bozulmuş şarap içilirse ne olur / Şarabın sağlığa etkileri - Vikipedi

Bozulmuş Şarap Içilirse Ne Olur

bozulmuş şarap içilirse ne olur

kaynağı değiştir]

Şarabın yiyecekle eşleştirilmiş uzun bir geçmişi vardır ve iştahı bastırarak yiyecek alımını azaltmaya yardımcı olabilir.

150 ml kırmızı veya beyaz şarap miktarı yaklaşık 500-540 kilojul (120-130 kilokalori) gıda enerjisi sağlarken tatlı şaraplar daha fazlasını sağlar.[28] Çoğu şarapta hacimce alkol (ABV) yüzdesi yaklaşık % 11'dir; ABV ne kadar yüksekse şarabın enerji içeriği o kadar yüksek olur.

Psikolojik ve sosyal[değiştir

Şarap konusunda 10 şehir efsanesi

Haberin Devamı

3- Beyaz şarap buz gibi içilir: Kötü beyazsa sorun yok. Ama iyi beyaz şarapların bir özelliği de mineraliteye sahip olmaları. Yani damakta ve bitimde hissettiğiniz tuzu andıran tat. Şarap buz gibi önünüze gelirse hem bu mineralite hem de meyvemsilik maskelenir. Çoğu iyi beyaz için 12-14 derece ideal.

***

4- Sadece yıllanmış şarap sürahiden geçirilir: Her yıllanmış şarap sürahiden geçirilmez, Fransızların deyişiyle dekante edilmez. Ama özellikle 20 senelik ve dibinde tortusu olan Bordeaux şaraplarını dekante etmek lazım.

***

5- İyi şarap gövdeli olur: Alakası yok. İyi şarap, ağır kaldıran haltelciler gibi kabarık pazulu olmaz. Yüzücüler gibi ince, uzun ve fit olur.

***

6- İyi şarap meşe bükesi ve bitimde cilalı tahta tadında olur: Nefret ettiğim şarap tipi. Kusurlarını makyajla örtüyorlar. Fiyat da cep yakıyor.

***

Haberin Devamı

7- Şarap şişman balon gibi bardaklarda içilir: Sadece ülkemizde görüyorum. Kabadayılığıyla ezmeye çalışıyor sanki seni. Belki bardak büyük olduğu için şişe çabuk bitiyor ve bu, lokantacının işine geliyor. Ama nasıl şarapta zerafet önemliyse bardakta da öyle. Sapı uzunca, ağzı biraz geniş olmalı.

***

8- Tortusu olan şarap bozuk demektir: Dünyanın en iyi ve şahsiyetli şarapları doğal mayayla yapılır. Ya çok az filtre edilir ya da hiç. Bunlar yıllandıkça doğal olarak tortu bırakır. Dekante etmek gerekir. Ama ben şişenin dibinde kalan tortuları da bardağıma döküp minik kaşıkla tatlı niyetine yemeyi çok seviyorum.

***

9- Adam gibi şarabın mantarı olur: Önceden söylediğim gibi dünyadaki şarapların pek çoğu yıllanmaz ve şişelendikten sonra taze içmek gerekir. Özellikle beyazlar. Bunları çevir aç denen kapakla piyasaya sürmek bence iyi fikir. Kauçuk mantardan daha iyi. Açması da daha kolay. Ama nedense çevir aç kapağa karşı bir önyargı var.

***

Haberin Devamı

10- Mantarı koklayarak şarabın bozuk olup olmadığı anlaşılır: Şarap iyice bozulmuşsa (İngilizce corked, Fransızca bouchonne), evet... Ama mantarı koklamak yeterli değil. İyi bir somölyenin şarabı tatması ve eğer bozulmuşsa geri götürmesi gerekir. Ülkemizde mümkün olmayan bu durumu yurtdışında iyi lokantalarda gözlemleyebilirsiniz.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası