electrolux ultra silencer zen eus8alrgyt toz torbalı elektrik süpürge / Electrolux Elektrikli Süpürge Aksesuarları Fiyatları ve Yorumları - Trendyol- Sayfa 5

Electrolux Ultra Silencer Zen Eus8alrgyt Toz Torbalı Elektrik Süpürge

electrolux ultra silencer zen eus8alrgyt toz torbalı elektrik süpürge

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ( sayfa)

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Arkadaşlar merhaba.
    Daha &#;nceki sayfalarda s&#;p&#;rge arayışında olduğumu yazmıştım.
    S&#;p&#;rge aldık: Bosch BGL8PRO1.
    Bana kalsa arkadaşların &#;nerdiği Miele'yi alır kullanırdım ama bizimkilere laf ge&#;irmek zor.
    Bildiklerini okudular,umarım memnun kalırlar.
    Ezgin_kral ve alimurat34 arkadaşlara da teşekk&#;r ediyorum &#;zellikle.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Kafam allak bullak oldu, bir s&#;p&#;rge alalım doğru d&#;zg&#;n dedik baktım arnica, rowenta, philips, elektrolux vb. baktım hepsinde zamanla &#;ekiş g&#;c&#;nde d&#;ş&#;şten bahsedilmiş. Hortumunun yırtıldığını yazmışlar hepsinden şikayet var. Ya insanlar doğru d&#;zg&#;n kullanmayı bilmiyor hor kullanıyor ya da &#;r&#;nler ger&#;ekten malzeme kalitesi y&#;n&#;nden &#;ok d&#;ş&#;kler.

    Cidden kafam karıştı.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    hidden kullanıcısına yanıt
    &#;zetle;

    1) AB etiket kısıtlamaları ve y&#;ksek puan alma kriterleri ile yeni &#;r&#;n &#;ıkarma baskısı ve ekonomik rekabet nedeni ile aklınıza gelebilecek her + / - &#;zelliğe sahip s&#;p&#;rge var.

    2) Torbasız s&#;p&#;rgede performans devamlılığı y&#;n&#;nden eskiden tek şampiyon olan Dyson ile son 2 yıldır piyasada olan Miele Cx1 d&#;zeyinde ve kalitesinde torbasız s&#;p&#;rge yok.

    3) Ne dyson ne de miele standart başlığı ile halıda A alamıyordu AB etiketlerinde. Bir d&#;ş&#;n&#;n bu kadar iyi firmalar bu kadar pahalı &#;r&#;nlerinde A alamazken orta sınıf 4A dan ge&#;ilmiyor ! Başta dyson, yakın zamana kadar da miele 4A meselesini &#;ok &#;nemsemiyor; kullanıcının işine en yarayacak tasarımı uyguluyorlardı. (Dyson a&#;tığı dava ile s&#;p&#;rgelerdeki AB etiket testlerinin yanlış olduğunu ispat edip, s&#;p&#;rgedeki etiket uygulamasını iptal ettirip ortadan kaldırıdı. Şu an &#;r&#;n&#;m 4A diyenin AB de bir dayanağı yok. sonundan beri etiket yok artık. &#;stelik eskiden s&#;p&#;rgelere verdiği etiketleri de iptal etti ve ge&#;erliliği artık yok dedi. AB de şu an; eski/yeni hi&#; bir s&#;p&#;rgede etiket yok. S&#;p&#;rgesi i&#;in etiket değeri veren istisnasız t&#;m firmalar yalan s&#;yl&#;yor şu an. Belki ileride yeniden d&#;zenlenir)

    4) B&#;t&#;eniz uygunsa dyson ve miele cx1 &#;ok iyi torbasız s&#;p&#;rgelerdir. Sizi kolay kolay &#;zmez. Ben şahsen daha hesaplı olan ve plastik kalitesini 1 tık daha iyi bulduğum cx1 leri &#;nermiştim en &#;st torbasız segmentte.

    5) Bunların fiyatı b&#;t&#;enizi aşıyorsa "torbasızda" sorunlu b&#;lgeye giriyorsunuz. Satış hacmi y&#;ksek olan orta fiyat grubundaki torbasız s&#;p&#;rgelerdeki temel sorun şu; &#;r&#;n satış fiyatını rekabet&#;i yapabilmek i&#;in yapabileceğiniz her yerden tasarruf etmeniz gerekir bir &#;retici olarak. Plastik kalitesini, motor maliyetini, kasa maliyetini, boru ve başlık maliyetlerini d&#;ş&#;rmek zorundasınızdır. Yoksa zaten &#;r&#;n miele cx1 d&#;zeyine ve fiyatında olur.

    İşte bu maliyet azaltma &#;&#;z&#;mleri kimi zaman &#;r&#;n&#; patlatabiliyor. Bu t&#;r yanlış alınmış kararlar ile olması gerekenden fazla kalite d&#;ş&#;ş&#;; genelde belirli bir satış ve kullanım s&#;resi sonunda anlaşılabiliyor. Veya daha k&#;t&#;s&#; firma bunu bile bile yapıyor. Biz t&#;keticiler a&#;ısından en sağlıklı karar en az 1 yıldır piyasada olup, forumdaki g&#;venilir kullanıcıların kullanım deneyimleri ile tavsiye edilen &#;r&#;nleri tercih etmek olur.

    Ama bu segmette yine de risk hep olur. Forumdaki 5 arkadaşın &#;ok memnun olduğu &#;r&#;n sizin elinizde &#;&#;p olabilir. Bu belki kullanım hatası olabilir belki de &#;retim hatasıdır. Audilerde bile arasındaki cc altındaki benzinli motorlarda &#;retim hatası olduğu &#;rneğini d&#;ş&#;n&#;n. Koskoca Audi, BMW ile rekabet edeceğim diye y&#;ksek beygirli ama ekonomik maliyetlerde motor &#;reteceğim hırsıyla motor pistonlarını &#;ok sınırda tasarladılar. Motorları yağ ka&#;ırıyor t&#;m d&#;nyada. Sonu&#;; audi gelişmiş &#;lkelerde pazar kaybetti ve cc motorunu tasarımlayan ekibin bazı &#;yelerini kovdu. (Bizde ne pazarı d&#;şt&#; ne de audi garantiden geri &#;ağırdı, yağ yaka yaka gidiyo abiler :)

    Torbasız s&#;p&#;rgede toz ile motor arasında tek filtre vardır. Burada bir hata veya hızlı performans d&#;ş&#;ş&#; olursa toz motora girip canına okuyabilir. Torbasızın performans d&#;ş&#;ş&#; az olan modelini bulmak asıl &#;nemli olay. Bunun da tek yolu g&#;venilir kullanıcı tavsiyeleri. Ben burada kalitesini ispatlamış electrolux modellerini daha uygun g&#;r&#;yorum. &#;&#;nk&#; fiyatları makul. Philipsi pek yazmadım, &#;&#;nk&#; electroluxten &#;st&#;n olmayan bir modele 2 kat fiyat vermeyi T&#;rk t&#;keticisine marka bilinirliği &#;zerinden atılan bir kazık olarak g&#;r&#;yorum. Son 1 yılda &#;ıkan rowentalar ile performans d&#;ş&#;ş&#; g&#;stermeyecekse yine verdikleri c&#;mert turbo başlık aksesuarları ile g&#;zel alternatifler. Ama son 1 haftadır 2 &#;yeden aldığım dış kaynaklı uyarılardan araştırma i&#;ine girdim. Bakalım eğer ger&#;ekten rowentalarda kalite ve s&#;rd&#;r&#;lebilirlik sorunları varsa listeden &#;ıkaracağım. &#;yelerin yardımı ile ancak bulabiliriz.


    Şu an i&#;in orta segmentte g&#;venilir torbasız f/p &#;r&#;nlerde electrolux ağırlığı var.

    6) Torbalıda iş aslında daha kolay. Toz ile motor arasında sadece filtre yok, bir de toz torbası var. Bir y&#;n&#; ile motora toz daha zor ulaşabilirken diğer yanda da toz torbasının dolması ile &#;ekişin ve performansın azalması gibi tasarımsal bir handikapı var.

    Bu konuda yine miele en &#;nde. Toz torbasını 11 kat yapıp tozun %99,9 unu torbada tutabiliyor. Dolum ile birlikte &#;ekiş d&#;şmesini azaltabilmek i&#;in de; toz torbası i&#;ine elastik bantlar germiş. Toz torbaya girince bu elastik şeritlere &#;arpıp daha geniş bir i&#; y&#;zey alanında dağılıyor. Sadece &#;ekiş y&#;n&#;nde birikmesini olabildiğince engelliyor.

    seafoodplus.info?v=CYr6vByRh9k

    Mielede de torba dolunca g&#;&#; d&#;ş&#;yor ama diğerlerinki kadar olmuyor. &#;stelik motoru da watt. Tozu da iyi tutunca zaten Almanya'da y&#;ksek kalitede &#;retilen motoru &#;ok uzun &#;m&#;rl&#; oluyor.

    1, TL civarına satılan turbo başlıklı meiele cat&dog torbalıda en &#;stteki s&#;p&#;rge. TL ve alındaki modellerdeki durum torbasızdakilerle benzeşiyor. Plastik, malzeme, motor v.s. kalitesi d&#;şebiliyor. Miele dışındaki markaların &#;oğu klasik, ince ama olduk&#;a ucuz olan toz torbalarını kullanıyor. Maliyet olarak daha &#;ok tercih ediliyor. Ancak orta vadeli kullanımda performans d&#;ş&#;ş&#; tabii ki mieleden daha fazla olabiliyor. &#;&#;nk&#; basit torbalar daha &#;ok toz ka&#;ırıyor ve motora daha &#;ok minik zararlar verebiliyor. Son yıllarda firmalarda miele model ve tasarım taklit&#;iliği başladı ki aslında iyi bir durum. Bazı firmalar daha y&#;ksek &#;zellikli toz torbaları &#;ıkardılar. Basit kağıtlara g&#;re daha kalın , daha &#;zellikli ve daha pahalı. Ama hala miele kadar &#;st kalitede ve y&#;ksek fiyatta değil.

    7) B&#;t&#;eniz belli; torbalı mı torbasız mı karar verdiniz ! Geriye kalan daha az şikayet oranına sahip ve forum &#;yelerince tavsiye edilen &#;r&#;n&#; bulmak kalıyor.

    8) Evinizde halı varsa; hi&#; bir standart başlık halıyı turbo başlık kadar rahat, performanslı ve 4/4 l&#;k temizleyemez. Standart başlık takılı iken parke modunda sert zemini max. g&#;&#;te temizlersiniz. Yine g&#;nl&#;k ve basit halı temizliğinde standart başlığı halı modunda max. g&#;c&#;n altındaki ortalama g&#;&#;lerde temizlersiniz. Haftalık detaylı temizliği veya anlık g&#;&#;l&#; temizlik gerektiğinde bu işinizi ancak turbo başlık g&#;r&#;r. Max. g&#;&#;te &#;alışır; halıyı fır&#;aları ile d&#;ver ve kılı t&#;y&#; bile &#;eker. Acayip te ses &#;ıkarır ama zaten haftada 1. Bekarsan belki ayda

    O nedenle ya turbo başlığı da yanında veren veya daha sonra alınabilecek modelleri &#;nerdim. Turbo başlıksız s&#;p&#;rge ile ciddi bir halı temizliği işkenceye d&#;ner. Standart başlık max. g&#;&#;te halıya ahtapot gibi yapışır. Halı arasını da iyice temizleyemez &#;stelik.

    9) Millet &#;ok yorulmasın bana da &#;ok soru gelmesin diye şu listeyi yapmıştım:


    seafoodplus.info


    B&#;t&#;eyi belirle

    Torbalı mı torbasız mı istiyorsun ona karar ver (Ben torbasızın &#;&#;pe d&#;kerken oluşan tozumasını solumak istemediğimden torbalı kullanıyorum)

    Listedeki alabileceğin en pahalı &#;r&#;n&#; se&#;.

    Diyeceğim de listeye bu sene aldığım rowentalardan dolayı tedirgin de oluyorum hani. Bu hafta bi bilgi sahibi olsaydık ta sonu&#;landırsaydık iyi olurdu. (Edit: Hala kesinleşmedi ama rowenta şikayetleri de azalmadı)

    Rowenta dışındaki &#;r&#;nlerde sıkıntı yok. Ama şunu unutmayın bazen miele bile hatalı &#;r&#;n &#;retebilir. Binde 1 olur ama olabilir. &#;nemli olan firmanın &#;r&#;n&#;n arkasında durup durmadığı, hatalı &#;r&#;n&#; değiştirip değiştirmediğidir. Bu tutuma sahip olan firma olmak ta &#;nemli. Miele firma olarak sağlam durur. Servisleri (ağanın derdi &#;ekilir, marabanın &#;ekilmez) bazen sa&#;malasa da T&#;rkiye genel merkezine (İstanbul) haber verince işi muhakkak &#;&#;zerler.

    Ne kadar kısa &#;zet oldu değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 14 Ekim ; >




  • Binbaşı
    Mesaj
    Ustam tam anlamıyla derinlemesine anlatmışsınız, elinize sağlık. Teşekk&#;r ediyorum. Tavsiyeleriniz ışığında değerlendirme yapıp bir markaya y&#;neleceğim. Saygılarımla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
    Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT amazondan aldım gitti. teşekk&#;rler @ezgin_kral
  • tl civarinda nacizane tavsiyem Philips Power Pro Compact. Toz torbasız. Alet efsane.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    TL civarında m&#;mk&#;nse toz torbasız bir s&#;p&#;rge arayışındayıseafoodplus.info torbalı ya ikna edebilirsem Miele c3 Cat&Dog modelini d&#;ş&#;n&#;yorum ama şuan i&#;in arayışım toz torbasız y&#;n&#;nde.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    ezgin_krale kullanıcısına yanıt
    Hocam rowentalar i&#;in benden size bir k&#;&#;&#;k geri d&#;n&#;t. Bizzat kullanan tanıdıklarımdan size iletiyorum ve kullanma şekillerine gayet kefil olabilirim. Bahsettiğim insanlar haftada kez s&#;p&#;rge ile evi baştan aşağı s&#;p&#;r&#;yorlar.
    Biri rowenta silence force compact 4A kullanıcısı(torbalı) diğeri de dayım o da compact power cyclonic kullanıyor.
    seafoodplus.info?wt_gl=seafoodplus.infoktrikli-ev-aletleri-supurgeler&gclid=EAIaIQobChMIgPfX7ajr4QIVwqwYCh1bkwWeEAAYAiAAEgKuZ_D_Bseafoodplus.info

    Torbasızın emişi boşken m&#;kemmel ancak kısa s&#;rede azalıyor. Bunun i&#;in haftada en az birkez filtresini ve kovasını veya &#;&#; kullanımda bir yıkıyorum diyorlar. hepa filtreye tozu gidiyormuş ama hepadan &#;ıkma durumuna yorumyok zira ev tozuyor ama s&#;p&#;rgeden toz kokusu gelmiyor dediler. Bunu &#;zellikle paylaştım &#;&#;nk&#; rowentanın yeni t&#;m torbasız s&#;p&#;rgeleri aynı filtreleme prensibine sahip. malzeme kalitesi &#;ok iyi değil ama bir yeri kırılmadı dediler o kadar asılmaya. birde her zeminde yapıştığı i&#;in sorun oluyormuş s&#;p&#;rmek.

    Torbalıda durum daha farklı. toz torbası 1 bu&#;uk 2 ay dayanıyormuş. Daha sonrasında emişi d&#;ş&#;yor ancak g&#;nl&#;k işlere yetebilecek kadar &#;ekiyor dendi. Ses rahatsız etmiyor. sarf malzeme kaliteli ve başlık kullanımı daha rahat dendi. toz torbası kesinlikle başarılıymış eski s&#;p&#;rgeye g&#;re toz torbası b&#;l&#;m&#;nde hi&#; tozuma yokmuş. toz kokusu var her torbalıda olduğu gibi ve onu da naftalinle &#;&#;zm&#;ş bizimkiler:) Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorlar ve zamanında uyguna aldıklarını d&#;ş&#;n&#;nce bidaha olsa alırım dediler. bu arada &#;r&#;n kalietesi &#;ok iyiymiş daha birka&#; &#;izikten başka hi&#;birşey olmamış.

    sizin i&#;in bu tecr&#;bemi yazmak istedim. Belki biliyorsunuzdur ben Bosch kullanıyorum evimde ancak bu yazılanlar durumunda Rowentanında değerlendirilebilir bir marka olduğunu d&#;ş&#;nd&#;m. &#;zellikle de mesaj olarak değil de foruma yanıtladım ki aklında soru işareti kalan insanlara da bir nebze yardımcı olabilir diye :)




  • Binbaşı
    Mesaj
    Bende Elektrolux ESPC74SWT modelini aldım. Aynı şekilde amazondan. Teşekk&#;r ederim ezgin_kral ustam.
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    mehmetm kullanıcısına yanıt
    B&#;t&#;n toz torbalı s&#;p&#;rgelerde torba dolduk&#;a &#;ekiş d&#;şer. &#;&#;nk&#; b&#;t&#;n hava torbanın i&#;inden ge&#;er.

    1) Miele'nin ki diğer torbalılara g&#;re en az d&#;şendir. (Torba b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ve torba i&#;indeki dağıtıcı elastik bantlardan dolayı)
    2) Mielenin motoru zaten g&#;&#;l&#; olduğundan ( watt) Torba dolmaya yakınkenki d&#;şm&#;ş g&#;&#; bile ortalama d&#;zeydeki temizliğinize yeter.

    Ek bilgi; Dyson ve biraz Cx1 hari&#; torbasızların da g&#;c&#; hazne dolduk&#;a azalır. Ama torbalıların azalışından ortalamada daha az azalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 26 Nisan ; >
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Mefisto-TRM kullanıcısına yanıt
    Yeni modellerden kesinlikle almayin . Watt sinirlamasi geldigi icin , cekisi yuksek gostermek amaciyla hali ve sert zemin aparatlarinin yerden yukseklikleri dusurulmustur . Buda yerde gezerken alabileceginiz parca buyukluklerini dusurmustur yani ayni yerden bir kac kere geciceksiniz ki temizlenmis olsun . Arceligin watt lik tornado modelleri var . Yeni olan dusuk watt lilar degil . Arcelik bayilerini tek tek arayin sorun ellerinde kalan vardir illaki . Fiyatida civariydi .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
  • Onbaşı
    19 Mesaj
    Arkadaşlar bug&#;n miele c3 cat-dog almaya karar verdim seafoodplus.info sorum olacak.S&#;p&#;rgeyi başka yerden toz torbası setini miele sitesinden alsam garanti 5 yıla &#;ıkarabilimiyim ? Nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinirim acil.
  • Teğmen
    Mesaj
    OdjehdpxısvO kullanıcısına yanıt
    "Complete C3 Elektrik S&#;p&#;rgesi Alımlarınıza 16 lı Toz Torbası Konfor Paketi ve Ek (+3) Yıl Garanti Hediye!"
    yazıyor mielenin sitesinde.

    "Daha &#;nce toz torbası alımına garanti uzatımı" diye yazıyordu yanılmıyorsam.

    Şartlerı dğeiştirmiş olabilirler. En iyisi miele T&#;rkiye yi arayın.

    Bu arada garanti uzatımı mielede &#;ok &#;ok gerekli değil bence. Bir sorunu varsa hemen &#;ıkar zaten. Sorun yoksa ve sizden kaynaklı bir şey olmazsa 20 sene kullanırsınız. Forumda bir arkadaş yazmıştı; cat&dog tan &#;ıkan turbo başlığı elinden sert zemine kenarı &#;zerine d&#;ş&#;r&#;p kenarındaki plastiği kırmış ama kendi hatası olmasına rağmen miele T&#;rkiye değiştirmişti.
  • Yarbay
    Mesaj
    Yakında garanti uzatan oldu mu?

    Torbasız cx1 aldık, torba alıp uzatamiyoruz da. Fiyatı nedir bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onbaşı
    19 Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    OdjehdpxısvO kullanıcısına yanıt
    Bence o garanti uzatma kampanyası t&#;m satılan mielelerden kaldırıldı, sadece kendi sitesinde (daha pahalıya) satılanlara getirildi/bırakıldı. O da kalıcı olmayabilir.

    Dolar artıyor yine; ona g&#;re


    Bu arada garanti uzatımını da sitede satıyorlarmış. Kampanya olmayıca fiyatlar bu:

    TL Elektrikl&#; S&#;p&#;tge +3 yıl Servis Garantisi
    TL : Ek +1 Yıl Garanti (Blizzard Toz Torbasız Elektrikli S&#;p&#;rgeler i&#;in)


    seafoodplus.info
  • Teğmen
    Mesaj
    Philips Marathon Ultimate FC/07 kullanıyorduk evde. Annem de ben de olduk&#;a memnunuz :) Evleniyorum, sizce ne almalıyım? &#;st modelleri &#;ıkmış 26,28 vs. TL fiyat farkı var sizce &#;st model almak mantıklı mı? ya da benzer fiyatlara daha iyi s&#;p&#;rge var mı?
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ( sayfa)

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Arkadaşlar merhaba.
    Daha &#;nceki sayfalarda s&#;p&#;rge arayışında olduğumu yazmıştım.
    S&#;p&#;rge aldık: Bosch BGL8PRO1.
    Bana kalsa arkadaşların &#;nerdiği Miele'yi alır kullanırdım ama bizimkilere laf ge&#;irmek zor.
    Bildiklerini okudular,umarım memnun kalırlar.
    Ezgin_kral ve alimurat34 arkadaşlara da teşekk&#;r ediyorum &#;zellikle.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Kafam allak bullak oldu, bir s&#;p&#;rge alalım doğru d&#;zg&#;n dedik baktım arnica, rowenta, philips, elektrolux vb. baktım hepsinde zamanla &#;ekiş g&#;c&#;nde d&#;ş&#;şten bahsedilmiş. Hortumunun yırtıldığını yazmışlar hepsinden şikayet var. Ya insanlar doğru d&#;zg&#;n kullanmayı bilmiyor hor kullanıyor ya da &#;r&#;nler ger&#;ekten malzeme kalitesi y&#;n&#;nden &#;ok d&#;ş&#;kler.

    Cidden kafam karıştı.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    hidden kullanıcısına yanıt
    &#;zetle;

    1) AB etiket kısıtlamaları ve y&#;ksek puan alma kriterleri ile yeni &#;r&#;n &#;ıkarma baskısı ve ekonomik rekabet nedeni ile aklınıza gelebilecek her + / - &#;zelliğe sahip s&#;p&#;rge var.

    2) Torbasız s&#;p&#;rgede performans devamlılığı y&#;n&#;nden eskiden tek şampiyon olan Dyson ile son 2 yıldır piyasada olan Miele Cx1 d&#;zeyinde ve kalitesinde torbasız s&#;p&#;rge yok.

    3) Ne dyson ne de miele standart başlığı ile halıda A alamıyordu AB etiketlerinde. Bir d&#;ş&#;n&#;n bu kadar iyi firmalar bu kadar pahalı &#;r&#;nlerinde A alamazken orta sınıf 4A dan ge&#;ilmiyor ! Başta dyson, yakın zamana kadar da miele 4A meselesini &#;ok &#;nemsemiyor; kullanıcının işine en yarayacak tasarımı uyguluyorlardı. (Dyson a&#;tığı dava ile s&#;p&#;rgelerdeki AB etiket testlerinin yanlış olduğunu ispat edip, s&#;p&#;rgedeki etiket uygulamasını iptal ettirip ortadan kaldırıdı. Şu an &#;r&#;n&#;m 4A diyenin AB de bir dayanağı yok. sonundan beri etiket yok artık. &#;stelik eskiden s&#;p&#;rgelere verdiği etiketleri de iptal etti ve ge&#;erliliği artık yok dedi. AB de şu an; eski/yeni hi&#; bir s&#;p&#;rgede etiket yok. S&#;p&#;rgesi i&#;in etiket değeri veren istisnasız t&#;m firmalar yalan s&#;yl&#;yor şu an. Belki ileride yeniden d&#;zenlenir)

    4) B&#;t&#;eniz uygunsa dyson ve miele cx1 &#;ok iyi torbasız s&#;p&#;rgelerdir. Sizi kolay kolay &#;zmez. Ben şahsen daha hesaplı olan ve plastik kalitesini 1 tık daha iyi bulduğum cx1 leri &#;nermiştim en &#;st torbasız segmentte.

    5) Bunların fiyatı b&#;t&#;enizi aşıyorsa "torbasızda" sorunlu b&#;lgeye giriyorsunuz. Satış hacmi y&#;ksek olan orta fiyat grubundaki torbasız s&#;p&#;rgelerdeki temel sorun şu; &#;r&#;n satış fiyatını rekabet&#;i yapabilmek i&#;in yapabileceğiniz her yerden tasarruf etmeniz gerekir bir &#;retici olarak. Plastik kalitesini, motor maliyetini, kasa maliyetini, boru ve başlık maliyetlerini d&#;ş&#;rmek zorundasınızdır. Yoksa zaten &#;r&#;n miele cx1 d&#;zeyine ve fiyatında olur.

    İşte bu maliyet azaltma &#;&#;z&#;mleri kimi zaman &#;r&#;n&#; patlatabiliyor. Bu t&#;r yanlış alınmış kararlar ile olması gerekenden fazla kalite d&#;ş&#;ş&#;; genelde belirli bir satış ve kullanım s&#;resi sonunda anlaşılabiliyor. Veya daha k&#;t&#;s&#; firma bunu bile bile yapıyor. Biz t&#;keticiler a&#;ısından en sağlıklı karar en az 1 yıldır piyasada olup, forumdaki g&#;venilir kullanıcıların kullanım deneyimleri ile tavsiye edilen &#;r&#;nleri tercih etmek olur.

    Ama bu segmette yine de risk hep olur. Forumdaki 5 arkadaşın &#;ok memnun olduğu &#;r&#;n sizin elinizde &#;&#;p olabilir. Bu belki kullanım hatası olabilir belki de &#;retim hatasıdır. Audilerde bile arasındaki cc altındaki benzinli motorlarda &#;retim hatası olduğu &#;rneğini d&#;ş&#;n&#;n. Koskoca Audi, BMW ile rekabet edeceğim diye y&#;ksek beygirli ama ekonomik maliyetlerde motor &#;reteceğim hırsıyla motor pistonlarını &#;ok sınırda tasarladılar. Motorları yağ ka&#;ırıyor t&#;m d&#;nyada. Sonu&#;; audi gelişmiş &#;lkelerde pazar kaybetti ve cc motorunu tasarımlayan ekibin bazı &#;yelerini kovdu. (Bizde ne pazarı d&#;şt&#; ne de audi garantiden geri &#;ağırdı, yağ yaka yaka gidiyo abiler :)

    Torbasız s&#;p&#;rgede toz ile motor arasında tek filtre vardır. Burada bir hata veya hızlı performans d&#;ş&#;ş&#; olursa toz motora girip canına okuyabilir. Torbasızın performans d&#;ş&#;ş&#; az olan modelini bulmak asıl &#;nemli olay. Bunun da tek yolu g&#;venilir kullanıcı tavsiyeleri. Ben burada kalitesini ispatlamış electrolux modellerini daha uygun g&#;r&#;yorum. &#;&#;nk&#; fiyatları makul. Philipsi pek yazmadım, &#;&#;nk&#; electroluxten &#;st&#;n olmayan bir modele 2 kat fiyat vermeyi T&#;rk t&#;keticisine marka bilinirliği &#;zerinden atılan bir kazık olarak g&#;r&#;yorum. Son 1 yılda &#;ıkan rowentalar ile performans d&#;ş&#;ş&#; g&#;stermeyecekse yine verdikleri c&#;mert turbo başlık aksesuarları ile g&#;zel alternatifler. Ama son 1 haftadır 2 &#;yeden aldığım dış kaynaklı uyarılardan araştırma i&#;ine girdim. Bakalım eğer ger&#;ekten rowentalarda kalite ve s&#;rd&#;r&#;lebilirlik sorunları varsa listeden &#;ıkaracağım. &#;yelerin yardımı ile ancak bulabiliriz.


    Şu an i&#;in orta segmentte g&#;venilir torbasız f/p &#;r&#;nlerde electrolux ağırlığı var.

    6) Torbalıda iş aslında daha kolay. Toz ile motor arasında sadece filtre yok, bir de toz torbası var. Bir y&#;n&#; ile motora toz daha zor ulaşabilirken diğer yanda da toz torbasının dolması ile &#;ekişin ve performansın azalması gibi tasarımsal bir handikapı var.

    Bu konuda yine miele en &#;nde. Toz torbasını 11 kat yapıp tozun %99,9 unu torbada tutabiliyor. Dolum ile birlikte &#;ekiş d&#;şmesini azaltabilmek i&#;in de; toz torbası i&#;ine elastik bantlar germiş. Toz torbaya girince bu elastik şeritlere &#;arpıp daha geniş bir i&#; y&#;zey alanında dağılıyor. Sadece &#;ekiş y&#;n&#;nde birikmesini olabildiğince engelliyor.

    seafoodplus.info?v=CYr6vByRh9k

    Mielede de torba dolunca g&#;&#; d&#;ş&#;yor ama diğerlerinki kadar olmuyor. &#;stelik motoru da watt. Tozu da iyi tutunca zaten Almanya'da y&#;ksek kalitede &#;retilen motoru &#;ok uzun &#;m&#;rl&#; oluyor.

    1, TL civarına satılan turbo başlıklı meiele cat&dog torbalıda en &#;stteki s&#;p&#;rge. TL ve alındaki modellerdeki durum torbasızdakilerle benzeşiyor. Plastik, malzeme, motor v.s. kalitesi d&#;şebiliyor. Miele dışındaki markaların &#;oğu klasik, ince ama olduk&#;a ucuz olan toz torbalarını kullanıyor. Maliyet olarak daha &#;ok tercih ediliyor. Ancak orta vadeli kullanımda performans d&#;ş&#;ş&#; tabii ki mieleden daha fazla olabiliyor. &#;&#;nk&#; basit torbalar daha &#;ok toz ka&#;ırıyor ve motora daha &#;ok minik zararlar verebiliyor. Son yıllarda firmalarda miele model ve tasarım taklit&#;iliği başladı ki aslında iyi bir durum. Bazı firmalar daha y&#;ksek &#;zellikli toz torbaları &#;ıkardılar. Basit kağıtlara g&#;re daha kalın , daha &#;zellikli ve daha pahalı. Ama hala miele kadar &#;st kalitede ve y&#;ksek fiyatta değil.

    7) B&#;t&#;eniz belli; torbalı mı torbasız mı karar verdiniz ! Geriye kalan daha az şikayet oranına sahip ve forum &#;yelerince tavsiye edilen &#;r&#;n&#; bulmak kalıyor.

    8) Evinizde halı varsa; hi&#; bir standart başlık halıyı turbo başlık kadar rahat, performanslı ve 4/4 l&#;k temizleyemez. Standart başlık takılı iken parke modunda sert zemini max. g&#;&#;te temizlersiniz. Yine g&#;nl&#;k ve basit halı temizliğinde standart başlığı halı modunda max. g&#;c&#;n altındaki ortalama g&#;&#;lerde temizlersiniz. Haftalık detaylı temizliği veya anlık g&#;&#;l&#; temizlik gerektiğinde bu işinizi ancak turbo başlık g&#;r&#;r. Max. g&#;&#;te &#;alışır; halıyı fır&#;aları ile d&#;ver ve kılı t&#;y&#; bile &#;eker. Acayip te ses &#;ıkarır ama zaten haftada 1. Bekarsan belki ayda

    O nedenle ya turbo başlığı da yanında veren veya daha sonra alınabilecek modelleri &#;nerdim. Turbo başlıksız s&#;p&#;rge ile ciddi bir halı temizliği işkenceye d&#;ner. Standart başlık max. g&#;&#;te halıya ahtapot gibi yapışır. Halı arasını da iyice temizleyemez &#;stelik.

    9) Millet &#;ok yorulmasın bana da &#;ok soru gelmesin diye şu listeyi yapmıştım:


    seafoodplus.info


    B&#;t&#;eyi belirle

    Torbalı mı torbasız mı istiyorsun ona karar ver (Ben torbasızın &#;&#;pe d&#;kerken oluşan tozumasını solumak istemediğimden torbalı kullanıyorum)

    Listedeki alabileceğin en pahalı &#;r&#;n&#; se&#;.

    Diyeceğim de listeye bu sene aldığım rowentalardan dolayı tedirgin de oluyorum hani. Bu hafta bi bilgi sahibi olsaydık ta sonu&#;landırsaydık iyi olurdu. (Edit: Hala kesinleşmedi ama rowenta şikayetleri de azalmadı)

    Rowenta dışındaki &#;r&#;nlerde sıkıntı yok. Ama şunu unutmayın bazen miele bile hatalı &#;r&#;n &#;retebilir. Binde 1 olur ama olabilir. &#;nemli olan firmanın &#;r&#;n&#;n arkasında durup durmadığı, hatalı &#;r&#;n&#; değiştirip değiştirmediğidir. Bu tutuma sahip olan firma olmak ta &#;nemli. Miele firma olarak sağlam durur. Servisleri (ağanın derdi &#;ekilir, marabanın &#;ekilmez) bazen sa&#;malasa da T&#;rkiye genel merkezine (İstanbul) haber verince işi muhakkak &#;&#;zerler.

    Ne kadar kısa &#;zet oldu değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 14 Ekim ; >




  • Binbaşı
    Mesaj
    Ustam tam anlamıyla derinlemesine anlatmışsınız, elinize sağlık. Teşekk&#;r ediyorum. Tavsiyeleriniz ışığında değerlendirme yapıp bir markaya y&#;neleceğim. Saygılarımla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
    Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT amazondan aldım gitti. teşekk&#;rler @ezgin_kral
  • tl civarinda nacizane tavsiyem Philips Power Pro Compact. Toz torbasız. Alet efsane.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    TL civarında m&#;mk&#;nse toz torbasız bir s&#;p&#;rge arayışındayıseafoodplus.info torbalı ya ikna edebilirsem Miele c3 Cat&Dog modelini d&#;ş&#;n&#;yorum ama şuan i&#;in arayışım toz torbasız y&#;n&#;nde.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    ezgin_krale kullanıcısına yanıt
    Hocam rowentalar i&#;in benden size bir k&#;&#;&#;k geri d&#;n&#;t. Bizzat kullanan tanıdıklarımdan size iletiyorum ve kullanma şekillerine gayet kefil olabilirim. Bahsettiğim insanlar haftada kez s&#;p&#;rge ile evi baştan aşağı s&#;p&#;r&#;yorlar.
    Biri rowenta silence force compact 4A kullanıcısı(torbalı) diğeri de dayım o da compact power cyclonic kullanıyor.
    seafoodplus.info?wt_gl=seafoodplus.infoktrikli-ev-aletleri-supurgeler&gclid=EAIaIQobChMIgPfX7ajr4QIVwqwYCh1bkwWeEAAYAiAAEgKuZ_D_Bseafoodplus.info

    Torbasızın emişi boşken m&#;kemmel ancak kısa s&#;rede azalıyor. Bunun i&#;in haftada en az birkez filtresini ve kovasını veya &#;&#; kullanımda bir yıkıyorum diyorlar. hepa filtreye tozu gidiyormuş ama hepadan &#;ıkma durumuna yorumyok zira ev tozuyor ama s&#;p&#;rgeden toz kokusu gelmiyor dediler. Bunu &#;zellikle paylaştım &#;&#;nk&#; rowentanın yeni t&#;m torbasız s&#;p&#;rgeleri aynı filtreleme prensibine sahip. malzeme kalitesi &#;ok iyi değil ama bir yeri kırılmadı dediler o kadar asılmaya. birde her zeminde yapıştığı i&#;in sorun oluyormuş s&#;p&#;rmek.

    Torbalıda durum daha farklı. toz torbası 1 bu&#;uk 2 ay dayanıyormuş. Daha sonrasında emişi d&#;ş&#;yor ancak g&#;nl&#;k işlere yetebilecek kadar &#;ekiyor dendi. Ses rahatsız etmiyor. sarf malzeme kaliteli ve başlık kullanımı daha rahat dendi. toz torbası kesinlikle başarılıymış eski s&#;p&#;rgeye g&#;re toz torbası b&#;l&#;m&#;nde hi&#; tozuma yokmuş. toz kokusu var her torbalıda olduğu gibi ve onu da naftalinle &#;&#;zm&#;ş bizimkiler:) Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorlar ve zamanında uyguna aldıklarını d&#;ş&#;n&#;nce bidaha olsa alırım dediler. bu arada &#;r&#;n kalietesi &#;ok iyiymiş daha birka&#; &#;izikten başka hi&#;birşey olmamış.

    sizin i&#;in bu tecr&#;bemi yazmak istedim. Belki biliyorsunuzdur ben Bosch kullanıyorum evimde ancak bu yazılanlar durumunda Rowentanında değerlendirilebilir bir marka olduğunu d&#;ş&#;nd&#;m. &#;zellikle de mesaj olarak değil de foruma yanıtladım ki aklında soru işareti kalan insanlara da bir nebze yardımcı olabilir diye :)




  • Binbaşı
    Mesaj
    Bende Elektrolux ESPC74SWT modelini aldım. Aynı şekilde amazondan. Teşekk&#;r ederim ezgin_kral ustam.
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    mehmetm kullanıcısına yanıt
    B&#;t&#;n toz torbalı s&#;p&#;rgelerde torba dolduk&#;a &#;ekiş d&#;şer. &#;&#;nk&#; b&#;t&#;n hava torbanın i&#;inden ge&#;er.

    1) Miele'nin ki diğer torbalılara g&#;re en az d&#;şendir. (Torba b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ve torba i&#;indeki dağıtıcı elastik bantlardan dolayı)
    2) Mielenin motoru zaten g&#;&#;l&#; olduğundan ( watt) Torba dolmaya yakınkenki d&#;şm&#;ş g&#;&#; bile ortalama d&#;zeydeki temizliğinize yeter.

    Ek bilgi; Dyson ve biraz Cx1 hari&#; torbasızların da g&#;c&#; hazne dolduk&#;a azalır. Ama torbalıların azalışından ortalamada daha az azalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 26 Nisan ; >
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Mefisto-TRM kullanıcısına yanıt
    Yeni modellerden kesinlikle almayin . Watt sinirlamasi geldigi icin , cekisi yuksek gostermek amaciyla hali ve sert zemin aparatlarinin yerden yukseklikleri dusurulmustur . Buda yerde gezerken alabileceginiz parca buyukluklerini dusurmustur yani ayni yerden bir kac kere geciceksiniz ki temizlenmis olsun . Arceligin watt lik tornado modelleri var . Yeni olan dusuk watt lilar degil . Arcelik bayilerini tek tek arayin sorun ellerinde kalan vardir illaki . Fiyatida civariydi .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
  • Onbaşı
    19 Mesaj
    Arkadaşlar bug&#;n miele c3 cat-dog almaya karar verdim seafoodplus.info sorum olacak.S&#;p&#;rgeyi başka yerden toz torbası setini miele sitesinden alsam garanti 5 yıla &#;ıkarabilimiyim ? Nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinirim acil.
  • Teğmen
    Mesaj
    OdjehdpxısvO kullanıcısına yanıt
    "Complete C3 Elektrik S&#;p&#;rgesi Alımlarınıza 16 lı Toz Torbası Konfor Paketi ve Ek (+3) Yıl Garanti Hediye!"
    yazıyor mielenin sitesinde.

    "Daha &#;nce toz torbası alımına garanti uzatımı" diye yazıyordu yanılmıyorsam.

    Şartlerı dğeiştirmiş olabilirler. En iyisi miele T&#;rkiye yi arayın.

    Bu arada garanti uzatımı mielede &#;ok &#;ok gerekli değil bence. Bir sorunu varsa hemen &#;ıkar zaten. Sorun yoksa ve sizden kaynaklı bir şey olmazsa 20 sene kullanırsınız. Forumda bir arkadaş yazmıştı; cat&dog tan &#;ıkan turbo başlığı elinden sert zemine kenarı &#;zerine d&#;ş&#;r&#;p kenarındaki plastiği kırmış ama kendi hatası olmasına rağmen miele T&#;rkiye değiştirmişti.
  • Yarbay
    Mesaj
    Yakında garanti uzatan oldu mu?

    Torbasız cx1 aldık, torba alıp uzatamiyoruz da. Fiyatı nedir bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onbaşı
    19 Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    OdjehdpxısvO kullanıcısına yanıt
    Bence o garanti uzatma kampanyası t&#;m satılan mielelerden kaldırıldı, sadece kendi sitesinde (daha pahalıya) satılanlara getirildi/bırakıldı. O da kalıcı olmayabilir.

    Dolar artıyor yine; ona g&#;re


    Bu arada garanti uzatımını da sitede satıyorlarmış. Kampanya olmayıca fiyatlar bu:

    TL Elektrikl&#; S&#;p&#;tge +3 yıl Servis Garantisi
    TL : Ek +1 Yıl Garanti (Blizzard Toz Torbasız Elektrikli S&#;p&#;rgeler i&#;in)


    seafoodplus.info
  • Teğmen
    Mesaj
    Philips Marathon Ultimate FC/07 kullanıyorduk evde. Annem de ben de olduk&#;a memnunuz :) Evleniyorum, sizce ne almalıyım? &#;st modelleri &#;ıkmış 26,28 vs. TL fiyat farkı var sizce &#;st model almak mantıklı mı? ya da benzer fiyatlara daha iyi s&#;p&#;rge var mı?
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Electrolux Ultra Silencer Eus8alrgyt Toz Torbası 20 Adet + Hepa Filtre Seti

Electrolux Ultra Silencer Eus8alrgyt Toz Torbası 20 Adet + Hepa Filtre Seti

Kurumsal Fatura

Satıcı : Benceburada

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Benceburada tarafından gönderilecektir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

Sürat Teslimat

merchant-badge-image

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

optream

8

merchant-badge-image

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

TL'ye 15 TL İndirim

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Electrolux Ultra Silencer Eus8alrgyt Toz Torbası 20 Adet + Hepa Filtre Seti

  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • RenkBeyaz
  • Garanti TipiResmi Distribütör Garantili

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir