ingilizce moda dergisi yazıları / Vogue Logo png | PNGWing

Ingilizce Moda Dergisi Yazıları

ingilizce moda dergisi yazıları

 

Sosyal medyanın hayatımızı ele geçirdiği bu dönemde belki siz de düzenli olarak dergi takip etmeyi bırakanlardan olabilirsiniz. Fakat dergi okumanın, notlar almanın, yeri geldiğinde size ilham veren sayfayı yanınızda taşımanın yaşattığı hazzı kolay kolay başka bir şeyle değişemezsiniz.

İşte bu yüzden sadece fotoğraflarını karıştırıp geçmemenizi tavsiye ettiğimiz, moda sektörüyle ilgilenenlerinlerin okuması gereken 10 dergiyi sıraladık.

Vogue

vogue

Moda dergilerinin kutsal kitabı kabul edilen Vogue, kuşkusuz dünyanın en çok bilinen ve en etkili dergisi. Dünyada 22 ülkede çıkarılan Vogue, gerek tarih boyunca moda dünyasına etkisi, gerekse günümüzdeki konumuyla yolu modayla kesişen veya kesişmesini isteyen herkesin okuması gereken dergilerin başında geliyor. Tüm dünyadaki Vogue’lar içinde en etkilileri Amerikan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japon Vogue’u gösterilirken, Vogue Türkiye’nin yanında diğer ülkelerin Vogue’larına da göz atmanızı öneririz.

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

Dazed

dazed

 

Eski adıyla Dazed& Confused olarak bilinen Dazed, 1991 yılında Jefferson Hack tarafından kurulmuş bir İngiliz moda, müzik, film ve sanat dergisi. İnternet sitesindeki birbirinden ilginç makalelere her gün bakmadan yapamadığımız Dazed, birbirinden özgün editorial’ları ve asi ruhuyla moda ekosistemine eleştirel bir açıdan yaklaşan ender dergilerden. Yaz başında İst Festival 2016 kapsamında konusmacı olan Jefferson Hack, moda ve dergicilik ile ilgili ilginç görüşlerde bulunmuştu. Bu Festivali okumak için tıklayınız. 

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

Nylon

 

nylon

1999 yılında kurulan Amerikan dergisi Nylon’un yer verdiği tek konu moda olmasa da, ağırlıklı olarak modayla bağlantılı içerik oluşturan dergilerden. Dergide müzik, popüler kültür, feminizm gibi konulara da ağırlık veren Nylon her zaman daha alternatif, daha isyankar ve sorgulayan bir bakış açısı izliyor. Nylon dergisi daha çok genç bir kitleye hitap ediyor gibi görünebilir ancak sokak modası, modanın dinamik yüzü ve sınırsızlık üzerine bilgi edinmek isteyen herkes için kapağı kaldırıp okunası bir kaynak.

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

Vestoj

vestoj

 

Yılda bir çıkan Vestoj, moda dünyasının en entellektüel dergisidir desek yalan olmaz. Vestoj analitik ve teorik bakış açısıyla moda dünyasında bir konuyu irdelediği sayılarıyla neredeyse bir koleksiyon parçası tadında. Modaya sosyolojik ve felsefi yönden bakan bu dergi London School of Fashion sponsorluğunda çıkıyor. Şu ana kadarki sayıları arasında Moda ve Güç, Yavaşlık, Başarısızlık, Özgünlük gibi konu başlıkları yer alıyor. Vestoj’un 9 numaralı son sayısının başlığı ise “Sermaye”.

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

The Gentlewoman

The Gentlewoman

Dergilerin her ne kadar kapakları tarafından yargılanmasını sevmesek de, The Gentlewoman’ı görür görmez eminim hepimizin aklına ne kadar da güzel bir coffee table book olacağı gelir. The Gentlewoman bir coffeetable book’dan çok daha öteye gidiyor; Tilda Swinton, Yoko Ono, Adele gibi isimlerin kapak olduğu dergi, modayı kadınlar perspektifinden ve entellektüel bir açıdan ele alan nadir dergilerden. Kapağındaki güzel görselden çok daha fazlasını sunuyor The Gentlewoman.

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

Love Magazine

love magazine

Bağımlısı olacağınız bir dergi Love Magazine. İngiltere çıkışlı olan bu dergi moda ve popüler kültüre alternatif ve eğlenceli bir şekilde yaklaşmasıyla dikkatimizi çekiyor. Hafif Nylon magazin etkisi hissettiğiniz dergi eğlenceli, bol renkli ve kaliteli içerikleriyle mutlaka elinizin altında bulundurmanız gerekenlerden.

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

Another Magazine

another magazine

2001 yılında kurulan Another Magazine sadece yılda 2 kere çıkan bir moda ve kültür dergisi. Another Magazine moda, tasarım ve popüler kültür hakkında derinlemesine yazılmış makaleler bulabileceğiniz bir internet sitesine de sahip. Bu dergiyi sevmemizdeki başlıca sebeplerden biri de hem gündem konularına alternatif bir bakış açısı getirmesi, hem de moda dünyasında çok bahsedilmeyenleri cesur bir şekilde kaleme alması.

Dergiyi online olarak keşfetmek için tıklayın.

i-D Magazine

i-D magazine

1980’lerde Londra sokak modasına odaklanan bir fanzine olarak doğan i-D dergisi 30 yıldır sadece modanın değil, müzik, sanat, film dünyasının ve tüm yaratıcı sektörlerin nabzını tutuyor. Kendine has özgür duruşu ve genç yetenekleri keşfetmesiyle ünlü bir dergi i-D. Juergen Teller ve Craig McDean kariyerlerine i-D ile başlamış başarılı isimlerden sadece ikisi. Madonna, Kanye West, Raf Simons, Grace Coddington, Karl Lagerfeld, Kate Moss, Naomi Campbell, Selena Gomez, Victoria Beckham gibi isimler de i-D’nin kapağına çıkan bazı ünlüler.

Dergiyi keşfetmek için tıklayın.

Self Service

self service

25. yılını 2019’da kutlayan ve 51. sayısını çıkaran Self Service dergisi Paris’te kuruldu. Derginin kurucularından Ezra Petronio o yıllardan bahsederken “Sevdiğim bir dergiyi satın almak için Paris’in en uzak ucuna gitmem gerekirdi. Bilgi hep emek gerektirirdi.” diyor. Paolo Roversi ve David Sims gibi isimlerle çalışan, kapağında sayısız ünlü isme yer veren, moda ve popüler kültürü cesur seçimlerle yansıtan bu dergi yılda iki kere çıkıyor. Sitesindeki “Daily obsessions” bölümü ise favorimiz.

Dergiyi keşfetmek için tıkla.

 

Hero

moda dergileri

Listeye bir erkek dergisi eklemeden olmaz. Hero Nisan ve Ekim aylarında çıkan bir stil dergisi. Editoryal yanı çok kuvvetli olan Hero, tam bir görsel hikaye anlatıcısı diyebiliriz. İngilizce, Japonca ve Çince basılan Hero, toplam 300 sayfasıyla erkek modasını sevenler için arşivlik bir değer taşıyor.

Dergiyi keşfetmek için tıkla.

 

 

Etiketler:another magazine, dazed, dergicilik, love magazine, moda dergileri, nylon, the gentlewoman, vogue

Eda Binark

Istanbul doğumluyum.Nişantaşı Işık Lisesi'nin ardından lisans eğitimimi London College of Fashion’da Fashion Design& Development bölümünde tamamladım. Istanbul'a dönüp bir sene Vakko’da satın alma ve merchandising asistanlığı yaptıktan sonra Londra’ya geri dönüp yine LCF'de Moda Yönetimi ve Stratejik Moda Pazarlaması yüksek lisansı yaptım. Mayıs 2016'dan beri Moda Kariyeri’nde içerik editörüyüm.

DERGİ - Sosyal medyada ‘viral’ olmak ve moda dünyası

Geçmişte de örnekleri oldu, ama son örneği Twitter'da #TheDress etiketiyle yapılan elbise tartışmasıydı.

Kardashian’lar ya da başka ünlüler… tarih boyunca saplantılı bir şekilde bir şeylerin hayranı olduk. Şimdi de internet bu kolektif hevesi görülmedik boyutlara taşıyor.

Birkaç saat, gün ya da hafta içinde daha önce hiç duymadığınız bir şey gündem oluyor, tapılıyor, eleştiriliyor, övülüyor, büyüteç altına alınıyor, vs. vs. Twitter postaları o konuyla doluyor, birçok sitede o konu hakkında yazılar yazılıyor.

Internet saplantıya yol açıyor ve bu mantık alışveriş ve giyim tarzımızı da etkiliyor diyor Asos’un tasarım müdürü Vanessa Spence. “Blogcuların, vlogcuların (video blogları) ve Instagram’ın yaygınlaşması modanın her alanını daha da hızlı kıldı.” İnternet üzerinden satış yapan Asos haftada 3-4 bin yeni ürün piyasaya sürüyor.

Yılda iki moda sezonu olan eski sistem yerini sürekli yeni ürün akışına bıraktı. Müşteriler sürekli yeni ve gözde olanı almak istiyor. Bir ürünü elden ele yayıp viral kılmak için bir tek Instagram fotoğrafı yetebiliyor.

Araştırmalar ortalama bir insanın güne cep telefonu ile başlayıp gününü yine onunla bitirdiğini ve yatıncaya kadar 140 kez telefonuna baktığını gösteriyor. Dev mağaza zincirleri ise bu yönelimden sonuna kadar faydalanmaya çalışıyor.

Sosyal medyanın etkisi

Moda dünyasında etkili isimlerin sosyal medyada ulaştığı insan sayısı oldukça fazla. Manken Kendall Jenner’in Instagram’da 22 milyona yakın takipçisi var; giydiği herhangi bir marka elbise bir milyon beğeni tıkı alıyor. Bu ise Amerikan moda dergisi Vogue’un abone sayısına eşdeğer.

Televizyonlardaki moda şovları tek yönlüydü ve izleyiciyi edilgen kılıyordu. Bugün ise moda tüketimi sosyal bir etkinlik olarak görülüyor. Videolar beğenilerek, paylaşılarak ya da yorum yazılarak etkileşime giriliyor.

Eskiden modacılar açısından başarının yolu büyük bir mağazada ürünlerinin satışa sunulmasını sağlamaktan geçiyorken bugün etkili bir ismin tanınmamış bir ürünü giyerek sosyal medyada yayması yetiyor.

Sektör uzmanları, sosyal medya yoluyla moda tüketiminin satın alma eğilimlerini etkilediği kanısında. Bu nedenle ürünlerin pazarlanmasında Instagram’da paylaşmaya uygun olup olmama özelliğine dikkat ediliyor. Dikkat çeken desenler, blok halindeki renkler, zıt renkli baskıların bu özelliği taşıdığı, buna karşılık kaşmir bir kazağın yumuşaklığını bu yolla anlatmanın zor olduğu ifade ediliyor.

Modada başarının yolu, yaygınlık kazanan eğilimlerin kısa sürede gözden düşmesini gözeten ve sürekli yeniyi arayan tüketicinin taleplerine hitap eden bir işletme modeli kullanmaktan geçiyor.

‘Güçlü akımlar yavaş ilerler’

Uzmanlar son beş yıl içinde imalat alanındaki gelişmeler, e-ticaretin yaygınlık kazanması ve sosyal medyanın etkisi gibi nedenlerle, işletmelerin rekabet gücünü korumak için bir ürünü üç hafta içinde tasarımını yapıp mağazadaki yerini alacak şekilde üretmesi gerektiğini belirtiyor.

Her an erişim ve bilgi demokrasisi çağında yaşıyor olmamız, müşterinin yeni olanı hemen elde etme arzusunun yerine getirilmesini gerektiriyor.

Stylus adlı moda dergisinin editörü Sandra Halliday ise dijital moda esintisine fazla kapılmamak gerektiğini, bunun gelip geçici olabileceğini söylüyor.

Halliday’e göre, geçici hevesle gerçek moda akımını birbirinden ayırmak gerekiyor. “Görünürde bir eğilim hızla yayılıyor olabilir; ama güçlü akımlar yavaş ilerler aslında,” diyor. Halliday’in güçlü akımlar kategorisinde dar kot pantolonları, dolgu topuklar ve yarım botlar bulunuyor.

Bu makalenin İngilizce aslını BBC Culture’da okuyabilirsiniz.

Dergideki diğer makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

Logo marka moda etiket yazı tipi, İngilizce moda etiketi, metin, etiket, moda png

Logo marka moda etiket yazı tipi, İngilizce moda etiketi, metin, etiket, moda png

etiketler

  • metin,
  • etiket,
  • moda,
  • diğerleri,
  • logosu,
  • tek renkli,
  • siyah,
  • sembol,
  • satır,
  • mektup,
  • siyah ve beyaz,
  • ingilizce moda etiket,
  • hat sanatı,
  • marka,
  • siyah m,
  • png,
  • şeffaf,
  • Ücretsiz indirin

bu png hakkında

Görüntü boyutu
2701x976px

Dosya boyutu
36.42KB

MIME türü
Image/png

Png indir ( 36.42KB )

Benzer png görüntüleri

  • M harfi, diğerleri, çeşitli, metin, logosu png thumbnail
    1212x798px120.67KB
  • El yazısı harf M alfabesi, 17, açı, metin, tek renkli png thumbnail
    1600x1119px60.7KB
  • Logo Vogue Italia Tasarım Moda, tasarım, açı, metin, marka png thumbnail
    5500x1522px72.02KB
  • Monogram mektup, Arabesco, çeşitli, düğün, logosu png thumbnail
    781x781px162KB
  • Harf V İngilizce alfabe, kpop, çeşitli, açı, ingilizce png thumbnail
    1024x1024px24.89KB
  • siyah çiçek, süsleme, batik, çeşitli, metin, dikdörtgen png thumbnail
    800x800px90.2KB
  • White Line Black M Font, çizgi, beyaz, Metin, dikdörtgen png thumbnail
    1920x1080px96.4KB
  • Düğün davetiyesi, teşekkür ederim, çeşitli, metin, logosu png thumbnail
    1080x1080px55.16KB
  • onay kutusu simgesi, onay kutusu düğmesi, onay kutusu, açı, metin, üçgen png thumbnail
    4075x3649px130.47KB
  • Vogue Italia Moda Teen Vogue Dergisi, Vogue logosu, İngilizce, Metin, logo png thumbnail
    2008x525px100.06KB
  • Kur'an Basmala İslami hat Arapça hat, bismillah, açı, beyaz, metin png thumbnail
    1417x1417px41.87KB
  • Allah'ın İslam hat sembolleri, Muhammed s, Aşk, beyaz, Metin png thumbnail
    600x488px27.48KB
  • Harf M, Siyah ve beyaz Tek renkli Hat sanatı, Harf m, açı, beyaz, metin png thumbnail
    1000x1000px23.61KB
  • Konuşma balonu, hava kabarcığı, beyaz, metin, Diğerleri png thumbnail
    1512x1355px36.69KB
  • Bilgisayar simgeleri, telgraf logosu, açı, beyaz, üçgen png thumbnail
    1024x1024px23.3KB
  • WhatsApp iPhone, whatsapp, logo, tek renkli, siyah png thumbnail
    512x512px35.34KB
  • barkod, Barkod Tarayıcılar Etiket, barkod tasarımı, açı, metin, dikdörtgen png thumbnail
    800x800px43.68KB
  • beş siyah kenarlıklar illüstrasyon, yılbaşı süsü, dantel çerçeve, çeşitli, açı, metin png thumbnail
    2372x2100px277.83KB
  • İmHalal Gıda Logosu, helal logosu, Gıda, etiket, Metin png thumbnail
    800x800px84.28KB
  • M harfi illüstrasyon, Cursive Letter harf M Alfabe, harf m, çeşitli, beyaz, metin png thumbnail
    1024x1024px50.94KB
  • barkod, Barkod Tarayıcılar Evrensel Ürün Kodu QR kodu, plak, çeşitli, açı, metin png thumbnail
    800x800px261.54KB
  • Çizim, son, metin, bilgisayar, sunu png thumbnail
    800x447px19.62KB
  • Satır Yazı Tipi, gölge, beyaz, tek renkli, siyah png thumbnail
    1024x576px7.13KB
  • Monogram Harf Cricut, Baş Harfleri, çeşitli, metin, diğerleri png thumbnail
    2748x2053px468.89KB
  • Çizim oku, döngü oku, açı, yaprak, metin png thumbnail
    670x702px16.4KB
  • Canavar Alfabe Yazı, diğerleri Yazı, çeşitli, metin, logosu png thumbnail
    600x689px80.32KB
  • Güneş gözlüğü eşkıya hayat, serin, çeşitli, açı, beyaz png thumbnail
    960x640px3.89KB
  • Coca-Cola Şirketi Fizzy Drinks Logo, cokeblackandwhite, metin, diğerleri, logosu png thumbnail
    960x540px29.93KB
  • Basmala Arapça hat, bismillah, metin, logo, tek renkli png thumbnail
    2000x820px72.11KB
  • Bilgisayar Simgeleri Takvim tarih Takvimi, diğerleri, takvim, metin, logosu png thumbnail
    1024x1024px37.18KB
  • Kağıt Hat sanatı beyaz açı yazı tipi, film afiş metni, açı, beyaz, metin png thumbnail
    1024x356px247.83KB
  • Grafiti Çizim Hat Yazı Etiketi, Grafiti, beyaz, Metin, fotoğrafçılık png thumbnail
    587x491px17.51KB
  • Harf büyük Z İngilizce alfabe, Z harfi Logo, açı, metin, dikdörtgen png thumbnail
    1200x1200px24.03KB
  • Versace logosu, Karlie Kloss Versace Erkekler Logo Versus (Versace), logo versace, beyaz, moda, Diğerleri png thumbnail
    600x600px521.45KB
  • Alfabe Mektubu 3D bilgisayar grafikleri Yazı Tipi, Renkli 3D stereoskopik harf, alfabe, renk Splash, ingilizce, 3D Computer Graphics png thumbnail
    1181x1181px279.15KB
  • Versace logo illüstrasyon, Donatella Versace Marka Moda tasarımı, Versace logosu, beyaz, Metin, moda png thumbnail
    600x751px232.25KB
  • Sis Dumanı, sis, duman gri tonlaması, beyaz, metin, bulut png thumbnail
    1920x524px711.02KB
  • Eid Mubarak Eid al-Bayramı Ramazan Bayramı Ramazan Arapça hat, Ramazan, Metin, logo, Tek renkli png thumbnail
    768x768px52.91KB
  • Anderson logosu, Monogram harf, k, çeşitli, metin, diğerleri png thumbnail
    2088x2082px370.78KB
  • Ok Eğrisi Kapsüllenmiş PostScript Bilgisayar Simgeleri, Çizgi oku, açı, beyaz, yüz png thumbnail
    512x512px6.49KB
  • Vogue Logo Magazine Fashion, Gucci logosu, açı, beyaz, metin png thumbnail
    5000x1325px144.43KB
  • telefon görüşmesi logo kroki, Telefon Cep Telefonları Bilgisayar Simgeler Logo, telefon, çeşitli, metin, el png thumbnail
    904x980px56.67KB
  • Logo Bilgisayar Simgeleri, INSTAGRAM LOGO, çeşitli, metin, diğerleri png thumbnail
    768x768px22.09KB
  • Logo UEFA Şampiyonlar Ligi Avrupa Grafik tasarım, tasarım, Metin, logo, Tek renkli png thumbnail
    678x509px82.53KB
  • Logo Marka Zırh Kıyafetleri Altında, Tasarım, Metin, logo, Tek renkli png thumbnail
    1020x680px20.08KB
  • Maşallah İslam hat Müslüman, Islam, Arapça hat, metin, logo, Tek renkli png thumbnail
    1880x882px193.13KB
  • Naruto Uzumaki Kakashi Hatake Sasuke Uchiha Kurama, naruto, beyaz, metin, tek renkli png thumbnail
    531x600px24.74KB
  • telefon logosu, telefon görüşmesi bilgisayar simgeleri sembol, telefon, çeşitli, metin, logosu png thumbnail
    914x980px33.57KB
  • dört siyah ok, ok, ok kroki, açı, beyaz, yüz png thumbnail
    800x615px9.56KB
  • Parantez Çizim Boyama kitabı Parantez, diğerleri, metin, diğerleri, logosu png thumbnail
    1000x1000px10.01KB

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir