maddi durumu gösteren belge / ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME (EK 1) - PDF Ücretsiz indirin

Maddi Durumu Gösteren Belge

maddi durumu gösteren belge

Gelir Belgesi Nereden Alınır, Hangi Bilgileri İçerir? E-Devlet İle Aile Gelir Durumunu Gösteren Belge Nasıl Alınır?

Aile içerisindeki kişilerin aylık olarak elde ettiği geliri gösteren belgeye aile gelir belgesi denir. Bu belgeler çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından istenilir. Özellikle sosyal yardım almak isteyenler başvuruda bulunabilmek için aile hanesi toplam gelirinin istenilen miktarın altında olduğunu kanıtlamak için aile gelir belgesi almak zorundalar. Ya da TOKİ gibi ev başvurularında aile gelir belgesi istenilerek gelir durumu zayıf olan kişilere yardım edilmesi sağlanır. Aile gelir belgesi nereden alınır? Konuya ayrıntılı bakalım. İşte aile gelir belgesi formu…

AİLE GELİR BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Aile gelir belgesi almak isteyenler için yöntemleri adım adım anlatacağız. Öncelikle aile gelir belgesi almak için çalıştığınız kurum önemlidir. Çalıştığımız kurum ve kuruluşa göre bu belgeyi temin edebiliriz.

  • SGK'ya bağlı olarak çalışan bir kişi aile gelir belgesini iş yerlerinden alabilirler.
  • Kamuda çalışan bir kişi aile gelir belgesini Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından alabilirler. Bunu E-Devlet e-bordro ile alabilirsiniz. E-Devlet'ten e-bordro işlemlerini aşağıda detaylı değineceğiz.
  • Bağ-Kur'a bağlı çalışan bir kişi gelir belgesi olarak vergi levhası göstermeleri yeterli olmaktadır.
  • Emekliler için ise yine E-Devlet üzerinden alınabiliyor.

AİLE GELİR BELGESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet üzerinden e-bordro ile gelir belgesi alabileceğinizi söylemiştik. Devlet memurları E-Devlet aile gelir belgesi almak için şu adımları izlemelisiniz:

  1. E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti için (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) linkine tıklayarak sorgulama bölümüne ulaşabilirsiniz. Bu adımda E-Devlet şifrenizi giriş yaparak sisteme girin. Daha sonra e-bordro hangi yıl ve aydaki dökümü istiyorsanız yıl ve ay seçmeniz gerek. Genelde en son ay istenir. Daha sonra karşınıza çıkan dökümün çıktısını alarak ilgili kuruma verebilirsiniz.
  2. Ailenin gelir durumunu gösteren bölge bu şekilde aile içindeki memur çalışanlar için hazırlanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı çalışanlar kendi iş yerlerinden almaları gerekir.
  3. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan E-Devlet hizmeti "Gelir Testi Sonucu Sorgulama" sayfasından da sonuç bilgileri öğrenilebilir.

AİLE GELİR BELGESİ FORMU

Aile gelir belgesi formu için çalıştığınız iş yerlerinden talep edebilirsiniz. Eğer sosyal yardım başvurusunda bulunacaksanız sosyal yardım başvurusunda bulunacağınız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun için sizlere aile gelir belgesi örneği formu ekran görüntüsü verelim. Buradaki bilgiler doldurularak başvuru da bulunabilirsiniz.

CANLI BORSA TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN!
ANLIK HİSSE SENETLERİ VERİLERİ, BORSA GRAFİK VE TEKNİK ANALİZ!

piyasalar

Aile Gelir Belgesi Nasıl Alınır? E-Devlet Gelir Durumunu Gösteren Belge 2023: Maddi durumu kötü ailelerin devlet yada belediye yardımlarından yararlanması için gerekli olan aile maddi durumunu gösteren gelir belgesi e-devletten nasıl alınır ve aile gelir belgesi nasıl çıkarılır sorusunu birçok kişinin araştırdığı konulardan biridir.

Gelirinizi resmi olarak ispatlamak için kullanılan gelir belgesi bir çok kurumun ve kuruluştu talep edildiği gibi bankadan kredi çekmek yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım almak içinde kullanılır.

Sizlere bu yazımızda gelir belgesi nasıl alınır? E-Devlet gelir belgesi nasıl alınır? Gelir belgesi nereden çıkarılır ve Aile gelir durumunu gösteren belge nasıl alınır sorularına cevap vermeye çalışacağım.

Gelir Belgesi Nerelerde Kullanılır

Gelir durumunuzu kanıtlamak yada belgelemek için kullanılan gelir surumu gösteren bölge maddi yardım almak yada kredi çekmek için kullanılır. Aile gelir durumunu gösteren belge çalışanlar için farklı emekliler için ise farklı yollardan alınır.

  • Maddi yardım almak için
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı vermek için
  • Kredi ve kredi kartı almak
  • Vize başvurusunda bulunmak

Aile Gelir Durum Belgesi Nereden Alınır

Aile gelir durumunu gösteren belge nerden alınır sorusuna cevap vermek gerekirse SGK’lı olarak çalışan kişiler Aile gelir durumunu gösteren belgeyi iş yerlerinden alabilirler. Devlet memuru olarak kamuda çalışan kişiler ise Muhasebat Genel Müdürlüğü giderek aile gelir durumunu gösteren belgeyi alabilirler. Ayrıca e-devletten e-bordro ile almaları mümkünüdür.

Özel sektör çalışanları ayrıca e-devletten sgk hizmet dökümünü aile gelir belgesi olarak göstermeleri mümkündür. Bağ-Kur olarak kendi işini yapan kişiler aile gelir belgesi olarak vergi levhasını göstermeleri mümkünüdür.

Emekliler ise E-Devlet üzerinden alacakları maaş dökümünü aile gelir belgesi olarak gösterebilirler.

Gelir Belgesi Hangi Kurumlardan Alınır

Aile gelir belgesi bir çok farklı yollardan alınmaktadır. Kişiye özel olarak sunulan gelir belgesi özel belge niteliği taşımaktadır. Gelir belgesini kazancınızı ispatlamak için kullanmak için nereden alabileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum.

  • SGK bir işte çalışanlar çalıştıkları iş yerinden alabilirler
  • Devlet memuru olanlar Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından gelir belgelerini alabilirler. Devlet memurları e-devlet üzerinden gelir belgesi alabilirler.
  • Serbest meslek sahipleri vergi levhalarını gösterebilirler
  • Emekli olanlar ise gelir belgesini e-devle üzerinden alabilirler

Aile Gelir Belgesi Nasıl Alınır

Gelir belgesi almak için iş yerinizde bulunan İnsan Kaynakları birimine gidebilir yada Maaş yattığı bankadan maaş dökümünü gösterebilirsiniz. Ayrıca SGK olarak bir iş yerinde çalışanlar e-devlet üzerinden sgk hizmet dökümünü gelir belgesi olarak gösterebilirler. Ayrıca devlet memurları maaş bordrosu ve gelir belgelerini e-devlet üzerinden hızlıca alabilirler.

Kendi işini yapan kişiler ise gelir belgelerini kanıtlamak için vergi levhalarını kullanabilecekleri gibi Bankaya yatan gelirlerini fatura kesmeleri halinde gelir olarak gösterebilirler.

Peki gelir vergisi e-devlet üzerinden nasıl alınır soruna cevap vermek gerekirse sizlere kolay yoldan e-devlet üzerinden gelir belgesini alma hakkında bilgi vermek istiyorum.

E-Devlet Üzerinden Aile  Gelir Belgesi Nasıl Alınır

E-Devlet üzerinden Aile gelir belgesi almak için;

  • E-devlet sitesine yada uygulamasına kullanıcı bilgilerinizi yazarak giriş yapınız. Eğer şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilir yada yeni kimlik sahipleri kimlikleri ile e-devlete giriş yapabilir. Ayrıca Banka bilgilerinizi kullanarak giriş yapmanız mümkün.
  • E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra arama kısmına  Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti yazın
  • Karşınıza çıkan bordro hizmetleri çıkacaktır
  • Açılan sayfada hangi yıl ve aya ait belgeyi almak istediğini seçin
  • Seçip yaptıktan sonra sorgula linkine basınız
  • Gelir belgenizi talebiniz üzere size verilecektir
  • İster çıktı alın isterseniz başka bir kuruma gösterebilirsiniz.

Yukarıda anlattığım yöntemi kullanarak aile gelir belgesini e-devlet üzerinden alabilirsiniz.

Aile Gelir Belgesi Örneği Formu

Aile gelir belgesi örneği formu istenen kuruma bağlı olarak değişmektedir. Aile gelir belgesi örneği formu okul yada yatılı okul tarafında isteniyorsa size verilecek Aile gelir belgesi örneği formu kısmına maaş bardosunu ve varsa vrgi levhasını eklemelisiniz.

Aile gelir belgesi örneği ve aile gelir belgesi formu için aşağıda verdiğim linki tıklayabilirsiniz.

Aile Gelir Durumunu Gösteren Belge 

Çalışan Aile Gelir Belgesi Nasıl Alınır

Çalışan gelir belgesi nasıl alınır soruna cevap vermek gerekirse çalışan kişiler gelir belgelerini çalıştıkları iş yerinden alabilirler. Genelde son 3 aya ait maaş bordrosu alarak gelir belgenizi kanıtlayabilirsiniz.

Çalışan aile gelir belgesini ayrıca e-devlet üzerinden SGK hizmet dökümünden her aya ait gelirleri göstermeniz mümkün. Ayrıca çalışan kişiler gelir belgelerini maaşlarının yattığı bankadan öğrenip görüntüleyebilir.

Özel bir şirkette çalışanlar e-devlet gelir belgesi yani maaş bordrosu alamazlar. Devlet memurları ise e-devlet üzerinden diledikleri ay ve tarihe ait maaş bordrosu alma imkanları vardır.

Emekli Aile Gelir Belgesi Nasıl Alınır

Emekli olan kişiler aile gelir belgesi almak için e-devlet üzerinden giriş yaparak maaş bilgilerini sayfasından alabilirler. Emekli kişiler e-devlet üzerinden giril yaptıktan sonra e-hizmetler bölümü girerek maaş dökümünü çıktı olarak alabilir ve görüntüleyebilir.

Ayrıca emekli kişiler emekli maaşını aldıkları bankadan emekli maaşı aldığını gösteren hesap dökümün talep edebilirler.

Aile Gelir Durumunu Gösteren Belge

Aiile gelir durumunu gösteren belge ailede yaşayan kişilerin tüm gelirlerinin gösterilmesidir. Belgelenemeyen yada kanıtlamayan gelirler asla gelir olarak gösterilemez. Aldığınız maaş yada faturalandırılmış gelirler hane geliri sayılır.

Sıklıkla maddi yardım yada öğrenci yardımı için istenen Aile gelir durumunu gösteren belge hanede yaşan kişilerin sayısını ve gelir durumu bakılarak hesaplanır.

Gelir Belgesi Yerine Geçen Evraklar

Gelir belgesi yerine geçen evraklar resmi kurum yada kuruluştan alınmış olan belgelerdir. Kazançlarını belgelemek için gelir belgesi yerine geçen evraklar maaş bordrosu, Banka hesap dökümü, Vergi levhası ve SGK hizmet dökümüdür.

Aile Gelir Belgesi Alamıyorum

E-Devletten aile gelir belgesi almak için PTT uygulaması yada mobil banka aracılığı ile giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra e-bordo kısmından aile gelir belgesini alabilirsiniz. Aile gelir bilgileri bu belgede yazmaktadır.

İOKBS'ye başvuru şartları neler, Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler sınava başvurabilir mi? Bursluluk sınavında sık sorulan soruları paylaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 3 Eylül'de yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na ilişkin başvuru şartları ve kontenjan dağılımı gibi konularda merak edilen sorular yanıtlandı. İOKBS başvuru şartları neler? İOKBS'de boş kalan kontenjanlar nasıl değerlendirilecek?  İOKBS kontenjan dağılımları neye göre belirlenecek? gibi bir çok sorunun yanıtı haberimizde.

."2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sıkça Sorulan Sorular" ve yanıtları, bakanlığın internet sitesi "www.meb.gov.tr"den yayımlandı.

İOKBS'ye başvuru şartları neler, Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler sınava başvurabilir mi? Bursluluk sınavında sık sorulan soruları paylaşıldı - 1

 İOKBS başvuru şartları neler?

"Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen MEB okul pansiyon ücretinin en azının 4 katını geçmemesi kaydıyla maddi imkanlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2022 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 46 bin lirayı geçmemesi gerekecek. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2022 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacak."

İOKBS kontenjan dağılımları neye göre belirlenecek?

"Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının (a) yüzde 10'u kanunlarla özel hak tanınan öğrencilere, (b) yüzde 5'i bakanlığa bağlı resmi okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan veya vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına, (c) yüzde 5'i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam-hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere, (ç) yüzde 30'u '6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen öğrencilere, (d) yüzde 50'si (a), (b), (c) ve (ç) bentleri dışında kalan öğrencilere ayrılır."

İOKBS'de boş kalan kontenjanlar nasıl değerlendirilecek?

"'İOKBS kontenjan dağılımları neye göre belirlenir' sorusunda yer alan (a), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen kontenjanların dolmaması halinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan yüzde 50'lik kontenjana ilave edilir, (b) yüzde 5'lik kontenjanın dolmaması halinde ise kalan kontenjan, öğretmen dışındaki bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelinin çocukları için kullanılır, dolmaması halinde ise kalan kontenjan, yüzde 50'lik kontenjana ilave edilir."

İOKBS'ye başvuru şartları neler, Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler sınava başvurabilir mi? Bursluluk sınavında sık sorulan soruları paylaşıldı - 2

Yıllık gelir beyannamesine hangi gelirler dahil edilmelidir?

"Aile gelirinin tespitinde, ailenin 2022 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınır."

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler sınava başvurabilir mi?

"Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabilir."

Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler sınava başvuru yapabilirler mi?

"Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını büyükelçilik ya da başkonsoloslukları üzerinden yapabilir. Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler büyükelçilik ya da başkonsolosluklarca [email protected] e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecek. Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No:8 Teknikokullar/Yenimahalle 06560/Ankara adresine en geç 26 Haziran 2023'te ulaşacak şekilde gönderilmeli. Kılavuzda yer alan 'EK-2 Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin İOKBS Başvuru Formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulacak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilik ya da başkonsolosluk yetkililerine onaylatılacak."

Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden istenecek belgeler nelerdir?

"Bir adet vesikalık fotoğraf, geçerli kimlik belgesi fotokopisi, onaylı denklik belgesi, Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ve eklerinin eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası. Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin İOKBS Başvuru Formu'nun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası."

İOKBS'ye başvuru şartları neler, Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler sınava başvurabilir mi? Bursluluk sınavında sık sorulan soruları paylaşıldı - 3

KKTC ve yurt dışından başvuru yapan öğrenciler sınavı kazanmaları durumunda bursluluktan nasıl faydalanır?

"2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren MEB’e bağlı yurt içindeki resmi örgün ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam halinde bursluluktan yararlanılabilecek. Yurt dışındaki okullarda öğrenimine devam eden veya bu okullara kayıt yaptıran öğrencilerin burslulukları iptal edilecek."

Başvurunun geçersiz sayılacağı durumlar nelerdir?

"Öğrencinin elektronik ortamdaki bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa, okul müdürlüğü, elektronik ortamda başvurusunu onaylamamışsa, başvurusu için gerekli bilgi ve belgeler eksiksiz olarak okul müdürlüğüne teslim edilmemişse, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gördüğü halde, denkliği usulüne uygun düzenlenmemişse, başvurusu geçersiz sayılacak."

İOKBS sınav başvurusu nasıl yapılır?

"Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden 16 Haziran 2023'e kadar yapılabilecek."

- İOKBS sınav giriş yeri ve belgesi ne zaman yayımlanacak?

"Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce 'www.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlanacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak."

İOKBS sınav giriş yeri değişebilir mi?

"Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecek."

Sınav, 3 Eylül Pazar saat 10.00'da sınav merkezlerinde tek oturum şeklinde yapılacak. Sınavda tüm sınıf seviyelerine 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

EĞİTİM HABERLERİ

1 ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME (EK 1) Velinin Adı Soyadı: Velinin Öğrenciye yakınlık derecesi: Velinin İşi ve iş yeri: AİLE MADDİ DURUM BELGESİ (EK-1) Geliri: (Belgelendirmek esastır.) (Serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını gösteren belge. Ücretli veya maaşlı çalışıyor ise; muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak aylar itibariyle bir önceki yıla ait 12 aylık toplam gelirini gösteren belge. Gelirin 12 ayı bulmaması hâlinde son aylık geliri esas alınarak 12 ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır.) Eşi çalışıyor ise kazancı: (Belgelendirmek esastır.) (Vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak aylar itibariyle bir önceki yıla ait 12 aylık toplam gelirini gösteren belge. Gelirin 12 ayı bulmaması hâlinde son aylık geliri esas alınarak 12 ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır.) Diğer Gelirler: Ailenin net yıllık gelir toplamı: (Veli ile eşinin gelirleri toplamı) Aile reisinin bakmakla yükümlü olduğu fertlerin adı-soyadı ve yakınlık dereceleri : (Belgelendirmek esastır.) (Aile nüfus kayıt örneği, velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmak la yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa diğer bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği.) Ailenin net yıllık gelir toplamının fert başına düşen yıllık tutarı: (Ailenin net yıllık toplam geliri, ailedeki fert sayısına bölünerek hesaplama yapılacaktır.) Aile maddi durumumun yukarıdaki beyannamede belirttiğim şekilde olduğunu beyan eder, velisi bulunduğum Düzce Atatürk Anadolu Lisesi... sınıfı öğrencilerinden... oğlu/kızı... No lu... ın eğitim öğretim yılı pansiyon kaydının kabulünü arz ederim. Başvuran öğrencinin Adı - Soyadı :... Adresi : Öğrenci Telefonu: Veli Anne Telefonu: Veli Baba Telefonu:... /. / 2022 Velisinin Adı Soyadı İmzası EKLER: 1. Yetkili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınacak geçen yıla ait gelir durumunu gösteren belge, (EK2) 2. Aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları beyanı, 3. Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa diğer bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği,

2 AİLE MADDİ DURUM BELGESİ (EK-1) in DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR E1. Veli Memur İse 2021 yılına ait (1 Ocak- 31 Aralık 2021) yıllık toplam gelirinizi gösterir belge (Maaş, Ek ders, döner sermaye, ikramiye, nafaka, vs hepsi yazılacaktır.) Anne-Baba çalışıyor ise her ikisi için de ayrı ayrı olacaktır. Kendiniz maaşlı olup, eşiniz çalışmıyorsa 2021 yılına ait Tedavi Beyannameniz ve Ayrıntılı Maaş Bordrosunda aile yardımı aldığı belgelendirilecekler. E2. Veli İşçi İse 2021 yılına ait bağlı olduğunuz MUHASEBE BÜROSUNCA onaylanarak alınacak bir yıllık toplam gelirinizi gösterir belge. Anne-Baba çalışıyor ise her ikisi için ayrı ayrı alınacaktır. Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onaylanacaktır. Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ne gidilip üzerine kayıtlı herhangi bir arazi ve gelir bulunmadığına dair belge getireceklerdir. E3. Veli Emekli İse, 2021 yılına ait MAAŞ ALDIĞINIZ BANKANDAN aylar itibariyle yıllık toplam maaş dökümünüzü gösterir belge. Anne-Baba emekli ise her ikisi için ayrı ayrı olacaktır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ne gidilip üzerine kayıtlı herhangi bir arazi ve gelir bulunmadığına dair belge ve Maliye den vergi mükellefi olmadığınıza dair belge getireceklerdir. E4. Veli Esnaf İse, 1. SGK ya kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (SGK dan alınacaktır.) 2. Serbest Meslek Sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit yada gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2021) gelir vergisi matrahını gösteren belge. Ayrıca Vergi Levhanızın Fotokopisini belgenize ekleyiniz. Serbest meslek sahibi olup, eşiniz çalışmıyorsa SGK dan eşinizin kaydı olmadığını dair resmi yazı. 3. Hem emekli hem de serbest meslek sahibi iseniz, emekliliğinizi aylık gelir kısmına, vergi levhasında gözükecek geliri ailenin diğer gelirleri bölümüne işleyiniz (Özel muayenesi olan doktor vs. aynı işlemi yapacaktır.) 4. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ne gidilip üzerine kayıtlı herhangi bir arazi ve gelir bulunmadığına dair belge getirilecektir. E5. Veli Çiftçi İse, 1. SGK ya kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne-Baba için ayrı ayrı yapılacaktır.) 2. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösteren belge (2019) E6. Velinin Herhangi Bir İşi Yok İse (Ev Hanımı Anneler için de alınacaktır.) 1. SKG dan kuruma kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge 2. Maliye den Vergi mükellefi olmadığına dair belge 3. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü nden Üzerine kayıtlı herhangi bir arazi bulunmamaktadır belgesi Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan sonra aşağıdaki şekilde Mahalle Muhtarından EK-1 belgesi onaylatılacaktır. Mahalle Muhtarı EK-1 belgesinin Gelirler Bölümüne; Yukarıda adı soyadı yazılı kişi serbest iş yapmakta olup 2021 yılı yıllık geliri.tl dir. diyerek onaylayacaktır. Bu durumları gösteren EK 2 PARASIZ YATILI VEYA BURSLU ÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BELGE ( EK-2) anne ve baba veya velisi için ayrı ayrı doldurulacaktır.

3 DÜZCE ATATÜRK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE 2022 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçlarına göre okulunuzu kazanan/yerleşen velisi bulunduğum.. T.C. Nolu... ın okulunuza ait pansiyonda Parasız Yatılı / Paralı Yatılı olarak kalmasını istiyorum. Pansiyon için gerekli olan belgeler, müdürlüğünüzce oluşturulacak komisyonca değerlendirilmesi için ekte sunulmuştur. Pansiyon kontenjanı dâhilinde yapılacak değerlendirmeye göre öğrencimin okulunuz pansiyonuna yerleştirilmesi hususunda Ev Adresi: Gereğini bilgilerinize arz ederim..../.../ 2022 Öğrenci Velisi Adı/Soyadı İmza İş Adresi (Varsa): Ev Telefonu (Varsa): İş Telefonu (Varsa): Cep Telefonu: EKLER: 1- Veli-Öğrenci Bilgi Formu 2- Ailenin Maddi Durumunu Gösterir Beyanname (EK-1 ve EK-2 ) 3- Sınava Girdiği Öğretim Yılında ve Daha Önceki Yıllarda Tasdikname İle Uzaklaştırma veya Daha Ağır Bir Ceza Almadığını Gösterir Belge 4- İkametgâh Belgesi (Yerleşim Yeri Belgesi) 5- Veliye Ait 2021 Yılı Gelir Belgeleri (onaylı EK2) 6- Kan Grubu Belgesi 7- Sağlık Raporu 8- Aile Nüfus Kayıt Örneği 9- Bursluluktan geçiş dilekçesi (varsa)

4 PARASIZ YATILI VEYA BURSLU ÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BELGE ( EK-2) (BU BELGE ANNE BABA İÇİN AYRI AYRI HAZIRLANACAKTIR.) TC Kimlik Numarası : Adı-Soyadı : Öğrenciye Yakınlık Derecesi : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ (. ) Herhangi bir kayıt yoktur. (. ) Emekli kaydı yoktur. (.. ) olarak kaydı mevcuttur. (..) 2021 yılında toplam. TL gelir/maaş almıştır. VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ/İLGİLİ MUHASEBE BİRİMİ (..) Herhangi bir kayıt yoktur. (.) 2021 yılına ait.vergi matrahı...tl dir. *Vergi Dairesi:.. Vergi No:.. TAPU ve KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ (. ) Herhangi bir kayıt yoktur. (. ) adet gelir getiren gayrimenkul mevcuttur. (Cinsi:. m²:.) (. ) adet gelir getiren arsa mevcuttur. (Cinsi:. m²:.)

5 PARASIZ YATILI VEYA BURSLU ÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BELGE ( EK-2) (BU BELGE ANNE BABA İÇİN AYRI AYRI HAZIRLANACAKTIR.) TC Kimlik Numarası : Adı-Soyadı : Öğrenciye Yakınlık Derecesi : TARIM ve ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ ( ) Herhangi bir kayıt yoktur. ( ) m² tarım arazisi/fındıklık bahçesi/orman alanı mevcuttur. ( ) adet baş.hayvan yetiştiricisidir. ( ) 2021 yılında..tl tarımsal destekleme almıştır. ( ) 2021 yılında..tl hayvancılık desteklemesi almıştır. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ ( ) Herhangi bir kayıt yoktur. ( ) Bakmakla yükümlü olduğu bireylerle ilgili 2021 yılında TL tedavi ve sosyal yardım almıştır. MAHALLESİ/KÖYÜ Yukarıda bilgileri bulunan şahıs ailesiyle birlikte. adreste ikamet etmekte olup kendisine ve aile bireylerine ait beyan ettiği toplam gelir 2021 yılı için TL dir.

6 KAYDI YAPILAN ÖĞRENCİNİN T.C Kimlik No Adı/Soyadı Doğum Yeri Doğum Tarihi Cinsiyeti Kan Gurubu Kayıt Tarihi Sınıfı Numarası Yatılılık Durumu Ev Adresi Öğrenci Cep Tel PARALI PARASIZ Geçirdiği Önemli Hastalıklar, Kazalar Varsa Görme Ve İşitme Kusurları Öğrenci Adresi ÖĞRENCİ VELİSİNİN T.C. Kimlik No Adı/Soyadı Mesleği Oturduğu İl Adı Yakınlığı Eğitim Durumu İlçe Adı İş Adresi İş Tel. Ev Adresi Ev Tel. Veli Yakın Telefonu Yakın Telefonu Cep Tel. Yakınlık Derecesi Yakınlık Derecesi

7 ANNENİN BABANIN Adı / Soyadı Tc. Kimlik No Sağ / Ölü Mesleği Eğitim Durumu Öz / Üvey Anne Baba Birlikte Mi Yaşıyor? Ayrı İse Öğrenci Kimin Yanında? Kaç Kardeşler? Öğrenci Kaçıncı Çocuk? Yukarıdaki bilgiler. sınıfı. nolu adlı öğrencinin velisi tarafından doldurulmuştur. Bilgilerin doğruluğunu kabul eder, sorumluluğun tarafıma ait olduğu beyan ederim. / /2022 Veli Adı Soyadı İmza

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası