k belgesi yenileme ücreti / K BELGESİ ALIMINDA BÜYÜK İNDİRİM VE KOLAYLIK - MUĞLA TİCARET VE SANAYİ ODASI | MUTSO

K Belgesi Yenileme Ücreti

k belgesi yenileme ücreti

K Belgesi Ücretleri

TürTanımBankaya Yatan Ücret TLOda Hizmet Ücreti TLK1Yurtiçi Ticari Eşya Taşımacılığı (Nakliye) + (araç başı),00 + 95,00 (araç başı)K1*Kamyonetle İl İçi Ticari Eşya Taşımacılığı (Nakliye) + (araç başı),00 + 95,00 (araç başı)K2

Kendi İştigali ile ilgili Yurtiçi Eşya Taşımacılığı

+ (araç başı),00 + 95,00 (araç başı)K2*

Kendi İştigali ile ilgili, Sadece kamyonet ile Yurtiçi Eşya Taşımacılığı

+ (araç başı),00 + 95,00 (araç başı)K3Yurtiçi Ticari Ev/Büro Eşyası Taşımacılığı + (araç başı),00 + 95,00 (araç başı)

tarihinde sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile Karayolu ile Taşımacılık faaliyetleri için standartlar yeniden düzenlenmiştir.

K Yetki Belgesi Türleri

K 1 Yetki Belgesi : Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara,

Gerçek kişilikler adına olan K1 yetki belgeleri için çekici cinsi taşıtların katar ağırlıkları ile kamyon ve kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 25 tondan az olmaması, Tüzel kişilikler adına olan K1 yetki belgeleri için çekici cinsi taşıtların katar ağırlıkları ile kamyon ve kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 50 tondan az olmaması gerekmektedir.

K 1* Yetki Belgesi : Yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlarla (kamyonet vb) il sınırları içersinde taşımaclık faaliyetlerinde bulunanlara,

K 2 Yetki Belgesi : Hususi taşımacılık yapacaklara,

K2* Yetki Belgesi : Yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlarlar (kamyonet vb) kendi iştigal konusu ile ilgili taşımacılık faaliyetlerinden bulunanlara,

K 3 Yetki Belgesi : Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.

K3 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az 2 adet özmal birim taşıta sahip olması, özmal çekici cinsi taşıtlarının katar ağırlıkları ile özmal kamyon ve özmal kamyonet cinsi taşıtlarının azami yüklü ağırlıkları toplamının 35 tondan az olmaması şarttır.

Yetki belgesi almanın veya yenilemenin genel şartları;

MADDE 13 – (1) Yetki belgesi almak veya yenilemek için;

a) Gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetinde olmaları,

b) Tüzel kişilerin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş ve ticaret siciline tescil edilmiş olmaları,

c) Ticari olarak faaliyette bulunmak üzere, yetki belgesi talep eden veya yenilemek isteyen;

1) Gerçek kişilerde sahip ve/veya varsa temsil ve ilzama yetkili kişi/kişilerin,

2) Anonim şirket statüsündeki tüzel kişiliklerde, yönetim kurulu başkan ve üyeleri, genel müdür ile temsil ve ilzama yetkili yöneticilerin,

3) Kooperatiflerde, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile kooperatifi temsil ve ilzama yetkili yöneticilerin,

4) Diğer şirket statüsündeki tüzel kişilerde, tüm ortakların ve bu tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili yöneticilerin,

mesleki saygınlığa sahip olmaları,

ç) Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin;

1) B3, C1, D3 veya K2 yetki belgesi talep eden gerçek kişiler hariç faal vergi mükellefi olmaları,

2) Merkezi adreslerinin bulunduğu yerdeki ticaret odası veya ticaret ve sanayi odası veya esnaf ve sanatkarlar odası veya ziraat odasından birine kayıtlı olmaları,

3) Tüzel kişiliklerin, KEP adreslerinin bulunması,

4) 14 üncü maddede belirtilen özel şartları sağlamaları,

5) 73 üncü maddede belirtilen yetki belgesi ücretini veya yetki belgesi yenileme ücretini ödemiş olmaları,

şarttır.

(2) Yetki belgesi sahiplerinin yetki belgelerinin geçerlilik süresince karayolu taşımacılık faaliyetlerinin icrası ile ilgili olarak;

a) Çalışanların ücret ve çalışma şartlarına,

b) Şoförlerin çalışma ve dinlenme sürelerine,

c) Araçların ağırlık ve boyutlarına,

ç) Yol ve araç güvenliğine,

d) Çevrenin korunmasına,

e) Mesleki yeterlilik şartlarına,

uymak sureti ile mesleki saygınlığa sahip olmaları gerekir.

(3) Türkiye’de taşımacılık faaliyetinde bulunacak yabancılara, 5/6/ tarihli ve sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu hükümleri ile bu Yönetmeliğin belirlediği şartları yerine getirmeleri halinde talep ettikleri yetki belgesi verilir.

(4) Adli sicil kayıtlarında, birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen şahısların mesleki saygınlığının bulunup bulunmadığının tespitinde, “adli sicil kaydı” ibaresini ihtiva eden başlığın altındaki kayıtlar dışında başka kayıtlara bakılmaz.

(5) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen şekilde faaliyette bulunan şahısların mesleki saygınlıklarını kaybetmeleri halinde, bu şahısların faaliyette bulundukları yetki belgesi sahiplerinin, bu durumun gerçekleştiği tarihten itibaren doksan gün içerisinde, durumlarını bu Yönetmeliğe uygun hale getirmemeleri halinde, yetki belgeleri iptal edilir.

(6) Birinci fıkranın (ç) bendinin (1) numaralı alt bendine uymayarak faal vergi mükellefi olmayan yetki belgesi sahiplerinin faaliyetleri, durumun tespit edildiği tarihte geçici olarak durdurulur. Bu şekilde faaliyeti geçici olarak durdurulan yetki belgesi sahiplerinin yeniden faal vergi mükellefi olmaları halinde faaliyetlerine izin verilir.

Yetki belgesi almanın veya yenilemenin özel şartları

Kara Yolu Taşıma Yönetmeliğinin Maddesinin ve fıkrasında;

“(20) Yetki belgesi sahibinin faaliyeti esnasında, bu maddede belirlenen asgari kapasite şartı hariç olmak üzere, yetki belgesi alma şartlarından herhangi birini kaybetmesi ve kaybedilen şartın veya şartların, kaybedildiği tarihten itibaren doksan gün içerisinde giderilmemesi veya tamamlanmaması halinde, yetki belgesi sahibinin, ilgili yetki belgesi kapsamındaki faaliyeti geçici olarak durdurulur. Bu şekilde faaliyeti geçici olarak durdurulan yetki belgesi sahibi, kaybedilen şartı/şartları sağlaması/tamamlaması halinde faaliyetine izin verilir. Ancak, bu maddede belirtilen ve asgari kapasite şartı dışındaki şartın/şartların kaybedildiğinin, yine bu fıkrayla tanınmış doksan günlük süreden sonra tespiti halinde, geçici faaliyet durdurma işlemi süre verilmeksizin uygulanır ve yetki belgesi sahibine ayrıca 25 uyarma verilir.”

“(21) Yetki belgesi sahipleri, yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlarının;

a) Kazaya uğradığı, yandığı, hurdaya ayrıldığı veya benzer bir mücbir sebepten dolayı iş göremez duruma geldiği,

b) Satıldığı,

c) Kendi istekleriyle düşüldüğü,

ç) Yaşları nedeniyle asgari kapasiteden sayılmadığı,

d) 24 üncü maddenin üçüncü fıkrası gereğince re’sen düşüldüğü, tarihler esas alınmak kaydıyla, bu maddede öngörülen asgari kapasite şartını kaybetmeleri ve asgari kapasitenin kaybedildiği süre toplamının, 17 nci maddede belirlenen yetki belgesi geçerlilik süresi boyunca takvim gününden fazla olması halinde, yetki belgesi iptal edilir.”

Taşıtların yaşı, cinsi ve diğer şartlar

Kara Yolu Taşıma Yönetmeliğinin 24/(3) – (b) maddesinde;

“b) 30 takvim günü veya daha fazla bir süre geçerli araç muayenesi olmayan yurtiçindeki taşıtlar, yetki belgesi eki taşıt belgelerinden re’sen düşülür. Bu fıkraya göre re’sen düşümü yapılan taşıtların, düşülen yetki belgesi eki taşıt belgesine yeniden ilave edilmesi halinde, bu taşıtlar için taşıt kartı yenileme ücreti alınarak yeniden taşıt kartı düzenlenir.”

Yetki belgesi sahiplerinin ortak yükümlülükleri

Kara Yolu Taşıma Yönetmeliğinin Maddesinin fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde;

“a) K1 veya K3 yetki belgesi sahibi gerçek kişiler ile B3, C1, D3 veya K2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler haricindeki yetki belgesi sahipleri, firmalarında meydana gelen unvan, adres ve 13 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen kişilere ilişkin değişiklikleri veya acentelik sözleşmelerindeki değişiklikleri ile 14 üncü maddede belirlenmiş sermaye şartını kaybedecek şekildeki sermaye azaltışlarını,

b) Yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı özmal taşıt/taşıtların; kazaya uğraması, yanması, hurdaya ayrılması veya benzer bir mücbir sebepten dolayı iş göremez duruma gelmesi ile plaka bilgisi, rengi, şasi numarası veya taşıt cinsine ilişkin değişiklikleri, değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren doksan takvim günü içinde Bakanlığa bildirmekle yükümlüdürler. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 5 uyarma verilir.”

Yetki Belgelerinin Süresi

Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre alınan yetki belgelerinin süresi 5 yıldır.

Yetki belgelerinin yenilenmesi süreci

Yetki Belgeleri Yenileme İşlemleri Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 19 maddesi hükümlerine göre gerçekleştirilir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 19 maddesi:

MADDE 19 – (1) Yetki belgesi sahipleri, yetki belgelerinin yenilenmesi için yetki belgesinin geçerlilik süresinin bitim tarihinin doksan gün öncesinden itibaren Bakanlığa yazılı olarak müracaat edebilirler. Yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak yenilenir. Yenileme ücretinin, yetki belgesinin bitim tarihinden önce ve ödeme tarihindeki geçerli yenileme ücreti olarak ödenmesi şarttır.

(2) Yetki belgesi sahipleri tarafından yetki belgelerinin yenilenmesi için yetki belgesinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten itibaren takvim günü içinde Bakanlığa yazılı olarak müracaat edilmesi halinde; yetki belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak yenilenir. Yenileme ücretinin, söz konusu günlük süre içinde ve ödeme tarihindeki geçerli yenileme ücreti olarak ödenmesi şarttır.

(3) Yetki belgesi sahipleri tarafından yetki belgesinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten itibaren, birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen süreler içinde müracaat edilmemesi veya müracaat edildiği halde yetki belgesi yenilemenin şartlarının yerine getirilmemesi halinde yetki belgesi yenileme hakkı kaybedilir.

(4) Yetki belgesi üzerinde bulunan tüm uyarmalar kaldırılmadan ve yenilenecek yetki belgesi için bu Yönetmelikte öngörülen şartlar sağlanmadan yetki belgesi yenilenmez.

(5) Yenilenen yetki belgeleri için 14 üncü maddede belirtilen süreler, yenilenme öncesi kullanılan süreler dikkate alınmaksızın yeniden başlar.

(6) Bu maddeye göre yetki belgesi yenileme işleminin yapılabilmesi için; yetki belgesinin, bu Yönetmelik kapsamında faaliyeti durdurulmamış veya iptal durumuna gelmemiş olması şarttır.

(7) İkinci fıkrada yer alan süre, sadece yetki belgesi yenileme hakkı olup bu süre, bu durumdakilere faaliyette bulunma hakkı vermez. Bu fıkraya aykırı hareket edenlere, Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen miktarda idari para cezası uygulanır.

K1 Yetki Belgesi



Hemen Başvur

Diğer Yetki Belgeleri Hakkında Bilgi Alın TUGEM Hizmetlerin'den Yararlanın

K1 Belgesi Yurtiçi Ticari Eşya Taşımacılığı

K1 Yetki Belgesi (Yurtiçi Ticari Eşya Taşımacılığı) K1 Yetki Belgesi ile İlgili Tüm Detaylar K1 Belgesi Alma Şartları

K1 Belgesi Alma Şartları sayfanın aşağısında belirtilmiştir.

K1 Yetki Belgesi alımı, yenileme vb gibi işlemler konusunda kurumumuzdan hizmet talep etmeniz halinde   70 60 numarayı arayabilirsiniz

Yetki Belgesi İşlemlerini yapmış olduğumuz müşterilerimizin yeki belgelerini sürelerini özel bir sistemimizle takip ederek, yetki belgesi yenileme zamanına yakın müşterilerimize bilgi vererek yetki belgeleri süresi içerisinde yenileyerek harç indiriminde yararlanmasını sağlıyor aynı zamanda belge iptali, idari para cezası gibi olumsuz durumların önüne geçmiş oluyoruz.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde önemli değişiklikler olması halinde müşterilerimizi ayrıca bilgilendiriyoruz.

Sizde yetki belgelerinizi güvence altına almak istiyorsanız müşterimiz olmanız yeterlidir.

K1 Tüzel kişilerde zorunlu olan ODY-4 Belgesikonusunda kurumumuzdan hizmet talep etmeniz halinde yukarıdaki numaradan bilgi alabilir ayrıca aşağıdaki ODY-4 eğitim linkinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

funduszeue.info

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin k bendinin 5. maddesine göre ODY veya ÜDY Belgesi olmayan yetki belgesi sahiplerine her ay bu belgeleri işletene kadar   TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Sizde bu cezalara maruz kalmamak için ODY-4 Belgesialımı için kurumumuzla iletişime geçin

K1 Yetki Belgesine kayıtlı araçları kullanan sürücülerin Karayolu Taşma Yönetmeliğine göre SRC-4 Belgesine sahip olması gerekmektedir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre SRC-4 Belgesi olmadan araç kullanan sürücülere  TL ruhsat sahibine de  TL ayrı iki ceza kesilmektedir.

SRC-4 Belgesi alımı  konusunda hizmet talep etmeniz halinde  60 70 numarayı arayabilir veya aşağıdaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

funduszeue.info

K1 Yetki Belgesi Alma Şartları

K1 Yetki Belgesi kimlere verilir ?

K1 Yetki Belgesi, yurt içinde Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara verilir.

K1 Yetki Belgesi Fiyatı (ücreti)

TL

K1 Yetki Belgesi Yenileme Fiyatı (ücreti)

TL (K1 Yetki Belgesi Yenileme Ücreti; K1 Yetki Belgesi Ücretinin Yüzde 15 oranındadır !)

K1 Yetki Belgesi Asgari Araç Kapasite Şartı

2 birim araç - 50 ton

K1 Yetki Belgesi Araç Kiralama Oranı Şartı

Kiralık araç çalıştırılamaz.

K1 Yetki Belgesi Sermaye Şartı

Aranmaz

K1 Yetki Belgesi Araç Yaşı Şartı

Yaş şartı aranmaz

K1 Yetki Belgesi Alan / Depo (Merkez) Şartı

Yok

K1 Yetki Belgesi Alan / Depo (Şube) Şartı

Yok

K1 Yetki Belgesi İzin Durumu Şartı

Yok

K1 Yetki Belgesi Mesleki Yeterlilik Şartı

ODY4 belgeli en az 1 yönetici

K1 Yetki Belgesi Dağıtım Elemanı Şartı

Yok

K1 Yetki Belgesi Sözleşme Yapma Şartı

Yok

K1 Yetki Belgesi Belge Özel Notu

K1 Yetki Belgesi alacak şahıslar için asgari kapasite 25 tondur.

K1 Yetki Belgesi Kapsamı

Yıldızlı K1* belgesi alacaklara yüzde 75 indirim yapılır. Kamyonetle alınan yıldızlı K1 Belgesi hem şehiriçi ve şehirlerarası nakliye ve taşımacılık yapabilir.

K1 Yetki Belgesi ile ilgili Kurallar

trafik tescil belgesinde özel amaçlı olarak tescil edilmiş taşıt/taşıtlar için yetki belgesi almak isteyenlerden bir birim taşıt dışında asgari kapasite şartı aranmaz

K1 Yetki Belgesi ile ilgili diğer Açıklamalar

Yok

K1 Yetki Belgesi için Gerekli Evraklar

Diğer Yetki Belgeleri Hakkında Bilgi Alın TUGEM Hizmetlerin'den Yararlanın

İletişim Formu

K1 Yetki Belgesi ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için aşağıdaki bilgileri doldurunuz. Size dönüş yapalım.

Ulaştırma Bakanlığı ile TOBB işbirliği kapsamında ’ten bu yana Muğla’da MUTSO’dan verilen K Türü Yetki Belge ücretleri yarı yarıya düşürüldü. Ayrıca yönetmelikte bir takım değişiklikler yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’yle yapılan protokol çerçevesinde tarihinden itibaren, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Muğla ili sınırları içerisinde K türü yetki belgesinin düzenlenmesi işlemleri ile yetkilendirilmiş ve bu görevini halen başarıyla sürdürmektedir.

yılının Mart ayında görüşe açılmasının ardından Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağına MUTSO’nun ve K Türü Yetki Belgesi düzenleyen diğer Odaların TOBB öncülüğünde belirtmiş oldukları görüşler, sektörün tüm faktörlerinin de görüşleri doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeniden hazırlanmış ve tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri şu şekilde açıkladı: “MUTSO olarak yılından itibaren yürüttüğümüz K Türü Yetki Belgeleri işlem ve değişiklikleri kapsamında, 8 Ocak tarihinde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, sektörü yakından ilgilendiren öncelikli konu geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdiğimiz üzere K belgeleri ücretlerinin yarı yarıya indirilmesi oldu.  İndirimler kapsamında TL olan K1 belgesi bedeli TL, TL olan K2 belgesi bedeli TL, TL olan K3 belgesi bedeli TL’ye düşürüldü. Ayrıca belge alma şartları hafifletildi. Yeni Yönetmelik ile yeni K1 belgesi almak için şahıslardan istenen asgari kapasite şartı 30 tondan 25 tona, şirketle için istenen asgari kapasite şartı tondan 50 tona, K3 belgesi almak için istenen asgari kapasite şartı 45 tondan 35 tona indirildi. Sektörü yakından ilgilendiren bir diğer konu ise yetki belgesi için istenen evraklar azaltılması oldu. K1 ve K3 yetki belgesi talep edecek gerçek kişiler ile K2 belgesi talep edecek gerçek/tüzel kişilerden Oda kayıt belgesi ve imza sirküleri istenmesi zorunluğu kaldırıldı. Ayrıca başvuru formları kaldırıldı. Kişiler yalnızca dilekçe ile başvuruda bulunabilecek.”

Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında getirilen diğer değişiklikler şu şekilde;

Yetki Belgesinde Asgari Kapasiteyi Sağlayacak Araçların Yaş Şartı Kaldırıldı: K1 ve K3 yetki belgeleri için asgari kapasiteyi sağlayacak araçlarda istenen 20 yaş şartı yeni yönetmelik ile kaldırılmıştır.

Sermaye Şartı Kaldırıldı: K1 ve K3 yetki belgeleri için gerekli olan sermaye şartı yeni yönetmelik ile kaldırılmıştır.

Panelvan Dışı Taşıtların Kapsam Dışı Bırakıldı: Kamyonet cinsi olarak tescil edilen taşıtlardan, taşıt tescil belgesinde kamyonet (BB-Van)/Panelvan olarak kayıtlı, sürücü dahil 4 veya daha fazla koltuğu bulunan taşıtlarla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar yönetmeliğin kapsamı dışarısında bırakılmıştır.

Taşıt Kartı ücreti / Taşıt Kartı Yenileme Ücreti / Muayeneden Düşen Taşıtlar için ekleme ücreti: Yeni Yönetmelik ile Taşıt Kartı ekleme ücreti TL olmuş, Yetki belgesinde ekli taşıtlar için yenileme ücreti taşıt kartı ücretinin yüzde 20’si ( yılı için 60 TL) ve muayenesi olmadığından dolayı yetki belgesinden düşen taşıtların tekrar yetki belgesine eklenmesi ücreti  taşıt kartı ücretinin yüzde 20’si ( yılı için 60 TL) olmuştur.

Yenileme hakkı biten veya iptal edilen yetki belgelerine indirim yüzde 50 indirim getirildi: Daha önceden yetki belgesi alıp ta yetki belgesi iptal (devirlerinden dolayı iptal olan belgeler hariç) olan veya yenileme süresi geçen yetki belgeleri için aynı belgenin talep edilmesi halinde yüzde 50 indirimli olarak yetki belgesi düzenlenmesi imkanı getirilmiştir.

Gerçek kişinin ölümü halinde varislerinin talebi halinde ücreti iadesi imkanı: Yeni karayolu taşıma yönetmeliği ile geçerli yetki belgesi sahibi gerçek kişinin vefatı halinde varislerinin talebi doğrultusunda yetki belgesinin kalan süresi kadar belge ücreti iadesi yapılacaktır.

Yıllık güvenli sürüş eğitimi şartı: Yetki belgesi sahiplerine çalıştırdıkları şoförleri için Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen özel mesleki yeterlilik kurslarından yılda en az 7 saat süreyle yüzde 70’i pratik ve yüzde 30’u ise teorik bölümden oluşan güvenli sürüş eğitimini aldırma zorunluluğu getirilmiştir.

Sayısal Takograf Verilerini Yedekleme ve Kart Verme Otoritesi Gönderme: Yetki belgesi sahiplerine sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için, sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu getirilmiştir.

U-ETDS Projesi: Türkiye&#;deki yolcu, eşya ve kargoların anlık olarak takibine ilişkin U-ETDS Projesi ile elektronik ve uzaktan denetim yapılabilmesi için yasal zemin oluşturuldu.

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Adresi Zorunluluğu: Yetki belgesi sahibi tüzel kişiliklerin tarihine kadar kayıtlı elektronik posta adreslerini bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. Yetki belgesi tüzel kişiliklerin kep adreslerini MUTSO K Belgeleri servisine bildirmeleri gerekmektedir.

Haber görselleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası