hz ebubekir hayatı pdf / Can Yoldaşı: Hz. Ebu Bekir-Hayatı-Ahlakı E-Kitap - Abdullah Kara (PDF) | D&R

Hz Ebubekir Hayatı Pdf

hz ebubekir hayatı pdf

t7SgL `Can Yoldaşı Hz. Ebubekir Hayatı - Ahlakı [PDF/EPub] Book by Hilal Kara

vanskiv@funduszeue.info's profile photo

[email protected]

unread,
Dec 7, ,  AM12/7/21

Reply to author

Sign in to reply to author

Forward

Sign in to forward

Delete

You do not have permission to delete messages in this group

Link

Report message as abuse

Sign in to report message as abuse

Show original message

Either email addresses are anonymous for this group or you need the view member email addresses permission to view the original message

to [email protected]

Qt7SgL9NvB - Downloadand readHilal Kara's book Can Yoldaşı Hz. Ebubekir Hayatı - Ahlakıin PDF, EPub, Mobi, Kindle online. Free book Can Yoldaşı Hz. Ebubekir Hayatı - Ahlakıby Hilal Kara.



Click to Continue


Synopsis: İlk Müslüman, ilk halife, Hz. Peygamber'in (sas) can dostu, hicret arkadaşı Ailene ne bıraktın? sorusuna Allah ve Resûlü'nü! diyecek kadar malını ve canını İslâm'a hizmete adayan iman eri Her daim Allah ve Resûlü'nün (sas) övgüsüne mazhar olup cennetle müjdelenen insanlık semasının en parlak yıldız İhlas, samimiyet, peygamber aşkı ve adanmışlık dendiğinde akla gelen ilk kişi O, yüksek ahlakı ve peygamber aşkıyla gönüllerde taht kurdu. Aile ve sosyal ilişkileri, ibadet ve ilim hayatı ile insanlığa ışık saçtı Yüzlerce temel kaynak taranarak hazırlanan bu eserde Hz. Ebû Bekir'in çocukluğu, aile ve sosyal hayatı, İslâm'a yaptığı eşsiz hizmetleri ve kulluğuna kadar hayatının her safhasını sayısız örneklerle göreceksiniz. İslâm'ın ilk halifesinin kimlik, kişilik, karakter ve ahlakını, dinden dönenlerle mücadelesini, yönetim anlayışı ve uygulamalarını akıcı ve sade bir üslupla anlatılan bu kitap sizi İslâm'ın en parlak yıldızıyla buluşturacaktır..

Can Yoldaşı: Hz. Ebu Bekir-Hayatı-Ahlakı

Can Yoldaşı: Hz. Ebu Bekir-Hayatı-Ahlakı E-Kitap Açıklaması

İlk Müslüman, ilk halife, Hz. Peygamber'in (sas) can dostu, hicret arkadaşı…

"Ailene ne bıraktın?" sorusuna "Allah ve Resûlü'nü!" diyecek kadar malını ve canını İslâm'a hizmete adayan iman eri…

Her daim Allah ve Resûlü'nün (sas) övgüsüne mazhar olup cennetle müjdelenen insanlık semasının en parlak yıldız

İhlas, samimiyet, peygamber aşkı ve adanmışlık dendiğinde akla gelen ilk kişi

O, yüksek ahlakı ve peygamber aşkıyla gönüllerde taht kurdu. Aile ve sosyal ilişkileri, ibadet ve ilim hayatı ile insanlığa ışık saçtı…

Yüzlerce temel kaynak taranarak hazırlanan bu eserde Hz. Ebû Bekir'in çocukluğu, aile ve sosyal hayatı, İslâm'a yaptığı eşsiz hizmetleri ve kulluğuna kadar hayatının her safhasını sayısız örneklerle göreceksiniz.

İslâm'ın ilk halifesinin kimlik, kişilik, karakter ve ahlakını, dinden dönenlerle mücadelesini, yönetim anlayışı ve uygulamalarını akıcı ve sade bir üslupla anlatılan bu kitap sizi İslâm'ın en parlak yıldızıyla buluşturacaktır.

(Tanıtım Bülteninden)

  • &#;r&#;n Adı Can Yoldaşı: Hz. Ebu Bekir-Hayatı-Ahlakı
  • Abdullah Kara
  • Barkod
Özet:

Hz. Peygamber hayatta iken Müslümanlar genellikle onun verdiği emir yahut kararlar doğrultusunda hareket ediyor ve karşılaştıkları problemleri de onun fikir ve tavsiyeleri istikametinde çözmeye çalışıyorlardı. Fakat onun vefatından hemen sonra İslâm toplumu büyük bir boşluk içerisine düşmüş ve onsuz bir hayatı tecrübe etmek zorunda kalmıştı. Bu süreçte yaşanılan travmayı atlatmak için halifelik görevini üstlenmek durumunda kalan Hz. Ebû Bekir’in almış olduğu kararlar ve başvurduğu uygulamalar önemli bir yol gösterici olmuştu. Hz. Ebû Bekir’in hilâfet yılları, İslâm toplumu için büyük sıkıntıların yaşandığı bir dönem olması hasebiyle oldukça hassas bir dönemdir. Bu dönemde toplum ve devlet bir taraftan yaşanan hilâfet tartışmalarıyla diğer taraftan da irtidat ve isyan hareketleriyle parçalanmanın eşiğine gelmiştir. Ancak onun soğukkanlı ve kararlı tutumu sayesinde yaşanan tüm sıkıntılar sorunsuz bir şekilde atlatılmış ve hem toplumun hem de devletin birlik ve bütünlüğü temin edilmiştir. Yine bu süreçte Hz. Peygamber’den sonra hilâfet kurumunun başına geçen Hz. Ebû Bekir, Müslümanların yeni lideri olarak devleti idare etme konusunda yegâne otorite haline gelmiş ve icraatlarıyla hem kendinden sonraki halifeler hem de tüm zamanlardaki Müslüman yöneticiler için önemli bir örneklik teşkil etmiştir. İslâm tarihinin bu önemli devrini ve ondan sonraki dönemlerini daha iyi anlamaya katkı sağlayacağı düşüncesiyle bu çalışmada da onun hilâfeti dönemindeki devlet yönetimi örnek uygulamalarıyla idarî, malî ve askerî açılardan ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası