en çok okunan kitaplar ekşi / okunması gereken kitaplar - ekşi sözlük

En Çok Okunan Kitaplar Ekşi

en çok okunan kitaplar ekşi

okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar

  • reşat nuri güntekin - çalıkuşu

  • cin ali serisi

  • (bkz: le petit prince)
    (bkz: harry potter)

    alışkanlığı tam edinmeden de klasiklere başlamayın derim ben.

  • ben böyle klasik roman yazanlara inanmıyorum. bence klasik romanlar okuma alışkanlığı kazandıktan sonra okunmaya başlıyor.

    ben tess gerritsen cerrah romanıyla başlamıştım kitap okumaya. düşünsenize kitabın ilk cümlesi "bugün kadının cesedini bulacaklar." ve katilin cümleleriyle nasıl bulacaklarını anlatıyor. 14 yaşında bir çocuk için acayip ilgi çekici bir başlangıç.

  • ünlü yazarların kısa kitapları

    eğer çok okuyamayan biriyseniz ilk olarak kısa kısa kitapları okuyarak başlayın, kitap bitirdikten sonra bir kitap sevdalısı haline gelirsiniz

  • cocuklugumuzun kemalettin tugcu, jull verne, kitaplaridir. peyami safa nin cingoz recaisi dir. hazine adasidir, robinson cruse dir. beyaz distir.

  • (bkz: çavdar tarlasında çocuklar)

  • jules verne kitapları bence. hem kafa dağıtmalık hem de olayları merak ettirdiği için okuma isteği oluyor.

  • (bkz: sherlock holmes)
    bana kendini defalarca kez okutmuş sir arthur conan doyle tarafından yazılan polisiye roman serisi

  • polisiye tarzı seviyorsanız tim weaver'ın kitapları efsane olur derim. bunların dışında bence hikaye ve öykü kitapları okuyabilirsiniz.

  • okunması gereken kitaplar

  • kur'an-ı kerim

  • robert kiyosaki rich man poor dad.

    işletme bölümünde ekonomi okuyan öğrencilerin üniversitede yığınla okudukları kitapların özetini yazar oldukça güzel bir hikayeyle anlatmış. youtube da videoları da var ilgilenenlere tavsiye ederim.

  • (bkz: yaşar kemal)'in (bkz: sarı sıcak) adlı öykü kitabı. kesinlikle okunması gerekilen bir kitap olduğunu düşünüyorum, zira anadolu insanının gündelik hayat telaşı, derdi tasası, sevinci ve yaşantısı daha iyi, daha gerçekçi anlatılamazdı diye düşünüyorum.

  • marshmallow test

    çocuğunuzun yetişkinlik döneminde başarılı olabilmesi için bebeklikten itibaren ebeveyn denilen insanların nasıl hareket etmesi gerektiğini ve yetişkinlikte kişileri baştan çıkartan cazibelere kapılmamak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlatan güzel bir kitap.

  • bir ekonomik tetikçinin itirafları

  • körleşme
    (bkz: elias canetti)

  • kitap: babil'in kervan taciri
    yazar: george s. clason

    birikim, yatırım yapmak isteyenlere önerim. basit yöntemler ile birikim yapmanıza önayak olacak bir kitap.

  • ayurveda- sağlıklı ve mutlu yaşamın sırları

  • (bkz: altıncı koğuş)

  • christy brown - sol ayağım

  • aynı anda birden fazla kitap okumak

    • doğru uygulandığında çok verimli bir yöntemdir bu. kitap okumaya ayırdığınız süre uzar da uzar.

      düşünün, bilimkurgu okumaktasınız. çok heveslendiniz matematik veya fizik alanında bir kitaba da başladınız. bir de klasik okumalısınız tabi her an, bitmez yoksa bunlar. gün gelir canınız geçmiş zamana dönmek istemez klasiklerden okuduğunuz kitaba elinizi sürmezsiniz. eğer sadece onu okusaydınız kitap okumaya zaman ayrımayacaktınız bu duygu geçene kadar. fakat elinizin altında hazır başlanılmış bir bk veya bilim kitabı da var. buyrun, okumanın keyfini çıkarın.

    • yolculuk veya sesli ortamlarda sirasinda roman turu kitaplari okudugum, ev ortaminda veya sessiz sakin bir ortamda bilimsel, politik ve daha yogun konsantre olmayi gerektiren kitaplari okuyarak yaptigim olaydir. her iki yada bazen uc kitabi bir anda bitirme istegi uyandiran hadisedir

    • maymun iştahlılık ve sabırsızlıkla yakından ilişkili durum. çantada ince bir öykü kitabı, ofisteki masada bir sonraki tatilde gidilecek yere ait gezi kılavuzu, yatağın başucunda çok beğenilen kadın yazarın son romanı, yastığın altında kalbi dağlayan yazarın en sevilen eseri, banyo dolabının üstünde soluk soluğa okunan çizgi roman, bilgisayarın kenarında çeviri yapmak için aralarından seçilmek istenen birkaç kitap şeklinde tezahür eder.

      bulundukları yerlere bağlı olarak da, kdv fişlerinden, boarding pass'lerden, ataç, post it, tuvalet kağıdı köşesi, cd kılıfı, kalem, gözlük gibi cisimlerden yapılma bookmark'ları vardır hepsinin.

    • (bkz: çoğul kişilik sendromu)

    • tamamen işlevsel bir yöntemdir bu. kitapların içeriğine göre okunabildiği yer ve zamanlara göre ayrıştırılması esasına dayanır. kimi kitap yolda, trafik gürültüsüne rağmen kolayca okunabileceği gibi, kimi uyku öncesi için idealdir. kimi kitabı okumak için ise tam bir konsantrasyon gerekir.

    • evdeki kitap yığınlarına bakıp "bu okumayla bitmeyecek bunlar!" diye hayıflanmak ve ardından bir değil üç kitaba bir anda başlamak. sonra bir gün böyle okumayla da bu kitapların bitmeyeceğini fark etmek ama alışkanlıktan üç kitabı bir arada okumaya devam etmek. tercihen bir roman, bir felsefe ya da bilim kitabı ve bir de ingilizce kitap okumak iyidir. zira üç roman ya da üç felsefe kitabı aynı anda okunursa hepsi birbirine karışıyor. sonra okudukların da bir işe yaramıyor.

    • örneğin tuvalette,otobüste öykü, yatmadan önce makale, uyandığınızda şiir-köşe yazısı *toplamalarından seçerek okuyup - ya da bunun kombinasyonlarına gidip, gündüzün de romana, tiyatro oyununa, senaryoya ve zor makalelere zaman ayırarak bu eylemi gerçekleştirdiğinizde size hak vermeyen empatiden biraz yoksun demektir.
      zaten edebiyat öğrencisiyseniz bu eyleme gitmeden mezun olamazsınız. bir de bu geniş kitleyi düşünelim. evet.

    • bookmark olarak başka kitapları kullanmaya kadar yolu vardır bunun ki bu noktaya gelindiğinde önce kalın kitapları okumakt fayda vardır diğer kitaba zarar vermemek açısından

    • okunan kitap 1: benim adım kırmızı yazar : orhan pamuk
      okunan kitap 2: da vinci şifresiyazar : dan brown

      kitaplar bir aylık süre zarfında okunur ve akılda kalanlar;

      "nakkaş zarif efendi bir nakkaş arkadaşı tarafından öldürülür. ortada gizli olarak enişte efendi tarafından zarif efendi, da vinci ve leylek lakaplı nakkaşlara evlerinde hazırlatılmış bir kitap vardır.
      enişte efendi kendisine katilin bulunması konusunda yardım etmesi için yeğeni harvard üniversitesi simge-bilim profesörü robert langdon&#x;ı istanbul&#x;a çağırır. robert langdon, enişte efendi&#x;nin kızı şeküre&#x;yi sevmiş, aşkını ona söyleyince eve bir daha giremez olmuştur. çünkü şeküre olanları babasına anlatmıştır. bunun üzerine langdon şehir şehir dolaşır; fakat gene de şeküre&#x;yi unutamaz. enişte efendinin bu çağrısı üzerine on iki yıl sonra döner.
      şeküre evlenmiş ve iki çocuğu olmuştur. kocası savaşa gitmiş ama dört yıldır dönmemiştir. bunun üzerine şeküre baba ocağına geri dönmüştür. vesile ile langdon ile şeküre mektuplaşmaya başlarlar. enişte efendiyi katil ziyaret eder ve onu da öldürür
      şeküre ise sahipsiz kaldığı için langdon&#x;a başvurur. kadıyı ayarlayıp onu kocasından boşamasını ve kendisiyle evlenmesini, babasının başladığı kitabı bitirmesi karşılığında karısı olacağını söyler. fakat eş zamanlı olarak kafası çok karışmış langdon, yetenekli fransız kriptoloji uzmanı sophie neveu&#x;ye aşık olur.
      bu sırada padişah katilin bulunmasını, bulunmadığı taktirde bütün nakkaşlara işkence yapılacağını ilan eder.
      langdon ise şeküre&#x;nin yatağına katil bulunmadıkça giremeyecektir. bununla birlikte aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın yüz yıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. böylece paris ve londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar.
      mona lisa ise bir acaiptir."

      şeklinde sözlüğe yazılıp, eleştiride ön sıralarda yer alınır. sonra ayarlar verilir-alınır, olaylar gelişir hayata göt kıvamında devam edilir.

    • eğer okuduğunuz kitaplardan birisi teknik bir diğeri ise roman ya da şiir gibi daha "sosyal" bir türse konularını karıştırma olasılığınız olmaksızın rahatlıkla yapılabilirdir. zaten zaman az. okunacak kitaplar yığına ise her gün bir diğeri katılıyor.

    ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
    takip etmek için giriş yapmalısın.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası