yiyip yiyip doymuyorum / Yemek yedikten sonra neden açlık hissederiz? - Sağlıklı Beslenme

Yiyip Yiyip Doymuyorum

yiyip yiyip doymuyorum

Hep açım doymuyorum

Sidar21 .!.:

Mrb arkadaslar oncelikle şunu soysöyleye her görüşe saygım sonsuz isteyen istediği yazsın hiç gücenmem çünkü biliyorum ki ben hepsini hak ediyor um. Kendim pko hastasıyım zaten tuylerle basım dertte birde ağda yapıyorum tum vücut kendim evde yapıyorum. Ama sonrasında batık oluyor bunun için ne yapmam gerekir. Losyon kullanıyorum krem kullanıyorum kese yapıyorum faydası yok. Bir de ben yemeleri doyamıyorum gece 2 de kalkıp yemek yiyip üstüne uyuyorum Allah'ım nasıl bir iştah ben de bilmiyorum buna bir dur demem lazım bana yardımcı olun göbek başını almış gitmiş boyun bir 65 Ama kilom 73 oldu ve bu kiloları üç ay içinde aldım. Yani eşimde kilolarından biraz şikayetçi. Kendimi çok çirkin hissediyorum Ben bile bazen bakınca midem bulanıyor ama ne yapabilirim pko dolayı tüyler var onları Hallettik halletmeye çalışıyorum daha doğrusu yani Ne yapabilirim kilo vermek için batıklardan kurtulmak için Eşime daha güzel görünmek için fit bir vücuda sahip olmak için. Yoksa yakında hasta olacağım obezite hastalığına yakalanacak Allah herkese şifa versin Lütfen arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz bitki çayı var mı Zayıflamak için . Nasıl bir mide var ben bile şok ta kalıyorum. Yemekten sonra da üstüne tatlı yiyorum tatlıdan sonra da Meyve hiç rahatsız da olmuyorum acilen bu durumu toparlamam lazım. Arkadaşlar Siz ağdamı kullanıyorsunuz. Biraz da eşimde cinsellikte artık beni fazla istemiyor eskisi gibi değil yani sanırım kilolarından kaynaklı ben onu seviyorum o da beni seviyor ama dışarıda manken gibi kızlar var birkaç kez ima ettiği bana biraz kilo ver seafoodplus.info ederim

Genişletmek için tıkla

Kese işini hakiki kabak lifiyle yapın. Diğerleri çok işe yaramaz.
Yeme için de yememekten başka çare yok maalesef, yemeyeceksiniz. Tutamıyorsanız diyetisyene gidin, size en uygun yiyerek zayıflama listesini yapar. Bitki çayları siz yerken işe yaramıyor, tok tutan bir mucize yok. Tek mucize beyniniz, inanacak ve seafoodplus.info
Pko için gerekli tedaviyi zaten görüyorsunuzdur.
Cinsellik için de eşiniz kilolu sevmiyor olabilir, haksız diyemem, çünkü siz kendinize dikkat etmiyorsunuz ve bunun bahanesi yok. Ağır hasta değilsiniz, biraz sabırla düzelecek şeyleri bahanelerin arkasına saklanarak yapmazsanız zararı size olur.
Özetle bahane değil çaba lazım, gerisi kolay.

Yiyip yiyip doymayan, sürekli aç hissedenlerden misiniz? İşte sebepleri

Depresyon

iStock

Hepimiz için yemek yemek, depresyon ve endi&#;eyle mücadele mekanizmas&#;. Kendimizi iyi hissetmemizi sa&#;layan seratonin hormonu sarg&#;lanmad&#;&#;&#;nda, ekmek ve makarna gibi yiyecekleri tüketmek seratoni artt&#;r&#;yor. NYU T&#;p Merkezi kilo yönetimi uzman&#; ve direktörü Holly Lofton ‘’Anneniz bile vermi&#; olsa depresyonu kerevizle tedavi edemezsiniz.’’ demi&#;. Çok iyi demi&#;.

Stres

iStock

Kavga ederken veya stresli hissetti&#;inizde stres hormonu olan kortizol, vücuda yay&#;l&#;r. Fiziksel olarak kaloriye ihtiyaç olmasa bile, zaten hepimiz ihtiyac&#;m&#;zdan fazlas&#;n&#; al&#;yoruz neredeyse, bu hormon vücudu yemek yemeye ikna eder. Bir ba&#;ka bilim kad&#;n&#;n&#;n ara&#;t&#;rmas&#;na göre kortizol, beyne açl&#;k sinyali yollar ve stresli anlarda fazla yemeye sebep oluyor. Bu yüzden yedi&#;imiz en iyi yemekler stresliyken yedi&#;iniz yemekler oluyor.

Hipertiroid

iStock

Sürekli aç hissetmek, normalden fazla yemek ve hala kilo veriyor olmak, vücutta tiroid hormonlar&#;n&#;n fazla salg&#;land&#;&#;&#;n&#; gösterir. Dr. Lofton ’’Tiroidi vücuttaki her &#;eyi h&#;zland&#;ran endokronik bir hormon olarak dü&#;ünün. Dolay&#;s&#;yla metabolizma h&#;zland&#;kça, açl&#;k da artar.’’ derken Dr. Levin de ‘’Tiroid, ayn&#; zamanda tokluk hissini de sa&#;lar ve gere&#;inden fazla çal&#;&#;mas&#; bu tokluk e&#;i&#;ine ula&#;may&#; zorla&#;t&#;r&#;r.’’ diyor. Açl&#;k hissinin yan&#; s&#;ra halsizlik, t&#;rnaklarda k&#;r&#;lma ve saç dökülmeleri de hipertiroidin bir belirtisidir.

Obezite

iStock

Kilo almak ve açl&#;k aras&#;nda k&#;s&#;r bir döngü vard&#;r. Aç hissedip sürekli yemek yemek kilo almaya, kilo almak da sürekli aç hissetmeye neden olur. Yani yedikçe daha çok yersiniz :) Fazla ya&#;, insülin seviyesinin h&#;zla artmas&#;n&#; sa&#;layarak i&#;tah&#; açar. Ayn&#; zamanda ya&#; hücreleri kendi hormonlar&#;n&#; üretti&#;inden vücut, tokluk hormonuna kar&#;&#; daha az duyarl&#; hale gelir.

Kan &#;ekeri dü&#;üklü&#;ü

iStock

Dü&#;ük kan &#;ekeri birçok nedenden kaynaklanabilir. Nedenleri farkl&#; olsa da sonucu yine enerji için yalvaran bir kar&#;nd&#;r. Dr. Lofton ‘’Hücrelere yeteri kadar &#;eker götürmek isteyen metabolizma beyni uyararak açl&#;k hissinin olu&#;mas&#;na neden olur. ‘’ diyor.

&#;eker hastal&#;&#;&#;

iStock

Diyabet, kan &#;ekeri normal seviyeye indi&#;inde tekrar açl&#;k hissinin olu&#;mas&#;na neden olur. Dü&#;ük &#;eker i&#;tah&#; tetikler, fakat ölçüyü kaç&#;rmak i&#;tah&#; daha da artt&#;rabilir. Dr. Levin ‘’Çok s&#;k ac&#;ksan&#;z da, rafine edilmi&#;, i&#;lenmi&#; g&#;dalardan uzak durarak kan &#;ekerinizi g&#;dalarla sabit tutmay&#; deneyin’’ diyor.

Regl

iStock

Adet dönemindeki hormonal de&#;i&#;iklikler birkaç paket abur cubur yemeye neden olabilir ama bunu normal kar&#;&#;lay&#;n, pani&#;e kap&#;lmay&#;n. Vücudunuzun bu dönemde fazla kaloriye ihtiyaç duymas&#; normaldir.

&#;laçlar

iStock

Antidepresanlar, alerji veya nöbet önleyici ilaçlar&#;n yan etkisi olarak i&#;tah art&#;&#;&#; görülebilir. &#;&#;tah&#;n öncesine göre fazla oldu&#;u gözlemlendi&#;inde ilac&#; b&#;rakmadan doktora ilac&#; de&#;i&#;tirip de&#;i&#;ttiremeyece&#;ini sorun, kafan&#;za göre ilaç b&#;rakmay&#;n!

Su kayb&#;

iStock

Vücudun su iste&#;i, açl&#;k olarak yorumlanabilir. Su kayb&#; ya&#;and&#;&#;&#;nda vücut fiziksel olarak susamadan önce açl&#;k hissedilir. Birçok insan bu noktada ac&#;kt&#;&#;&#;n&#; zanneder. Dr. Levin güne 8 bardak su ile ba&#;lamay&#; ve gün içinde litrelik bir su &#;i&#;esi ta&#;&#;nmas&#;n&#; önerir.

Uykusuzluk

iStock

Geceleri ortalama saatten az uyumak gün içinde açl&#;k seviyesini kontrol eden hormonlar&#;n i&#;ini zorla&#;t&#;r&#;r. Ghrelin açl&#;k hormonu, vücut kaloriye ihtiyaç duymasa bile sürekli yeme ihtiyac&#; hissettirir. Uykudan mahrum kalmak hormon bozuklu&#;una neden olan bir stres biçimidir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Sürekli aç hissediyor, yemek yemek istiyor ve asla doymuyorsanız doğru yerdesiniz! Çoğu insan bu durumu &#;Fazla iştahlıyım, yapım böyle!&#; olarak açıklasa da sürekli olarak aç hissetmenizin ve asla doymamanızın altında birçok farklı sebep yatıyor olabilir. Sağlıklı beslenmemekten tutun da çeşitli hastalıklara kadar işte sürekli aç hissetmenizin altında yatabilecek 14 neden!

1. Çok fazla rafine karbonhidrat tüketiyor olabilirsiniz


&#;Rafine&#; olarak adlandırdığımız bu karbonhidrat türü; makarna, hamur işi ve abur cubur gibi birçok hazır gıdada bulunur. Bu gıdaları tükettiğinizde fazlasıyla tok hissetseniz de kısa bir süre sonra tekrar acıkırsınız. Çünkü bu tarz gıdaların içerisinde lif bulunmaz, dolayısıyla hızlı bir biçimde sindirilirler. Yani uzun süre tok kalmak istiyorsanız sindirimi daha uzun süren lifli gıdaları tercih etmelisiniz. Örneğin sebzeler ve tam tahıllı gıdalar iyi bir seçenek olabilir.

2. Diyabet rahatsızlığınız olabilir


Diyabet, özellikle tip-2 diyabet, sürekli aç hissetmenize neden olabilir. Çünkü diyabet hastalarında vücudumuzun enerji kaynağı olan glikoz, hücrelere yayılamaz ve kanda kalır. Dolayısıyla diyabet hastaları sürekli olarak aç hisseder. Ancak açlık hissi, diyabet rahatsızlığının belirtilerinden sadece birisidir. Diyabet hastası olup olmadığınızı anlamak için bir doktorla görüşüp kan testi yaptırmanızın şart olduğunu hatırlatalım!

3. Fazla egzersiz yapıyor olabilirsiniz


Eğer düzenli olarak spor yapıyorsanız ya da hareketli bir yaşantınız varsa normalden daha fazla kalori harcıyor olabilirsiniz. Dolayısıyla vücudunuz, normal bir insanın vücudundan çok daha fazla kaloriye ihtiyaç duyuyor olabilir. Yapılan araştırmalar düzenli olarak spor yapan insanların zamanla daha hızlı bir metabolizmaya sahip olduğunu gösteriyor. Yani kısacası, düzenli olarak spor yapıyorsanız bol bol yemek yemenizde hiçbir sıkıntı yok. Tabii siz yine de yemek seçimlerinizin sağlıklı ve besleyici olmasına özen gösterin.

4. Düzenli kullandığınız ilaçlar iştahınızı etkiliyor olabilir


Sürekli aç hissetmenizin sebeplerinden biri de düzenli kullandığınız ilaçlar olabilir. Özellikle diyabet rahatsızlığı için kullanılan ilaçlar, antidepresanlar ya da duygudurum düzenliyiciler; içerdikleri kortizol, insülin, klozapin ya da olanzapin gibi maddelerden dolayı sürekli olarak aç hissetmenize neden olabilir. Eğer yeni başladığınız bir ilaçtan sonra düzenli bir şekilde kilo aldığınızı fark ettiyseniz ve sürekli aç hissediyorsanız doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın.

5. Stresli olduğunuz için yemek yemek istiyor olabilirsiniz


Endişe ve kaygı bozukluğunun vücudumuz üzerinde birçok etkisi olduğunu biliyoruz. Bu etkilerden biri de sürekli olarak yemek yeme isteği! Duygusal yeme bozukluğu olarak adlandırdığımız bu rahatsızlık, düşündüğünüzden çok daha yaygın. Kendimizi stres altında hissettiğimizde vücudumuz kortizol hormonu salgılar, bu durum da aç hissetmemize neden olur. Dolasıyla stresli anlarımızda yemek yemek zorunda hissedebiliriz. Stres, obezitenin en büyük nedenlerinden biridir. Hayatınızdaki stresi; yoga, meditasyon ya da yeni hobilerle kontrol altına almaya çalışın!

6. Yemeğinizi çok hızlı yiyor olabilirsiniz


Günleriniz oldukça yoğun geçiyor olabilir. Dolayısıyla hızlıca bir şeyler atıştırıp işlerinizi halletmek istiyor olabilirsiniz. Ancak &#;hızlıca bir şeyler atıştırmak&#; size zaman kazandırıyor gibi gözükse de oldukça sağlıksız bir alışkanlık. Yemeklerinizi hızlı bir şekilde tüketmek; iştahınızı arttırır, kilo almanıza ve hızlı bir şekilde acıkmanıza neden olur. Yemeğinize hak ettiği zamanı ayırın. Öğlen yemeğinizi alın, bir sandalyeye oturun ve yavaşça yiyin. Yemeğinizin keyfini çıkarmaya çalışın.

7. Hipertiroidizm rahatsızlığınız olabilir


Hipertiroidi olarak adlandırılan bu rahatsızlık, kandaki tiroid hormonu seviyesinin normalden fazla olmasıdır. Eğer sürekli olarak aç hissediyorsanız hipertiroidi rahatsızlığınız olabilir. Kolaylıkla teşhis edilebilen ve düzenli ilaç kullanımıyla kontrol altına alınan bu rahatsızlık, sürekli aç hissetmenize neden olduğu gibi kilo vermenize de neden olabilir.

8. Uykunuzu alamıyor olabilirsiniz


Kaliteli bir gece uykusunu asla küçümsemeyin! Ghrelin yani bir diğer adıyla iştah hormonu, beynimiz tarafından kontrol edilir. Eğer yeterince uyumuyorsanız beyninizin de düzgün bir şekilde çalışmasını bekleyemessiniz! Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 8 saatten az uyuyan insanların vücudundaki ghrelin seviyesi, kaliteli bir uyku çekenlerden çok daha yüksek.

9. Menopozda ya da PMS döneminde olabilirsiniz


Dürtüsel yeme olarak adlandırılan bu yeme bozukluğu, premenstrüel sendrom yaşayan kadınlarda oldukça sık görülüyor. Yani regl dönemlerinizden önce ve regl döneminiz boyunca kontrol edemediğiniz açlık krizleri yaşamanız oldukça normal. Aynı şekilde menopoz dönemindeki kadınların da hormon seviyelerinde büyük değişiklikler olur, dolayısıyla iştahları artabilir.

Hamile olabilirsiniz


Sürekli aç hissetmenizin sebeplerinden biri de hamilelik olabilir. Eğer böyle bir durum varsa normalden daha fazla yemek yemeniz oldukça doğal. Araştırmalar gösteriyor ki hamile kadınların %%90&#;ı hamileliği boyunca daha iştahlı oluyor.

Çok fazla alkol tüketiyor olabilirsiniz


Alkol, iştahınızı düşündüğünüzden çok daha fazla etkiler. Araştırmalar gösteriyor ki alkol tükettiğinizde vücudunuzdaki leptin hormonunun seviyesi düşer. Leptin hormonu; tokluk hissetmemizi sağlayan hormondur, dolayısıyla alkol içtikçe iştahınız artmaya başlar. Ayrıca fazla alkol tüketimi, obezitenin başlıca nedenlerinden biridir. Eğer açlık krizlerinin önüne geçmek istiyorsanız alkolü kontrollü bir şekilde tüketmeye özen gösterin.

Yeterli miktarda su içmiyor olabilirsiniz


Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmek, sağlığınız için çok önemli. Dolayısıyla sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını istiyorsanız gün içerisinde 2 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yemeklerden önce bir bardak su tüketen insanlar daha az yemek yiyor ve daha çabuk doyuyor. Ayrıca her ne kadar tuhaf olsa da beynimiz, açlık ve susuzluk hissini zaman zaman karıştırabiliyor. Özetle iştahınızı kontrol etmek için yeterli miktarda su tüketmeyi unutmayın!

Yeterli miktarda sağlıklı yağ tüketmiyor olabilirsiniz


Fazla miktarda yağ tüketmek sağlığınız için bir problem yaratabileceği gibi az miktarda yağ tüketmek de vücudunuzdaki dengeleri bozabilir. Sağlıklı yağlar tükettiğinizde yiyeceklerin sindirim süresini uzatırsınız yani yiyecekler daha uzun süre midenizde kalır ve daha uzun süre tok hissedersiniz. Araştırmalar yağsız ürünler tüketen insanların çok daha çabuk acıktığını gösteriyor.

Yeterli miktarda protein tüketmiyor olabilirsiniz


Eğer yemeklerinizde yeterince proteine yer vermiyorsanız sürekli olarak aç hissetmeniz oldukça normal! Proteinli yiyecekler açlık hissinizi bastırır ve iştahınızı kapatır. Bu yüzden sporcular, metabolizmalarını düzene sokabilmek için protein ağırlıklı diyetler tercih eder. Tabağınızda et, balık ve yumurta gibi protein ağırlıklı yiyeceklere daha fazla yer verirseniz açlık hissinizin azaldığını fark edeceksiniz.

Yemek yedikten sonra neden a&#;lık hissederiz?

Reaktif Hipoglisemi 

Yemek sonrası açlık, halsizlik, yorgunluk, el ayak titremesi gelişiyorsa gün içinde sık sık tatlı istekleri ortaya çıkıyorsa ve uzun süreli açlıklar sonrası kızgınlık hali gelişiyorsa reaktif hipoglisemiden şüphelenilmelidir. Karbonhidrat ağırlıklı beslenilmesi, stres ve düzensiz beslenme hipoglisemiyi tetiklemektedir. Bu sebeple dengeli beslenilmesi önem arz etmektedir. 

Yetersiz Su Tüketimi 

Su, organların sağlıkla çalışabilmesi için elzem olan bir besin maddesi olarak kabul edilmektedir. Yetersiz tüketildiğinde birçok organın çalışmasında yavaşlamalar meydana getireceği için kilo verme sürecini de olumsuz yönde etkileyecektir. Aynı zamanda açlık ve susuzluk sinyalleri birbirine benzer olduğu için yetersiz su tüketiminde susuzluk sinyali açlık sinyali ile karıştırılarak gereksiz besin tüketimine sebebiyet verebilmektedir. 

Dengesiz ve Yetersiz Öğün Planlaması 

Yeterli ve dengeli bir öğün bütün besin gruplarını içermelidir. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek bizi daha hızlı acıktıracağı için sindirim süresi uzun olan protein ve lif içeriği yüksek besinleri de öğünümüze dahil etmek tokluk süremizin uzamasını sağlayacaktır. 

Stres  

Fazla stresli olmak, açlık hissiyatını tetikleyen bir hormon olan kortizol üretiminde artışa neden olmaktadır. 

Yetersiz Uyku 

İştah metabolizmasının düzenlenmesinde etkisi bulunan ghrelin hormonunun düzenlenmesi için yeterli uyku alımı gereklidir. 

Fiziksel Aktivite 

Normalden daha fazla egzersiz yapılması ile metabolizmada hızlanma bu sebeple de enerji ihtiyacında artış meydana gelecektir. Artan enerji ihtiyacı da açlık hissiyatı oluşturacaktır. 

Leptin Direnci 

Beyne doyma sinyalini gönderen ana hormonlardan biri olan leptin bazı kişilerde olması gerektiği şekilde çalışmamaktadır. Bu durum leptin direnci olarak nitelendirilmektedir. Yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, yeterli uyku alımının leptin direnci üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. 

İnsülin Direnci 

Kan şekerinin yükselmesi ile insülin seviyelerinde artış görülmesi ile ortaya çıkan insülin direnci açlık hissiyatının oluşmasına neden olmaktadır. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir