müşfik kenter yıldız kenter in nesi / "Dünden Bugüne Türkiye Sineması" (Yalçın Özgül) : 2015-10-04

Müşfik Kenter Yıldız Kenter In Nesi

müşfik kenter yıldız kenter in nesi

Турецкий язык. А также, проект можно поддержать на этой странице :).

Yönetmen: Hulki Saner
Senaryo Orhan Aksoy“*”
Foto Direktörü: Kosta S. Psaras
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman - Saner Film/Hulki Saner Ortak yapımı

Reji Yardımcısı: Tarık Kakınç, Yılmaz Korkut, Set Amiri:Yılmaz Kanat, Prodüksiyon Amiri: Nevzat Altındal, Işıklar: Mehmet Çakar, Aydın Yurteri, Montaj-Senkron: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Kamera Yardımcıları: Nejat Erişir, Mahmut Babacan, Erdoğan Kızıldağ, Laboratuvar: Hayati Akbulut, Yılmaz Erman, Erdoğan Dolapçı, Laboratuvar Şefi: Hilmi Başcan, Seslendiren: Yorgo İliadis, (Erman Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır).

Oyuncular: Ayhan Işık, Sadri Alışık, Semra Sar, Muzaffer Nebioğlu, Suphi Tekniker, Mümtaz Ener, Osman Alyanak, Sohban Koloğlu, Hakkı Haktan, Hakkı Kıvanç, Diler Saraç, Yaşar Şener, Nezihe Güler, Sevil Candan, Muzaffer Yenen, Hüseyin Güler, Sebahattin Atalay,

Konu: Erol hapisten 4 yıl önce şartlı tahliye olmuştur 1 yıl daha suç işlemez ise cezası bitecektir. Bir araba alır gündüzleri taksicilik yapar, geceleri, arkadaşları ile kumarhanesi vardır, kaçakçılık yapar haraç toplar. Erol işlerine mani olan Salih""in ofisini basıp onu tehdit eder. Erol"un arkadaşı İsmet sürekli içki ve sigara içmektedir. Savcının kızı Nevin ve arkadaşına okuldan bir araştırma konusu vermişlerdir eski mahkumların eski ve yeni hayatları arasındaki yaşamlarını öğreneceklerdir. Savcı, Emniyet Müdürü arkadaşından kızı için yardım ister. Erol karakola imza için gittiğinde Nevin ve arkadaşı da ordadır. Müdür Erol ile bu araştırmayı yapmaları için onlara yardımcı olur. Nevin Kenan ile nişanlıdır. Eğlenmeye bir bara giderler. Erol haraç almak için oraya geldiğinde, Erol"un gazino sahibinden haraç istemesine şahit olur. Konuşurlar, Kenan yanında değildir beraber çıkar gezerler. Akşam evine götürdüğünde Savcı ile Erol birbirlerini tanırlar. Erol doğruları söylemek üzere Nevin""in evine gider, Savcı konuşmasının bir anlamı olmadığını söyler ama Erol Nevin ile konuşur, adamın ölmediğini kendisinin bir oyun oynadığını anlatır ama Nevin inanmaz. Erol, Nuri"yi alıp Nevin"e götürmek için Salih"in evine gelir, Salih müsaade etmez. Onu kovarlar, Erol arabasına gider silahını alır, İsmet"e Polisi aramasını ve 12 de gelmelerini ister, kendisi de Kenan"ı arayarak saat 12 de Nevin"i getirmesini ister. Nevin ile Kenan gelir, öldürdüğü zannettiği adamı canlı olarak gösterir. Ama Nevin Erol"u yine de bırakmaz istemez. Erol Nevin"e bir tokatatarak onu bayıltıp arabaya bindirir, Kenan onu alır götürür. Salih ve adamları gelir, Erol ile çatışırlar, Erol hepsini öldürür kendisi de yaralıdır Polis gelir durmasını söyler, durmayınca ateş eder. İsmet gelir Ona sarılır. Erol ölür."
_________________________________________

“*” Amerikalı yazar James Edward Grant’ın hikayesinden John Lee Mahin’in senaryolaştırdığı ve Yönetmen Mervyn Le Roy’un 1942 yılında filme çektiği “Johnny Eager” isimli filmden uyarlama. Bu filmde başlıca rolleri; Robert Taylor, Lana Tuerner, Van Heflin gibi Amerikan ve dünya sinemasının dev isimleri paylaşmışlar.

Интервью (Mülakat)

Bayan Taksici

Gazeteci: Nevin Hanım, çok ilginç bir işiniz var. Neden taksici oldunuz?
Nevin Sağlam: Taksicilikten önce pek çok iş yaptım. En son küçük bir konfeksiyon mağazası açtım. O zamanlar taksicilik hiç aklımda yoktu ama babam taksiciydi.
Gazeteci: Peki bu mesleğe nasıl başladınız?
Nevin Sağlam: Mağazada işler kötüydü ve babam hastalandı. Ben de babamın arabasıyla taksiciliğe başladım.
Gazeteci: Mesleğinizi seviyor musunuz?
Nevin Sağlam: Her işin zorlukları var. Ben işimi seviyorum ve hep bu işi yapmak istiyorum.
Gazeteci: Peki müşterileriniz nasıl tepkiler veriyor?
Nevin Sağlam: Hiç olumsuz bir tepki almadım ama genellikle biraz şaşırıyorlar.
Gazeteci: Peki ilginç olaylar yaşıyor musunuz?
Nevin Sağlam: Evet, geçen gün taksime bir çocuk bindi. Yolda annesine telefon etmek için benden telefonumu istedi, ben de verdim. O sırada kırmızı ışık yandı ve çocuk elinde telefonumla kaçtı.

Биография (Biyografi)

Yıldız Kenter

1928 yılında İstanbul'da doğdum. Babam Naci Bey diplomattı. Maddi durumumuz kötüydü ama masal gibi bir çocukluk geçirdim. Ben ailemin beşinci çocuğuydum. Babam işinden ayrıldıktan sonra Ankara'ya taşındık ve ilkokula Ankara'da devam ettim.

Tiyatroya da Ankara Çocuk Kulübü'nde başladım. Çocukluk yıllarımdaki en büyük mutluluğum tiyatroydu. Aile yaşamımızda insana ait komik ve trajik durumları öğreniyordum. İlkokuldan sonra Ankara Devlet Konservatuarı'na kayıt yaptırdım. Çok başarılı bir öğrenciydim. Beş yıllık konservatuarı dört yılda bitirdim. Profesyonel tiyatro hayalım 1948'de başladı. İlk oyunum Shakespare'in '12. Gece' adlı oyunuydu.

1959 yılında kardeşim Müşfik Kenter ile İstanbul'a gittim. Bir yıl sonra birlikte 'Kent Oyuncuları Topluluğu'nu kurduk. Sonraki yıllarda Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de eğitim ve oyunculuk üzerine çalışmalar yaptım. Bugüne kadar 100'den fazla oyunda yer aldım. Bu oyunlarda değişik acılar, heyecanlar ve aşklar yaşadım. Zaman zaman sinema filmlerinde de rol aldım. Sinema oyuncusu olarak üç kez 'Altın Portakal' ödülü aldım. 1962'de 'Yı­lın Kadını' seçildim. 1981'de devlet sanatçısı oldum.

Bana göre tiyatro ile ilgilenmek dünyanın ortasında durmak demekti. Her şeyimi mesleğime verdim. Yaşamak benim için her zaman mücadele etmek oldu.

 

Письмо (Mektup)

Sevgili Ornella,

Şu anda Zonguldak yakınlarında küçük bir kasabadayım. Hava çok güzel. Burası harika bir yer.

Bu tatil, babamdan bana bir hediye. Biliyorsun, bu yıl üniversiteden mezun oldum. Mezuniyet töreni çok
güzel geçti. Herkesin ailesi geldi. Bizler bembeyaz hemşire formalarımızı giydik ve diplomalarımızı aldık.

Akşam da güzel bir otelde balomuz vardı. Baloda bütün kızlar şık elbiseler giydi. Herkes çok güzeldi. Geç saatlere kadar eğlendik, dans ettik, yedik, içtik. Her şey harikaydı ama ne yazık ki Murat yoktu. Kalabalığın içinde kendimi çok yalnız hissettim.

Murat bu yıl İngiltere'de doktoraya başladı. Bu yüzden tatile de gelmedi. Onu çok özledim. Seni de çok özledim. Bu yıl okul bitiyor, değil mi? Mezuniyetinden sonra Türkiye'ye tekrar gel.

Kendine iyi bak. Cevabını dört gözle bekliyorum.

Sevgilerimle

Nuray

 

Текст к уроку №13.
Текст к уроку №15.

Читайте больше в разделе чтение на турецком языке.

В моем телеграм канале вы будете получать дополнительный материал. А также у вас будет возможность отблагодарить меня за понравившийся вам материал и поддержать дальнейшее развитие данного проекта. Подписывайтесь на мой телеграм канал, где я буду сообщать об обновлениях и делиться интересным. Переходите по ссылке Телеграм Туркрут

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası