kartal dan adalar vapur saatleri / Prenstur Kartal-Adalar Sefer Saatleri

Kartal Dan Adalar Vapur Saatleri

kartal dan adalar vapur saatleri

İDO Adalar İskelesi Tarihçeleri

Marmara’nın incisi olarak anılan İstanbul Adaları’nın, Bizans Dönemi’nden bu yana gelen bir şöhreti bulunuyor. Osmanlı Dönemi’nde ise Adalar, balıkçı köyleri olarak kullanılıyordu. İlerleyen dönemlerde ise, yabancı uyruklu kişiler Adalara yerleşmeye başladı. Böylece de Adalar Bölgesi kısa zaman içerisinde gelişim göstermeyi başardı.

İDO Büyükada İskelesi Tarihçesi

Büyükada ile İstanbul arasındaki bağlantı, 1846 yılında hizmete başlayan ilk yandan çarklı vapura kadar pazar kayıkları ile sağlanırdı. O dönemde pazar kayıkları sabahın erken saatlerinde Büyükada’dan yola çıkar, İstanbul’a gelir ve ardından Ada’ya geri dönerdi. 1846 yılında yandan çarklı vapurun seferlerine başlamasıyla günümüzde Plaj Oteli’nin olduğu yerin yanındaki kayalıklara ilk iskele yapılmıştır.

1867’de ise bugünkü Saat Meydanı’nın önü doldurulmuş ve Joseph Baudouy adlı varlıklı bir Büyükadalı burayı satın alarak bir vapur iskelesine dönüştürmüştür. 1899 yılına kadar kullanılan bu iskele, daha sonrasında ihtiyacı karşılayamadığı için yenilenmiştir fakat yenilenen iskelenin de ihtiyaçlar konusunda eksik kaldığı görülünce, 1914 - 1915 yılları arasında İzmitli mimar Mihran Azaryan’a bugünkü, cephesi çinilerle süslü taş iskele binası inşa ettirilmiştir.

İlerleyen yıllarda ise Büyükada İskelesi farklı amaçlar ile kullanılmıştır. Buna istinaden, 1918-1923 yıllarında iskelenin üst katı gazino olarak hizmet vermiştir. 1928-1950 yılları ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adalar İlçe Merkezi olmuş, 1950-51 kışında ise sinema salonu olmuştur.

Günümüzde ise Büyükada iskele bölgesinde toplantı salonu, Belediye Doktoru ve Belediye Zabıtası’na ait ofisler yer almaktadır ve bir kafe hizmet vermektedir. Hemen yakınındaki İDO Büyükada İskelesi ise 1996 yılından bu yana İstanbul’u Büyükada’ya bağlamaktadır.

İDO Heybeliada İskelesi Tarihçesi

Heybeliada’nın ilk vapur iskelesi ahşap oymalı, bir hayli süslü, son derece zarif ve güzel bir yapıydı. Ancak iskelenin bu yapısı sık sık bakım gerektiriyordu. Bu nedenle 1940’lı yıllarda bu eski ahşap iskele kaldırılmış ve yerine beton bir iskele binası yapılmıştır. Zamanla Heybeliada’ya olan ilginin artmasıyla bu iskele de ihtiyaca cevap verememiştir ve 1993’te betonarme kazık sistemiyle yeni bir beton iskele inşa edilmiştir. İDO Heybeliada İskelesi ise 1997 yılında açılarak Heybeliada’nın kara bağlantısını sağlamıştır.

İDO Burgazada İskelesi Tarihçesi

Burgazada, İstanbul’a en yakın ikinci adadır. Eski demir kazıklar üstündeki beton iskele binası yıllar boyunca hizmet ettikten sonra hem eskidiği hem de yetersiz kalmaya başladığı için 1993’te yenilenerek yerin betonarme olarak yeni bir iskele binası ile vapur yanaşma yeri yapıldı. İDO Burgazada seferleri ise 1988 yılında deniz otobüsü iskelesinin açılmasıyla başlamıştır.

İDO Kınalıada İskelesi Tarihçesi

İstanbul’a en yakın olan ada olarak öne çıkan Kınalıada’nın ilk iskelesi, demir kazıklar üstünde yer alan ahşap bir iskeleydi. Yıllarca hizmet ettikten sonra 1993 yılında yıktırılarak yerine betonarme olarak yenisi inşa edilmiştir. İDO Kınalıada İskelesi’ne yapılan seferler ise iskelenin 1998 yılında açılmasıyla birlikte başlamıştır.

İDO Adalar İskeleleri Haritaları

İDO Büyükada İskelesi Haritası

İDO Heybeliada İskelesi Haritası

İDO Burgazada İskelesi Haritası

İDO Kınalıada İskelesi Haritası

Adalar’da Nerede Vakit Geçirebilirsiniz?

İstanbul’a yakın bir cennet olarak görülen Adalar, yılın her dönemi insanların ilgisini en fazla çeken yerlerden biri olmaktadır. Hem doğal güzelliği hem de sakin ve sessiz yapısıyla Adalar, en fazla tercih edilen tatil seçenekleri arasında çoğu zaman ilk sıralarda yer almaktadır. Adalar’da vakit geçirmek için birçok farklı alternatife sahipsiniz.

Büyükada’da Nerede Vakit Geçirebilirsiniz?

Adalar arasında en meşhur olan ada olarak kabul edilen Büyükada’da vakit geçirmek için birbirinden farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Büyükada’da ziyaret edebileceğiniz yerlerin başında artık Ada’nın simgesi haline gelmiş olan Aya Yorgi Kilisesi geliyor. 1751 yılında inşa edilen Aya Yorgi Kilisesi, Ada’nın en yüksek noktasına inşa edilmiştir. Siz de Büyükada’ya gittiğinizde yürüyerek ya da bisiklet ile Aya Yorgi Kilisesi’ne çıkabilir ve adaya tepeden bakarak manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Adalar tarihi hakkında daha fazla bilgi almak, kültürüne daha fazla aşina olmak için, yine Büyükada’da yer alan Adalar Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Adalar Müzesi’nde, Prens Adaları hakkında detaylı bilgileri öğrenme şansına sahipsiniz. Bunların dışında, Büyükada’da deniz keyfi yapmak için insanların en fazla tercih ettiği ve İstanbul’un en güzel koylarından biri olarak kabul edilen Prenses Koyu’nu ziyaret edebilir ve sonsuz maviliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Heybeliada’da Nerede Vakit Geçirebilirsiniz?

Büyükada’dan sonra yüzölçümü olarak en büyük ada olan Heybeliada, Prens Adaları arasında sıklıkla ziyaret edilen bir bölge olarak ön plana çıkmaktadır. Yemyeşil doğası ile bilinen Heybeliada, özellikle kafa dinlemek isteyenler için harika bir alternatif sunmaktadır. Heybeliada’da ziyaret edebileceğiniz birçok farklı yer söz konusudur. Bunların başında Ada’ya iner inmez sizi karşılayan Heybeliada Deniz Lisesi yer almaktadır. 1773 yılında beri ihtişamlı yapısıyla Heybeliada’nın simgesi olarak duran Deniz Lisesi, adaya gelen insanların en fazla ziyaret ettiği yerlerden birisidir.

Heybeliada’da ziyaret edebileceğiniz bir diğer yer ise Uçurum Manastırı olarak da bilinen Aya Yorgi Kilisesi’dir. Kilise, Ada’nın güneyinde yer almaktadır. 16. Yüzyılın sonlarında inşa edilen kilise, üç farklı bölümden oluşmaktadır. Bununla birlikte kilise, 18. Yüzyılda İstanbul halkı için önemli bir simgeydi çünkü o dönem yaşanan veba salgınında birçok insan kiliseye sığınarak hayatlarını kurtarmıştır.

Burgazada’da Nerede Vakit Geçirebilirsiniz?

Birbirinden ünlü kiliselerin yer aldığı Burgazada da özellikle turistlerin en fazla ziyaret ettiği adalardan bir tanesidir. Aya Yani Kilisesi ise bu ibadethaneler arasında en popüleri olarak ön planda yer almaktadır. İhtişamlı yapısıyla Ada’nın en ünlü yeri olan Aya Yani Kilisesi 867 yılından bu yana ayakta kalmasıyla tarihin en önemli tanıklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aya Yani Kilisesi’nin yanı sıra Hristos Manastırı da yine turistlerin ilgisini çeken bir başka ibadethanedir. Özellikle manzarası ile insanları büyüleyen Hristos Manastırı mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Burgazada’da mutlaka görmeniz gereken bir diğer yer ise Türk Edebiyatının en önemli öykü yazarlarından biri olarak kabul edilen Sait Faik Abasıyanık’ın evidir. Ünlü yazarın hayatına tanık olmak, onu daha yakından tanıyıp özel eşyalarını görmek isteyenler, Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni ziyaret edebilirler.

Kınalıada’da Nerede Vakit Geçirebilirsiniz?

Kınalıada, özellikle yaz döneminde hem yerli hem de yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği adalardan biridir. Bilhassa Ayazma Plajı ile ünlü olan Kınalıada, yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçıp denize girerek serinlemek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Bunun dışında, Kınalıada’da yer alan birbirinden farklı kiliseleri ziyaret edebilir, Ada’nın tarihi dokusuna yakından tanıklık edebilirsiniz.

İDO Adalar İskeleleri İletişim Bilgileri

İDO Çağrı Merkezi: 444 44 36 - 0850 222 44 36

İDO Bileti

İDO BİLETİ

Hava, kara veya deniz yoluyla yapacağınız tüm yolculuklarda Bilet.com yanı başınızda. İstanbul'un yoğun trafiğinden bunalıp yolculuğunuzu deniz yoluyla mı yapmak istiyorsunuz? İDO bileti satın almak için web sitemizden veya mobil uygulamamızdan yararlanabilir, size en uygun bileti satın alabilirsiniz.


1987 yılından bu yana hizmet vermekte olan İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO), İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmeye katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ama sadece deniz otobüsü ile sınırlı kalmamıştır, şehir hatları vapurları, deniz taksiler, arabalı vapur/feribot gibi hizmetler sunmaktadır.


Bilet.com olarak sizleri İDO Feribot bileti hakkında tüm kampanyalardan haberdar ediyoruz. Bilet satın almak için girmiş olduğunuz tüm bilgiler güvenlik kapsamı altındadır. Herhangi bir aksaklıkta İDO çağrı merkezini arayarak bilet iptali işleminizi görüşebilirsiniz.

ido bileti

İdo Feribot Seferleri

Dünyanın en önemli deniz taşımacılığı kuruluşlarından biri olan İDO'nun sefer bilgileri şu şekildedir:

  • Yenikapı - Bursa
  • Yenikapı - Bandırma
  • Yenikapı - Yalova
  • Pendik - Yalova
  • Kadıköy - Armutlu
  • Bostancı - Avşa Adası
  • Bostancı - Marmara Adası
  • Kadıköy - Bursa
  • Beşiktaş - Bursa

Hızlı Feribot Hatları  

Hızlı feribotlar yolcuyla birlikte onların araçlarını da taşıyan deniz ulaşım aracıdır.

  • Yenikapı - Bursa 
  • Yenikapı - Bandırma
  • Yenikapı - Yalova
  • Pendik - Yalova

Deniz Otobüsleri Dış Hatlar

Deniz otobüsleri ile yalnızca yaya yolcu taşınır.

  • Kadıköy - Yenikapı - Armutlu T.K - Armutlu 
  • Kadıköy - Yenikapı - Bursa
  • Bostancı - Yenikapı - Marmara - Avşa
  • Bostancı - Kartal - Tuzla- Yalova
  • Bostancı - Yenikapı - Çınarcık - Esenköy

Deniz Otobüsleri İç Hat

Deniz otobüsleri ile sadece yaya yolcu taşınır.

  • Bostancı - Kadıköy -Yenikapı -Bakırköy
  • Bostancı - Kabataş
  • Adalar hattı
  • Boğaz hattı

Araba Vapuru Hatları

Araba vapurları ile hem yolcu hem de araç taşınır.

  • Eskihisar - Topçular
  • Sirkeci - Harem

İDO bileti satın alırken öğrenci, basın, engelli, 65 yaş üzeri ve İBB meclis üyesi yolcular indirimli bilet alma avantajına sahiptirler. Bunun yanında Bilet.com'a üye olduğunuz takdirde tüm yolculuklarınızda satın almış olduğunuz biletlerle para puan kazanırsınız ve biriktirmiş olduğunuz bu puanları bir sonraki seyahatinizde kullanabilirsiniz. Sizler de Bilet.com ayrıcalıklarından yararlanıp uygun fiyata yolculuk yapmanın keyfine varabilirsiniz. 

Daha Fazla Göster

Kartal ile Adalar arasında vapur ile seyahat etmek isteyenler için en güncel vapur seferlerine ait kalkış saatleri burada yer almaktadır.

Kartal’dan Adalar’a ve Adalar’dan Kartal’a vapur seferleri Prens Tur tarafından sağlanmaktadır. Prens Tur’a ait vapurlarla Kartal’dan Büyükada ve Heybeliada’ya ulaşım sağlanmaktadır. Kartal’dan kalkan Prens Tur vapurlarının kalkış ve varış saatlerini inceleyebilirsiniz.

Sefer tarifesi, kış mevsimine göre 2023 yılı güncel tarifedir. Ayrıca bu tarifenin son kontrol tarihi, bu yazının son güncellenme tarihi olarak yukarıda görebilirsiniz. Şirketten yapılan en güncel duyuruda, Kış aylarında uygulanacak seferler duyurulmuştur.

Kartal – Adalar vapur kalkış saatleri

Vapurlara Kartal sahilindeki Kartal – Adalar iskelesinden binebilirsiniz (İDO iskelesinden Maltepe yönünde 200 metre ileridedir). Kartal – Adalar vapur seferleri:

Kartal – Adalar vapur bilet fiyatları

Tüm seferlerde “İstanbul Kart (Akbil)” geçerlidir. Kartal’dan Adalar’a vapur bilet fiyatları gişeden alınan biletler için 32 TL‘dir, ayrıca İstanbulkart geçerlidir. İstanbulkart ile yapılan basımlarda karttan 21,90 TL çekmektedir.

İstanbulkart kullanırsanız daha az ödeme yaparsınız. Ayrıca abonman kart basarsanız 4 kullanım kesilmektedir. 6 yaştan küçük çocuklardan ücret alınmaz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımın ücretsiz olduğu açıklanan bayram ve önemli günlerde Prens Tur’un Adalar vapurları da İstanbulkart sahipleri için ücretsiz olmaktadır. Eğer yanınızda İstanbulkart’ınız yoksa, sizden gişeden ücretle bilet almanızı isterler.

Gişeden geçerken ücretsiz geçiş kartı veya indirimli kart kullanırken dikkatli olmalısınız, sahibi olmadığınız kartı kullanırken yakalanırsanız kartınızı alarak işlem yaparak İBB’ye ihbar ediyorlar ve ceza ödemeniz gerekiyor.

Prenstur Kartal Adalar Sefer Saatleri 2021

Prenstur Kartal Adalar Sefer Saatleri 2021

Prenstur Kartal Adalar sefer saatleri 2021 kış tarifesi hareket saatleri açıklandı.

İstanbul Kartal’dan Büyükada ve Heybeliada’ya motor seferleri gerçekleştiren firma, Eylül ayı itibariyle kış tarifesi uygulamasına geçiş yaptı.

Yaz-kış Adalar’a her gün Kartal’dan Adalar’a sefer düzenleyen firma, 6 yaş ve üzeri yolcu taşıma ücretini gişeden bilet alımlarında kişi başı 14 TL olarak belirledi. Prenstur’un adalar seferlerinde, AKBİL kullanımı da başladı. Buna göre AKBİL ile yolcular Kartal’dan Adalar’a 10 TL ücret ödeyecek.

Ülke genelinde pandemi nedeniyle alınan kararlar doğrultusunda;

  • Yolculuk yapmak isteyen kişilerde, HES kodu alması zorunlu tutuldu.
  • Motorlarda yolcu taşıma kapasitesi azaltıldı.
  • Yolculuk boyunca maske takılması zorunlu hale getirildi.
  •  18 yaş altı ve 65 yaş üstü yolcular İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan saatler içerisinde seyahat edebilecek.

Haziran ayının üçüncü haftasına kadar geçerli olacak Prenstur Kartal Adalar sefer saatleri 2021 kış tarifesi hareket saatleri şu şekilde belirlendi:

Prenstur Kartal Adalar Sefer Saatleri 2021 Kış Tarifesi

Kartal – Büyükada – Heybeliada vapur saatleri

KartalBüyükadaHeybeliada
Kalkış Saati

Varış Saati

06:15*06:40*06:50*
07:1507:4007:50
08:0008:2508:35
08:3008:5509:05
09:0009:2509:35
09:3009:5510:05
10:3010:5511:05
11:3011:5512:05
12:3012:5513:05
13:3013:5514:05
14:3014:5515:05
15:3015:5516:05
16:0016:2516:35
16:3016:5517:05
17:3017:5518:05
18:3018:5519:05
19:3019:5520:05
20:3020:5521:05

Heybeliada – Büyükada – Kartal vapur saatleri

HeybeliadaBüyükadaKartal

Kalkış Saati

Varış Saati
07:00*07:15*07:40*
08:0008:1508:40
08:4008:5509:20
09:1009:2509:50
09:4510:0010:25
10:1010:2510:50
11:1011:2511:50
12:1012:2512:50
13:1013:2513:50
14:1014:2514:50
15:1515:3015:55
16:1016:2016:45
16:4517:0017:25
17:1017:3017:55
18:1018:2518:50
19:1019:2519:50
20:1020:2520:50
21:1021:2521:50

*Kırmızı renkli seferler Cumartesi ve Pazar günleri yapılmaz.

DİKKAT! Hafta içi saat 21:00’den itibaren ve hafta sonu tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle geçici olarak durdurulan seferler şu şekilde;

Hafta İçi Yapılmayacak Seferler:

Kartal kalkışlı: 20:30,

Heybeliada kalkışlı: 21:10,

Büyükada kalkışlı: 21:25

Hafta Sonu Yapılacak Seferler:

Kartal kalkışlı: 09:00, 16:00

Heybeliada kalkışlı: 09:45, 16:45

Büyükada kalkışlı: 10:00, 17:00

Prenstur Kartal İskelesi

Prenstur Kartal İskelesi

Prenstur İletişim Bilgileri

S.S. İstanbul Kartal Deniz Yolcu Yük ve Turizm Taşımacılığı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi

Adres: Kordonboyu Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 60

Kartal/ İstanbul

Telefon: 0 216 473 11 15

Faks: 0 216 306 87 27

Prenstur Kartal Adalar sefer saatleri 2021 kış tarifesi hareket saatlerini anlık olarak KOLAY TARİFE ile takip edebilirsiniz. Ayrıca, Prenstur ve tüm deniz seferi gerçekleştiren firmaların hava muhalefeti nedeniyle iptal seferlerini ‘iptal olan vapur seferleri’ yazımızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

adalardan.net

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası