istanbul tuzla gezilecek yerler / Tuzla Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler | Turistik Yerler

Istanbul Tuzla Gezilecek Yerler

istanbul tuzla gezilecek yerler

funduszeue.info0

Marmara denizinde 13 km uzunluğunda kıyıya sahiptir. İlçenin güney uç noktası olan “Tuzla Burnu” büyük bir çıkıntı oluşturur. Aydıntepe kıyıları: merkeze kadar koylar ve burunlarda, girintili ve çıkıntılıdır. Tuzla körfezinden sonra: Mezar burnu, Mesari Burnu, Limon Burnu, Dalyan Burnu sıralanır. Sakız Burnu açıklarında: Eşek Adası (Ekrem Bey Adası) vardır. Haydarpaşa’ya 32 km uzaklıktadır. Marmara denizinde 13 km uzunluğunda sahil vardır.

Yöre, ismini: Osmanlı döneminde, İstanbul’un tuz ihtiyacını karşılayan “Tuz gölü” nden almıştır. Günümüzden 70 yıl öncesine kadar bu gölden tuz elde ediliyordu.

Yörenin geçmişi incelendiğinde, çok fazla eskilere giden bilgilere ulaşılmamıştır.

yılında, Peçenek Türklerinden kişilik bir gurup: bu bölgede bir gece kalmıştır.

Osmanlının ilk yıllarında, Abdurrahman Gazi: Yalova, Kartal ve Tuzla’yı alıp Aydos kalesini fetih etmiştir.

Yine aynı dönemde: Tuzla: Osmanlı donanmasının gemilerine liman olmuştur. Yöre halkı ise, geçimini balıkçılık, zeytincilik ve tütün işletmesiyle karşılamaktadır. Sultan I. Ahmet yılında Tuzla yöresine bir cami yaptırır. Kalekapı denen yerde yapılan arkeolojik araştırmalarda ise, eski çağlara ait çanak-çömlekler ve çeşitli kalıntılar bulunmuştur.

’lü yılları takip eden Osmanlı hakimiyeti döneminde, Evliya Çelebinin de belirttiği “Şifalı Sular” günümüzde de hakkın büyük ilgisini çekmeye devam etmektedir.

Tarihin ilk devirlerinden beri bir yerleşim yeri olan Tuzla’nın Pargorire () Dymotionlu Stophanes’in eserindeki “İzmit Körfezi” ile ilgili metinde “Aktaş Burnu” adı ile bilinmektedir. Buranın bir Rum balıkçı köyü olduğu, bir zamanlar İzmit ve İstanbul arasında gidip gelen korsanlara üs olduğu ve bu devirde, Aydost’taki Bizans beyi tarafından çevresinin kale ile çevrildiği ve Abdurrahman Gazi zamanında Türklerin eline geçtiği bilinmektedir.

Burası gemilerin kalafat yeri ve limanı olmuştur. Osmanlı imparatorluğunun son yıllarına kadar burada Rumlar ve Türkler iç içe yaşamışlardır.

Tuzla: yılında Türkiye’nin ilk köy beldesi olmuştur.

yılında yapılan mübadelede Atatürk’ün emriyle Tuzla bölgesine: Selanik, Drama, Kavala bölgelerinden gelen Türkler yerleştirilmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Tuzla hane ve kişinin yaşadığı bir yer olarak görülür. yılında müstakil belediye olan Tuzla, yılında Kartal ilçesine bağlanmıştır. yılında Pendik ilçesinin kurulmasıyla, Pendik ilçesine bağlanmıştır. yılında ise müstakil ilçe olmuştur.

Tuzla’nın cadde ve sokaklarında, evlerin bahçelerinde çok sayıda Bizans döneminden kalma mimari elemana rastlanılır. yılında yapılan bir kazıda: Bizans dönemi kilisesi ortaya çıkarılmıştır. Ekrembey adasında yapılan kazıda ise: Saint Andre Manastırı bulunmuştur.

İncir adasında Hagios Gikara manastırı, Tuz burnunun kuzeyindeki yarımadada Hagios Geogios manastırı bulunmaktadır. Bunlardan ayrı olarak, Tuzla’da tarihi eser olarak: 7 kilise ve Padişah I. Ahmet zamanında yapılan bir cami bulunmaktadır.

köfteciler.1
tuzla limanı.1
tuzla.1
funduszeue.info3

Günümüzde Tuzla’nın en önemli özellikleri: merkezde İTÜ Denizcilik Fakültesi, kuzeybatıda Tuzla Piyade Okulu ve güneyde Tuzla burnunda ise Deniz Harp Okulu olmasıdır. Ayrıca yine yolu Tuzla’ya düşecek olanların sahildeki köftecilerden, meşhur Tuzla köftesini tatmaları önerilir.

AKRİTAS BURNU

Tuzla’daki Akritas Burnu yakınlarında, 6’ncı yüzyılda varlığı bilinen Hagios Trifon Manastırı vardır. Ayrıca çevredeki küçük adalarda da Hagios Andreas ve Hagia Glikeria manastırları bilinmektedir.

formula
funduszeue.info1

FORMULA-1 İSTANBUL YARIŞ PİSTİ

Formula-1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Yarış Pisti ve Tesisleri Projesi, yılında Tuzla Akfırat mevkinde bulunan ve toplam 2 milyon metre karelik bir alanı kapsamaktadır. Piste 6 farklı noktadan ulaşım vardır.

Formula-1 yarışlarına 3 kere ev sahipliği yapan İstanbul Park pisti, günümüzde dev bir ikinci el oto pazarı olarak kullanılmaktadır. İstanbul Park: yıl boyunca süren organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Formula-1 için organize edilen pist, dünyaca ünlü otomobil firmalarının test merkezi gibi de hizmet veriyor. Dünyaca ünlü otomobil ve lastik markaları, burada özel etkinlikler düzenliyorlar.

Burayı ziyaret ettiğinizde, ziyaretçilere tanınan haktan yararlanabilirsiniz. Pistte sürücüler, kendi araçlarıyla TL karşılığında, 20 dakika tur atabiliyorlar. Pist, Formula yarışları sırasında 8’nci virajı ve yarışlarında Sebastian Vettel-Mark Webber kazası ile hatırlanmaktadır. Ayrıca 1 Ağustos tarihinde yapılan yarışları, bin kişi izledi ve Türkiye’nin en kalabalık spor organizasyonu olarak tarihe geçti.

Tuzla&#;da Gizli Bir Koy

Büyüklerimiz Tuzla için yazlık yer derdi. Bugün ise çok değişti. Ama hala saklı güzellikleri de bulunuyor. Yakın zamanda marina açıldı. Mercan koyu ise hala bakirdir. Gurme gözüyle bakmak değil ama manzara güzelliğini ayırt eden biri olarak şunu tavsiye derim ki değişim sağlanmadan buraları ziyaret edin.

Tuzla Mercan

İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından biri olan Tuzla, bir dönem İstanbul’un yazlık yerlerinden biriydi. Yakın zamanda şehre monte olmuş, özellikle şehir hatları trenleri aktifken şehir merkezine gidiş geliş kısa sürelere düşmüştür.

Bölgenin Osmanlı topraklarına katılımı İstanbul’un fethinden önce yılında Yıldırım Beyazıd tarafından gerçekleşmiştir. Kaplıcaları ile tarih içinde ön plana çıkan ilçede günümüzde alışveriş ve yeme içme mekanları gözdedir. Sabiha Gökçen’e de ev sahipliği yapan ilçe gün geçtikçe kalabalıklaşmaktadır.

Tuzla’da Neler Bulunur

Tuzla Tersanesi: Türkiye’nin en büyüğüdür.

Tuzla Kıyı Şeridi: 13 km olan sahil kesimin önemli bir kısmı yürümeye müsaittir.

Tuzla Balık Restoranları: Angel Mercan ve Tuzla Balıkçısı gözdelerdendir.

Tuzla Köfteciler: Sahilde yer alan Konak tercihimdir. Filizler Köftecisi ve Meraklı köfteci meşhurdur.

Tuzla Marina: Outlet alışveriş ve oyun parkı ile dikkati çeker. Alanda çok sayıda kafe ve restoran bulunur.

Tuzla Yürüyüş Yolu: Koca koca gemilerin yanında uzanan sahil ve bir de sahile paralel adalara benzeyen Cumhuriyet Caddesi.

Park Pist: Bir dönem Formula 1 yarışları burada düzenleniyordu.

Deniz Harp Okulu Komutanlığı

Mercan Bölgesi: Medcezir dizisinin çekimlerinin yapıldığı Adriano kafe, bence İstanbul’un en güzel birkaç kafesinden biri. Tuzla Yat Kulübü, Cadı isimli bar ve kaliteli bir balık restoranı Angel Mercan da bölgede bulunuyor. Tuzla’da fotoğraf çekmek için doğru yer.

Tuzla Yat Kulübü

İlçede yer alan favori mekanım da Mercan kısmındadır. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine girişinde sadece Tuzla Yat Kulübü tabelası olan köşke giriş yaptım. İçeriye girdiğim an bir mekanın daha şık olamayacağını düşündüm. Bir yanda ahşap masalar, bir yanda da denize sıfır sandalyeler ve çevresinde birçok tekne gözüme çarptı. Yazlık havası olan bu yerde manzaraya karşı bir kahve içmek insana huzur veriyor.

Bonus: Faruk Yalçın hayvanat bahçesi Darıca’da (Kocaeli) olmasına rağmen Tuzla’ya çok yakındır. İstanbul’a en yakın hayvanat bahçesiydi.

TUZLA YAT KULÜBÜ FOTO GALERİ

Bu yazı Gezimanya üyelerinden Tatiliyet tarafından yazılmıştır. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

Tuzla (İstanbul)

Tuzla, İstanbul'un en güneyindeki ilçesidir. İlçenin kuzeyinde ve batısında Pendik ilçesi bulunur. Doğusunda ise Kocaeli'nin Çayırova ilçesi yer alır. İlçenin güneyinde Marmara Denizi vardır ve ilçe denize 13 km kıyı şeridi ile bağlanır. Deniz seviyesinden yüksekliği, ilçenin merkezinde ortalama metredir. Tuzla Burnu ilçenin güneyindeki belirgin bir coğrafik oluşumdur. Ortalama yükseklik ilçenin Akfırat ve Orhanlı Beldeleri’nde metreyi bulur. Tuzla’nın en yüksek yeri ise m ile Akfırat'dır.



Tuzla’daki önemli yerler arasında; İstanbul Park Formula 1 Pisti, İTÜ Denizcilik Fakültesi, Koç Okulları (Lise ve Üniversite), Okan Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Askeri Yedeksubay Okulu (Piyade Okulu), Deniz Harp Okulu bulunur.

Tuzla’nın tarihine bakacak olursak yılında Yıldırım Bayezid tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır. Tuzla'da yaşayan Rumlar mübadeleye tabi tutulmuşlar ve Lozan Anlaşması çerçevesinde Selanik, Kavala ile Drama'dan gelen Türkmenlerle yer değiştirmişlerdir. 'lerin sonuna kadar balıkçılık ve çiftçiliğin bir arada sürdürüldüğü şirin bir kasaba olan Tuzla zamanla sanayi merkezi haline geldiği için tarım ve çiftçilik önemini yitirmiştir. Günümüzde Tuzla, sahip olduğu tersaneler ve denizcilik okulları ile bilinir.

Tuzla ilçesi, Marmara ikliminin etkisi altındadır. Tuzla’da yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçer. Kış mevsiminde sıcaklık sıfırın altına belirli aralıklarla düşer. Bahar ayları yağışlıdır ve nisan ayından itibaren sıcaklık belirgin bir şekilde ivmelenir. Meteorolojik verilere göre kış ayları ortalama sıcaklığı 6,4°C-8,5 °C arasında, yaz ayları ortalama sıcaklığı ise 22°C,3°C arasında hissedilir.

Tuzla Ulaşım

İstanbul’un en uzak ilçelerinden biri olan Tuzla’ya ulaşım kara ve demir yoluyla sağlanmaktadır. İETT ve Özel Halk otobüsleriyle Tuzla'dan Kadıköy'e ve Bostancı'ya otobüs hatları bulunmaktadır. Deniz ulaşımına müsait olmasına rağmen şehir merkezine uzak konumu nedeniyle deniz yolu ulaşımı yetersizdir. Tuzla'da bulunan demiryolu Marmaray çalışmaları kapsamında yenileme olduğundan yılının sonuna kadar hizmet vermeyecektir. Şifa Mahallesi'nden T hattı ile Topkapı'ya ulaşım vardır.

Tuzla Gezilecek Yerler

İdris Güllüce Kütüphanesi: 30 binden fazla kitabın oluşturduğu bir kütüphane olan İdris Güllüce, araştırmacıların ve öğrencilerin uğrak yeridir. Kütüphane üç katlı bir binada bulunur. İdris Güllüce Kütüphanesi’nin birinci katında ansiklopedi, felsefe ve psikoloji alanına ait kitaplar; ikici katında dil bilimler, doğa bilimleri, matematik ve toplum bilimlerine ait kitaplar; üçüncü katında ise tarih, coğrafya ve dünya edebiyatına ait kitaplara ulaşabilirsiniz.

Holografik Hayvanat Bahçesi: Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin ilk Holografik Hayvanat Bahçesi’dir. Burada nesli tükenmek üzere olan ya da tükenmiş olan 50’den fazla hayvanın hologram teknolojisi ile birer temsili yer alır. Nuh’un Gemisi görünümünde olan Hayvanat Bahçesi’nde bulunan hayvanlar gerçek boyutu canlandırılmışlardır. Özellikle çocuklar tarafından sevilen Holografik Hayvanat Bahçesi, ailecek yapacağınız en güzel gezilerinizden biri olabilir.

Şelale Eğitim Parkı: Tuzla’da dinlenmek ve güzel bir hafta sonu geçirmek için en çok tercih edilen yerdir. Şelale Park; restoran, kafe, amfi tiyatro, lunapark, olimpik bay ve bayan havuzu, sıpa merkezi, çocuk ve araç müzesi, camii, gemi restoranı ve küçük bir çarşıdan oluşmaktadır. Park ismini içindeki yapay şelale ve süs havuzundan almaktadır. Yeşil alanı ile dinlendirici olan bu parkta hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz.

Tuzla Otelleri

Tuzla, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı nedeni ile özellikle iş toplantıları açısından çokça tercih edilir. Tuzla otelleri İstanbul Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’na 4 km, Harem Otogarı’na 38 km uzaklıktadır. Atatürk Havalimanı’na ise 51 km uzaklıktadır. Otellerden talep üzerine, ek ücret karşılığında ulaşım servisi sağlanmaktadır. İstanbul Park dört km, Viaport Alışveriş Merkezi 2 km, Pendik şehir merkezi 8 km, Bostancı Caddesi ise 16 km mesafededir. Oteller; Tuzla Tren İstasyonu'na 5 km, IDO Feribot İskelesi'ne 8 km mesafede konumlanmaktadır. Otellerin standart odalar için belirledikleri gecelik fiyatları ila TL arasında değişmektedir.

Tuzla’daki Asya Park Hotel; Tuzla Orhanlı Mevkii'nde yani sanayi bölgesinde yer almaktadır. Otelin imkanları arasında açık yüzme havuzu, sauna ve masaj olanakları mevcuttur. İstanbul Tuzla'da bulunan Radisson Blue Hotel & Spa ise modern mimaride standart, 74 superior, 20 business class, 14 junior suit, 14 tek yatak suit, 3 executive suit ve 4 engelli odası olmak üzere toplamda oda ile konuklarını ağırlamaktadır. Bunun yanı sıra Radisson Blu Hotel & Spa, iki adet SPA merkezi, iki adet hamam, iki adet sauna, çocuk kulübü, açık-kapalı yüzme havuzu, spor salonu, masaj gibi hizmetler sunar. yılında IHRA International Hospitality ödülüne layık görülen İstanbul Park Hotel ise İstanbul'un Tuzla ilçesinde yıllardır faaliyet göstermektedir. Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan ve kolay ulaşılabilir bir konuma sahip olan İstanbul Park Hotel, Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve İstanbul Park Yarış Pisti'ne sadece 15 dakikalık uzaklıktadır. Diğer bir Tuzla oteli olan Hotel Chatto, sahilde bulunan konumu itibariyle restoranlara, kafelere ve alışveriş mekanlarına yakın bir noktadadır. Otel adından da anlaşıldığı gibi şato mimarisi, havası ve dekorasyonuna sahip masal gibi bir ortamda konuklarına hizmet vermektedir. İstanbul Tuzla'da bulunan Tuzla Termal Tesisleri ise çam ağaçları ile kaplı 70 dönümlük bir arazi üzerinde yer alır. Otel 33 oda ve 13 bungalovda toplam yatak kapasitesine sahiptir. Termal tesisler 'lü yıllardan bu yana şifalı sularıyla konuklarını ağırlamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası