google chrome ana sayfayı değiştirme / Google Chrome Ana Sayfa Değiştirme Sorunu ve Çözümü - Tamindir

Google Chrome Ana Sayfayı Değiştirme

google chrome ana sayfayı değiştirme

Yandex başlangıç ​​sayfası masaüstünüze yükleyin. Yandex, Google Chrome'da başlangıç ​​​​sayfası nasıl yapılır?

Merhaba, blog sitesinin sevgili okuyucuları. Günümüzde birkaç tarayıcıdan birini günlük işlerinde veya evinde kullanmayan bir kullanıcı bulmak zor. Standart bir yerleşik olup olmadığı işletim sistemi veya sizin tarafınızdan kurulan bir üçüncü taraf. Bu arada, Google Chrome kullanmayı tercih ediyorum. Ve İnternetteki herhangi bir çalışma, bir sörf programının başlatılmasıyla başlar. Tarayıcının iki tanımlı sayfası vardır: biri "Ana Sayfa", ikincisi ise "Başlat"tır.

lansmandan sonra ana sayfa açılan “Başlangıç ​​​​Sayfası” dır ve “Ana Sayfa” düğmesine bastıktan sonra “Ana Sayfa” açılır (bu düğme varsayılan olarak devre dışıdır, etkinleştirmek için ayarlara ve parametrelere gitmeniz gerekir “ Dış görünüş"Giriş düğmesini göster"in yanındaki kutuyu işaretleyin. Bu iki sayfa aynı olabilir veya olmayabilir.

Çoğu zaman, bazı programlar bu sayfaları kendi bencil amaçları için kullanır ve kurulum sırasında tarayıcı başladığında açılan adresi belirtir. Sıklıkla şunu soruyorlar: “Msn'yi baştan nasıl kaldırabilirim? krom sayfaları”, MSN, standart sayfa yerine sayfasını kaydeden programdır. Bu çok sinir bozucu ve en kısa zamanda değiştirmek istiyorum başlangıç ​​sayfası boşaltmak veya sizin için gerekli ve yararlı. Başlangıç ​​sayfasını değiştirmek için her tarayıcının kendi prosedürü vardır. Aşağıda adım adım talimat En popüler tarayıcılar için.

google chrome'da başlangıç ​​sayfası nasıl değiştirilir

Google Chrome tarayıcısı, başlangıç ​​sayfası için üç ayar sunar. Başlangıçta şunları yapabilirsiniz:

  1. Yeni bir boş sekme aç
  2. Daha önce açılan sekmeleri aç
  3. Belirtilen bir sayfayı veya birkaç belirtilen sayfayı aynı anda açın

Başlangıç ​​sayfasını değiştirmek için Google Chrome, aşağıdakileri yapın:

1. Tarayıcının sağ üst köşesinde, üç çizgi şeklindeki "Google chrome'u özelleştir ve yönet" düğmesini tıklayın. Açılan pencerede "Ayarlar" bağlantısını tıklayın.

2. "Başlangıçta aç" parametresini bulun ve üç seçenekten birini seçin. mevcut seçenekler. İlk durumda, açılacak boş sekme, daha önce tarayıcıdan çıkmadan önce açılan ikinci sekmede ve üçüncü durumda bir veya daha fazla sayfanın açılmasını ayarlayabilirsiniz. Üçüncü seçenek için belirli sayfaları belirtmek üzere mavi "ekle" bağlantısını tıklayın. Kendi sayfalarını gömen programları kurarken en sık kullanılan bu üçüncü seçenektir.


3. "Başlangıçtaki sayfalar" penceresinde, adres alanına açmak istediğiniz sayfanın adresini girin. Aynı anda birkaç sayfa açmanız gerekirse, ilk adresi girdikten sonra ikincisi görünecektir vb. Bittiğinde, sadece "Tamam" ı tıklayın.


Google Chrome'da başlangıç ​​​​sayfası nasıl kaldırılır

Aynı pencerede, tamamen silebileceğiniz veya bunun yerine sayfanızın adresini belirtebileceğiniz üçüncü taraf program tarafından belirtilen adresi göreceksiniz. Şuna benziyor:


Elbette, "Belirtilen sayfalar" parametresinde belirtilen sayfalara olan tüm bağlantıların kaldırılması ve ardından "Başlangıçta" parametresinin "Yeni sekme" olarak değiştirilmesi önerilir.

Yandex'i Google Chrome'da başlangıç ​​​​sayfası yapma

Yandex arama motorunu standart Google arama motoru yerine çok sık kullanıyorsanız, Yandex veya mail ru'dan bir arama yüklerken bir başlatma sayfası kaydedebilirsiniz (eğer kullanıyorsanız, elbette :).

1. İlk seçenek Yandex'in kendisinden: Yandex web sitesine gidin ve "Yandex'i başlangıç ​​​​sayfası yap" bağlantısını tıklayın.

2. İkinci seçenek: Yandex web sitesine gidin, tarayıcıdaki "Google chrome'u yapılandırın ve yönetin" düğmesini üç çizgi şeklinde tıklayın. Açılan pencerede "Ayarlar" bağlantısını tıklayın. "Başlangıçta aç" seçeneğini bulun ve "Belirtilen Sayfalar" seçeneğinde "ekle" bağlantısını tıklayın.

Yalnızca Yandex'in açık olduğu sayfalara sahip olmalısınız. "Geçerli sayfaları kullan" düğmesine ve Tamam'a tıklayın. Birkaç sayfa açılırsa, tümü önyükleme listesine dahil edilecektir.


mozilla firefox'ta başlangıç ​​sayfası nasıl değiştirilir

Tıpkı diğer tarayıcılarda olduğu gibi, mozilla tarayıcı Firefox başlangıçta başlangıç ​​sayfasını açar, ancak örneğin Google Chrome'dan farklı olarak Mozilla Firefox'ta başlangıç ​​sayfası ve ana sayfa tek bir sayfada birleştirilir ve "Ana sayfayı göster" olarak adlandırılır. Mozilla Firefox'ta başlangıç ​​sayfasını değiştirmek için aşağıdakileri yapmanız gerekir:

1. Mozilla Firefox'u başlatın. Tarayıcı ayarlarınızı girmeniz gerekiyor. Varsayılan olarak, ayarlara erişim menüsü gizlidir. Etkinleştirmek için bir kez basın ve bırakın alt tuşu. Üstte bir menü görünecektir. "Araçlar" -> Ayarlar'a tıklayın.


2. Ayarlar penceresinde "Genel" sekmesini seçin ve "Firefox başladığında" açılır menüsünü bulun. Firefox, başlangıçta hangi sayfaların açılacağına ilişkin üç seçenekten birini sunar. "Ana Sayfayı Göster", "Boş Sayfayı Göster" ve "Son Açılan Pencereleri ve Sekmeleri Göster". Açılacak belirli bir sayfayı belirtmek için ilk seçeneği seçmeniz gerekir.


3. İlk seçeneği seçtikten sonra " satırında Anasayfa» tarayıcıyı başlattığınızda açılmasını istediğiniz sayfanın adresini belirtmelisiniz. Örneğin, Yandex'den bir arama ile bir sayfa açmak istiyorsanız, adresi şekilde gösterildiği gibi girin ve Tamam'a tıklayın.


4. Başka bir seçenek, firefox'ta yandex başlangıç ​​sayfası nasıl yapılır, bu, Yandex'den arama sayfasına gitmek ve ana sayfanın sol üst köşesinde "Yandex'i başlangıç ​​sayfası yap" bağlantısını bulmak içindir. Bu bağlantıya tıklayın ve tarayıcının kendisi, başlangıçta sayfayı açmak için bir satır yazacaktır. Şimdi birkaç tane biliyorsun basit yollar başlangıç ​​sayfası nasıl değiştirilir Mozilla Firefox.


Son zamanlarda, Google Chrome istikrarlı bir şekilde ilerliyor ve giderek daha fazla hayran kazanıyor. Şaşıracak bir şey yok: hızlı ve basit.

Kolaylık sağlamak için, her tarayıcı kendi ana sayfasını oluşturabilir.

Ve Yandex'i kromda başlangıç ​​\ub\ubsayfası nasıl yapılır? Kolay ve hızlı. Aşağıda cevapla.

Yandex'i Chrome'da başlangıç ​​\ub\ubsayfası yapmak için sağ tarafta en üstte üç çizgili simgeye tıklayın (eski sürümlerde, anahtar).

Aşağıdaki resme bakın:

Önünüzde "ayarlar" seçeneğine tıkladığınız bir pencere açılacaktır:



Şimdi, ilk grup bölümünde, aşağıdaki sayfaları satırın önüne koyun ve ekle'yi tıklayın:


Şimdi "sayfa ekle" satırının önüne yapıştırın: funduszeue.info ve "Tamam"a tıklayın


Bu kadar. Yandex'i Chrome'da başlangıç ​​\ub\ubsayfası yapmak için başka türlü yapabilirsiniz.

Bunun için Google Chrome'da Yandex sayfasına gitmeniz ve ayarlarda sayfa eklemek için yere geldiğinizde mevcut sayfayı kullan'a tıklamanız yeterli. Aynısını al.

Sonunda biraz kullanışlı bilgi. Nedense birçok kişi Yandex'i ana sayfası yapmak istiyor.

Genellikle bilgi bulmak için buna ihtiyaç duyarlar. Aslında, Yandex en iyi arama motoru değildir.

Yandex çalışanları her yerde (bazen zorla) kendi haklarını empoze etmeye çalışır. arama motoru bugüne kadar en iyisi olarak adlandırılan kârı artırmak abartı olur.

Yani kromda yapmadan önce Anasayfa Yandex ihtiyacınız olup olmadığını dikkatlice düşünün.

Haber web'de görünüyorsa, sadece birkaç dakika içinde onu google'da bulabilirsiniz, Yandex'in ise birkaç güne ihtiyacı olacaktır.


Chrome'a ​​gelince, ana tarayıcınızsa, o zaman

Yandex dahil tüm sayfalardaki tüm şifreleri hatırlayacak (kendiniz girin), ardından onu başlangıç ​​​​sayfası yapmanıza bile gerek kalmayacak.

Örneğin, bir kişi girmeniz gerekiyor, ardından roboform panelinde oturum açmaya tıklayıp "VKontakte" sitesini seçerek hemen oraya aktarılacaksınız ve bir şifre girip kendiniz oturum açmanız gerekmeyecek. Site sayısı sınırlı değildir.

Ancak, Yandex'i Google Chrome'da başlangıç ​​\ub\ubsayfası yapmanın ana konusundan ayrılıyorum.

Herhangi bir nedenle başarılı olamazsanız, bilgileri okuyun.



Hangi tarayıcılar en popüler olarak adlandırılabilir? Elbette çok var. Ancak örneğin seçebilirsiniz. Bugün çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılan bu tarayıcıdır. Varsayılan olarak bu tarayıcıda başlangıç ​​sayfası olarak - sayfa Google hizmeti. Peki ya bu tarayıcıda olarak görmek isterseniz? Bu konuyu inceleyelim.

yapmak Google tarayıcıChrome ana sayfası Yandex sayfası çok zor değil. Sadece birkaçını yapman gerekiyor basit eylemler. İlk adım, Google Chrome tarayıcı ayarlarına gitmektir. Ayarlar simgesi sağ üst köşededir.

O zaman öğeyi bulmalısın " Dış görünüş" ve içinde düğmeyi göster alt öğesinin yanındaki onay kutusunu tıklayın " Ana Sayfa".


Bu adımları yaptıktan sonra " maddesine tıklamanız gerekmektedir. Değiştirmek". Görünen pencerede satırı seçin " Sonraki Sayfa"ve Yandex adresini girin, yani funduszeue.info. " düğmesine basarak işlemlerinizi tamamlayın. TAMAM".


Bu adımlardan sonra Yandex, tarayıcınızın başlangıç ​​sayfası olacaktır. Ancak bu sayfaya gitmek için her seferinde simgeye tıklamanız gerekecek. ana sayfa(bir eve benziyor ve tarayıcının sol üst köşesinde yer alıyor). Tarayıcıyı her başlattığınızda Yandex sayfasının otomatik olarak açılmasını istiyorsanız, birkaç adım daha uygulamanız gerekir.

Başlamak için Google Chrome tarayıcısının ayarlar menüsüne geri dönün. Alana bak" ilk grup"ve içindeki öğeyi seçin" sonraki sayfalar". Burada butona tıklıyoruz" Ekle". Yandex adresini, yani girmeniz gereken bir pencere açılacaktır. funduszeue.info.

Google Chrome tarayıcısında bile Yandex'i başlangıç ​​ve ana sayfa olarak ayarlayabilirsiniz. Ve bunu yapmak çok basit.

Mac’teki Safari’de ana sayfanızı değiştirme

Herhangi bir web sayfasını ana sayfanız olarak kullanabilir ve yeni bir pencere veya yeni bir sekme açtığınızda bunun gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Benim için Safari’yi aç

  1. Mac’inizdeki Safari uygulamasında Safari > Ayarlar’ı seçin, sonra Genel’i tıklayın.

  2. Ana sayfa alanına bir web sayfası adresi girin. Basitçe şu an görüntülediğiniz web sayfasını kullanmak için Etkin Sayfaya Ayarla’yı tıklayın.

  3. Ana sayfanızın ne zaman gösterileceğini seçin.

    • Ana sayfanızı içeren yeni pencereler açma: “Yeni pencerelerde şunu aç:” açılır menüsünü tıklayın, sonra Ana Sayfa’yı seçin.

    • Ana sayfanızı içeren yeni sekmeler açma: “Yeni sekmelerde şunu aç:” açılır menüsünü tıklayın, sonra Ana Sayfa’yı seçin.

Ana sayfanızı Safari’de hızlıca açmak için Geçmiş > Ana Sayfa öğesini seçin.

Bilgisayarlarımıza internet üzerinden bulaşan çeşitli zararlı anasayfa uygulamaları maalesef Google Chrome kullanıcılarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor ve bu anasayfa eklentilerini kaldırmak bazen çok zor olabiliyor. Peki, Google Chrome ana sayfa değiştirme sorunu nasıl çözülür?

Pek çok kullanıcımızdan anasayfa ya da arama motoru uygulamalarını kaldıramadıklarına dair geri dönümler aldığımız için sizlere tüm bu zararlı yazılımlardan nasıl kurtulabileceğinizi gösteren bir rehber yazı hazırladık.

Rehberimizdeki adımları uygulamanız durumunda sisteminize bulaşmış olan Google Chrome anasayfalarından sonsuza dek kurtulabilirsiniz. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen operasyonumuza başlayalım.

Google Chrome Ana Sayfa Değiştirme Sorunu Nasıl Düzeltilir?

  • Ana sayfa programları kaldırın.
  • AdwCleaner ile sistemi temizleyin.
  • Bazı Chrome ayarlarını değiştirin.
  • Google Chrome kısayolunu temizleyin.

Yukarıda dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan web tarayıcısında ana sayfa değiştirme probleminin düzelmesini sağlayabilecek çözüm yöntemleri bulunuyor. Listede yer alan ipuçlarına dair detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfa Programlarını Kaldırın

Denetim Masası üzerinden "Program Kaldır" menüsüne girdiğinizde karşınıza bilgisayarınızda kurulu olan bütün programlar çıkacaktır. Bu listeden Portalsepeti ve diğer ana sayfa uygulamalarının programı mevcutsa üzerlerine bir defa tıklıyor ve yukarıda çıkan kaldır butonuna basarak kaldırıyoruz.

Muhtemelen bulaşan anasayfa uygulamaları sadece bu adımla ortadan kalkmayacaklardır ancak ilk adımı attığımıza göre hemen diğer adımlarımızla devam edelim.

AdwCleaner ile Sistemi Temizleyin

AdwCleaner uygulaması tarayıcılara bulaşan bu tip virüsleri temizlemek için ideal uygulamalardan bir tanesi ilk olarak aşağıdaki bağlantıyı kullanarak programı bilgisayarımıza indiriyoruz.

Program indikten sonra hemen çalıştırıyoruz. Kurulum gerektirmediği için bu işlem oldukça kısa sürecektir. AdwCleaner'ın ana sayfası karşımıza çıktığında tüm web tarayıcılarımızı kapatıyoruz ve programın ana ekranındaki "Tara" butonuna basıyoruz.

Tarama işlemi sisteminizin durumuna göre değişen sürelerde tamamlanacaktır. Tüm tarama tamamlandığında bu defa "Temizle" butonuna tıklıyor ve sistemimizin temizlenmesini bekliyoruz. İşlemin ardından program bilgisayarınızı yeniden başlatmak isteyecektir, buna da tabii ki izin veriyoruz.

Her ihtimale karşılık bilgisayarınız yeniden başladığında Google Chrome nasıl sıfırlanır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilir ve tarayıcıyı da sıfırlayabilirsiniz. Eğer sorununuz çözüldüyse bu işlemi atlayabilir veya Chrome'u sıfırlayarak tertemiz bir tarayıcıya ulaşabilirsiniz.

Eğer tarayıcınızı sıfırlamak istemezseniz tarayıcıda bulunan virüs temizleme aracını tercih edebilirsiniz. Bu aracın nasıl kullanılacağını merak ediyorsanız Chrome'da kötü amaçlı yazılım nasıl temizlenir sorusunu cevapladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Bazı Chrome Ayarlarını Değiştirin

Bazen yapılan herşeye rağmen arama motoru değiştiren veya anasayfa değiştiren uygulamalardan kurtulmak bu kadar kolay olmayabiliyor. Dolayısıyla manuel olarak tüm işlemleri bir daha tekrarlamak gerekli olabiliyor. Bunun için Google Chrome'un sağ üst kısmında yer alan üç çizgi işaretine tıklıyor ve daha sonra "Ayarlar" bölümüne giriyoruz.

Ayarlar bölümünü açtığımızda yine sol menüden "Ayarlar" kısmına tıklıyoruz ve karşımıza gelen ekranda "Görünüm" bölmesinde "Ana Sayfa düğmesini göster" seçeneğini aktif ediyoruz. Ardından burada karşımıza çıkan "Değiştir" butonuna tıklıyoruz.

Eğer sisteminize bir anasayfa uygulaması bulaştıysa bu bölümde karşınıza çıkacaktır. Yer alan Portalsepeti veya diğer anasayfa adreslerini buradan sildikten sonra "Tamam"a basarak devam ediyoruz.

Sol menüden bu defa "Uzantılar" kısmını seçiyoruz ve uzantılar ekranına geçiyoruz. Uzantılar kısmında ne olduğunu bilmediğiniz, kullanmadığınız ve gözünüze riskli görünen hangi uzantılar varsa onları yanlarında yer alan çöp kutusu ikonlarına tıklayarak kaldırmanız gerekiyor.

Uzantıları kaldırdıktan sonra yine soldan "Ayarlar" bölmesine geliyoruz ve burada yer alan "Arama" kısmının altındaki "Arama motorlarını yönet" butonuna basıyoruz.

Arama motorları ekranında yer alan tüm arama motoru adreslerini yanlarında çıkacak olan "X" butonuna basarak ortadan kaldırıyoruz. Tabii ki Google'ın kalması gerekiyor. Şimdi sırada yapmamız gereken sadece bir adım kaldı.

Google Chrome Kısayolunu Temizleyin

Bazen anasayfa değişikliklerinin sebebi Google Chrome kısayollarında yapılan değişiklikler olabiliyor. Bunun için masaüstünde yer alan Google Chrome kısayoluna hemen sağ tıklıyor ve "Özellikler"e giriyoruz.

Özellikler menüsünde "Hedef" bölmesinin karşısında yer alan hedefin sonunda herhangi bir internet adresi varsa bu adresi buradan temizliyor ve daha sonra "Tamam" butonuna basıyoruz.

Tüm temizlik işlemlerinin artık bitmiş olması gerekiyor. Eğer tüm bilgisayarınızı genel bir virüs, malware ve spyware taramasından geçirerek tüm zararlı yazılımlardan kurtulmak isterseniz bilgisayara bulaşan virüs nasıl temizlenir sorusunu yanıtladığımız rehber yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Bu yazıda Google Chrome ana sayfa değiştirme sorunu için uygulanabilecek çözüm yöntemlerini açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan yöntemler, karşılaştığınız problemin düzelmesine yardım edebilir. Eğer farklı bir tarayıcı kullanmak isterseniz tamamen gizlilik odaklı çalışan tarayıcılar listesine göz atabilirsiniz.

Microsoft Edge

  • Yeni Microsoft Edge'de giriş sayfanızı değiştirme burada açıklanmıştır.

    1. Microsoft Edge'i açın, Ayarlar ve daha fazlası  > Ayarlar seçeneğini seçin.

    2. Görünüm'ü seçin.

    3. Giriş sayfasını göster düğmesini açık konumuna getirin.

    4. Giriş sayfanız olarak kullanmak istediğiniz bir sayfa için Yeni sekme sayfası'nı ya da URL gir'i seçebilirsiniz.

  • Not: Bu konu yeni Microsoft Edge'e yöneliktir. Microsoft Edge'in eski sürümü için yardım alın.

Internet Explorer 11

  1. Internet Explorer'ın üst köşesinde Araçlar düğmesini ve ardından İnternet seçenekleri'ni seçin.

  2. Genel sekmesinde, Giriş Sayfası altında, ana sayfa olarak ayarlamak istediğiniz sitenin URL'sini girin. Birden fazla URL ekleyebilirsiniz veya şu anda görüntülemekte olduğunuz siteyi eklemek için Geçerli olanı kullan'ı seçin. Birden fazla URL eklerseniz her URL'yi ayrı bir satıra yazın.

  3. Uygula'yı ve ardından Tamamı seçin.

Google Chrome

  1. Google Chrome'u açın, ardından profil simgesinin yanındaki üç dikey noktayı seçin.

  2. Ayarlar'ı seçin, ardından Görünüm altından açmak için Giriş düğmesini göster iki durumlu düğmesini açık konuma getirin.

  3. Kullanmak istediğiniz seçeneği belirleyin: Yeni Sekme sayfası veya Özel web adresi gir.

Firefox

  1. Firefox'u açın, ardından profil simgesinin yanındaki üç yatay çizgiyi seçin.

  2. Seçenekler'i ve ardından Giriş simgesini seçin.

  3. Yeni Pencereler ve Sekmeler altında Giriş sayfası ve yeni pencereler'in yanındaki açılır menüyü seçin.

  4. Tercih ettiğiniz seçeneği belirleyin: Firefox Giriş Sayfası (Varsayılan), Özel URL'ler veya Boş Sayfa.

Safari

  1. Safari'yi açın, ardından Safari > Tercihler'i seçin ve ardından Genel seçeneğini belirleyin.

  2. Giriş Sayfası alanında bir web sayfası adresi girin. Görüntülemekte olduğunuz web sayfasını kullanmak için Geçerli Sayfa Olarak Ayarla'yı seçin.

  3. Giriş sayfanızın ne zaman gösterileceğini seçin.

    • Yeni pencereleri giriş sayfanızla açın: Yeni pencereleri şununla birlikte açılsın açılır menüsünü seçin, ardından Giriş Sayfası seçeneğini belirleyin.

    • Yeni sekmeleri giriş sayfanızla açın: Yeni sekmeler birlikte aç: açılır menüsünü, ardından Giriş Sayfası'nı seçin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası