saçlara zeytinyağı nasıl uygulanır / Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir? Zeytinyağı Kullanımı ve Saçlara Etkisi - Mahmure

Saçlara Zeytinyağı Nasıl Uygulanır

saçlara zeytinyağı nasıl uygulanır

Zeytinyağı ile Saçlara Bakım Yapmanın 10 Etkili Yolu

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapımı

Zeytinyağı ile saç bakımı hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri bir araya getirdik. Bu içerikte hem zeytinyağı saç bakımının adım adım yapılışını anlatırken aynı zamanda saça faydalarını derledik.

Günümüzde herkes zamanla yarışır oldu. Bir yerden başka bir yere koşturmak insanları yormaya başladı. Kuaförde geçirecek vaktim yok ama saçlarımın bakıma ihtiyacı var diyorsanız, sizlerde evlerinizde saç bakım yapabilirsiniz. Evde yapacağınız saç bakımında zeytinyağı kullanımı saçlarınızı dinlenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçlarınızın daha parlak, canlı ve yoğun olur. Zeytinyağının saça faydaları nelerdir? sorusunu soruyorsanız.

İşte zeytinyağı ile saç bakımının faydaları

1. Saçın Parlaklığını Arttırır

monash.pw

Zeytinyağı yağlı bir dokuya ve çok sayıda gerekli besin maddesine sahiptir. Bu nedenle saçınızın görünüşünü geliştiren harika bir doğal saç kremidir. Saçlarınızı parlak ve sağlıklı göstermektedir.

Hazırlanışı:

Zeytinyağını ısıtın. Saçınıza sürebileceğiniz ısıya gelene kadar bekletin. Yeterli kadar zeytinyağını elinize alın. Sonra saçınıza ve kafa derinize ovarak sürün. Saçlarınız yağlı olmaya yatkınsa, saçınızın ortasından uçlarına kadar uygulayın. Saçınızı duş başlığına yapıştırın ve 10 dakika bekleyin. Son olarak ılık su ile durulayın. Bu tedaviyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

2. Nem Dengesini Korur

zeytinyagi-ile-sac-bakimiwebp

Zeytinyağının nemlendirme ve aşırı kuruluğu kontrol etme özelliği vardır. İpeksi görünümünü korumak ve onları güçlü tutmak için gerekli besin maddelerini sağlamaktadır.

Hazırlanışı:

Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağını orantılı bir şekilde karıştırın. Saçınızı ve kafa derinize ovarak sürün. 30 dakika boyunca işlemesi için bırakın. Ardından soğuk su ile iyice yıkayın. Bu tedaviyi haftada iki ya da üç kez tekrarlayın. Daha ilk haftada farkı göreceksiniz.

3. Hasar Görmüş Saçları Tedavi Eder

zeytinyagi-ile-sac-bakimiwebp

Formülündeki esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar hücresel yeniler. Ayrıca daha fazla hasarı önlemeye yardımcı olur. Bu sayede hasar gören saçlarınızı onarır.

Hazırlanışı:

Zeytinyağını organik bal ile karıştırın. Sonra bu karışımı saçınıza sürün. Bir duş başlığı ile 40 ile 50 dakika kadar bekletin. Ilık su ile durulayın. Tedaviyi haftada bir kere uygulamanız yeterlidir.

4. Saç Kırıklarını Onarır

zeytinyagi-ile-sac-bakimiwebp

Saçlarınızı kesmek veya bölünmüş uçları tedavi etmeniz gerekebilir. Saçınıza zeytinyağı sürmek kırıklarınızı onarmanıza yardımcı olur. İçerisinde bulunan besin maddeleri hasar gören saçların daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlıyor.

Hazırlanışı:

1 kaşık zeytinyağını ısıtın. Daha sonra yakmayacak ısıdayken saçlarınızı bununla ovuşturun. Bütün gece bu şekilde kalsın. Bu tedaviyi her gün kullanarak kırık saçlarınızdan kurtulabilirsiniz.

5. Kepeği Önler

zeytinyagi-ile-sac-bakimiwebp

Zeytinyağını biraz tuz ya da deniz tozu ile birleştirerek doğal bir eksfoliye edici madde hazırlayın. Bu sayede kepeklerden kurtulabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Zeytinyağı ve deniz tuzu ile bir macun yapın. Yaptığınız bu macunu saç derinize sürün. Kafa derinize birkaç dakika masaj yapın. Bu yaptığını masaj kan dolaşımını arttıracak ve uygulayacağınız maddeleri daha kolay emmesini sağlar. Daha sonra ılık su ile durulayın. Ayda bir uygulamanız yeterli olacaktır.

Zeytinyağının kepek problemine olan etkisini artık hepimiz biliyoruz. Dilerseniz aşağıdaki içeriğimize göz atarak bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

6. Saç Tellerini Kalınlaştırır

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapımı

Saç tellerini kalınlaştırarak kırılmaların önüne  geçen zeytinyağı içeriğindeki bileşenler sayesinde seyrekleşmiş bölgelerde performans gösterir. Seyrelmiş bölgelerin kısa süre içerisinde kapanmasını ve hoş bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olur. Saç tellerini kalınlaştırır, güçlendirir, hacimli, gür saçlarınızla hiçbir zaman dökülme, kırılma gibi problemlerle uğraşmanıza gerek kalmaz.

7. Saç ve Saç Derisini Besler

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapımı

Saç derisini beslemek çok önemlidir. Beslenmeyen saç derisinde bazı hastalıklar meydana gelir, kaşıntı, kepek, tahriş, egzama, saçkıran, mantar gibi saç derisi sorunları ortaya çıkar. Saç derisi yeterli mineral ve vitamin takviyesini alamadığı için bakterilerle savaşamaz. Bunun için saç derisini ve saç uçlarını beslemek ihmal edilmemelidir. Zeytinyağı, saç derisini besleyen en etkili yöntemlerden birisidir. Saçın nemlenmesini, beslenmesini ve ferahlamasını sağlayarak bakterilere karşı direnmesine yardımcı olur.

8. Saçları Daha Hızlı Uzatır

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapımı

Saçlarımız çeşitli faktörlerden dolayı uzama konusunda yavaşlamış olabilir. Mevsim geçişleri, çevresel faktörler, yüksek ısı, yağsız kalma, kırılma gibi sorunlardan dolayı saçların uzama süreci yavaşlar. Bunun önüne geçmek için saç köklerini uyarmamız gerekir. Zeytinyağı saça maske olarak yapıldığında saç köklerini uyarır, saçların daha gür ve kalın telli çıkmasına yardımcı olur.

9. Saçın Daha Hacimli Olmasını Sağlar

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapımı

Saçlarınızın yüksek ısıdan, şekillendirici aletlerden, hor kullanımdan dolayı artık yıpranmış ve soluk gözüküyor olabilir. Hacimli bir görünüme kavuşturmak için zeytinyağı maskeleri, masaj yöntemleri kullanılır. Zeytinyağı saçlara hacim katan en etkili yağlardan birisidir. Kısa sürede etkisini göstererek saçların yoğunlaşmasını sağlar.

Saç Dökülmelerini Önler

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Yapımı

Saç dökülmeleri en sinir bozucu durumlardan birisidir. Güçsüzleşmiş ve zayıflamış saç telleri anında kırılarak dökülür. Saç dökülmelerini önlemek için saç tellerini güçlendirmek, saç derisini beslemek gerekir. Zeytinyağı dökülen saçları toparlamada ve saç tellerini onarmada etkili bir yöntemdir. Eğer genetik faktörlerden dolayı saçlarınız dökülmüyorsa zeytinyağı maskelerini veya masaj yöntemlerini deneyerek saçlarınızın çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Zeytinyağı Maskesi Yapımı

Zeytinyağı ile maske yapmak aslında çok basittir. Evinizde bulunan gıdalarla basit bir şekilde maskeyi yapabilir ve daha güzel gözüken saçlara sahip olabilirsiniz. Peki zeytinyağı ile saç bakımı nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve hazırlanışı.

Gerekli Malzemeler:

1 adet yumurta
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı badem yağı
2 tatlı kaşığı Hint yağı

Hazırlanışı:

Malzemelerin hepsini derin bir kap içerisinde karıştırın. Saçınıza uygulayıp tarakla tarayarak saçlarınıza bu karışımı iyice yedirin. Karşımı uyguladıktan sonra saçlarınızı toplayıp 45 dakika bekletin. 45 dakika sonunda saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Son olarak saçlarınıza sirke döküp tekrar su ile durulayın. Sirke saçlarınızın parlamasında çok etkili bir üründür.



SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1DIAMOND HAIRKomple OnarıcıSerum10/10
2BioblasSaçı OnarırŞampuan10/
3PALMER'SSaçı YapılandırırKrem10/
4Herbal ScienceDökülmeyi ve Kırılmayı EngellerKrem10/
5Dax SupergroSaçı BeslerYağ10/
6Diamond Hair DailyDökülme KarşıtıŞampuan10/

Zeytinyağı İçeren En Etkili 6 Saç Bakım Ürünü Tavsiyesi

Zeytinyağıyla yapabileceğiniz saç bakım önerilerini yukarıdaki kısımda belirttik. Bu kısımda ise içerisinde zeytinyağı bulunan en etkili saç bakım ürünlerini derledik. Öyleyse zeytinyağı içeren en etkili saç bakım ürünlerine geçelim.

İşte zeytinyağı içeren en iyi saç bakım ürünleri

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

zeytinyağı ile saç bakımı

Diamond Hair saç serumu içerisinde farklı bitki özlerini barındırmasının yanı sıra bol miktarda zeytinyağı da içeriyor. İçeriğinde 12 farklıdan seyreltilmemiş yağ bulunan serum, bu sayede saçlarınızı derinlemesine besliyor. Özel formülüyle daha sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Tamamen doğal bileşenlerden üretilmiş. Ayrıca bu serum, içeriğindeki Ozon minerali sayesinde kimyasal ya da çevresel etkenler yüzünden yıpranan saçlarınızın eski haline dönmesine yardımcı oluyor. Aşırı yıpranmış saçları kısa sürede onarıyor.

Düzenli kullanımlarda yavaş uzayan, dökülen, kepekli saçlardaki sorunlara karşı oldukça başarılı olduğu kullanıcı yorumlarında öne çıkıyor.

2. Bioblas Zeytinyağlı Şampuan

zeytinyağı ile saç bakımı

Saçı kökten uca kadar besleyen Bioblas şampuanı ilk kullanımdan itibaren etki etmesiyle biliyoruz. Kısa süre içerisinde saçınızı onararak yıpranmaları ortadan kaldıran şampuan, düzenli kullanımlarda dökülmeleri durduruyor. Kuru ve yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen bu ürün aynı zamanda yeni saç oluşumunu da destekliyor. Son olarak bu ürünün paraben ve ftalat gibi maddeleri içermediğini belirtelim.

3. PALMER'S Zeytinyağı Özlü Kıvırcık Saç Kremi

zeytinyağı ile saç bakımı

Saç yapısını güçlendirmek için özel olarak formüle edilmiş olan bu krem, kısa süre kullanımda saçları yeniden yapılandırıyor. Keratin ve soya proteini içeriği sayesinde saç derisini derinlemesine besleyen krem, bu sayede deride oluşan kepeği ve kaşıntıları önlüyor. Ayrıca bu ürünün % doğal bileşenlerden üretildiğini ekleyelim.

4. Herbal Science Boom Butter

zeytinyağı ile saç bakımı

Özel olarak geliştirilen formülü sayesinde saçları kökten uca kadar besleyen Herbal Science Boom Butter, bu sayede kırılmaları ve dökülmeleri durduruyor. İlk kullanımdan itibaren saçta oluşan kepek ve kaşıntıyı hafifleten peeling, düzenli kullanımlarda ise saç dökülmelerini durduruyor. Son olarak bu ürünün yeni saç oluşumunu da desteklediğini belirtelim.

5. Dax Supergro Yavaş Uzayan Saçlara Özel Saç Bakım Yağı

zeytinyağı ile saç bakımı

İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçı ve derisini besleyen Dax Supergro, yavaş uzayan saçlar için özel olarak geliştirilmiştir. Saç uçlarındaki kırılmaları önlemeye yardımcı olan bakım yağı aynı zamanda saçın ihtiyaç duyduğu nemi karşılıyor. Kısa zaman içerisinde saçınızın daha parlak, yumuşak ve canlı olmasını sağlayan bu ürünü yavaş uzayan saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

zeytin yağlı şampuanlar

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.


Zeytinyağı içeren en iyi ürünler hangileri?

Formülünde zeytinyağı bulunan en iyi saç bakım ürünleri arasında: Diamond Hair, Bioblas, Palmer's, Herbal Science ve Dax Supergo gibi markaların ürünleri kullanıcılar tarafından en çok tercih edilenlerden.

Zeytinyağının faydaları neler?

Zeytinyağının faydaları:

Saçın parlaklığını arttırır, nem dengesini korur, hasar görmüş saçları tedavi eder, saç kırıklarını onarır ve kepeği önler.

Zeytinyağı saç çıkartır mı?

Zeytinyağı düzenli olarak saça uygulandığında saç çıkartmaz sadece saçınızı matlaştırır. Ayrıca bu uygulamadan önce saçınızın nemli olup olmadığını kontrol edin aksi takdirde saçlarınız kurur.

Zeytinyağı saç döker mi?

Zeytinyağı saçların hacim kazanmasına yardımcı olur. İçerdiği bileşenler sayesinde saçı yeniler, besler ve parlak bir görünüme kavuşturur. Saçların dökülmesine, kepeklenmesine ve kırılmasına engel olur.

Zeytinyağı saçta ne kadar kalmalı?

Zeytinyağı saça sürüldüğü andan itibaren ortalama 45 dakika ile 1 saat kadar saçta bekletilmelidir. Bu süreç içerisinde yağ, saç derisine kadar inecektir. En son saçlar şampuan ile durulanabilir.

Zeytinyağı saç dökülmesini önler mi?

Zeytinyağının bilinen en büyük özelliklerinden birisi saçların dökülmesini durdurmaktır. Saç dökülmelerine karşı oldukça etkili olan zeytinyağı, sadece dökülmeyi durdurmuyor, aynı zamanda saçların uzamasına da yardımcı oluyor.

Zeytin yağı saça kaç günde bir sürülür?

Zeytinyağı haftada ortalama 2 kere sürülmelidir. Fazlasına kaçıldığında saçınıza yarardan çok zararı olacaktır.

Saça zeytinyağı sürdükten sonra yıkanır mı?

Saça zeytinyağı sürdükten sonra yıkanması için ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında beklenmelidir. Eğer gece maskesi yapıldıysa 1 gece beklenilmelidir. Daha sonra saçlar durulanabilir.

 

Antik çağlardan itibaren şifa kaynağı olarak kullanılan zeytinyağı, günümüzde sağlık sektöründen ziyade kozmetik sektöründe de çok fazla tercih edilmektedir. Ham zeytinyağı tercihe göre bazen direkt bazen farklı karışımlarla saça uygulandığında saç derisini besleyerek saçların daha sağlıklı ve gür çıkmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle saçlara doğal bir parlaklık kazandıran zeytinyağının düzenli kullanılması saçların kısa sürede daha hızlı uzamasını sağlamaktadır. Kozmetik ürünlerin içerisinde bulunan kimyasallar saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayamadığı için tam bir bakım sağlanmamış olur. Ancak zeytinyağı, zengin besin değerleri sayesinde saç derisini kökten uca besleyerek saçların daha parlak ve yumuşak görünmesini sağlar. 

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne İşe Yarar?

Zeytinyağı, antioksidan kaynağı, zengin vitamin ve minerallere sahip olduğundan saç derisinde meydana gelen bakterileri temizlemesinin yanında saç derisini besleyerek saç dökülmesini durdurmaktadır. Özellikle A ve E Vitaminleri, saçların gürleşmesini sağlayarak daha hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır. Zeytinyağı maskelerinin hemen netice vermesi için düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Doğal yöntemler, kimyasal yöntemlere göre daha yavaş netice verdiğinden sabırla uygulamaya devam etmek ayrıca tavsiye edilmektedir. Zeytinyağının saça faydaları şöyledir:

  • Saç derisini besleyen zeytinyağı, saç dökülmelerini azaltarak saçların gürleşmesine yardımcı olur.

  • Zayıf ve ansız saçlara uygulandığında saçların güçlenmesini sağlar. 

  • Uzadıkça zayıflayan saçlara zeytinyağlı maskelerin uygulanması, saçlara dipten uca güç ve parlaklık kazandırır.

  • Kırık saç uçlarının onarılmasını sağlayan zeytinyağı, bakımsız saçlarda sıklıkla görülen püskül görüntüyü azaltır. 

  • Saçları yumuşatır ve doğal parlaklık kazandırır.

  • Saç derisinin yeterince beslenmemesi, kepek ve yağlanmalara neden olmaktadır. Zeytinyağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve minerali karşıladığından saç derisinde kepeklenmelere engel olmaktadır.

  • Saçların nem dengesini sağlar. 

Evde Hazırlanan Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Zeytinyağı, direkt olarak saça uygulandığında saçın ihtiyacı olan bakımı büyük oranda karşılamaktadır. Ancak, zeytinyağı ile birlikte zeytinyağı kadar doğal ürünlerle elde edilen maskeler düzenli olarak uygulandığında daha etkili ve çabuk sonuçların alınması beklenir. Bu tip doğal maskeler doğru kullanıldığında hiçbir yan etki göstermeden saçların dipten uca bakımını yaparak daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Zeytinyağlı doğal maskeler:

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı nasıl hazırlanır?

1- Zeytinyağı ve Yumurta

1 adet yumurta
yemek kaşığı doğal zeytinyağı

1 kasede yumurta iyice çırpılır, çırpılan yumurtanın içerisine zeytinyağı eklendikten sonra biraz daha karıştırılır ve elde edilen maske saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Streç ya bone ile kapatılır ve yeteri kadar bekletildikten sonra bol su ve şampuanla durulanır. Bu işlem haftada 3 kez uygulandığında saçların daha gür ve sağlıklı uzaması sağlanmaktadır.

Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir? Saç ve cilt bakımında zeytinyağlı sabunun kullanımı

2- Zeytinyağı ve Hindistan Cevizi Yağı 

1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı iyice karıştırılır. Elde edilen maske saç diplerine masaj yaparak iyice yedirilir ve saçların uçlarına doğru da uygulanır. Bir müddet beklettikten sonra bol su ile durulanır. Bu maske saç derisini besleyerek daha çabuk uzamasına yardımcı olmasının yanında saçların nem dengesini sağlamaktadır. 

Sivilce izi nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemi

3- Yoğurt ve Zeytinyağı 

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağı ve yoğurt iyice karıştırılır ve saç diplerine uygulanır. Bir müddet beklettikten sonra bol su ile durulanır. Yoğurt ve zeytinyağı saç derisini besleyerek saç dökülmeleri önlemektedir. ay boyunca haftada 2 kez düzenli olarak uygulanması saçların uzaması ve gürleşmesinde ciddi etkiye sahiptir. 

Limonun saça faydaları nelerdir? Limon saçı uzatır mı?

4- Limon ve Zeytinyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılır ve üzerine 2 yemek kaşığı limon eklenir. Saçlara uygulanabilecek sıcaklıktaki karışım saç diplerinden başlayarak uçlara doğru devam edilir. dakika kadar beklettikten sonra bol su ile durulanır. Limon, saç derisinde meydana gelen bakteri ve mikropları temizlerken zeytinyağı da saç derisini beslemektedir. Bu işlem her duştan önce uygulanabilir. Böylece saç diplerin temizlenirken saçların daha hızlı uzamasını sağlamaktadır. 

Muzun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

5- Muz ve Zeytinyağı

5 dilim muz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

İlk olarak muz, sıvı hale gelinceye kadar ezilir ardından içerisine zeytinyağı eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan maske saçların her yerine iyice yedirilerek sürülür ve 25 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Zor ve uğraştırıcı olan bu işlemin hafta kez uygulanması saçların onarılması ve hızla uzaması için yeterli olacaktır.

Tatlı badem yağı faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı saça nasıl uygulanır?

Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne Kadar Bekletilir?

Hazırlanan maskelerin en etkili netice vermesi için en az 20 dakika bekletilmesi gerekmektedir. Ancak tavsiye edilen bekletilme süresi ise 1 saat kadardır. 

Zeytinyağlı Saç Maskesi Haftada Kaç Kez Uygulanır?

Zeytinyağlı maskelerin etkili sonuç vermesi için haftada en az kez uygulanması tavsiye edilmektedir. 

Zeytinyağının saça yararları: Zeytinyağını saça sürmek iyi gelir mi?

Zeytinyağı, içeriğinde, A, D, E ve K vitaminlerini ve birçok mineral barındırması nedeniyle güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu antioksidan özellikleri dolayısıyla hücre yenileme, bağışıklığı güçlendirme gibi birçok faydası olan zeytinyağı, saçlar için de oldukça faydalı bir üründür. Doğanın armağanı mucizevi besin maddesi zeytinyağının saça etkisi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Zeytinyağının saça olan etkileri ve faydalarını yazımızda derledik. İşte o faydalar

Zeytinyağının Saça Faydaları

Yüzyıllardır faydalı bir besin maddesi olarak sofralarda yerini alan zeytinyağı, harici olarak kullanıldığında da birçok yarar sağlamaktadır. Zeytinyağı, cildi ve saçları güzelleştirmede oldukça sık başvurulan ürünlerden biridir. Yine sıklıkla saça zeytinyağı sürmenin yararları internette aratılan bilgilerden biridir ve zeytinyağının saça sağladığı faydalar birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Sarımsaklı zeytinyağını saça sürmek iyi gelir mi konusu da sıklıkla aratılan konulardan biridir. Zeytinyağını saf halde saça uygulamanın oldukça fayda sağladığı gibi sarımsağı ezerek uygulamak etkisini artırarak yarar sağlayabilir. Saçların canlanması için sarımsak ve zeytinyağı birlikte uygulanabilir. İki türlü kullanımda saçlara fayda sağlayacaktır. Zeytinyağının saça faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Zeytinyağında bulunan E vitamini ve mineraller sayesinde saçtaki yağlanma ve kuruluk şikâyetlerinin önüne geçer.
  • Zeytinyağının içerdiği E vitamini aynı zamanda özellikle geç uzayan saçların uzamasına destek olur.
  • Sıklıkla kepeklenen saçlarda kepek probleminin önüne geçerken yeni kepek oluşumunu da önler.
  • Saça canlılık ve parlaklık kazandırır.
  • İçeriğindeki birçok vitamin sayesinde saçların güçlenmesini sağlar.
  • Saç köklerini besleyerek dökülmeleri önler. Bunun sonucunda cansız ve ince görünmeyen sağlıklı gür saçlar elde edilir.
  • Dış etkenlerden kaynaklı olarak saçın yapısında oluşan bozulmaların önüne geçer. Bu bozulmaların önüne geçildiğinde saçlar daha kolay şekillenir.
  • Zeytinyağı saç sağlığı için en önemli madde olan keratin üretiminin desteklenmesine neden olur. Keratin üretimi sayesinde saçlar canlı, parlak, yoğun, gür ve bu sayede oldukça sağlıklı görünmektedir. Saça uygulanan zeytinyağı sayesinde güçsüz ve ölü bir saç görünümünün önüne geçilir.
  • Saça zeytinyağı uygulamak saçtaki sebum dengesini sağlayarak yağlanmaların önüne geçer. Aynı zamanda kuruluğun da önüne geçer.

Saç sağlığı için çok önemli bir madde olan zeytinyağını saça uygulama şekli de önemlidir. Zeytinyağının etkin bir şekilde fayda sağlaması için doğru bir şekilde uygulama yapmak gerekir. Saçlarınızın güçlü, sağlıklı bir görünüme kavuşması için öncelikle zeytinyağını ılık kullanmalısınız. Hafifçe ılıtılan zeytinyağı, güçlü bir şekilde saç diplerine masaj yaparak sürülür. Bu aşamada eldiven de kullanılabilir. Yağın saç diplerine iyice nüfus edebilmesi ve gözeneklerden içeri aktarılabilmesi için güçlü bir masaj çok önemlidir. Bu şekilde saç diplerine ve uçlarına uygulanan zeytinyağı en az yarım saat olmak üzere saçta bekletilir. Beklettikten sonra önce şampuan uygulandıktan sonra durulanarak saçtan iyice arındırılır.

Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır, Sürülür, Saça İyi Gelirmi? Zeytinyağı İle Saç Bakımı

Zeytinyağı saç ve cilt için oldukça  yararlı bir bileşendir. Zeytinyağı  saç için doğal nemlendirici özellikleri ile saçların kolay taranmasını sağlar,  saça parlaklık kazandırır, kırılmaları önler. Tüm saç tiplerine faydalıdır. Zeytinyağı maskesine başka malzemeler ekleyerek maskenin etkisini artırabilirsiniz.

Zeytinyağının Saça Faydaları

  1. Saça derinlemesine bakıp yapıp parlak ve bakımlı saçlara kavuşmanızı sağlar.
  2. Saç kırıklarını önler. Yıpranmış saç uçlarını onarır
  3. Saç derisini besler, kepeği giderir.
  4. Saça doğal bir yumuşaklık vermesinin yanı sıra içerisindeki besleyici özler ile saçınızın ihtiyacı olan bakımı da sağlar.
  5. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saçları kökten uca besleyip dökülmesini önler.
  6. Baştaki kan akışını hızlandırıp saçların çabuk uzamasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne bağlı olarak yemek kaşığı zeytinyağını cezveye koyup ılıtın. Ilık haldeki zeytinyağını saçlarınıza ve saç diplerinize sürün, ardından başınızı streç filmle sarın. Streç film yoksa poşet de geçirebilirsiniz. 1 saat sonra saçınızı yıkayın şampuanlayın ve durulayın.

Zeytinyağı İle Saç Maskesi Tarifleri

1.Yöntem Zeytinyağı ve Bal İle Saç Maskesi

Malzemeler

  1. Zeytinyağı
  2. Bal
  3. E vitamini kapsül veya ampülü (eczaneden alabilirsiniz)
  4. Kase
  5. Saç bonesi

Yapılışı

Maskenizin ana maddesi kaliteli sızma zeytinyağı olmalıdır. Zeytinyağından yemek kaşığı kullanacaksınız. Bu yağ, diğer yağ türlerinden pahalı olmasına rağmen kokusu daha güzeldir ve saçınızı parlatan,  güçlendiren daha çok antioksidan ve vitamin içerir. Hoş bir koku elde etmek ve faydasını artırmak için biraz kurutulmuş biberiye veya lavantayı zeytinyağı içine batırıp maskeyi yapmadan birkaç gün emilmesi için bekletebilirsiniz. Bu kokular aynı zamanda gevşemeniz, rahatlamanız için de idealdir. 1 yemek kaşığı balı bir cam kaba dökün. Bal doğal bir saç nemlendiricidir, antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler içerir. Bu özellikleri ile kuru, hasar görmüş ve de kırık saç uçları için idealdir. Ham bal bu özellikler bakımından işlenmiş bala göre daha zengindir. Balı zeytinyağı  ile bir çırpıcı yardımı ile karıştırabilirsiniz. Temiz bir cam kap ya da kapaklı cam kavanoz kullanabilirsiniz. Maskeniz çok yapışkan olduysa biraz daha zeytin yağı ekleyerek seyreltebilirsiniz. Sonrasında tekrar karıştırın. Ardından şöyle yapın; Eczaneden satın alabileceğiniz E vitamini kapsülünü delin ve içeriğini karışım içine dökün. E vitamini sadece hasarlı saçları onarmada değil aynı zamanda anti-inflamatuar özellikleriyle saç derisini beslemekte de  etkilidir. Karışım pürüzsüz ve sürülebilir olana kadar çırpın. Bir boya fırçası kullanarak maskeyi hafifçe ıslattığınız saçınıza sürün. Uçlar hasar görmeye ve kurumaya daha eğilimli olduğu için uçlara yoğunlaşın. Tüm saça eşit olarak dağıtın. Saçınızı bir duş bonesi, plastik film ya da plastik poşetle kapatın. Saçlarınız uzunsa sarmadan önce tokayla yukarıdan toplayın. Saçınızı sarmanızla içerde oluşan ısı bal ve zeytinyağının saç tarafından daha iyi emilmesini sağlar. 1,5 saat bekletin. Ilık suyla durulayın. Sıcak su kullanmayın. Başlarda yapışkan olsa da saçlarınız giderek gevşeyip temizlenecektir. Hafif bir şampuan ve saç kremi kullanın. Sülfatsız şampuanlar daha hafiftir.

2. Yöntem Zeytin yağı ve Hindistancevizi yağı İle Saç Maskesi

Malzemeler

  1. Katı Hindistancevizi yağı
  2. Zeytinyağı
  3. Tarak
  4. Kase
  5. Saç bonesi

Ana madde olarak katı halde hindistancevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi yağının katı halde olanını aktarlardan alabilir, internetten sipariş verebilirsiniz. Bu yağ, yağ asidi içeriğiyle saç tellerine işler ve diğer yağ türlerine göre hasarlı saçlar için daha etkilidir. Ayrıca kepek, kuru ve kaşıntılı kafa derisi için mükemmeldir çünkü anti-mantar özellikleri vardır.  Kavanozda katı formda satılır, sıvılaştırmak için mikrodalgada saniye ısıtmalısınız. Mikrodalga yoksa şişeyi kapaklı şekilde sıcak suda bekletin yahut benmari usulü eritin. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını 1 yemek kaşığı saf sızma zeytinyağı ile karıştırın. Açılıp kapanabilir cam kavanozda bu yağları karıştırın. Miktarı saçınızın uzunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Yağ karışımını saçınıza uygulayın. Saçınıza masaj yaparak sürün ve uçlara yoğunlaşın. Parmaklarınızla ya da geniş dişli tarakla saçınızı tarayın. Saçınızı duş bonesi ya da plastik torba ile sarın. Bir gece bekletin. Bir gece bekletmek en zarar görmüş saç tellerine bile yağın derinlemesine işlemesini sağlar. Sabah ılık suyla durulayın. Hafif bir şampuan ve saç kremi kullanın.

3.Yöntem Zeytinyağı ve Muz İle Saç Maskesi

Olgun yarım muzun kabuğunu soyun ve bir kapta ezin. Muz A ve E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Muz şeker ve pektin içeriğiyle nemi saçınıza hapseder. Boyama ya da aşırı işlem sonrası kuruyan saçlar için bu maske idealdir.  İçine 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Karışım oldukça pürüzsüz olana kadar kuvvetlice çırpın. Büyük parçaları mümkün olduğunca parçalamaya çalışın. Blender varsa karışımı onda da hazırlayabilirsiniz. Muz sıvı kıvamda olmalı yoksa saçınızda muz artıkları kalır. Bir tatlı kaşığı balla karıştırın. Her bal kullanabilir ama ham organik bal antioksidan bakımından daha zengindir.  Uçlara yoğunlaşarak tüm saça uygulayın. Saçınızı duş bonesi, plastik film ya da plastik poşetle sarın. Saçınızda 30 dk bekletin. Ilık suyla durulayın. Sonra şampuan ve saç kremi kullanın.

4.Yöntem Zeytinyağı, Avokado ve Bal İle Saç Maskesi

monash.pw bir avokado seçin. Avokado A ve E vitaminlerini, nemi sağlayacak ve saçı parlatacak tekli doymamış yağ bakımından zengindir. Tekli doymamış yağ asitleri, çok yüksek seviyelerde olduğundan, avokado ekstra nemlendirme gerektiren doğal saçlar için özellikle iyidir. Bir kaşıkla avokadonun dış kısmını çıkarın. İç kısmı çatalla ezip hamur haline getirin.  2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve balla karıştırın. Renk açık yeşile dönmelidir ve kıvam mümkün olduğunca pürüzsüz olmalıdır. Makseyi hafifçe ıslattığınız nemli saça yaydırın. Uçlara yoğunlaşın, saç kökleriniz yağlıysa köklere uygulamayın.  Saçınızı duş bonesi, plastik film ya da plastik poşetle sarın. Isı uygulayın. En düşük ayarda dk saç kurutma makinesi tutun. Yüksek ayar kullanmayın plastik erir. Ya da güneş alan bir noktada dk oturun. Saçınızı ılık suyla masaj yaparak yıkayın. Hafif şampuan ve saç kremiyle devam edin.

Susam Yağının Saça Ve Cilde Faydaları, Cilde Nasıl Uygulanır? Tıklayınız

Argan Yağı Saça Nasıl Uygulanır, Kullanılır, Saça Faydaları Nelerdir? Tıklayınız

Boyalı Saç Bakımı Suna Dumankaya’dan Maske Tarifleri Tıklayınız

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır