lastik raf ömrü ne kadar / Lastik Raf Ömrü Ve Bekleme Ömrü Ne Kadar?

Lastik Raf Ömrü Ne Kadar

lastik raf ömrü ne kadar

Lastik Raf ve Kullanım Ömrü

  • Konu Sahibi
    Ankara Ticaret Odası'nın konu hakkında yaptığı a&#;ıklama ilgili g&#;rseldedir

    Lastik Raf ve Kullanım Ömrü

    Lastikler tahmin edilebilir bir raf &#;mr&#;ne sahip değildir. Lastiklerin nerede ve ne zaman yapıldığı &#;nemli değildir. Sıcaklık, bakım, depolama koşulları ve kullanım, y&#;k, hız, basınca ilaveten s&#;r&#;ş bi&#;imi gibi lastiğin &#;mr&#;n&#; etkileyecek bir&#;ok etken mevcuttur.

    Lastiklerinizle d&#;zenli olarak ilgileniniz; bu nedenlerle, Michelin b&#;t&#;n s&#;r&#;c&#;lerin a&#;ık yaşlanma veya yorgunluk belirtileri i&#;in lastiklerinin dış g&#;r&#;n&#;m&#;ne d&#;zenli olarak dikkat etmelerini tavsiye etmektedir. Bu belirtiler dış lastik deseninde, omuz ve topukta &#;atlamaya ilaveten bi&#;im değişikliği vb. i&#;erebilmektedir. Lastiklerin aşırı bir şekilde yaşlanması yol tutuş kaybına neden olabilmektedir. Michelin aynı zamanda yedek lastikler d&#;hil olmak &#;zere b&#;t&#;n lastiklerin bir uzman tarafından d&#;zenli olarak kontrol edilmesini de tavsiye etmektedir. Lastik uzmanları lastiklerinizin hizmete devam edip etmemesi gerektiğini s&#;yleyebilir.

    Ka&#; yıllık lastik &#;ok yaşlıdır? Beş Yıl Testi;
    Beş veya daha fazla yıl kullandıktan sonra lastiklerinizin yılda en azından bir kere kontrol edilmesi gerekmektedir. İhtiya&#; halinde, ara&#; imalat&#;ısının orijinal ekipman astiklerin değiştirilmesini ilgilendiren tavsiyelerine uyunuz. Bir tedbir olarak, lastikler &#;retim tarihinden itibaren 20 yıl değiştirilmemişse (Lastik &#;zerinden nasıl okunduğuna bakınız) kullanılabilir durumda g&#;r&#;nseler ve lastik desen g&#;stergesine kadar aşınmamış olsalar dahi Michelin bu lastiklerin yeni lastiklerle değiştirilmesini tavsiye etmektedir

    Alıntı:seafoodplus.info

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hi&#; bir a&#;ıklama veya uzman &#;nerisine bakmadan kendi g&#;r&#;ş&#;m : 4 yıl civarı. &#;zellikle bakarım lastiklere, 4 yıl ve sonrasında lastiğin hamurunda renk değişimi, yanak &#;atlamaları, Kullanıma bağlı aşınmalar hepsini &#;st &#;ste koyunca b&#;yle d&#;ş&#;n&#;yorum. sadece kendi g&#;zlemimdir. Kullanılmayan aracın lastiği konu dışıdır. "Dıdısının dıdısında 8 yıllık lastik var, g&#;rsen sıfır sanarsın" demeyin boşuna :)
  • Yarbay
    Mesaj
    lastik tarihi yeni olmalı , yoksa &#;abuk sertleşiyor. Km yapma durumuna g&#;re sene kullandığımız oldu lastikleri. Ama tabi sertleşme durumu oluyor konforu azalıyor. Birde bu yollara &#;ok dayanmıyor lastik, yollar d&#;zg&#;n değil.
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: seafoodplus.info

    Hi&#; bir a&#;ıklama veya uzman &#;nerisine bakmadan kendi g&#;r&#;ş&#;m : 4 yıl civarı. &#;zellikle bakarım lastiklere, 4 yıl ve sonrasında lastiğin hamurunda renk değişimi, yanak &#;atlamaları, Kullanıma bağlı aşınmalar hepsini &#;st &#;ste koyunca b&#;yle d&#;ş&#;n&#;yorum. sadece kendi g&#;zlemimdir. Kullanılmayan aracın lastiği konu dışıdır. "Dıdısının dıdısında 8 yıllık lastik var, g&#;rsen sıfır sanarsın" demeyin boşuna :)


    Haklısınız hocams size katılıyorum. Ancak s&#;ylemeden ge&#;emeyeceğim. Bizim tanıdığın Megane 1'i var fabrikanın taktığı lastikleri kullanıyor hala hatta ge&#;enlerde muayeneden de ge&#;ti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarbay
    Mesaj
    ankara ticaret odası t&#;keticiye, esnafın elinde kalan bayat lastikleri kakalama arayışından ziyade, belediye ve karayollarına kaliteli asfalt, asfalt bakım, asfalt alt yapısıyla ilgili bir &#;ltimatom g&#;nderse de kendilerini dikkate alsak. ayrıca t&#;keticiyi bu gibi y&#;nlendirmelerden ziyade, lastik firmalarının ve depolarının uygun şartları sağlayıp sağlayamadıklarını, sağlayamayan firmaların tam listelerini yayınlamadıkları s&#;rece ato boş bir &#;ıkış yapmış olacak benim i&#;in. 6 ay dan bayat lastiği almamaya devam edeceğim. benim parama muhta&#; olan esnaf d&#;ş&#;ns&#;n taşınsın.
  • Yarbay
    Mesaj
    Ankara Ticaret Odasının ne dediği umurumda olmaz, &#;retim tarihi 1 yılı ge&#;miş lastiği bile bile asla almam.
  • Lastiğin yola tutunmasını ve vatuz etkisi sağlayan kau&#;uğun i&#;inde u&#;ucu yağlar vardır. Yeni lastiği kapalı bir yerde bir s&#;re tutun, buram buram bu yağların kokusunu alırsınız. Bir s&#;re sonra bu yağlar tamamen u&#;tuğu i&#;in lastik sertleşiyor ve vantuz etkisini kaybetip &#;atlıyor. Bu nedenle kış lastiklerimi ağzı bağlı b&#;y&#;k poşetler i&#;inde, g&#;neş g&#;rmeyen bodrumda saklıyorum. 10 yılda lastik taş gibi olur ne sa&#;malıyor bunlar.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    eski lastik alacak kadar zengin değilim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yil normal bir rakam lastik testlerini yapiyoruz Almanyada ve cogu lastik bin kmden fazla yol alabiliyor tabi bazisi binde de patlayabiliyor. Ama bir lastik hor kullanilmamissa 10yil &#;mr&#;de vardir ve bin km de sorun olmadan kullanirsiniz. Tabi cogu sirket riske girmemek icin 5sene ve 50bin km siniri koyuyor bu sinir gercekten d&#;s&#;k
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Stoklanan lastiğin &#;mr&#; 10 yıl

Araştırmalar yakın zamanda üretilen lastiklerin performansı ile üretim tarihi olarak tanımlanan DOT’u 3 yılı aşmayan lastiklerin performansı arasında herhangi bir fark olmadığını kanıtlıyor. Lastiklerin yaşının üretim tarihiyle değil araca takıldığı günden itibaren başladığına dikkat çeken Michelin, lastik satın alırken sürücülerin dikkat etmesi gereken asıl konunun saklama koşulları olduğunu belirtiyor. Doğru koşullarda stoklanan bir lastiğin raf ömrünün 10 yıl olduğunu ancak 5 yılını dolduran lastiklerin her yıl uzmanlar tarafından kontrol edilmesini gerektiğini belirten uzmanlar, bu konuda yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı sürücülerin sorun yaşadığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre; bir lastiğin ömrü; stoklama koşulları, stok yapılan yerin konum ve durumuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Yani lastiğin ömrünü etkileyen en önemli faktörü stoklanma koşulları oluşturuyor.

Lastik ömrü araca takıldıktan sonra

 Lastik sektöründe DOT ile ilgili bir bilgi karmaşası olduğuna dikkat çeken Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Ayşem Suner, lastik ömrünün araca takıldıktan sonra başladığına dikkat çekerek; “Yeni üretilen bir lastik ile üç sene önce üretilen lastiklerin performansı arasında herhangi bir fark yoktur. Lastikler saklanma koşullarına bağlı olarak 10 yıla kadar raf ömrünü seafoodplus.info takılma öncesinde stok durumundayken lastikler şişirilmemiş, üzerine yük bindirilmemiş olarak depolanır. Lastik, ancak araca takıldıktan sonra güneş ışığı, yol darbeleri gibi yıpratıcı etkilere maruz kalır. Dolayısıyla dikkat edilmesi gereken lastik üretim tarihi değil, saklama koşullarıdır. Lastik üretim tarihini öğrenmek için lastiğin yanak kısmında bulunan ve ard arda 4 rakamdan ( senesi öncesinde 3 rakamdan) oluşan kısma bakmak gerekir. İlk iki rakam üretim haftasını, son iki rakam üretim yılını gösterir” diyor.

Lastik hangi koşullarda saklanmalı?

 Serin, kuru ve doğal havalandırmalı yerlerde stoklanmalı. Eğer lastikler dışarıda muhafaza ediliyorsa, branda ile örtülmeli ve su geçirmemeli.

Güneş ışığından ve ultraviyole ışınlı yapay ışıktan korunmalı.

Sıcaklık 35°C’nin altında olmalı. Sıcak su boruları veya radyatörlerle direkt temastan korunmalı.

Mazot, benzin, yağ gibi petrol türevi uçucu maddelerle, akü asidiyle temastan uzak tutulmalı, kaynak makineleri, elektrik terminalleri gibi lastiğe zarar verebilecek uygulama yerlerine yakın olmamalı.

 İlk stoklanan lastik ilk önce kullanılacak şekilde organize edilmeli.

Lastikler, zeminden en az 10 cm yükseklikteki raflarda, dikey konumda istiflenmeli. Deforme olmalarını önlemek için, ayda bir kez hafif şekilde döndürülebilir.

5 yılını dolduran lastikler her yıl bir uzman tarafından kontrol edilmeli.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir