reishi mantarı sedef hastalığı / Reishi mantarından sedef ve egzama hastaları için krem üretildi - Haberler

Reishi Mantarı Sedef Hastalığı

reishi mantarı sedef hastalığı

Reishi Mantarı Nedir, Faydaları Nelerdir? Kırmızı Reishi Mantarı Neye İyi Gelir?

İnsan sağlığı açısından pek çok faydası bulunan Reishi mantarı Asya bölgesinde yetişen bir mantar türüdür. Yeşil, mor, kırmızı, siyah, beyaz, sarı gibi pek çok renkli türleri vardır. Ancak en fazla kırmızı Reishi mantarı tüketilmektedir.

Reishi Mantarı Nedir?

Reishi mantarı Latince adı Gandoderma Lucidum olan bir mantar türüdür. Kore, Çin ve Japonya yaygın olarak yer alır. Ölümsüzlük mantarı olarak da bilinen Reishi mantarı en yararlı türlerden bir tanesidir. Ser ağaçların üzerinde sıcak ve nemli havada yetişir.

Reishi Mantarı Faydaları Nelerdir?

  • Kan akışının hızlanmasına yardımcı olur.
  • Cinsel gücü arttıran özelliğe sahip bir mantardır.
  • Kan basıncını düşüren bir etkiye sahiptir.
  • Yüksek tansiyonu dengeler.
  • Sakinleştirici özelliği bulunur. Sinirlerin yatışmasına yardımcı olur.
  • İştahı artırır.
  • Uyku problemlerine iyi gelir.
  • Hafıza güçlendiricidir.
  • Enerji arttıran özelliğiyle kişiye zindelik katar.
Reishi Mantarı Nedir, Faydaları Nelerdir Kırmızı Reishi Mantarı Neye İyi Gelir

Reishi Mantarı Neye İyi Gelir?

  • Sedef hastalığına iyi gelir. Egzama hastalarına önerilir.
  • Böbrek yetmezliği hastalığından korunmaya veya rahatsızlığı ilerlemesini önlemek için kullanılır.
  • Yorgunluk ve halsizliği önler.
  • Solunum sistemini düzenler.
  • Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir.
  • Antioksidan maddeler içerir. Bu özelliği ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı direnç sağlar.
  • Akciğer kanseri gibi bağışıklık sisteminin baskılanmış olduğu immün sistem rahatsızlıklarına karşı koruyarak, hastalığın yayılmasını önler.
  • Kansere karşı savaşır.

Yüksekö&#;retim Kurulu Ba&#;kanl&#;&#;&#;nca yürütülen "Üniversitelerin Bölgesel Kalk&#;nma Odakl&#; Misyon Farkl&#;la&#;mas&#; ve &#;htisasla&#;mas&#;" temal&#; proje kapsam&#;nda 'da "sa&#;l&#;k" ve "çevre" alanlar&#;nda pilot üniversite seçilen Düzce Üniversitesinde geleneksel ve tamamlay&#;c&#; t&#;p alan&#;nda kapsaml&#; çal&#;&#;malar yürütülüyor.

GETAT'ta kentte yeti&#;en ve ham maddeleri i&#;lenen geleneksel ve tamamlay&#;c&#; t&#;p ürünlerinden 'e yak&#;n bitkisel, kozmetik ve ar&#; ürünü elde edildi. Ürünlerin analizleri ve markala&#;ma çal&#;&#;malar&#;n&#;n her a&#;amas&#; da üniversite taraf&#;ndan gerçekle&#;tirildi.

Çal&#;&#;malar kapsam&#;nda özellikle Uzak Do&#;u ve Orta Do&#;u ülkelerinde çokça tan&#;nmas&#;na ra&#;men Türkiye'de çok fazla bilinmeyen reishi mantar&#;n&#;n deri hastal&#;klar&#; tedavisinde kullan&#;lmas&#; için GETAT Laboratuvar&#;'nda akademisyenler taraf&#;ndan bilimsel çal&#;&#;ma yürütüldü.

Akademisyenler, laboratuvar ortam&#;nda yeti&#;tirdikleri reishi mantar&#;ndan krem üretti.

Bir ilaç firmas&#; taraf&#;ndan seri üretimi yap&#;lacak krem için Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#; Türkiye &#;laç ve T&#;bbi Cihaz Kurumuna ruhsat ba&#;vurusu yap&#;ld&#;.

'DER&#; HASTALIKLARINA &#;Y&#; GEL&#;YOR'

GETAT Müdürü ve T&#;p Fakültesi T&#;bbi Farmakoloji Ana Bilim Dal&#; Ba&#;kan&#; Prof. Dr. Ertu&#;rul Kaya, AA muhabirine, do&#;al ürünlerden t&#;bbi amaçl&#; baz&#; ürünler ürettiklerini söyledi.

Halk aras&#;nda "ölümsüzlük mantar&#;" olarak bilinen reishiden egzama ve sedef hastal&#;klar&#;n&#;n tedavisinde kullan&#;lan krem yapt&#;klar&#;n&#; aktaran Kaya, "Reishi mantar&#;, t&#;bbi olarak kullan&#;lan bir mantard&#;r. Binlerce y&#;ll&#;k geçmi&#;i vard&#;r. Baz&#; yapt&#;&#;&#;m&#;z çal&#;&#;malar&#;n sonucunda mantar&#;n birçok hastal&#;&#;a etkisi oldu&#;u gibi deri hastal&#;klar&#;na da iyi geldi&#;ini belirledik." dedi.

Kremi olu&#;tururken farkl&#; alanlarda uzman akademisyenlerle çal&#;&#;t&#;klar&#;n&#; aktaran Kaya, &#;unlar&#; kaydetti:

"Kimya ve farmakoloji alan&#;ndan 2 profesör, biyoloji alan&#;ndan doçent ve 2 mikrobiyoloji alan&#;ndan doktoral&#; personelle çal&#;&#;t&#;k. Öncelikle ürünün geli&#;tirilmesi ve geli&#;imini tamamlad&#;k, ortaya koyduk. Öncelikle güvenlik aç&#;s&#;ndan ürünümüzün insanlara ters etki yapmamas&#; için al&#;nan deri hücrelerine uygulad&#;&#;&#;m&#;z kremin, deri üzerinde toksik (zehirli madde) olmamas&#; gerekiyordu. Bu testlerde toksik olmad&#;&#;&#;n&#; gördük. &#;nsanlardan al&#;nm&#;&#; egzama ve sedef hücrelerine laboratuvarda kremi uygulad&#;k ve iyile&#;tirip iyile&#;tirmedi&#;ine bakt&#;k. Kremimize deneyler sonucunda en iyi formasyonu belirledik, egzama ve sedef hücrelerinde iyile&#;me sa&#;lad&#;&#;&#;n&#; gördük. Kozmetik bir ürün oldu&#;u için klinik çal&#;&#;ma yap&#;lmas&#; gerekmiyor."

'RUHSAT SÜREC&#;N&#;N ARDINDAN P&#;YASAYA SÜRÜLECEK'

Reishi mantar&#;n&#;n Türkiye'de daha önce krem üretimi olmad&#;&#;&#;na dikkati çeken Kaya, &#;öyle konu&#;tu:

"Yurt d&#;&#;&#;ndan ticari amaçla ülkemize getiren firmalar bulunmakta ama reishinin krem olarak üretimi yoktu. Ganodermal&#; çay ve kahveler vard&#; tabii ki ama bunlar da yurt d&#;&#;&#;ndan geliyordu. Bilimsel çal&#;&#;mada mantar&#;n do&#;ru olup olmad&#;&#;&#;na iyi bakmak laz&#;m. Yap&#;lan kar&#;&#;&#;m do&#;ru uygulan&#;yor mu, elde edilen etken maddelerin miktar&#; iyi mi, bunlar&#;n hepsinin bilimsel çal&#;&#;malarla desteklenmesi gerekmektedir."

Kaya, laboratuvar ortam&#;ndaki uygulamalarda kremin ba&#;ar&#;l&#; sonuçlar ç&#;kard&#;&#;&#;n&#; vurgulayarak, "Egzama ve sedef hastal&#;&#;&#;n&#;n hücre olarak üreme potansiyelleri çok yüksektir ve hücre ortam&#;nda da üreyebilirler. Bu hücreleri iyile&#;tirmeye sokabilen baz&#; maddeler tedavide de kullan&#;l&#;rlar. Burada bizler do&#;al üründen elde edilen bir kremle iyile&#;tirmeye çal&#;&#;t&#;k ve bunda da laboratuvar ortam&#;nda ba&#;ar&#;l&#; olduk." ifadelerini kulland&#;.

Kremin ruhsat sürecinin ba&#;lad&#;&#;&#;n&#; ifade eden Kaya, onay&#;n ard&#;ndan piyasaya sürülece&#;ini sözlerine ekledi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası