idata online başvuru formu / Ülkelere Göre Vize Başvuru Merkezleri ve Faydalı Linkler | Erasmus Koordinatörlüğü

Idata Online Başvuru Formu

idata online başvuru formu

Almanya Schengen vizesi başvuruları artık Mersin’de yapılabilecek tarihinde yayınlandı

Almanya Schengen vize başvuruları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türkiye&#;de Almanya vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş tek kuruluş olan iDATA arasında yapılan bir anlaşma sonucu artık Mersin’de yapılabilecek. MTSO’nun girişimleriyle imzalanan protokolle Almanya Schengen vize işlemleri hizmetleri artık Mersinlilerin ayağına gelecek. Hizmetler 17 Ekim tarihi itibariyle MTSO - iDATA ofisinde mobil vize başvuru hizmetiyle başlayacak. Mobil başvuru hizmeti hakkında sorularınız için +90 84 93 numaralı hattan iDATA Çağrı Merkezine ulaşabilirsiniz veya Mobil Başvuru taleplerinizi funduszeue.info web sitesinde bulunan “İletişim/Mobil Başvuru” sekmesinden iletebilirsiniz.


Almanya Schengen vizesi başvuruları artık Mersin’de yapılabilecek

Tüm Akdeniz Bölgesi’ne özel olarak sunulan bu yeni hizmet, biyometrik işlem cihazı ve yetkili ekibi sayesinde, vize başvurusu yapmak isteyen kişilere daha üstün hizmet ve ulaşım kaynaklı zaman ve maliyet avantajı sağlayacak. iDATA Mobil başvuru ofisine eksiksiz sunulan başvuru dosyalarının kabulü sonrası Mobil Ekibin gerçekleştireceği biyometrik işlemler için (Parmak izi alımı) randevu günü verilecek. Başvurulara ait Vize harcı ve iDATA Koordinasyon bedeli, başvuru sonrasında tahsil edilecektir. Başvuru öncesi herhangi bir ön ödeme talep edilmeyecektir.
Mobil başvuru hizmeti hakkında sorularınız için +90 84 93 numaralı hattan iDATA Çağrı Merkezine ulaşabilirsiniz veya Mobil Başvuru taleplerinizi funduszeue.info web sitesinde bulunan “İletişim/Mobil Başvuru” sekmesinden iletebilirsiniz.

Kızıltan: “Almanya-Schengen vize işlemlerimiz için artık başka yerlere gitmeyeceğiz”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan konu ile ilgili açıklamasında bu hizmete çok daha önce başlayacaklarını ama pandemi sürecindeki kısıtlamaların buna engel olduğunu belirtti. En nihayetinde bu sorunu çözdüklerini kaydeden Başkan Kızıltan şunları söyledi: 
“MTSO olarak sadece üyelerimiz için değil, tüm Mersinliler için bu hizmeti verecek olan ve Türkiye'de Almanya Schengen vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş tek kuruluş olan iDATA ofisini Mersin’e getirmekten ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda hizmet vermeye başlayacak olmasından mutluluk duyuyoruz. İş dünyamız, MTSO üyelerimiz ve Mersinliler artık Almanya Schengen vize işlemleri için başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Zaman kaybetmeden işlemlerini 17 Ekim tarihi itibariyle Mersin’de, MTSO Hizmet Binamızda bulunan İDATA Ofisi’nden yapabilecekler.”

 

ÖNEMLİ NOT: 

IDATA’dan randevu alabilmek için aşağıdaki link üzerinden Mobil Başvuru yapılması gerekmektedir:

funduszeue.info

Link üzerinden gerçekleştirilecek mobil başvurunun ardından IDATA yetkilileri sizinle doğrudan iletişime geçecektir.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

iDATA

iDATA

Almanya ve İtalya Konsolosluğunun yetkilendirdiği idata, kısa süreli Almanya ve İtalya (Schengen) vizesi başvurularının yapıldığı aracı firmadır. İbraz edilen belgelerde herhangi bir eksiklik veya beyan yanlışlığı olmaması için idata gerekli aktarım sürecinde hizmet vermektedir. iData vize başvurusu randevu sistemi ile yapılmaktadır. iData’nın sırayla verdiği randevu günü ve saatinde başvuru sahibinin idata vize başvuru merkezinde bulunması gerekmektedir. İtalya vizesi başvuru sahipleri idata’ya başvuru evraklarını teslim ettikten ve biyometri prosedürünü tamamladıktan sonra, İtalya vizesi değerlendirme sürecine geçer. İtalya vizesi başvuru işlemlerinde belgelerde beyan edilen bilgilerin birbirleriyle çelişkili olmamasına dikkat edilmelidir.  

İtalya Vize Randevu

Kısa süreli İtalya vize randevusu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Trabzon idata ofislerinden alınabilir. Başvuru sahibi, randevu gününde kişisel verilerini tam ve eksiklik olarak vermekle yükümlüdür. Eksik ve gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunanların tüm sorumluluğu başvuru sahibine aittir. Kısa süreli (Schengen) İtalya vizesi başvuruları İtalyan Konsolosluğu'na akredite edilmiş tek kurum olan idata’ya yapılırken; ulusal (uzun) süreli vize başvurusu doğrudan İtalyan diplomatik temsilciliklerine (İtalya Ankara Büyükelçiliği, İtalya İstanbul Başkonsolosluğı, İtalya İzmir Konsolosluğuna) başvuruda bulunulmalıdır.

İtalya Ankara Büyükelçiliğinin görev alanı; Ankara, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir illerini kapsamaktadır. 

İtalya İstanbul Başkonsolosluğunun görev alanı; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale,  Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat, Sivas, Giresun, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır illerini kapsamaktadır.

İtalya İzmir Konsolosluğunun görev alanı; İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya, Konya, Karaman, Mersin, Aksaray, Niğde, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Muş, Batman, Ağrı, Bitlis, Van, Siirt, Şırnak, Hakkari illerini kapsamaktadır.

Parmak İzi (Schengen) Prosedürü

28 Schengen ülkesi, 25 Eylül tarihinden itibaren, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve Türkiye’de ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarını Schengen biyometrik prosedürüne tabi tutmuştur. Biyometri (parmak izi) uygulaması Avrupa Vize Bilgi Sistemi (VIS) için kullanılmaktadır. Parmak izi, vize evraklarının teslim gününde idata tarafından alınmaktadır. 

Vize başvuru sürecinde, İtalya vizesi başvuru sahipleri ikamet adresine en yakın idata ofisinde Avrupa Vize Bilgi Sistemi biyometrik veri uygulamasına tabi olarak parmak izi vermektedirler. 25 Eylül  tarihinden sonra Schengen ülkelerine seyahat etmek için parmak izi vermiş olan kişiler, 5 yıl süreyle Schengen ülkelerine yapacakları seyahatlerdeki VIS prosedüründen, parmak izinin geçerliliğini koruduğunun teyit edilmesi şartıyla muaf tutulmuşlardır. Önceden bir Schengen vizesi için parmak izi vermiş başvuru sahibi, bu parmak izi kaydını İtalya vize müracaatında da kullanabilmektedir. Bunun için parmak izi sonrası alınan VIS ibareli Schengen vizesinin başvuru evraklarıyla birlikte ibraz edilme zorunluluğu bulunmaktadır. 

* 12 yaş altı çocuklar, fiziksel olarak parmak izi alımı mümkün olmayan kişiler ve resmi davetle İtalya seyahatinde bulunacak hükümet üyeleri dışındaki tüm Umuma Mahsus pasaport hamili kişiler parmak izi prosedürüne tabidir. 
* Idata, biyometrik bilgileri toplama yetkisine sahiptir, fakat erişim ve kullanma hakkı yalnızca diplomatik İtalya temsilciliklerine aittir. 

İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar (Schengen)

•    Güncel pasaport
•    Son altı ay içinde çekilmiş, Schengen biyometrik ölçülerine uygun İki Adet Vesikalık Fotoğraf
•    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
•   Tüm soruların başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz olarak cevaplanmış olduğu İtalya vize başvuru formu. İtalya vizesi başvuru formu doldurulurken çift imza yerine dikkat edilmeli, başvuru tarihi atılmalı, başvuru formu eksiksiz olarak teslim edilmelidir. Başvuru formunda belirtilen telefon numaraları ve adres bilgileri başvuru sahibine ait olmalıdır.
•    Şahsen yazılmış ve imzalı vize talep dilekçesi.
•  Schengen ülkesinde ikamet edilecek süre zarfında (talep edilen vizenin süresini  kapsar nitelikte) muhtemel sağlık sorunları, acil tedavi veya vefata bağlı olarak yurda dönüş masraflarını karşılayabilecek uygun ve geçerli seyahat sağlık sigortası. Sigorta Avrupa Birliği üye ülkeleri kapsamalı, öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı; asgari poliçe tutarı Euro teminatlı olmalıdır. 
•   Konaklama ve Ulaşım rezervasyon dokümanlar.
•   Vergi Levhası Fotokopisi
•   İtalya İçişleri Bakanlığı’nın yürürlükteki düzenlemeleri ile kalış süresine göre tespit edilen tutarlara uygun maddi imkanları gösterir gelir belgeleri. 
•   Varsa daha önce alınmış Schengen, Amerika, İngiltere, Romanya, Bulgaristan vizeleri.
•   Son üç aylık dönemi kapsayan hesap özeti ve banka cüzdanı fotokopisi
•   Başvuru sahibi Türk vatandaşı değilse; Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen ve süresi planlanan seyahat tarihinden en erken üç ay sonra biten ikamet tezkeresi. 

• Türkiye’de öğrenimleri devam eden öğrencilerin yeni tarihli İngilizce Öğrenci Belgesinin aslının başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.

•   Reşit olmayan çocuklar için son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname (Reşit olmayan çocuklar anne veya babaları ile seyahat etmemeleri durumunda, çocuğa refakat edecek kişiye düzenlenmiş noter onaylı muvafakatname)

•  Geçimi ebeveynleri veya eşi tarafından sağlananlar (öğrenciler, ev kadınları, reşit olmayanlar) nüfus kayıt örneklerini, geçimlerini sağlayan aile bireylerinin mali durumunu gösteren evraklarını, sponsorun şahsen yazacağı dilekçeyle birlikte başvuru dosyasına eklemelidirler.

•  İtalya’da tanıdığının evinde konaklayacak olanlar, İtalya’da ikamet eden kişiden alınan davet mektubu, tatbik imzası bulunan kimlik fotokopisi; davet eden kişi Avrupa Birliği Vatandaşı değilse oturma izninin örneği de sunmalıdır.

•   Karayolu ile seyahat edecek olanlardan seyahat güzergah yazısı ve uluslararası ehliyet fotokopisi (beynelmilel)

*Gerekli tüm evraklar tamamlandıktan sonra idata ofisinden İtalya vizesi başvurusunda bulunmak için randevu alınması gerekmektedir. 

*Başvuru sahibinin seyahat amacına ve mesleki bilgilerine göre evraklar değişmektedir. Randevu gününden önce evrakların eksiksiz olarak tamamlanmış olmasına dikkat edilmesi gerekir. 

 

idata italya

İtalya Vizesi Başvurusunda Bulunurken Dikkat Edilmesi Gerekenler


•    İtalya vizesinin işleneceği pasaportun, İtalya vizesinin sonlanma tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliğinin olması ve üzerinde herhangi bir deformasyon, tahribat bulunmaması gerekmektedir.
•    İtalya vizesinin üzerindeki vizenin geçerliliğinin bitiş tarihine ve gün cinsinden ikamet süresine dikkat edilmelidir. Başvuru sahibi Schengen alanını vize geçerlilik tarihine kadar terk etmelidir. 
•    Aynı vize aralığı süresinde diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse, Türkiye’den uçuşun gerçekleştirileceği ve en uzun süre konaklanacak ülkenin vizesine başvuru yapılmalıdır. İtalya vize başvurusu seyahatin ana hedefi olan ülkenin büyükelçiliğinden talep edilmelidir.  
•    Vize harcı ve koordinasyon ücretleri her bir başvurunun işleme koyulabilmesi için temin edildiği için iadesi, vize başvurusu ret ile sonuçlansa bile, yapılmamaktadır.
•    İtalya Konsolosluğu ihtiyaç duyması halinde başvuru sahibini mülakata çağırabilmekte veya ek evrak talebinde bulunabilir. Başvuru sahibi olası her iki durumda da vize işlenme süresinin uzayabileceğini göz önünde bulundurmalıdır. 
•    İtalya Konsolosluğunun yoğun olduğu tarihler göz önüne alınarak başvuru yapılmalıdır.  Yoğunluk ve teknik sorunlar nedeniyle İtalya vizesinin işlem süresi uzayabilmektedir.  İtalya ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı/Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzayabileceğini de göz önünde bulundurulmalıdır.
•    12 yaşından küçük olanlar; pedagojik formasyon sebebiyle seyahat eden öğrenciler; 28 Eylül tarihli, //CE sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tavsiyesi çerçevesinde bilimsel araştırma amacı ile seyahat eden araştırmacılar; kar amacı taşımayan kuruluşların düzenlediği seminer, konferans, paneli kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin 25 yaşını aşmamış katılımcıları vize harcından muaftır. 
•    Interrail ile seyahat edecek olan kişiler, İtalya’daki otel rezervasyonları dışında, gidecekleri diğer ülkelerin otel rezervasyonlarını da başvuru dosyasına eklemelidirler. 
•    Başvuruda bulunacak kişinin birinci dereceden akrabası ya da eşi AB vatandaşı ise yakınlık derecesini belgeleyen evraklarla birlikte başvuru yapılmalıdır.

•    Seyahat tarihinizin başlangıcından en fazla üç ay öncesine kadar İtalya vizesi başvurusu yapılabilmektedir.

•    Evlenmiş olanların pasaportlarında güncel soyadlarının bulunması gerekir. 

•    Başvuru sahibi İtalya’ya yapacağı seyahatinin amacına uygun vize kategorisine başvuru yapmalıdır. Turistik veya aile ziyaretinde bulunmak için İtalya seyahatini planlamış kişinin Ticari vize başvurusunda bulunması vizesinin reddedilmesine yol açabilir. Vize başvuru sürecinde esas sorunlar başvuru sahibinin sahte belge ibraz etmesi durumunda yaşanmaktadır.  Gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunan kişilerin vize başvuruları reddedilir. İtalya Konsolosluğu verilen bilgilerin doğruluğunun tespitine yönelik ilave kontroller yapmaktadır.

•    Bir yıllık veya uzun süreli seyahat sağlık sigortası yapılmamaktadır. Bir yıl içinde iş için sık sık İtalya’ya gidip gelen kişi her İtalya seyahati için sağlık sigortası yaptırmalıdır. Başvuru sahibi İtalya seyahatinin akabinde diğer bir Schengen ülkesine geçmeyi planlıyorsa, konaklama ve ulaşım rezervasyonlarını İtalya vizesi başvuru dosyasına eklemelidir. İlk defa Schengen vizesi talebinde bulunan kişiler mülakat için İtalya temsilciliğine çağırılabilmektedir. 
•    iDATA posta ya da kurye ile gönderilmiş vize başvuru evraklarını işleme almamaktadır.  İtalya vizesi başvurusu şahsen yapılmalıdır.

 

 

Hollanda Vize Başvuru Formu

Hollanda vize başvuru formu, Hollanda Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış olup, konsolosluğun Hollanda vizesi başvuru sahibi hakkında bilgi edinilebilmesini sağlamaktadır. Hollanda Konsolosluğu'nun hazırlamış olduğu başvuru formunun doldurulması zorunludur ve Hollanda vize başvuru işlemlerinin ilk adımını Hollanda vize başvuru formu oluşturacaktır.

Hollanda vize başvuru formu, eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurularak başvuru evraklarınız arasında bulundurmalıdır. Hollanda Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkındaki detaylı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken, Hollanda vize başvuru formunda eksiksiz ve gerçeğe uygun olan bilgiler verilmelidir. Hollanda vize başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgilerin, başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi desteklemesi ise Hollanda Konsolosluğu'nun dikkat ettiği bir konudur. Hollanda Konsolosluğu vize başvuru formu ve başvuru evrakları arasında beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacak, uyumsuz ve gerçeğe uygun olmayan bilgilerinizle karşılaşması halinde vize başvuru işlemleriniz reddedebilecektir.

Hollanda vize başvuru formu uluslararası prosedür de kullanılan resmi bir belgedir. Amacına ve gerçeğe uygun bir şekilde doldurulmalı verilen sahte bilgilerin suç unsuru taşıyacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Hollanda vize başvuru formunda beyan edilen asılsız ve eksik bilgiler Hollanda vize işlemlerinizin yanmasına sebep olurken, aynı zamanda ceza almanıza yol açacaktır. Hollanda vize başvuru formunda yapılan usulsüzlük ile vize başvurunuzun yanması, ülkeye giriş çıkışınızın zorlaşması ve para cezası alma gibi muhtemel olan cezalarla karşılaşılabilirsiniz.

Ayrıca Hollanda vize başvuru formunun doldurulup imzalanması halinde, vize sürenizin sonunda ülkeyi terk edeceğiniz, vize almış olmanızın Hollanda'ya girişinizi garanti etmeyeceğini, ülkeye girişin Hollanda sınır görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu baştan kabul ettiğinize dair bir içeriğe de sahiptir.

Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Hollanda vize başvuru formu İngilizce, Dutch'ca ve Türkçe olmak üzere üç farklı seçenekle doldurabilmektedir. Hollanda vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında tükenmez kalem kullanmalı, büyük harfle doldurmalı ve başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi destekleyecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Hollanda Konsolosluğu belirlediği ölçülerde olan 35x45 mm ölçülerinde ki biometrik fotoğrafınızı formun fotoğraf kutucuğuna yapıştırarak ve vize başvuru formunun en alt köşesinde ki bölüme imza atarak başvuru formunun doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Atacak olduğunuz imzanızın pasaportunuzda bulunan imzanız ile aynı olmasını ise Hollanda Konsolosluğu göz önünde bulunduracaktır. Hollanda vize işlemleri sırasında birbirleriyle aynı olan imzalar kullanmaya özen göstermelisiniz.

Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Vize Başvuru Formu Türkçe Doldurulabilir mi?

Hollanda vize başvuru formu Türkçe olarak doldurulabilmektedir. Hollanda vize başvuru formu için 3 farklı dil seçeneği bulunurken İngilizce ve Hollanda anadili olan Dutch'ca olmak üzere de doldurabilirsiniz.

Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

Hollanda vize başvuru formları, Hollanda Konsolosluklarının internet üzerindeki adreslerinden, Hollanda Konsoloslukların kendisinden yahut danışmanlık yapmakta olan vize merkezlerinden formlarınızı temin edebilirsiniz.

Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Vize Başvuru Formu İndirme

Hollanda vize başvuru formu indirebilmek için Hollanda vize işlemleri için çalışmalar yürüten kurumların web üzerindeki iletişim araçlarından, bu web sitesinin Hollanda Konsolosluğu vize başvuru formu linkinden indirebilir, Hollanda vize başvuru formunu edinebilirsiniz. Başvuru formunu indirmek için aşağıdaki linke tıklayın.

Hollanda Vize Başvuru Form

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası