kredi hesaplama arsa / İhtiyaç Kredisi ve İhtiyaç Kredisi Hesaplama | Türkiye İş Bankası

Kredi Hesaplama Arsa

kredi hesaplama arsa

Enuygun Kredi Hesaplama Aracı

Kredi Türleri Nelerdir?

İhtiyaç kredisi bankaların bireysel kredi kapsamında evlilik, eşya alışverişi, küçük gereksinimler ve tatil gibi ihtiyaçlar için sağladığı kredi seçeneği. • Konut kredisi, yeni konut almak ya da mevcut konutlarını yenilemek isteyenler için sunulan kredi türü. • Taşıt kredisi, taşıt satın alırken yaygın olan bir ihtiyaç kredisi türü olduğu için Enuygun’da Taşıt Kredisi ayrı bir kredi türü olarak sunuluyor.

Örnek Kredi Maliyet Tablosu

Kredi TutarıKredi VadesiMinimum VadeMaksimum VadeAylık Faiz OranıYıllık Maliyet OranıAylık Taksit TutarıToplam Geri Ödeme Tutarı
TL36 ay3 ay36 ay% 1,35% 21,73,79 TL,44 TL

Örnek maliyet tablosu, Enuygun’da sunulan en uzun vadeli en düşük ihtiyaç kredisi faiz oranına göre düzenlenmiştir.

Sıkça Sorulan Sorular

Enuygun kredi hesaplama aracı ile hangi kredi türlerini hesaplayabilirim?

funduszeue.info kredi hesaplama aracını kullanarak, ihtiyaç, konut, taşıt ve KOBİ kredi türleri için hesaplama yapabilirsiniz.

Enuygun'da kredi faiz oranı girerek hesaplama yapabilir miyim?

Enuygun kredi hesaplama aracında hesaplama yöntemi bölümünden "Faiz oranına göre" seçeneğini seçerek gireceğiniz tutar, vade ve faiz oranına göre kredi hesaplaması yapabilirsiniz.

Enuygun'da bankaların güncel faiz oranları yer alıyor mu?

funduszeue.info kredi sayfasında gördüğünüz Banka faiz oranları sürekli yenilenen güncel faiz oranlarıdır.

Kredi notu hesaplaması nasıl yapılır?

Kredi Kayıt Bürosu; geçmişteki kredi ödemeleriniz, kredi kartı borcunuz, kredi kartı borç ödeme alışkanlığınız gibi kriterlere göre size bir not verir. Bankalar da bu nota bakarak sizin kredi alıp alamayacağınızı belirler.

Kredi notumu nasıl yükseltebilirim?

Kredi ve kredi kartı ödemelerinizi düzenli yaparak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

EYT için hangi bankalar promosyon veriyor?

EYT için promosyon veren bankalar şöyle: Deniz Bank, Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Vakıfbank, QNB Finansbank.

EYT’liler bankadan promosyon almak için ne yapması gerekiyor?

EYT’lilerin bankadan promosyon alabilmesi için bankaların sundukları teklifleri inceleyerek hangi bankadan promosyon almak istediklerine karar vermeleri ve promosyon hakkından yararlanabilmek için maaşlarını 3 yıl boyunca seçtikleri banka aracılığıyla alacaklarını taahhüt etmeleri gerekiyor. Sonrasında istedikleri bankanın temsilcileriyle görüşerek ya da tercih etmeyi düşündükleri bankanın mobil uygulaması aracılığıyla gerekli talimatı vererek emekli maaşlarını o banka üzerinden almaya başlayabilir, promosyonlarını alabilirler.

EYT’liler için banka promosyonları ne zaman hesaba yatar?

Emekli maaşınızı almak için seçtiğiniz bankanın promosyonunuzu hesabınıza ne zaman yatıracağını banka temsilcileriyle iletişim kurarak ya da bankanın internet sitesindeki duyuruları inceleyerek öğrenebilirsiniz. Çünkü promosyonların hesaba geçme zamanı bankadan bankaya değişiklik gösterir.

EYT emeklilik maaşı nasıl hesaplanır?

Emekliliğinizle birlikte ne kadar maaş alacağınızı E-Devlet yardımıyla hesaplayabilirsiniz. Emekliliğinizde alacağınız maaş miktarı, kaç gün çalıştığınıza ve çalıştığınız süreç boyunca ödenen primler başta olmak üzere pek çok değişkene bağlı olarak değişiklik gösterir. E-Devlet üzerinden çalıştığınız kuruma göre 4A,4B ve 4C hizmet dökümlerini inceleyerek çalışma günü ve prim bilgilerinizle emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Arsa Finansmanı

Gayrimenkul yatırımı yapmayı planlıyorsanız Albaraka Türk’ten 60 ay vadeyle %'e kadar  finansal destek alabilirsiniz.

Özellikler

  • Albaraka Türk şubelerinin yer aldığı belediye sınırları içinde satın alacağınız imarlı arsalar için finansman desteği alabilirsiniz.
  • Ekspertiz değerinin %'üne kadar TL olarak kullanabileceğiniz finansmanı 60 aya kadar kredilendirebilirsiniz.
  • Aylık kâr oranlarını, Finansman Kâr Oranları ve Ücretleri sayfasından inceleyebilirsiniz.

(*) Ekspertiz işlemi Albaraka Türk'ün anlaşmalı olduğu SPK lisanslı kuruluşlar tarafından yapılmaktadır.

Başvuru Şartları

  • 18 yaşını tamamladıysanız, arsa finansmanına başvurabilirsiniz.
  • Arsa finansmanından gerçek kişi olarak yararlanmak isterseniz kimlik kartınızı, gelir belgenizi ve satın alınacak arsanın tapu fotokopisini ibraz etmeniz gerekir. Ücretli çalışansanız; maaş bordronuzu veya net maaş tutarınızı gösteren, işyeri tarafından onaylanmış belgeyi ibraz etmeniz gerekir.
  • Arsa finansmanından serbest meslek sahibi olarak yararlanmak isterseniz; vergi levhanızı, onaylı bilanço ve gelir tablonuzu, cari yıl mizanınızı, faaliyet belgenizi, varsa tapu fotokopilerinizi, kira kontratlarınızı, gelir belgelerinizi ve noter onaylı imza beyannamenizi ibraz etmeniz gerekir. Gerekli durumlarda kefiller için de aynı belgeler talep edilir.
  • Arsa finansmanından tüzel kişi olarak yararlanmak isterseniz; arsanın tapu fotokopisini, ortakların kimlik kartlarını, noter onaylı firma imza sirkülerini, Ticaret Sicil Gazetesi örneğini, Ticaret Odası kayıt belgenizi, faaliyet belgenizi, son 3 yıla ait bilânço ve gelir tablolarınız ile son 3 yılda düzenlenmiş vergi levhanızın fotokopisini ibraz etmeniz gerekir. Gerekli durumlarda kefiller için de aynı belgeler talep edilir.
  • En az 1 takvim yılı faaliyette bulunmuş anonim, limited ya da kolektif şirketiniz için arsa finansmanı başvurusu yapabilirsiniz.
  • İstenilen belgelerle birlikte size en yakın Albaraka Türk şubesine uğrayarak, arsa finansmanı için başvuru formunu doldurabilirsiniz.
  • Bilgi ve belgelerinizde eksik yoksa başvurunuz ortalama 24 sata içinde sonuçlandırılır.
  • Detaylı bilgi ve bankacılık işlemleri için 5 Alo Albaraka'yı arayabilirsiniz.

En Uygun Arsa Kredisi Hesapkurdu'nda!

İmarlı ya da imarsız arsa alımı için kullanılan bireysel bir kredi türü olan arsa kredisi, bankaların sıklıkla kullandırdıkları kredilerden biri.

Arsa kredisi iki farklı şekilde kullandırılıyor: 

  1. Satın alınmak istenen arsanın imarlı olması durumunda arsaya ipotek konularak kredi alabilirsiniz.
  2. Arsanın imarı yok ise sahip olduğunuz başka bir gayrimenkule ipotek koydurarak arsa kredisi kullanabilirsiniz.

Satın alacağınız arsanın ekspertiz değerinin yüzde kaçına kredi verileceği ise bankadan bankaya değişiyor.

Arsa Kredisi

Arsa Kredisi Veren Bankalar

Banka AdıMaksimum VadeKredilendirme Oranı
TEB60 AyEkspertiz değerinin %60'ı
Ziraat Bankası60 Ay
Ekspertiz değerinin %50'si
İş Bankası60 Ay
Ekspertiz değerinin %50'si
Albaraka60 Ay
Ekspertiz değerinin %'ü
Şekerbank AyEkspertiz değerinin %45'i

Arsa kredisi faiz oranları, genellikle konut kredi oranlarıyla benzerlik göstermekle birlikte bu kredi türü için her bankanın farklı uygulamaları mevcut.

TEB: Arsa almak için sahip olduğunuz evi teminat göstererek, evinizin ekspertiz değerinin %60’ına kadar Arsa Kredisi kullanabilirsiniz. Arsa kredisi için 60 aya kadar vade imkânından yararlanabilirsiniz. 

Ziraat Bankası: Ziraat Bankası arsa kredisi ürününde 60 aya varan vade imkânı bulunmakta. Satın alınacak arsanın ekspertiz değerinin en fazla %50'si kadar kredi kullanabilirsiniz. Ayrıca arsa belediye sınırları içerisinde ve imarlı olmalı.

İş Bankası: Satın alacağınız arsanın acil satış değerinin azami %50’sine kadar kredi kullanmanız mümkün. 60 aya kadar vade imkanı da bulunuyor.

Şekerbank: Şekerbank arsa kredisi için maksimum vade ay olarak sunuluyor. Teminat olarak kredilendirilen arsa imarlı ise ipotek alınabilir, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün ipoteği alınabilir. Teminata alınan gayrimenkulün ekspertiz değerinin, % 45’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

Albaraka: Albaraka şubelerinin yer aldığı belediye sınırları içinde satın alacağınız imarlı arsalar için finansal destek imkânı sunuluyor. Arsa ekspertiz değerinin %'üne kadar TL olarak kullanabileceğiniz finansmanı 60 aya kadar taksitlendirmeniz mümkün.


Belirtmiş olduğumuz bu bankalardan tarla almak için arsa kredisi kullanmanız da mümkün. Ancak bu konuda çiftçilerle yönelik daha çok ürünü bulunan Ziraat Bankası öne çıkıyor ve tarla kredisi için daha esnek ve cazip teklifler sunuyor.

Arsa Tapusu Örneği

                            Kredi Başvurusu Yapacaklara 10 Tavsiye

Hangi Arsalar Krediye Uygun?

Arsa kredisi veren bankaların sayısı artmakta olup; kredi koşulları da bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar yalnızca imarlı arsaya kredi verirken; bazı bankalarda imarlı olmayan arsalara da kredi imkânı sunuluyor. Bunun dışında kredi kullanılacak arsada olması gerekenler şunlar:

  • Alınacak olan arsanın belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması
  • Alınacak olan arsa hisseli tapuya sahip ise tek bir hissesi değil, tüm hisselerin satılıyor olması 

Yatırımınızı arsa yerine konuta yapmak isterseniz konut kredisi hesaplama sayfamızdan tüm bankaları karşılaştırabilirsiniz.

Arsa Kredisi Başvuru Şartları

Günümüzde bankalar, tüketicilerinin hemen hemen her finansman ihtiyacına yönelik destek verebiliyor.  Bu tüketici kredilerinden biri de arsa kredisidir. Arsa sahibi olmak isteyenler belli şartlar altında arsa kredisi alarak yatırım yapabiliyorlar.

Arsa kredisi kullanabilmek için;

  • Arsa kredisi, gerçek kişilerin, ticari nitelikte olmayan “arsa” alımlarının finansmanına yönelik olarak kullanılabiliyor.
  • Kredi kullanılacak arsanın birden fazla hisseli olması durumunda tüm hisselerin alınması gerekiyor. 
  • Gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenilebiliyor.
  • Teminat olarak kredilendirilen arsa imarlı ise ipotek alınabiliyor, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde ise, teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınabiliyor.
  • Kredi miktarı, bazı bankalarda ekspertiz değerinin %50’si; bazı bankalarda ise %60’ına kadar çıkabiliyor.
  • Bazı bankalar 36 aya kadar vade yaparken; bazı bankalarda ise aya kadar vade yapabiliyorlar.

Arsa Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Arsa kredisi kullanmak için istenen evraklar:

  • Nüfus Cüzdanı veya ehliyet fotokopisi
  • Gelir Belgesi
  • Ücretli çalışan kişiler için maaş bordrosu veya antetli kağıda imzalı şirket yazısı (Şirket yazısı alınıyor ise firmanın imza sirküleri beyanı gerekmektedir) 
  • Serbest meslek sahipleri için son 3 yıllık bilanço, Vergi Levhası ve Ticaret Sicil Gazetesi
  • İpotek alınacak gayrimenkule ait tapu fotokopisi (Kat irtifakı / Kat mülkiyeti tesis edilmiş)

Arsa Kredisi Hesaplama

Arsa kredisi kullanarak alacağınız taşınmaz yatırımlarınızı değerlendirmek için ya da farklı hayallerinizi gerçekleştirmek için etkili bir yol olabilir, ancak krediyi almadan önce tüm bütçenizi planlamanız ve buna göre başvuru yapmanız gerekir. Arsa kredisi ürününde dilediğiniz tutarda 36 ay ile aya varan vadelerde yararlanmanız mümkün. Tüm kredilerde olduğu gibi arsa kredisinde de Findeks kredi notu önem taşır. 

Arsa kredisi için kredi hesaplama sayfamızda tutar ve vade girerek istediğiniz faiz oranı için hesaplamanızı yapabilirsiniz.

Tüm kredi hesaplamalarınızı yapmak için kredi hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

Arsa kredisi hesaplaması yapmak ve bankaların arsa kredilerini karşılaştırmak için funduszeue.info adresini de ziyaret edebilirsiniz.

Arsa Vergisi

Arsa sahipleri de konut ve arazi sahipleri gibi her yıl emlak vergisi ödemekle mükelleftir. Arsa için ödenecek emlak vergisi diğer taşınmazlarda olduğu gibi yıl içinde 2 taksitte ödenebiliyor. 

Arsa vergisi oranları, arsanın konumuna göre değişir. Buna göre ödenecek vergi miktarlarını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Emlak TürüBüyükşehir Sınırları İçindeBüyükşehir Sınırları Dışında
ArsaBinde 6Binde 3
AraziBinde 2Binde 1

Emlak Vergisi ile ayrıntılı bilgi alıp ne kadar vergi ödeyeceğinizi hesaplamak için Emlak Vergisi Hesaplama sayfamızı inceleyin.

Arsa kredisi nedir? Nasıl alınır?

İ&#;eriğe GitAlt B&#;l&#;me Git

Arsa kredisi, arsa satın almak için ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanması amacıyla verilen bir kredi türüdür. Arsa kredisi, bankalar tarafından sunulan bir finansman çeşididir ve arsa alımı yapmak isteyen kişilere yardımcı olmak için sağlanır.


bilgibankasi-ihtiyackredisi-content

Arsa kredisi almak için öncelikle bankaların arsa kredisi verip vermediği araştırılmalıdır. Bankaların arsa kredisi verirken belirledikleri kriterler de araştırılmalıdır. Ardından bankaların sunduğu arsa kredisi faiz oranları, vade seçenekleri ve ödeme koşulları karşılaştırılmalıdır.


Arsa kredisi almak için bankalar genellikle bir dizi belge talep ederler. Bu belgeler arasında, arsa tapusu, proje onayı, imar planı gibi belgeler yer alabilir. Bankalar, bu belgelerle birlikte ekspertiz raporu da isteyebilir ve hem belgeler hem de istenmesi durumunda ekspertiz raporunu inceleyerek arsanın değerini belirler ve arsa kredisi miktarını buna göre belirlerler.


Arsa kredisi almak isteyen kişilerin bankalara sunduğu diğer belgeler arasında ise, gelir belgesi, vergi levhası, kimlik fotokopisi ve ikametgah belgesi yer alabilir. Bu belgeler, kişinin finansal durumunun ve ödeme gücünün tespit edilmesi için gereklidir.


Arsa kredisi almak için kişilerin kredi notunun da önemi büyüktür. Kredi notu yüksek olan kişiler, bankalar tarafından daha avantajlı kredi teklifleri alabilirler. Kredi notu düşük olan kişiler ise, arsa kredisi almakta zorluk yaşayabilirler veya daha yüksek faiz oranları ile karşılaşabilirler.


Arsa kredisi alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, geri ödeme koşullarıdır. Arsa kredisi geri ödemesi genellikle uzun vade ile yapılır. Ancak kullanılacak kredinin konut finansmanı kapsamında olması ve erken ödeme yapılması durumunda bankaların erken ödeme cezası uygulayabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca arsa kredisi almadan önce, bankaların sunduğu faiz oranları ve ödeme koşulları konusunda detaylı bilgi alınmalıdır.


Arsa kredisi almak için belirli kriterleri karşılamak gerekmektedir. Bu kriterler bankadan bankaya değişebilir, ancak genel olarak arsa kredisi almak isteyen kişilerin aşağıdaki kriterlere uygun olması gerekmektedir:


  • Gelir Düzeyi: Bankalar, arsa kredisi başvurusunda bulunan kişilerin düzenli bir gelir kaynağına sahip olmalarını isterler. Ayrıca, kredi taksitlerini ödeyebilecekleri bir gelir düzeyine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kredi Notu: Bankalar, arsa kredisi başvurusunda bulunan kişilerin kredi notunu dikkate alırlar. Yüksek bir kredi notuna sahip olan kişilerin kredi başvurusu genellikle daha hızlı bir şekilde onaylanır ve daha düşük faiz oranları ile kredi alabilirler.
  • Teminat: Arsa kredisi, genellikle teminat gerektiren bir kredi türüdür. Bu nedenle, bankalar, arsa kredisi başvurusunda bulunan kişilerin bankaya verebilecekleri bir teminatı olup olmadığını kontrol ederler.
  • Yaş sınırı: Bankalar, arsa kredisi başvurusunda bulunan kişilerin genellikle en az 18 yaşında olmalarını isterler.
  • Diğer kredi yükümlülükleri: Bankalar, arsa kredisi başvurusunda bulunan kişilerin diğer kredi yükümlülüklerini de dikkate alırlar. Özellikle, kişinin diğer kredi ödemelerinde geç kalmış veya borcunu ödeyememiş olması, arsa kredisi başvurusunun reddedilmesine neden olabilir.
  • Arsa değerlendirmesi: Bankalar, arsa kredisi başvurusunda bulunan kişilerin almak istedikleri arsanın değerini ve arsanın konumu, imar durumu ve kullanım amacı gibi potansiyelini değerlendirirler.

funduszeue.info'da Arsa Kredisi bulunmasa da anlık ihtiyaçlarınız için Bireysel İhtiyaç Kredisi'ne kolaylıkla başvurabilirsiniz ve gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz. funduszeue.info'da kredi başvurusu yapanlar; komisyon, ücret veya masraf ödemez.


bilgibankasi-ihtiyackredisi-footer

İlgili yazılar

İlgili &#;r&#;nler

funduszeue.info Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup funduszeue.info’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Web sitemizi ziyaret eden kişilere mümkün olan en iyi dijital bankacılık deneyimini yaşatabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası