edepli edebinden susar edepsizde ben susturdum zanneder / 🌷"Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum zanneder." - Mevlana | By SEVGI Denizi

Edepli Edebinden Susar Edepsizde Ben Susturdum Zanneder

edepli edebinden susar edepsizde ben susturdum zanneder

Hz. Mevlana s&#;zleri (G&#;ncel) - Mevlana'nın en g&#;zel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi s&#;zleri

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf: iStock

Oluşturulma Tarihi: Kasım 09,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Mevlana Celaleddin-i Rumi, yüzyıllardır hoşgörüsü ile bilinen bir din bilginidir. Hz. Mevlana’nın ibretlik ve efsane sözleri her birimize örnek olmuş, geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. İşte, hemen her yerde karşımıza çıkan en güzel, en hoşgörülü ve anlamlı Mevlana sözleri içerisinde resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi konulu pek çok mesajı bulabilirsiniz.

1/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
2/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
3/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
4/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
5/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
6/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
7/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
8/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
9/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
10/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
11/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
12/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
13/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
14/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
15/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
16/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
17/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
18/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
19/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri
20/20Hz. Mevlana sözleri (Güncel) - Mevlananın en güzel resimli, kısa, anlamlı, sabır, aşk ve sevgi sözleri

Edepli Edebinden Susar Edepsiz de Ben Susturdum Sanar !

Anlayana çok doğru bir söz aslında. Ne de güzel söylemiş Mevlana : " Edepli Edebinden Susar Edepsiz de Ben Susturdum Sanar !!! "

Bu devirde edepli, uslu olunca hemen insana saf veya salak yaftası yapıştırıyorlar, yani suç oldu eskinin erdemleri günümüzde. ama ne derlerse desinler, biz yine edep adabımızı bozmayalım, bu dünyaya adam gibi insanlarda lazım

Yaşadığımız şu toplumda; kimi beline, kimi eline, kimi diline sahip çıkamıyor. Çıkmamakla da kalmıyor ardından da öğütler veriyor. Bu tipleri fazla uzaklarda da aramaya gerek yok. Bu tür insanlar herkesi kandırdığını sanır. Öyle ya; ben edepsizim diyemez ya!!! Edepsizliği görüyorsun ve gözlerinin içine bakıp “edep yahu” diyorsunuz. Nafile, sizin ne söylediğinizin pek önemi yok. Edepsiz olan o değil de sizmişsiniz gibi susarsınız. Sıkılırsınız, kendinize ar edersiniz. Kimi Yaradana sığınır ve onu da Yaradan’a havale eder öyle teselli bulursunuz. Konuşmanızın ve izahatınızın pek anlamı kalmaz.

Günümüzde kimsenin kendi yaşam sorumluluklarıyla ilgilendiği yok. Herkes başkasının yaptığı işlerle övünüp onun gölgesine sığınırak yaşamlarını sürdürüyor. Kimileri kendi görev ve sorumluluklarını hakikaten tam anlamıyla yapıyormuş gibi başkalarının yaptıkları işlere de çamur atarak kendini ön plana getirdiğini sanıyor. Ama bilmiyor ki toplum her şeyi görüyor ve biliyor. Yaşadığımız ilçeye bunu uyarlarsak bir örnek mesela; kimi idareciler gazetecilere nasıl fotoğraf çekilir öğretmeye kalkar, kimileri ise yalan dolan ve iftiralarla çekemediği ve yenemediği insanlara çamur atmaya kalkarlar. Bu en çok kendilerine zarar verir bunun zarar vermediğini düşünenler lafım size şimdi değil belki ama zamanı gelince bunu çok iyi hissedeceksiniz.

Bizler bu davranış ve tutumları sergilediğimiz müddetçe yaşadığımız yere hiçbir şekilde fayda sağlayamayacağız. Biz sustukça karşımızdakiler bizi alt ettiğini sanıyor. Bilmiyor ki biz edebimizden, adabımızdan susuyoruz. Konuşmaya başlarsak neler olur onu kestiremiyor beklide. Ama bir şeyi yaparken karşındaki kişiyi mutlaka tanımalısın bu da nacizane bizim bir öğüdümüz olsun. Ve birde tavsiye yaşadığımız yer gerçekten çok farklı bu ilçede çok şeyler gördük ve yaşadık ama siz burayı bizim kadar bilemediniz onun için bu tavsiye. Biz bu zamana kadar dışarıda konuşulan dedikodulara hiç karışmadık ve kulak asmadık. Sizin yanınıza gelip konuşan ve aslan kesilenler bizim karşımızda hep kedi oldular. Bunu bilmenizde fayda var. Bu yüzden size tavsiyem herkese güvenmeyin gün olur devran döner o zaman onlarsınız neyin sapıymış elinize gelen.  

Mevlana derki; Ey can! Edep nedir diye arar sorarsan eğer, bil ki, edep her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül göstermektir!!

Rabbim hakka susanlardan etmesin amin…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası