalışılmaya değer. Tekerlekli çiçek yataklarının en kolay seçenekleri, ezilmiş kum, toprak ve ekili olan kumun içinde ayrı çiçek yataklarıdır. Çiçeklenme bitkileri. Daha karmaşık bir seçenek, alt "bacaklar" olan bir lastiktir; bu, bahçenizde herhangi bir yere taşınabilir bir çiçek yaprağı kurmanızı sağlar. Eski tekerlekden flowerbed için lanet bacaklar, tüm tasarımın en beklenmedik anda çökmemesi için güvenilir olmalıdır.

    Aşağıdaki basitleştirilmiş çiçek yatakları, belirli bir sırayla birbirlerine birkaç lastiktir. Lastiklerin farklı renklerde boyanması, bir tür duvar oluşturan bir satranç arıyor. Böyle bir çiçek yapısı, bahçeyi imar edecek bir ayırıcı olarak kullanılabilir.

    Lastiklerin farklı çapların tekerleklerinden elden çıkarılması durumunda, evin yakınında onlara bir piramit yapabilirsiniz. Kompozisyonun her bir "aşamasında" kıvırcık bitkilerZamanla zamanla piramiti, bahçe dekorasyonundaki yaprakları ve çiçeklerde çevirir. Dolaylı olarak boyanmış olan bir piramit görünüyor farklı boyalar.



    Lastikler herhangi bir istiflenebilir uygun bir şekildeAncak tekerleğe bir alt yapmak önemlidir, aksi takdirde dünya tam olarak dolu

    Papatya çiçeği

    Böyle bir çiçek yatağı, oldukça geniş bir arsa olan özel ev sahiplerine uygun olacaktır. Sadece 4 eski lastik ve boya ihtiyacınız olacak farklı renkler. Bir lastik, kompozisyonun bileşimine yerleştirilmelidir ve kalan üç kişi, hilâlıkların ikiye bölünmesidir. Çiçeğin çıkması için sürekli lastik etrafına altı yarı cam takılmalıdır.

    Ön boyalı lastikler, yaklaşık 5 santimetre derinliğe kadar yere yerleştirilmelidir. Ardından bunları drenaj ve toprak, bitki bitkileri ile doldurun. Papatya'nın ortasındaki aynı rengin çiçeklerini dikmeniz önerilir ve yarım daire bitkilerle doldurulur.



    Ranza flowerbed - lastiklerden papatya

    Askıya alınmış flowerbed

    Üstat sınıfımız adım adım yaparak Keşpo Çiçek Yatakları, görevin bile yeni gelenlerle başa çıkmasına yardımcı olacaktır. Öncelikle, sahada güçlü bir ağaç veya gölgelik bulmanız gerekir; bu, yapıyı Dünya ile doldurun. Tekerleğin içindeki lastik, daha önce BT deliklerinde yapılan zincirlerde veya güçlü halatlarda askıya alınmalıdır. Böyle bir göğsün dibi kontrplak üzerinde boğulabilir veya tencereyi lastikte bir çiçeğe bağlayabilir.



    Lastik rakamları sadece tencere olarak değil, aynı zamanda bağımsız bahçe süslemeleri olarak da hizmet edebilir.

    Askıya alınmış flowerbed Bir çizgi film veya hayvan karakteri şeklinde yapılabilir. Örneğin, papağanı lastikten, yunusdan kesebilirsiniz, sonra kasketler dikey olarak asılır. Bir kuş yapmaya karar verilirse, gaga ayrı olarak kesilir. tahta tahta. Lastik şablona göre kesilir, parçalar zımba, çiviler tarafından tutturulur. Gözlerinizi çizin, kuyruğu boyayın, tüyler parlak tonlarda tüyler. Kauçuğu kesmek daha kolaydı, lastiği altından ısıtabilirsiniz. güneşli ışınlar iki saat içinde. Bir dal veya çatıya yulaf lapası takmadan önce, boyanmalıdır. Çeşitli seçenekler Asma rakamlar fotoğrafla değerlendirilebilir.

    Kuğu



    Lastiklerden yapılmış çift kuğular

    Bir çiçek alanındaki gözle görülür ve zarif bir kuğu şekli, çocuklar gibi keyifli bir izlenim üretir. Özellikle şık, asil kuşların birkaç figürü görünüyor. Flowerbed "kuğu" kendi ellerinizle üretmek kolaydır, sadece ihtiyacınız olacak İyi bıçak, şablon ve yeni başlayanlar için talimatımız:

    1. Öncelikle, kesmek istediğiniz otobüse çizgiyi uygulamanız gerekir.
    2. Sonra kafanı, kanatlarını kes. Ürünü içeriden çıkarın.
    3. Boyun, kauçuğun şekli tutmasına yardımcı olacak kabloyu güçlendirmesi gerekecektir.
    4. Beyaz boya, izole gaga, gözler ile kaplı kuş.


    Kuğu üretimi için yaklaşık işaretleme

    Neşeli kaplumbağa

    Kaplumbağanın imalatı için iki lastik gerekli olacaktır. Bunlardan birinin kesilmesi gerekiyor - yuvarlak yan parçaları bıçakla ayırmak için sadece koruyucu gerekli olacaktır. Aynı yana doğru kesilmelidir - bunlar kaplumbağanın bacaklarıdır. Bir arzu varsa, parmaklarınızı belirlemek için pençelerin kenarlarını etiketlemek için yapabilirsiniz. İkinci lastikte, pençelerin yerleştirildiği yanlarda 4 delik yapılır, tel ile sabitlenmelidir. Kuyruğun da kauçuktan ve boyundan yapılması gerekiyor. oluklu boru, bu parçaları gövde üzerinde tutturun. Kafa sıkıca buruşuk gazete kağıdından yapılır, boynuna sabitlenir. Bir kaplumbağa boyama, onu uygun bir şapka içine giydirebilirsiniz. Kağıt, nem korumasını garanti eden birkaç boya katmanıyla güvenilir bir şekilde kaplanmalıdır.



    Çiçek bahçesi "kaplumbağa" mükemmel bir bahçe dekorasyonu olacak

    Bir kurbağa oluşturmak için, üç lastik almanız gerekir, ayrıca lastikleri ve gereksiz lastikleri düzeltmeniz gerekir. İki lastik birbirinin yanına, üçüncüsü - aralarındaki merkeze, kurbağanın başını gösterecektir. Kırpma kauçuğundan pençeleri yapmanız ve onları hortum parçalarına bağlamanız gerekir. Eller ve bacaklar "vücuda" tel ile sabitlenir. Daha sonra, tüm kompozisyon sadece yeşil boya ile kaplanabilir. Fantasize edebilir ve daha ileri gidemezsiniz - bir kurbağa gözü, ağız yapın ve hatta taç takın.



    Böyle bir kurbağa havuzun yakınında planlayabilirsiniz, en etkili şekilde görünecek

    Kahve ile fincan

    Bu kompozisyon için idealdir küçük dachaTekerleklerden iki lastikten çıkıyor farklı boyut. Öncelikle dünyayı daha az olan, üzerinde, daha büyük bir çapa sahip olanı koymanız gerekir. Üst lastik, bitki dikimi altındaki alanı hafifçe genişletebilir, kauçuğu iç halkadan keser. Bu kauçuk kırpmadan, tel ile sabitleyerek bir tutamak oluşturabilirsiniz. Kupa tercihen boyanır parlak renkler.



    Lastik fincan farklı şekilde boyanabilir

    Çiçekli vazo

    Çiçek yatağı çok etkileyici, çiçeklerin değerinde bir vazo taklit ediyor. Bir diskle bir lastik alırsanız - eğer olmadan - vazo daha basitse bacakta bir vazo yapabilirsiniz. Vazinin kenarı tarafından kesilebilir kendi istekli - Fringe biçiminde dişli, dalga veya kesim yapın. Vazinin kenarını düzenlemek için, istenen deseni kauçuğa çekmeniz, konturu bir yapboz veya bıçakla kesip, ardından lastiği dışarıya çevirin. Disk seçeneğini seçtiysek, lastiğin sünnet kısmı yapıya dayanarak kalır.

    Bu prosedürden sonra, boyanabilecek oldukça güzel bir vazo. Bu tür vazolar dekore etmek için anlamlıdır: pürüzsüz bir yüzeye bir çizim uygulamak kolaydır, taşlar, bıyıklar dekorunu yapıştırın.

    Farklı boyutlarda çeşitli vazolardan gelen güzel yapılar elde edilir. Bir seçenek, vazoların birbirine montajını, daha küçükten piramit tipine göre daha küçüktür. Sitenin alanını kaydeden orijinal çiçek yatağını ortaya çıkar.



    Rağmen basit tasarım Vazo, bu dekorasyon parlak benzersiz bir renk sayesinde orijinal yapılabilir.

    Bitki inişin genel ilkeleri

    Çiçekliklerin temelini yaptıktan sonra, kum ve moloz ile derinliğin yaklaşık 1 / 3'ü doldurmak faydalıdır. Bu dolgu maddesi, renklerin köklerini yakınsaklıktan koruyacak bir drenaj olarak hizmet edecektir. Toprak yukarıdan uykuya dalıyor ve sadece bitkiler ekilir.

    İÇİNDE basit çiçek yatakları Tipik olarak kıvırcık bitkiler veya kalın "kapak" çiçek açanları bitkiler. Çok seviyeli bir çiçek açan bir topluluk elde etmek için bir arzu varsa, çiçek yatağına, kadifelere inmeye değer, madencilik. Çiçekliklerin ortasında, yüksek renklerle bitkileri dikmek için arzu edilir: Iris, Dahlias, Phlox.

    Lastiklerle süslenmiş parlak ve sıradışı flowerbeds Şık özellik Herhangi bir bahçe. Böyle bir çiçek bahçesinin yanında, yaz akşamı rahatlamak, arkadaşlarınız ve hanelerle sohbet etmek güzeldir. Cihazdaki en sıradışı ve basit fotoğraf galerisi, Klumba kendi kompozisyonunun oluşturulmasına ilham verecektir. Deneyin ve bütçe tasarımının tüm çekiciliğini takdir etmek için kendi ellerinizle onlardan birini yaparsınız.

    Çiçeklikleri yapmak için, ihtiyacınız olacak:

    • çizimi işaretlemek için tebeşir veya işaretleyici;
    • kalın bir bıçak olan keskin bir bıçak;
    • elektrikli yapboz;
    • uzantı;
    • bir dizi direk;
    • harcanan, makine yağı da dahil olmak üzere.

    İş için hazırlık

    Aşınmış OUT'un yardımı ile otomatik vuruşlar yapılabilir orijinal flowerbed Özel maliyetler olmadan

    Her şeyden önce lastiğin yan yüzeyini dikkatlice inceleyin. Özel dikkat Neyin yazıldığını öde küçük yazı tipi. "Çelik" kelimesini bulmanız ya da orada olmadığından emin olmanız gerekir.

    Bu kelimenin varlığı, lastiğin çelik tel ile güçlendirildiğini göstermektedir, bu nedenle iyi bakan bir fabrikaya ihtiyacınız olacaktır.

    Yazıt yoksa, lastik baş tarafından güçlendirilir ve onunla çalışmak için, jig içine yumuşak bir ağaç için büyük parça pembe takmak gerekir. Kaba testere kauçuğu kesmek daha kolaydır, çünkü daha az çaba sarf etmek gerekir.

    Çoğu zaman, çelik tel, kamyon lastiklerini kullanmaya kullanılır, ancak yine de lastiği zımbayı tutturmamak için kontrol etmeniz gerekir.

    Sadece bir lastik değilseniz, aynı zamanda onun için de bir disk varsa, iki tür çiçek yatağı yapabilirsiniz - düşük ve yüksek.

    Teknoloji kesim aynıdır, bazı işaretlemelerin bazı nüanslarındaki fark ve lastiğin "dönüşü". Ayrıca, ne tür bir çiçek yapacağınızı belirlemek için, İşaretlemenin başlamasından önce gereklidir.

    Kulüp Begonya'ya nasıl yapılır ve bakım yapılır.

    İşaretleme

    İşaretleme uygularken, pürüzsüz simetrik çizgiler çizmeye çalışın ve zaten 7 santimetre çiçek yatağının geniş bir bölümünü oluşturmayın. Daha az geniş yaprakları kesmek için çok daha karmaşıktır, çünkü kauçuğun sertliği, pubescoml ve testere tarafından normal basınç için yetersizdir.

    Düşük veya yüksek yapmak istediğinize bakılmaksızın, işaretleme üç aşamaya ayrılmalıdır:

    • küçük (dahili) bir dairenin işaretlenmesi;
    • büyük işaretleme ( dış daire);
    • dişlerin işaretlenmesi (yaprakları).

    Küçük daire, el arabasının kenarından 3-5 cm'ye, daha sonra onboard halkasından 5-7 cm'de (diski takmak için yer) yerleştirilir. Diskin Dunk'unda hasar görmemesi ve lastiğin ince ve gereksiz yere esnek bölümlerini çıkarın.

    Düz bir daire çizmek için, tebeşin büyük ve işaret parmağıyla çekin, küçük parmağını diske bastırın (disksiz bir lastik yerleştirirseniz, tekerlek halkası halkasını kapatın) ve tebeşir veya işaretçiyi tekerleğe girin. Bu, bir disk veya halka bir kılavuz olarak kullanmanıza izin verir, böylece temiz ve hatta iç bir daire çizersiniz.

    Lastik lastik bu yüzden

    Yaprakların boyutu 7 cm'den azsa, büyük daire yukarıda açıklandığı gibi yerleştirilir. Daha yüksek yapraklar için, yukarıda belirtildiği gibi, ancak küçük parmak, lastiğin üstüne veya bir ruletin yardımıyla tutun, harici dairenin çevresinde etiket uygulayın. İşaretler arasındaki mesafe 5-15 cm'dir. Etiketlendikten sonra daireyi üzerlerine geçirin.

    Yapraklar hem göze hem de rulet ile yerleştirilebilir. Yaprakların şekli sadece fanteziniz tarafından sınırlıdır. Üçgenler, dalgalar, sinüzoitler, eğik dişler, kareler, yarıklar veya düşündüğünüz başka bir şey olabilir.

    Kesme lastikleri

    Kesime başlamadan önce, tekrar düşünmek istediğiniz çiçek. Lastiği kesdikten sonra, tasarımda değişiklik yapın ve çiçek yatağının görünümü işe yaramaz.

    Keskin bir bıçağın yardımı ile tekerleğin yan yüzeyini herhangi bir çizgide atlarız. Ardından gerekli pembeyi jig içine yerleştirin ve makine yağı ile bulaştırın. Yapboz'u çıkışa uzantı boyunca bağlayın, ardından zımbayı lastikteki yuvaya yerleştirin. Yapboz'u açın ve tekerleği kesmeye başlayın.

    Otomatik vuruşların kesilmesi ile güvenlik kurallarını takip edin

    Lastiklerin konusunu azaltmayı düşünün, güvenlik kurallarına uygunluk gerektiren şiddetli ve uzundur:

    1. Elinizin lastiğini yapbozun yakınındaki kesme hattına tutmamaya çalışın. Hap, yuvadan kopar veya bırakırsa, elinize zarar verirsiniz. Kesme sırasında, Jigsik'ye keskin bir şekilde ileri doğru bastırın, ancak sorunsuz, keskin gerizekalı.
    2. Yeterli gücünüz varsa, yapboz yerine lastikleri kalın (en az 4 mm) bıçak olan keskin bir bıçakla kesebilirsiniz. Ancak bu kesim yöntemi, çelik ile güçlendirilmiş lastikler için geçerli değildir.
    3. Her bölüm sadece bıçak bir lastiğin içine 2-3 cm derinliğe düşürülmesinden sonra başlar ve sadece bıçağı yalnızca aşağı hareket ettirin. Bu, kesikleri ve daha ağır yaralanmalardan kaçınmanıza izin verir.

    Lastiği çevirmek

    Tekerlek kesiminin her iki tarafından sonra, lastiği çevirmeniz gerekir. Bu işlem yeterince büyük güç ve beceri gerektirir, bu yüzden ilk kez işe yaramayabilir.

    Eğer işe yaramazsa, umutsuzluğa girmeyin, zamandan sonra tekrar deneyin ya da birilerine daha güçlü bir şekilde çevirin.

    Lastiği oldukça güçlü bir şey sormak daha iyi bir şekilde çıkarın

    Lastiği çevirmek, zarar vermekten korkmayın. Lastik bile ot bir binek arabası Elle yaratılamayan bu yükler için tasarlanmıştır.

    Sonuç olarak, böyle bir iş parçası almalıyız:

    Revize lastik - neredeyse hazır kulüp

    Bulmak, .

    Biz büyür, bitki ve din adamlarına dikkat edin.

    Boyama Çiçek Yatakları

    Paintopult (Pulverizer) varsa, lastiğin kuruluma döndüğü boyanın arzu edilir. Sonuçta, bir püskürtücünün yardımı ile sadece boya değil yeni KlumbaAncak kanca ve bitişik toprak.

    Sadece fırçanız varsa, daha önce bir fark yoktur, kurulumdan önce veya sonra boyayın.

    Resim için, nitroemali veya alkid boyalarını kullanın.

    Lastiğin yüzeyini, lastik fişlerin tozunu ve kalıntılarını gidermek için kuru temiz bir bezle silin. Ardından beyaz ruhu, çözücü "646" veya asetonu yağdırın. Sıvı kuruduğunda, püskülü veya spreyi boyayın.

    İsterseniz, çiçek yatakları sadece aynı renkteki boyayı kapaklayamaz, aynı zamanda resim veya resim çizemez.

    Çiçekliklerin görünümü herhangi biri olabilir, hepsi fantezinize ve sitenin tasarımından bağlıdır

    Çiçeklik tasarımlarının fikirleri galerideki fotoğrafa bakıyor:

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası