iç bacak eritmek için / İç Bacak Hareketleri: En Etkili İç Bacak Egzersizleri - Trendyol Blog

Iç Bacak Eritmek Için

iç bacak eritmek için

İç Bacak İnceltme Yöntemleri

Birçok insan iç bacak bölgesinde yağlanma ile mücadele eder. Vücudunuzun yalnızca belirli bir bölümündeki yağlardan kurtulamazken, iç bacak bölgenizdeki kasları güçlendirmek için egzersizler yapabilirsiniz. Fakat total yağ oranınızı düşürmek ve iç bacak bölgenizi şekillendirebilmek için yapabileceğiniz birçok adım mevcut. Bu yazımızda sizlere uygulayabileceğiniz yöntemleri sunuyoruz.

  1. Dengeli Beslenin: Tüm vücut yağını düşürmek ve iç bacak bölgesini şekillendirmek için ilk kural . Beslenmenizde kalorilerinizin çoğunu düşük kalorili ve besin değeri yüksek gıda kaynaklarından almalısınız. Yüksek kaliteli proteinler (yağsız et ve kabuklu yemişler dahil), meyveler, sebzeler ve kompleks karbonhidratlar (kepekli ekmekler, baklagiller ve esmer pirinç dahil) gibi yiyecekleri dahil ettiğinizden emin olun. Mümkün olduğunca ağır işlenmiş gıdalardan kaçının. Bunlara, dondurulmuş (dondurulmuş pizza dahil) ve önceden hazırlanmış yemekler (mikrodalgada pişirilebilen yemekler dahil) bazı gıdalar dahildir. Mümkün olduğunca sık taze yiyecekler seçin.
  2. Doymuş Yağ Alımınızı Sınırlayın:İç bacak için önemli olan diğer madde . Doymuş yağlar vücudunuz için doymamış yağlardan daha az faydalıdır ve genellikle süt ve et gibi hayvansal kaynaklarda bulunur. En sevdiğimiz tatlıların çoğu doymuş yağlarla doludur, bu nedenle tatlı alımınızı sınırladığınızdan emin olun. Palm ve hindistancevizi yağları en yüksek miktarda doymuş yağ içerir, ancak tereyağı ve katı yağ gibi işlenmiş hayvansal yağlar da önemli miktarda doymuş yağ içerir. Balık yağı, tüm sağlıklı omega-3 yağ asitleri için yüksek oranda doymuş yağ içerir, bu nedenle satın aldığınız gıdalardaki beslenme etiketlerini okumak ve doymuş yağ oranı yüksek gıdaları yerken porsiyon boyutlarınızı sınırlamak önemlidir. Doymuş yağları diyetinizden çıkarmanız değil sınırlamanız gerektiğini unutmamak önemlidir. 
  3. Alkol Alımınızı Sınırlayın: Yağ oranını düşürmek ve iç bacak bölgesini şekillendirmek için , beslenmenizden mümkün olduğunca çıkarmak isteyeceğiniz bir boş kalori kaynağıdır. Vücudunuz alkolün yan ürünlerinden (asetaldehit ve asetat) kurtulmak için sadece bir buçuk içkiden sonra yağ yakımını yaklaşık %75 oranında azaltır. Böylece yediğiniz yağ ve karbonhidratların yağ olarak depolanma şansı daha da artar. Orta derecede alkol tüketimi bile tükettiğiniz kalori miktarını artırabilir, egzersiz yapma motivasyonunuzu azaltabilir ve uykunuzu olumsuz etkileyebilir. İçmeyi seçerseniz, ölçülü olarak için. Bu, kadınlar için günde bir veya daha az içki ve erkekler için günde iki veya daha az içki anlamına gelir.
  4. Egzersiz Yapın: Özellikle iç bacak bölgenizde yağ kaybetmek mümkün değildir. Bu yağı kaybetmek için total vücut yağınızı azaltmanız gerekir. Kilo kaybınızdan neler bekleyebileceğiniz konusunda gerçekçi olmak önemlidir. Sadece iç bacak yağı hedef alacak belirli bir egzersiz yoktur. Kardiyovasküler egzersiz, yağ yakmanın harika bir yoludur. Genel vücut yağını kaybetmek (ve dolayısıyla iç bacak bölgenizdeki yağları da kaybetmek) için kardiyovasküler egzersiz yaptığınız süreyi veya kardiyovasküler egzersiz yaptığınız günleri artırmalısınız. Kardiyo egzersizleri özellikle iç bacak görünümüne yardımcı olmak için çok uygundur çünkü çoğu kardiyo egzersizi alt gövdeyi çalıştırır, bu da siz kilo verirken iç bacak kaslarınızı şekillendirir.
  5. İnterval Antrenman Deneyin: İnterval (aralıklı) antrenman, daha hafif aktivite periyotları ile değişen yoğun şiddetli aktivite patlamalarını içerir. Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir. Her hafta dört ila beş kez 30 dakika veya daha fazla aralıklı antrenman yapmayı hedefleyin.
  6. Wall (duvar) Squatları Yapın: Wall squat, iç bacak bölgenize daha ince bir görünüm kazandırmaya yardımcı olacak izometrik bir egzersizdir. Wall squat yapmak için sırtınızı düz bir duvara koyun ve dizlerinizi 45 derecelik bir açıyla bükün. Bu pozisyonda 30 saniye kalın ardından ayağa kalkın ve dinlenin. 10 tekrardan oluşan dört set yapın. Ayrıca ters lunge goblet squat, step-up, barbell kalça itme ve barbell squat gibi bazı çömelme varyasyonlarını deneyebilirsiniz.
  7. Oturarak Yastık Sıkmayı Deneyin: Bu egzersizi evinizde özel bir egzersiz ekipmanı olmadan yapabilirsiniz. Sağlam bir sandalyeye (tekerleksiz olan) oturun ve dizlerinizi sağa doğru bükerek (90 derece) ayaklarınızı yere yaslayın. Yastığı diz ve iç bacak arasına yerleştirin. Yastığı iç bacak arasına sıkıştırırken nefes verin. Yastıktaki dolguyu sıkmaya çalışıyormuş gibi hayal etmelisiniz. Bu sıkmayı 1 dakika tutun ve bunu yaparken normal nefes alın.
  8. Gerçekçi Olun: Muhtemelen kendinizin en kötü eleştirmeni olduğunuzu ve iç bacak yağınızı herkesten daha fazla fark ettiğinizi fark edin. Kendinize sorun: İç bacak bölgemin düşündüğüm kadar çalışmaya ihtiyacı var mı, yoksa gerçekten var olandan daha fazla iç bacak yağı mı görüyorum? Vücudunuzu aşırı derecede eleştirip eleştirmediğinizi değerlendirin. 
  9. Olumlu Yönleri Arayın:İç bacak bölgeniz istediğinizden daha fazla yağa sahip olsa da vücudunuzun gurur kaynağı olması gereken başka kısımları da vardır. Tüm zamanınızı “sorunlu alanlarınıza” odaklanarak harcamayın. Bunun yerine, vücudunuzun sizi güzel hissettiren özelliklerini tanımak için biraz zaman ayırdığınızdan ve mümkün olduğunca bu bölgeleri vurguladığınızdan emin olun. Vücudunuzun çekici ve sizi iyi hissettiren üç bölümünü adlandırın. Güçlü kollarınız, düz bir göbeğiniz, düz dişleriniz veya parlak yeşil gözleriniz olabilir. Vücudunuzun en çok hangi bölümünü seviyorsanız, bu özelliği vurguladığınızdan emin olun.
  10. Vücudunuz Takdir Edin: Vücudunuz sizi günlük yaşamınız boyunca taşıyan harika bir makinedir. Vücudunuzun günlük olarak neler yapabileceğine daha fazla dikkat etmenize yardımcı olabilir. Vücudunuzun sadece bir süs değil bir enstrüman olduğunu unutmayın. Güçlü iç bacak bölgeniz çocuğunuzu veya torununuzu kaldırmanıza, bir kat merdiven çıkmanıza ve araba yolunuzda seksek oynamanıza izin verdiğini takdir edin.

İç Bacak Egzersizi Yaparken Kullanabileceğiniz Aletler Nelerdir?

Evde iç bacak antrenmanları yaparken hareketleri daha verimli hâle getirip zorluk derecelerini arttırmanızı sağlayacak egzersiz aletleri bulunur. Pilates sporunun yaygınlaşmasıyla popüler olan direnç lastiği bunlardan biridir. Düşük, orta ve yüksek sertlik derecesinde üretilen rengârenk direnç lastiklerinin pek çok değişik formu bulunur. İç bacak eritmek için de son derece etkili olan direnç lastiğini kullanarak egzersizlerinize farklı bir enerji katabilirsiniz.

Pilates topu ve çemberi de özellikle bacak sıkma hareketlerinin zorluk derecesini arttırmaya yarayan egzersiz aletleri arasında yer alır. Bacaklarınızın arasına yerleştireceğiniz topu ya da çemberi sıkarak kaslarınızı sıkılaştırmanız mümkündür. Bu aletleri kullanarak sık ve hızlı tekrarlardan oluşan setler uygulayabileceğiniz gibi direnç arttırmaya yönelik uzun sıkma hareketleri de yapabilirsiniz.

Lunge hareketlerini uygularken ellerinize 1 kiloluk ağırlıklar aldığınızda hareketin zorluk seviyesini de arttırmış olursunuz. İç bacak egzersizlerini düzenli olarak yaptığınızda kısa sürede değişimi gözlemleyebilirsiniz. Spor hazırlığı yaparken tüm eksiklerinizi birkaç tıklamayla Trendyol’dan satın alabilirsiniz.

A&#;dan Z&#;ye Bacak İnceltme Rehberi

 
Yaz yaklaşırken bacak inceltme telaşı hız kazanır fakat ince bacaklara sahip olmak kadınlar için her zaman güzelliğin önemli kriterlerindendir. 

Kadın bedeni genetik olarak daha yağlı olduğu için erkekler kadar hareket etse bile bacakları onlarınki kadar sıkı olamaz. Özellikle iç bacak kasları daha yumuşak ve esnektir çünkü kadınlar çocuk doğurur. Yaşamın en büyük mucizesini taşıyan taraf olmanın bazı handikapları vardır diyebiliriz. Daha yağlı ve gevşek bir kas yapısına sahip olmak da bunlardan biri. 

Hal böyle olunca bitmek tükenmek bilmez bir bacak sıkılaştırma uğraşı her kadının hemen her yaşta konusu haline gelir. Üst bacak sıkılaştırma, iç bacak sıkılaştırma, hepsi için yapılması gerekenler ayrı ayrıdır ve özellikle iç bacak bazen çok inatçı olabilir. 

Bacak sıkılaştırma uygulamalarını keşfetmek için tıklayınız.

Bacak sıkılaştırma egzersizleri, iç bacak sıkılaştırma egzersizleri, kürler, masaj, peeling, evde bacak sıkılaştırma ile ilgili her şeyi ve hızlı çözüm arayanlar için bacak inceltmede kullanılan en etkili medikal estetik uygulamaları şöyle bir gözden geçirmenin tam zamanı. 

Bacak İnceltmede Su İçmenin Önemi

Genetik yapıdan kaynaklanmıyorsa bacakların kalın görünmesinin sebebi fazla kilo, gevşeme, sarkma ya da selülittir. 

Yeterli olandan biraz fazla su içmek, cildin nemlenmesini sağladığı için bacak sarkmasına karşı koruma sağlar. Metabolizma hızını, kan dolaşımı ve lenf drenaj sistemini harekete geçirerek selülit oluşumunu önemli ölçüde engeller. Var olan selülitle mücadele etmek için günde en az 2,5 litre su içmek öfunduszeue.infoi su tüketmek kilo kontrolü bakımından da gereklidir. Bu yüzden bacaklarınızı inceltmek istiyorsanız yeterli miktarda su içmeye özen göstermelisiniz. Böylece bacaklarınızı inceltirken cilt güzelliğiniz için de bol bol su içmiş olursunuz. 

Squat Mucizesi ile Üst Bacak İnceltme

Bacak inceltme hareketleri konusuna aşağıda daha detaylı bir şekilde değineceğiz fakat squat, bacak inceltme egzersizleri arasında özel bir yere sahip olduğu için, ayrıca öne çıkarmakta fayda var. 

Gerçekten mucizeler yaratan bir hareket. Sadece squat yaparak üst bacak kaslarının tamamını çalıştırmak mümkün. Ayak açıklığını ve ayakların duruşunu değiştirerek, kalkışlarda kick ile kombine ederek,  farklı squat pozları ile bacaklarınızı yeniden şekillendirebilirsiniz. Günde 3 defa 20 squat ile bacakları kolayca güçlendirip, sıkılaştırabilirsiniz. Kalçaların sıkılaşması da bonus olarak görülebilir.  

Bacak Peelingini İhmal Etmeyin 

Bacak sarkmasının neden olduğu kalınlaşma ya da gevşemeyi engelleyebilmek için spor ve egzersiz dışında deriyi desteklemek gerekir ki bu da en iyi peeling ile yapılır. Bacak peelingi, bacakların hem daha güzel görünmesini sağlar hem de ipek gibi yumuşacık bir tene sahip olmanın verdiği keyif, çok iyi hissettirir.

Peelingi nasıl uygulayacağınızı Peeling Nedir ve Nasıl Uygulanır? yazımızda öğrenebilirsiniz.

İpek kese, kahve telvesi, at kılı fırça, kaya tuzu ve aromaterapi yağları ile peeling yaparak bacaklarınızı ovarsanız kalınlaşmasını, sarkmasını, selülitlenmesini önemli ölçüde engelleyebilirsiniz.  

Üst Bacak İnceltme 

Bacak inceltme derken genellikle üst bacağı kast ederiz. Üst bacak çeşitli kas gruplarında oluşur ve iç bacak, üst bacaktan ayrı bir kategori olarak ele alınır. Çünkü iç bacak hem yapısal olarak farklı kas grubudur hem de sıkılaşması diğer üst ve alt bacak kaslarına göre zor olabilir.  

Üst bacak inceltmede kullanılan medikal estetik vücut uygulamaları sayesinde çok kısa sürede bacaklarınızı inceltmek ve sıkılaştırmak çok kolay.

EMSlim ile Üst Bacak İnceltme 

Pasif spor uygulaması olarak özetleyebileceğimiz EMSlim, direkt bir kas grubu üzerinde yoğun ve skor sayısı yüksek bir egzersiz programı uygulamamızı sağlar. Siz sedyede uzanmış, plajda güneşleneceğiniz günlerin hayalini kurarken EMSlim, üst bacak kaslarınıza en sıkı antrenmanı, sizi yormadan yaptırır.

İç Bacak İnceltme 

İç bacak, bacağın en sarkmaya müsait yeri olduğu için hemen her kadının iç bacakta gevşeme sorunu olur. Kilo alıp verildiğinde ve daha çok doğum sonrası, en yaygın deformasyonun oluştuğu bölgelerin başında gelir çünkü yağlı ve ince bir kas dokusuna sahiptir. Aksi halde kadınlar olarak bu kadar esnek olamazdık. 

İç bacak sıkılaştırma, bacağı birkaç beden daha ince gösterdiği için bacak inceltme elde etmek  istiyorsak iç bacakları sıkılaştırmamız gerekir. Bacak dekoltesi kullanmayı seviyorsanız ve iç bacaklarınızın her zaman sıkı olmasını istiyorsanız, egzersizlerinize iç bacak sıkılaştırma hareketleri eklemelisiniz.

Exilis Elite ile İç Bacak İnceltme

Exilis Elite, ameliyatsız bacak sıkılaştırmada harikalar yaratır. İnce, gergin, güçlü ve saten gibi ışıltılı bacaklara kavuşmak hayal değil. Saten germe adıyla bilinen Exilis Elite bu hayali gerçekleştirmek için geliştirildi. 

Radyofrekans ve ultrason enerjilerini aynı anda kullandığı  için çok daha etkili olmasına karşılık ağrısız acısız bir uygulama. Exilis Elite ile seansta iç bacak sarkmasından kurtulabilirsiniz. Düzenli Exilis Elite bacak bakımı ile bacaklarınızın inceliğini ve ışıltısını sürekli hale getirebilirsiniz. 

Selülitsiz Bacaklar 

Selülit bacakları hem kalın hem de yaşlı gösterir. Çok çabuk oluşur, biraz uğraşırsanız kurtulmak o kadar zor değildir ama kolay olduğunu da maalesef söyleyemeyiz. Spor yaptığı halde selülit sorunu olan kadınlara rastlarız çünkü bazı bedenlerde genetik eğilim selülit oluşturma yönünde olabilir. Selülit, başlı başına bir konudur ve sürekli ilgi ister.

Selülit gidermede uygulanan tedavileri Selülit Tedavisi sayfamızda okuyun.

Bol bol su içmeli, her gün en az 20 dakika tempolu yürümelisiniz. Kan dolaşımı harekete geçirmek için masaj, kese, granül peeling ile ovma, kuru fırçalama gibi uygulamalarla bağ dokuya dışardan destek olmanız gerekir. Ya da, selülit tedavisinde kullandığımız AWT, EmSlim, Body FX, Elektro Masaj gibi uygulamaları bakım rutininizin bir parçası haline getirebilir, selülitlerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Body FX ile Selülitsiz İncecik Bacaklar

En etkili selülit tedavilerinden biri olmasının sebebi, Body FX uygulamasında radyofrekans teknolojisinin, basınç ve vakum teknikleriyle bir araya getirilmiş olmasıdır. 

Basınçlı uygulama sayesinde radyofrekans enerjisinin derin dokulardaki etkisi artarken vakum sistemi parçalanan dokuların vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda son derece rahatlatan bir masaj etkisi bırakır, Body FX bacaklardaki ödemi giderir. 

seans Body FX ile selülitlere veda ettikten sonra ayda bir defa uygulanan koruma ve bakım seansı sayesinde selülitsiz ve ince bacaklarınız olabilir. 

Evde Hızlı ve Etkili Bacak İnceltme Önerileri 

Bacak inceltme için yapılacaklar listesine evde neler yapacağımızı da eklemekte fayda var. Aslında günde 40 dakikanızı ayırarak hafta kez egzersiz yapmak ve bazı iyi alışkanlık edinmek, bacaklarınızın güzelliğini ve inceliğini korumaya yeter. 

Bacak İnceltme Hareketleri 

Bacak inceltme egzersizleri, iç bacak inceltme egzersizler, üst bacak inceltme egzersizleri gibi bacak kasları üzerinde ayrı ayrı çalışan hareketlerden oluşan egzersiz serilerinden bir tanesini seçin ve en az 3 hafta boyunca düzenli olarak uygulayın, ne kadar işe yaradığını göreceksiniz. 

En popüler bacak inceltme hareketleri:

İnternette birçok video bulmak mümkün. dakikalık bir bacak inceltme egzersizi yeterli olacaktır. Fakat öncesinde bedeni ısıtmış olmayı unutmayın.  

Evde Yürüyüş

Bacak inceltme egzersizlerine başlamadan önce, dakikalık evde yürüyüş videolarından biri yardımıyla kısa bir kardio yapmak, egzersizlerin etkisini artıracaktır.

Finali Zıplayarak Yapın 

dakika yürüdünüz, üzerine dakikalık bir bacak inceltme egzersizi yaptınız ve şimdi dakika zıplama zamanı. Varsa trambolinde yoksa matınızın üzerinde parmak uçlarında, hafif hafif zıplayarak kan dolaşıma ve en önemlisi lenf drenaj sistemini destek olabilirsiniz. Böylece yürüyüş ve egzersizle harcadığınız kalorinin bedenden uzaklaşmasını hızlandırmış olacaksınız. 

Bacaklarınızı Mükemmel Gösterecek 10 Basit İç Bacak Egzersizi

Haberler

Yaşam

Bacaklarınızı Mükemmel Gösterecek 10 Basit İç Bacak Egzersizi

Bacaklarınızın harika görünmesi için spor şart. Özellikle iç bacaklarınızın sarkmasından veya yağ tabakasıyla kaplı olmasından şikayetçiyseniz uzman kontrolünde düzenli olarak yapacağınız bu egzersizler bacaklarınızın mükemmel görünmesini sağlayacak.

Not: Hareketler ve yapılma süreleri spor yapmayan, sağlık sorunu yaşayan kişiler için ağır gelebilir. Bu yüzden egzersizlerinizi bir uzman kontrolünde gerçekleştirin.

1. Hafif ağırlıklarla başlayalım.

2. Sıra matlarda!

3. Bu iç bacağınız için basit ama etkili bir antrenman.

4. Bu egzersiz sadece yağ yakmanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda sırtınızı da çalıştırır.

4. Bu egzersiz sadece yağ yakmanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda sırtınızı da çalıştırır.

5. Hadi bakalım sıra gerdirmelerde!

6. Eğlenceli hareketlerin sırası!

6. Eğlenceli hareketlerin sırası!

7. Toplar gezsin bakalım.

8. Bir sağa bir sola

9. Biraz da rahatlık

Son hareket gelsin!

funduszeue.info

Her zamanki gibi beslenmeye dikkat!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası