mikro kaynak saça zararlımı / Mikro Kaynak Zararları Nelerdir? Mikro Kaynak Zararlı mı?

Mikro Kaynak Saça Zararlımı

mikro kaynak saça zararlımı

Kaynak sa&#; hakkında merak edilenler

Kaynak saç, sağlıklı ve uzun saçların kişiye çeşitli yöntemler ile uygulanmasıdır. Günümüzde en sık tercih edilen yöntemlerden biri keratin kaynaktır. Keratin kaynak, kaynak çeşitleri arasında en doğal olanıdır. Saçın kendi yapısında keratin bulunduğu için sıklıkla tercih edilir. Diğer bir yöntem ise boncuk kaynak yöntemidir. Boncuk kaynak oldukça çabuk tamamlanan bir yöntemdir. Kuaförde beklemekten sıkılan kişiler tercih etmektedir.

Kaynak saç yaptırmadan önce nelere dikkat edilmelidir?

Kaynak saç yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta işlemin yaptırılacağı merkezdir. Merkezin temiz olması, kaynak saçların belirli aralıklar ile temizlenmesi oldukça önemlidir. Temiz olmayan saçların uygulanması cilt sorunlarına sebep olabilir. Bir diğer önemli nokta ise saç yapısının doğru analiz edilmesidir. Saç tipleri kişiden kişiye değişmektedir bu sebeple her kaynak yöntemi herkese uygulanamaz.

Kaynak uygulanacak saç ne kadar sağlıklı ve kalın telli olursa işlem sonrası sonuç başarılı olur. Hasar görmüş, ince telli ve kırılgan yapıdaki saçlara kaynak saç yapılması tavsiye edilmez. İncelmiş saçlara yapılacak olan kaynak saçların kopmasına sebep olabilir.

Doğru kaynak işlemi nasıl uygulanmalıdır?

Kaynak uygulanacak saça göre kaynak çeşidini belirlemek oldukça önemlidir. İşlem sonrası kopma, baş ağrısı ve gerginlik hissi olmaması için uygulama saç derisi gerilmeden yapılmalıdır. Önerilen saç derisinden 1 cm boşluk bırakarak uygulanmasıdır.

Kaynak saçların bakımı nasıl olmalıdır?

Kişinin isteğine göre uygulanacak kaynakların uzunluğu ve sıklığı değişmektedir. Ne kadar sık ve uzun kaynaklar kullanılırsa saç o kadar ağırlaşacaktır ve temizlemesi zor olacaktır. İdeal temizlik ve bakım için yapılabilecekler ise;

- Çok sıcak su ile saçlarınızı yıkamayın. Sıcak suya maruz kalan kaynak eklentileri daha kolay yıpranır ve kullanım süresi kısalır.

- Saçlarınızı kuruturken fön makinesini orta ayarda kullanın. Orta sıcaklık ayarında kaynaklarınız zarar görmeyecektir.

- Saçlarınız dipten taramayın. Farkına varmadan dipten taradığınızda saçlarınızı kopartabilirsiniz. Hem canınız acır hem de saç deriniz zarar görür.

- Tarama aşamasını daha kolay hale getirmek için mutlaka saç kremi kullanın. Saçlarınız daha kolay taranacak ve daha parlak gözükecektir.

- Kaynak saçlar karışmaya meyillidir. Karıştığı zaman ise tarakla oldukça zor açılır. Bu sebeple özellikle uyku esnasında saçları germeden toplamak ya da örgü yapmak karışmasının önüne geçecektir.

Hasar görmüş saçlara kaynak işlemi nasıl uygulanabilir?

Hasar görmüş saçlara sahip olan kişilerin kaynak yaptırılması önerilmez. Ancak bir süre bekleyip boya gibi saça zarar veren işlemlere ara verip bu süreç içerisinde saçlarını güçlendirebilirler. Zaman içerisinde saç kendini toplayarak güçlenecektir. Güçlendikten sonra kaynak işlemi yaptırabilirler.

Saçlarını uzatmak isteyenlerin tercih ettiği mikro saç, kısa saçların istenilen boya ulaşmasını sağlıyor. Kısa saça uygulanan işlem, ince tutamlar halinde özenle uygulandığı için ağırlık ya da farklı olumsuz duygular hissettirmiyor. Mikro kaynak saç işleminin ardından kişiler istediği uzun, gür saçlara kavuşurken rutin bakımla uzun süreler yeni halinin keyfini çıkarabiliyor. Ancak bu uygulamayla ilgili pek çok şüphe, akla takılan soru ve endişe bulunuyor. O zaman biraz detaylı inceleme yapalım.

Mikro Kaynak Yaptırmak Saça Zararlı mı?

En popüler saç uzatma yöntemi olan kaynaklar, birçok farklı uygulama ile yapılıyor. İşin ustası kuaförler, bu konuda modern tekniklerle hizmet sağlıyor, estetiğin öne çıktığı sonuçlar almaya dikkat ediyor. Mikro kaynak ilk kez yaptırıldığında şık sonuçlar veriyor ancak ilk andaki güzel görüntü kullanım ömrü boyunca devam ediyor mu? Kaynak yaptırmanın saça zararı var mı? İşte yanıtlar;

  • İşlemden sonra saçlarınız daha gür, canlı forma kavuşacaktır. Bu durum saçların yıkama süresini, şampuan tüketim miktarını artırır, banyo sonrası bakımı zahmetli hale getirebilir.
  • Tutamlar halinde olan saçları özel yapıştırıcıyla diplere tutturulur. Yapıştırıcılar kalitesizse ya da aşırı kullanılmışsa deriyi, saçın keratin yapısını bozabilir.
  • Kaynak uygulaması yaptırdıktan sonra beğenilmediğinde ya da ömrünü tamamladığında tutamlar çıkarılırken saç telleri dökülür.
  • Boncuk kaynak çıkarıldığında eski gür görüntü ve his azalır, seyrek görünüm elde edilir.
  • Kullanım süresi dolduğunda bile çıkarılmayan tutamlar, kişinin kendi saçlarına zarar verir.

Mikro Kaynak Yaptıranların Yorumları Nasıl?

Daha ideal saç görüntüsüne kavuşmak için yaptırılan kozmetik uygulama, birçok kişi için pişmanlıkla sonuçlanabiliyor. Yanlış yer tercihi, yanlış uygulama, yetersiz bakım kötü deneyime zemin hazırlıyor. O zaman bu işlemden yararlananların yorumlarını, görüşlerini okuyalım.

Saç kaynaklarını keyifle yaptırdım. Pişman mıyım? Asla! Çevremde kötü tecrübeden ötürü uyaranlar oldu ancak güvenilir kuaförü bulmanın keyfiyle yaptırdım. Düşündüğüm gibi çok güzel sonuçlar aldım. Saçlarım daha uzun ve hacimli artık. İstediğim her modeli keyifle yapabiliyorum. Ödediğim paraya değdi. Güvenilir, tecrübeli kişiler olursa korkmadan yaptırabilirsiniz.”

“Her zaman uzun saçlar hayal ederdim. En sonunda kaynak yaptırdım. En doğru kararlarımdan biri oldu. Çıt çıt saç tutamlarından sıkılıp daha kalıcı, estetik uygulamadan yararlanmak için yaptırdım. Zaman kararımı destekledi, beni pişman etmedi. Saçlarım uzun, ışıltılı, her modele uygun gürlüğüyle her gün mutlu ediyor beni. Gönül rahatlığıyla öneririm ama yaptırdığınız yere çok dikkat edin!”

“Kesinlikle yaptırın. Hep saça zarar saçlarım diplerden kopar önyargım vardı, korkmama gerek yokmuş. Seyrek olan saç yapım artık daha yoğun ve uzun. Öneririm.”

Kısa saça mikro kaynak yaptıranlar, yeni görüntüleriyle beni hep cezbederdi. İlk kez yaptıracak olmanın korkusuyla araştırdım, doğru ekibi bulunca da yaptırdım. Saçlarım ince tellidir diye yaptırmaya çekinsem de şimdi iyi ki diyorum. Üzerinden zaman geçtiği halde sonuçtan memnunum. Şu anda canım hangi modeli isterse yapabiliyorum, uzun saçın keyfini çıkarıyorum. Bazen banyodan sonra kurutmak zor gelebiliyor ancak asla şikayetçi değilim, kesinlikle öneririm, yaptırın.”

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir