hamilelikte son ay ilişki / Gebelikte Cinsel İlişki | Opr. Dr. Fatih ÖĞÜÇ | Tüp Bebek Tedavisi Uzmanı

Hamilelikte Son Ay Ilişki

hamilelikte son ay ilişki

Gebelikte Cinsel İlişki

gebeliktecinseliliski

Gebelik sürecinde anne adayı kendini rahat hissettiği sürece cinsel ilişkiye girilebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken; gebeliğin riskli ya da tehlikeli olmamasıdır. Bu gibi gebelikler için doktor cinsel ilişki yasağı uygulayabilir. Bu durumda mutlaka doktor önerisine uyulmalı ve cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Gebelik döneminde cinsel ilişkide bulunmanın tıbbi açıdan, gebelik riskli değilse hiçbir sakıncası yoktur. Şahsi inanç ve düşünceler dışında tıbbi olarak herhangi bir sakıncası olmadığı bilinmelidir. Sağlıklı bir cinsel hayatın olması, annenin stres oranını azaltacak ve serotonin hormonu salgılamasına yardımcı olacaktır. Bu sayede de gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi desteklenecektir.

Baba adaylarının dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

  • Cinsel ilişki sürecinde annenin hamile olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple kadına hassas davranılmalı ve ilişki annenin talimatlarına göre sürdürülmelidir.
  • Ani hareketler kaçınılmalıdır.
  • Karna baskı yapılmamalıdır.
  • Gebelik aylarına uygun pozisyonlarda ilişkide bulunulmalıdır.

Hamilelik döneminde, kaçıncı aya kadar cinsel ilişki yaşanabilir?

Kadınlar gebe olduğunu öğrenmeden zaten gebeliğin ilk aylarında cinsel ilişkiye devam etmektedir. Gebeliğin erken döneminde girilen cinsel ilişki düşüğe sebep olmamaktadır. Bu sebeple de cinsel ilişkiye devam edilebilir. Anne adayı kendini rahat hissettiği sürece cinsel ilişkiye girilmesinde sakınca yoktur.

  • Fakat düşük geçmişi olan, riskli gebeliği olan ya da yardımcı üreme yöntemleri ile gebe kalmış kadınlar cinsel ilişki açısından doktorlarına danışması sağlıklı olacaktır.
  • Bu aşamada önemli olan cinselliğin gebeliğin kaçıncı ayına kadar yaşanacağı değil, gebelik aylarına göre uygun pozisyonlarda yaşanması gerektiğidir.
  • Bununla beraber unutulmaması gereken, gebeliğin son 4 haftasında sperm hücresinin içinde bulunan prostaglandin hormonunun, rahim ağzında açılmaya yol açabileceğidir. Aynı şekilde meme ucu uyarımı da doğumun başlamasına yol açabilir. Bu sebeple gebeliğin son 4 haftası cinsel ilişki önerilmemektedir.

gebelikte-cinsel-iliski-2

Cinsel ilişkiden uzak durulması gereken durumlar:

  • Cinsel ilişki aşamasında kanama ve ağrı meydana geliyorsa,
  • Aktif bir vajinal enfeksiyon varsa,
  • Bebeğin eşiyle ilgili sorunlar söz konusu ise,
  • Bebeğin suyuyla ilgili sorunlar varsa,
  • Servikal yetmezlik söz konusu ise cinsel ilişkiye girilmesi önerilmemektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Hamilelik döneminde cinsel ilişki sayısında sınırlama var mı?

Yapılan araştırmalar neticesinde; 100 gebelikten yalnızca 3’ünde cinsel ilişki yasaklanmaktadır. Bunun dışında kalan sağlıklı gebeliklerde cinsel ilişkiye dair bir sınırlandırma söz konusu değildir. Cinsel ilişkin sayısı hakkında da tıbbi bir sınırlandırma yoktur.

Hamilelikte cinsel ilişkinin yasaklı olduğu durumlar:

  • Düşük riski,
  • Sebebi belli olmayan vajinal kanamalar,
  • Hamilelik kesesinin beklenenden erken açılması ve suyun gelmesi durumda,
  • Bebeğin eşi ile ilgili sorunlar,
  • Erken doğum riski,
  • Cinsel yolla bulaşan hastalık riski,
  • Anne adayının HPV taşıyıcı olması durumunda
  • Tekil gebelikte son 1 ay, çoğul gebelikte son 3 aylık dönem içerisinde cinsel ilişkide bulunulmamalıdır.

Cinsel ilişki erken doğuma sebep olur mu?

Gebelik döneminin son sürecinde, anne adayları oldukça yorulmaya başlayabilir. Özellikle karnın git gide büyümesi, vücudun dengesinin bozulmasına yol açabilir. Bu dönemde anne adayları yaşadıkları fiziksel zorluklardan dolayı cinsel ilişkiden soğuyabilir.

Bununla beraber, bazı anne adayları cinsel ilişkinin erken doğuma yol açabileceğini düşünebilir. Bu sebeple de cinsel ilişkiden kaçınabilir. Gebeliğin son 4 haftası hariç cinsel ilişki sağlıklı gebeliklerde düşüğe yol açmamaktadır. Cinsel ilişki esnasında bebekle bir temas olmadığı da bilinmelidir.

Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik dönemininde cinsellikten tamamen kopmalı mı? Bu dönemde yaşanan cinsellik bebeğe zarar verir mi ya da erken doğuma neden olur mu?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu hamilelikte seks ile ilgili sorularımızı yanıtlıyor.

Cinsellik, vücudun ihtiyaçları arasındadır ve kişisel bir istek, bir tercih değil, bir dürtüdür. Gelişmekte olan ülkelerde hala tabu olma özelliğini koruyan cinsellik, hamilelik döneminde annenin takındığı kutsallık imajı altında geri planda kalır. Ayrıca anne adayı bu konuda doktoruna danışmaktan çekinir. Normal fizyolojik bir hamilelik süreci geçiren anne adaylarının hamileliğin son 4 haftasına kadar cinsel yaşamlarını kısıtlamasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Ancak son haftalarda, sperm içerisinde bulunan prostoglandin isimli maddenin, uterus kaslarında kasılmaya yol açıp erken doğuma neden olma ihtimalinden cinsel ilişki önerilmemektedir.

Cinsel Terapist Dolunay Kadıoğlu ise hamilelikte yaşanan cinselliğin psikolojik boyutları ile ilgili bilgi veriyor.

Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi

İLK 3 AY CİNSEL KEYİF ERTELENİR

Gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için genellikle doktor tarafından yasaklanır. İlk üç ay gebelik belirtilerinin de yoğun yaşandığı cinsel keyfin doğal olarak ertelendiği aylardır. Bu aylarda çoğunlukla cinsel istekte azalma görülür, çok az oranda kadında cinsel istekte artış gözlenir.

CİNSELLİK HEM SİZİN HEM BEBEĞİNİZ İÇİN FAYDALI

Cinsellik gebeliğin ilk üç ayı haricinde gebeliğin son ayına kadar anne adayının rahat ettiği pozisyonlarda yaşanabilir. Toplumda bilinenin aksine, gebelikte eşinizle tensel ve cinsel temasınızı korumanız hem sizler için hem de bebeğiniz için sağlıklıdır.

Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi

ADAYININ RAHAT ETTİĞİ POZİSYONLARDA CİNSEL İLİŞKİ YAŞANABİLİR

Gebelikte cinselliğin bebeğe zarar vereceği yanılgısı toplumda yaygın olsa da bilimsel bilgiler bunun tam tersini göstermektedir. Gebelikte eşinizle tensel ve cinsel temasınızı korumanız hem siz hem de bebeğiniz için sağlıklıdır. Dikkat edilmesi gereken şey ise, cinsel ilişkinin anne adayının istediği pozisyonlarda ve anne adayını ilişkiye zorlamadan yaşanmasıdır.

EŞLER HAMİLELİK DÖNEMİNDE BİRBİRİNDEN UZAKLAŞMAMALI

Gebelik döneminde cinsel ilişkiden kaçınılması eşlerin birbirinden uzaklaşmasına neden olabilir. Bu nedenle gebelikten önceki sıklık da olmasa da cinsel ilişkiyi bırakmamak gerekir. Doğumdan sonra da loğusalık, bebek, bebeğin sorunları, uykusuzluk, yorgunluk derken eşler arasında ciddi kopmalar yaşanabilir. Bunun farkındalığıyla kadının istediği sıklıklarda ve pozisyonlarda ilişkiyi yaşamaya devam etmek karı koca kimliklerini korumak için önerilir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası