yaz kursu ek ders ücretleri / Yaz kurslarında görevli öğretmenlerin ders ücretleri ne kadar? | E-Okul Mebbis

Yaz Kursu Ek Ders Ücretleri

yaz kursu ek ders ücretleri

Yaz tatilinde açılan kurslarda görevlendirilen öğretmenlere haftada kaç saat ek ders görevi verilir?

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarih ve sayılı yazılarıyla Halk Eğitimi Merkezlerinde yaz tatilinde açılan kurslarda görevlendirilen öğretmenlere haftada kaç saate kadar ders görevi verilip verilemeyeceğine ilişkin görüş bildirdi.

İşte o görüş yazısı;

MEB görüş yazısında; yaz tatilinde açılan kurslarda görev alan öğretmenlere haftada kaç saate kadar ders görevi verileceğine ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile ikinci fıkrasında; "b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,

ek ders görevi verilebilir.

(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir." hükmü yer almaktadır.

Buna göre yaz tatilinde kurumlarımızda açılan kurslarda görev alan atölye ve laboratuvar öğretmenlerine haftada 44 saate kadar diğer öğretmenlere ise haftada 30 saate kadar ders görevi verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca yaz tatilinde kurumlarımızda açılan kurslarda görev alan öğretmenlerin ders görevleri aylık karşılığı ders görevinin doldurulup doldurulmadığına bakılmaksızın ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

MEB yaz okulu tarihleri Yaz okulu ne zaman açılacak, ücretli mi?

MEB yaz okulu tarihleri Yaz okulu ne zaman açılacak, ücretli mi?

Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle ara verilen eğitime bu sene ise 6 Şubat depremi engel oldu.

Eğitimde telafi sürecini başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okulu duyurusunu da yaptı.

MEB tarafından hazırlanan "Yaz Tatili ve Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetleri" konulu yazı, Bakan Mahmut Özer'in imzasıyla tüm illere gönderildi.

Bakan Özer, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada bu yıl tüm Türkiye'yi derinden üzen 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle afet bölgesine öncelik verileceğini belirtti.

Yaz okula gitmek isteyen öğrenciler, tarihlerini ve ücretini merak ediyor.

Peki, MEB yaz okulları ücretli mi? Yaz okulu ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? İşte ayrıntılar

MEB yaz okulu tarihleri Yaz okulu ne zaman açılacak, ücretli mi?

MEB yaz okulu ne zaman açılacak ?

Eğitim-öğretim yılının 16 Haziran'da sona ereceğini belirten Bakan Mahmut Özer, 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Özer, şu bilgileri paylaştı:

şu bilgileri paylaştı:

"Matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla İngilizce ve matematik derslerinden hazırlanan çerçeve programları kapsamında, bakanlığımıza bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarında öğrenim gören istekli öğrenciler için 3 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde yaz okulları açılacak.

MEB yaz okulu tarihleri Yaz okulu ne zaman açılacak, ücretli mi?

Yaz okulu ücretli mi?

MEB, yaz okuluna katılmak isteyen öğrenciler için başvuru alıyor ve herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Yaz kursunda görev alacak öğretmenlere ise ek ders ücretine göre ek ders ücreti ödeniyor.

meböğrenciyazokulücret

Google News ile Takip Et

DYK ek ders ücreti ne kadar? Destekleme ve Yetiştirme Kursu (Takviye Kursu) ek ders ücreti kaç TL?

İşçiler, emeklikler, memurlar ve sosyal yardım alanlar yılında ceplerine girecek paranın ne kadar olacağını sabırsızlıkla bekliyordu. Asgari ücrete yüzde 54, memur ve emeklilere ise yüzde 30 oranında zam yapıldı. yılının ilk 6 ayında en düşük öğretmen maaşı 12 bin TL seviyesine çıkarken öğretmenler ek ders ücretlerine gelen zammı heyecanla bekleyordu. Destekleme ve Yetiştirme Kursu'na giden öğretmenler DKY ek ders ücreti ve Yetiştirme Kursu ek ders ücretinin kaç TL olduğunu araştırmaya başladı.

DYK ek ders ücreti ne kadar?

Öğremten maaşlarına Ocak ile Haziran tarihleri için yüzde 30 zam yapıldı. Öğretmen ek ders ücretlerine de bu oranda artış yapılacak. yılı Temmuz ayında DYK gündüz ek ders ücreti 75 TL civarındaydı. Yüzde 30 zamla birlikte DYK ek ders ücretinin 97 TL seviyesine çıkması bekleniyor. DKY gece ek ders ücretin ise TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (Takviye Kursu) ne kadar?

yılı Temmuz ayında öğretmenlere gelen yüzde 42'lik zammın ardından Takviye kursu ek ders ücreti 78 TL civarında olmuştu. yılında bu rakamın TL seviyesine gelmesi bekleniyor.

sözleşmeli ve kadrolu ek ders ücreti ne kadar?

Öğretmenlerin en önemli gelirlerinden biri olan ek ders ücretlerine yılda 2 kere zam geliyor. Ocak ayında gelen yüzde 30'luk zammın ardından oluşan yeni ek ders ücretleri şöyle;

Brüt ek ders ücreti 60,71 TL

Net ek ders ücreti ise TL

Net ek ders ücreti TL (%20 vergi dilimi)

Gece brüt ek ders ücreti TL

Gece net ek ders ücreti TL (%15 vergi dilimi)

Gece net ek ders ücreti TL (%20 vergi dilimi)

Destekleme Yetiştirme Kursu nedir?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu öğrencilerin ders ve konulardaki eksiklikliklerini gidermek için açılır. Bu kurslara başvuran öğrenciler, öğretmenler eşliğinde konuların üstünden geçer. Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır.

Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz. Resmî tatiller ile millî ve dinî bayram tatillerinde kurs planlaması yapılmaz. Kurslara ait iş takvimi çerçevesinde öğretmen tarafından düzenlenecek ders planları en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanır.

Destekleme ve Yetiştirme Kursu başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular, funduszeue.info veya funduszeue.info internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir.

Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

saat derse giren kaç saat DYK ek ders alır?

Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda, okulunda rutin müfredat kapsamında haftada 20 saat ders okutan bir öğretmenin, destekleme ve yetiştirme kurslarında haftada 20 saate kadar ders okutması mümkün bulunmaktadır.

Öğretmenlere en fazla kaç DYK ek dersi verilir?

Yönetici ve öğretmenlerin cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen okuttukları derslerin tamamının, aylık karşılığı ders görevlerinin doldurulmuş olup olmadığına bakılmaksızın ek ders ücreti karşılığında, hafta içi günlerde okuttukları derslerin ise öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, hafta içinde 10 saat ders okutan bir öğretmenin bunun üzerine yine hafta içinde destekleme kursunda okuttuğu derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi gerektiğinden, bu öğretmenin o hafta için 5 saat, destekleme kursunda hafta sonları 10 saat ders okutması durumunda ise o hafta için 10 saat ek ders ücretinden yararlandırılması gerekmektedir.

Yaz kurslarında görevli öğretmenlerin ders ücretleri ne kadar?

Yaz dönemindeki kurslar için görev almak isteyen öğretmen başvuruları alındı.

Ders yılı içinde okulda verdiği dersler sebebiyle kısıtlı oranda, kurslarda ders verebilen öğretmenler, yaz tatilinde kurslarda daha fazla derse girerek ek gelir elde edebilecek.

Görevlendirilecek kişilerden, alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44 saat, diğerlerine ise haftada 30 saate kadar çalışma izni verilebilecek. Kurslarda ders başma 18 lira ücret verilecek. Böylece haftada 30 saatten, ayda saat ders veren bir öğretmen; maaşma ek olarak liradan fazla ek gelir elde edebilecek.

KURS TARİHLERİ

Öğrencilerin kurslara başvuruları ise 12 Haziran'a kadar alınacak. Kurslarda, 20 Haziran Eylül arasında eğitim verilecek. Kursa katılmak isteyen öğrenciler acele etsin. Okullar, bakanlığın belirlediği ders içeriğini bu tarihler arasında esnek olarak başlatabilecek. Destekleme ve yetiştirme kursları eğitim yılında, ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunların kazanımlarını pekiştirmek için 22 bin kurs merkezinde verilmeye başlamıştı.

YAZ BOYU DEVAM

4 milyon bin öğrencinin başvuru yaptığı kurslar için, 38 bin 'ü ücretli, bin 'ü kadrolu, toplam bin öğretmen müracaat etmişti. 4 milyondan fazla öğrencinin yararlandığı ücretsiz devlet kursları yaz tatilinde de devam edecek.

  • Facebook
  • Google

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası