kyk da kalma şartları / KYK Yurt Misafir Öğrenci Olarak Kalma Şartları - Çıkmış Sorular

Kyk Da Kalma Şartları

kyk da kalma şartları

Bakan yeni planı duyurdu: 'Yurtlarda kalması gereken' öğrenciler KYK'lardan ayrılmayacak

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmıştı. Depremde çok sayıda ev yıkılmış, insanlar evsiz kalmıştı.

Yurt genelinde 21 kentteki otellerde bine yakın insan ağırlanırken, üniversiteler uzaktan eğitime geçmiş, öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsis edileceği açıklanmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi'nde depremzedelerin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına yerleştirilmelerine ilişkin planı anlattı.

Kasapoğlu, bakanlık tesislerinin ilk andan itibaren spor tesisi, gençlik merkezi, yurt ve kamplarıyla ilk andan itibaren milletin emrinde olduğunu belirterek "An itibarıyla bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz" dedi.

'Öğrenciler mağdur edilmeyecek'

Bakan, Osmaniye'de 10 bine yakın kişinin yurtlarda olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Özellikle yurtlarımızın ülke genelindeki boş kapasitesinin öncelikli olarak değerlendirilmesi söz konusu. bine yakın kapasiteyi değerlendirme amacıyla bir planlama yaptık. Depremzedelerimizi en güçlü şekilde bağrına basacak ve hiçbir öğrencimizi asla mağdur etmeyecek bir planlama gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Ailesi deprem bölgesinde olup yurtlarda kalan öğrencilerimiz var Tıp fakültesi öğrencilerimiz var, staj yapanlar var, devlet korumasında olan öğrenciler var, çalışan öğrenciler var ve bununla birlikte kalma durumunda olan tüm öğrencilerimizi depremzede kardeşlerimizle birlikte yurtlarımızda onlarla beraber olma noktasında planlamayı en güçlü şekilde yapıyoruz.

'Yurt müdürlüklerine bildirin'

Öğrenci arkadaşlarımızdan şunu istirham ediyorum; yurtlarla ilgili taleplerini, bu konudaki kalma isteklerini ve süreçlerini lütfen yurt idareleriyle ve gençlik ve spor il müdürlükleri ile koordine etsinler. Çağrı merkezimiz de her an gençlerimizin emrinde. Hiçbir gencimizin mağdur olmasına asla müsaade etmedik, bundan sonra etmeyeceğiz."

Yurtlar boşaltılıyor, öğrenciler tepkili: Önce sarayları boşaltsınlar, ne de olsa işe yaramıyorYurtlar boşaltılıyor, öğrenciler tepkili: Önce sarayları boşaltsınlar, ne de olsa işe yaramıyor

Depremzedelerin kalacağı yurtlar boşaltılmaya başlandıDepremzedelerin kalacağı yurtlar boşaltılmaya başland

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Yurtları boşaltacağına Saray'ı boşaltDemirtaş'tan Erdoğan'a: Yurtları boşaltacağına Saray'ı boşalt

Kılıçdaroğlu'ndan üniversite kararına tepki: 'Genel merkez binamız dahil, örgütümüzün tüm mekanlarını vermeye hazırım'Kılıçdaroğlu'ndan üniversite kararına tepki: 'Genel merkez binamız dahil, örgütümüzün tüm mekanlarını vermeye hazırım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üniversitelerde uzaktan eğitim, askerliğe ertelemeCumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üniversitelerde uzaktan eğitim, askerliğe erteleme

KYK Yurtlarında Barınma Süresi ve Şartları Hakkında Bilgi

a) Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.

b) Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.

c) Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.

d) Yurtta barınmayan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı veya farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa, yurtta kalmaya hak kazanması durumunda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalabilirler.

e) Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır.

f) Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.

g) Bir lisans programına kayıtlı olan ve yurtta barınan öğrencinin, diğer bir lisans programında çift anadal veya yandal eğitimi alması halinde, anadal normal öğrenim süresinin bitiminden sonra bir öğretim yılı daha normal öğrenci statüsünde barındırılır.

h) Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.

ı) Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimlerini bitirememiş yurt öğrencilerinden, ihtiyaç sahibi oldukları ve öğrenimi süresince yurttaki iyi hali tespit edilenlere, bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.

j) Aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler başvuruda bulundukları tarihte bulundukları sınıf esas alınarak normal öğrenim süresince barındırılır.

k) Lisansüstü öğrencilerinin barınma süreleri, 3/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliğine göre belirlenir.

l) Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde eğitim görecek yurt öğrencileri, boş yer olması durumunda öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara yerleştirilir. Dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlarda boş yer olması durumunda, yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Yurt öğrencisi olmayan değişim programı öğrencileri ise ara sınıf gibi başvururlar.

m) Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde yurtlarda boş yer olması durumunda yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.

KYK Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız

  • Facebook
  • Google

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir