biostan güvenli mod açma / Bilgisayarı Güvenli Moddan Açma Nasıl Yapılır?

Biostan Güvenli Mod Açma

biostan güvenli mod açma

Çözüm

 

Güvenli Mod, sorun gidermek için kullanılan; Windows'un bazı temel fonksiyonlarını kısıtlayan bir açılış modudur. Windows, güvenli modda sadece çekirdek sürücüler ve servisleri çalıştırır. Ağ desteği ile güvenli mod seçeneğinde ise buna ek olarak ağ desteği için gereken sürücü ve servisler de açılır. Bilgisayarınızı güvenli modda veya ağ desteği ile güvenli modda başlatmak için aşağıdaki yönergeleri takip edin:

ESET Knowledgebase Video
To watch a video of the steps below, clickhere. Please make sure that you have the latest version of Adobe Flash Player.

 

 

  1. Bilgisayarı açtıktan veya yeniden başladıktan sonra 1 saniye arayla F8 tuşuna basın.
  2. Bilgisayar donanım bilgilerini gösterip bellek testi yaptıktan sonra Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsü açılacaktır.
  3. Yön tuşlarını kullanarak Güvenli Mod veya Ağ ile Güvenli Mod seçeneği üzerine gelip Enter tuşuna basın.

For Güvenli Mod seçenekleri hakkında detaylı bilgi için,  Windows XP için buraya tıklayın veya Vista/Windows 7 için buraya tıklayın.

Windows 10'u Güvenli Modda Açmanın 6 Yolu

Güvenli Mod, çoğu Windows sorununu gidermek için her zaman temel bileşen olmuştur. Güvenli Mod'da, Windows yalnızca gerekli sürücüleri ve dosyaları yükler, böylece soruna neden olabilecek gerekli olmayan dosyaları ve uygulamaları saklar. Windows'da Güvenli Mod'a erişmenin birçok yolu vardır ve tüm yolları bilmek çok önemlidir. Bir Windows probleminin, oturum açma ekranına bile erişemiyorsanız, Windows kullanımınızı nasıl sınırlayabileceğini asla bilemezsiniz. Bu gibi durumlarda, Güvenli Mod'a erişmek için farklı yollar bilmek yardımcı olacaktır.

Windows 10'da Güvenli Mod'a erişim yöntemleri, Windows 8'den ve özellikle Windows 7'den biraz farklıdır. Bu nedenle, Windows 10'da Güvenli Mod'a erişmek için 6 farklı yöntem listeleyeceğiz. Bu yöntemler, erişmenize yardımcı olmak için yeterli olmalıdır. En kötü koşullarda bile Güvenli Mod.

Yöntem 1: Windows 10 her zaman güvenli modda başlat.

Windows 10'u, Sistem Yapılandırma iletişim kutusundan her zaman Güvenli Mod'da başlatmak üzere yapılandırabilirsiniz. Bir Windows sorununu gideriyorsanız ve oturum için Windows 10'u her zaman Güvenli Mod'da açmanız gerekirse, bu kullanışlıdır. Bunu yapmak için “ Çalıştırı açmak için Windows + R tuşlarına basın ve içine “ msconfigyazın . Şimdi “ Tamam ” a tıklayın ve “Sistem Konfigürasyonu” iletişim kutusu açılacaktır.

Burada “ Önyükleme ” sekmesine gidin ve en üstte Windows 10'u seçin (birden fazla seçenek varsa). Şimdi “ Boot options ” altında “ Safe boot ” ve Safe Mode tipini seçin. Normal Güvenli Mod'a erişmek istiyorsanız bunu “ Minimal ” olarak tutabilirsiniz.

Aksi halde, "Alternatif kabuk" ve "Ağ" modları, Komut İstemi veya Ağ erişimi olan Güvenli Modu başlatmak için de kullanılabilir. Değişiklikleri uygulamak için “ Tamam ” ı tıkladığınızda, derhal veya daha sonra yeniden başlatmanız istenir. İstediğiniz gibi doğru seçeneği seçin. Yeniden başlatıldığında, Windows 10 Güvenli Mod'da başlatılacaktır.

Ancak, bu değişiklik kalıcıdır ve Windows 10 her zaman Güvenli Mod'da yüklenir. Bu nedenle, tekrar Sistem Yapılandırma iletişim kutusuna gitmeniz ve Windows 10 altındaki " Güvenli Mod " seçeneğinin işaretini kaldırmanız gerekecektir.

Yöntem # 2: Windows 10 Güvenli Mod'da başlatmak için F8 tuşuna basın

Windows yüklenirken F8 tuşuna basmak, Windows'u Güvenli Mod'da başlatmak için her zaman en iyi yol olmuştur. Ne yazık ki, Windows 8 ve Windows 10 çok hızlı (doğru donanıma sahip) F8 tuş vuruşunun tanınmaması bile önyükleme yapıyor. Ancak, önyükleme hızı, bilgisayarınızın BIOS'una ve SSD kullanıp kullanmadığınıza göre değişir. Hala eski BIOS üzerinde çalışan ve SSD yerine sabit bir diske sahip olan eski bir bilgisayar kullanıyorsanız, F8 numarası Windows 10 PC'nizde de çalışabilir.

Bu durumda, Windows 10 yüklenirken hızlı bir şekilde F8 tuşuna basın ve Güvenli Mod seçeneğinin de kullanılabileceği başlangıç ​​seçeneklerini görmelisiniz.

Not: İkili önyükleme yapıyorsanız, Windows 10'un varsayılan işletim sistemi olarak ayarlandığından emin olun. # 1 yönteminde eriştiğimiz “Sistem Konfigürasyonu” iletişim kutusundaki aynı “Önyükleme” seçeneklerinden varsayılan işletim sistemi olarak ayarlayabilirsiniz.

Yöntem # 3: Shift basılı tutun ve yeniden başlatın

Önyükleme seçeneklerinde sorun gidermek için Shift tuşunu basılı tutabilir ve bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz. Oradan Güvenli Modda gezinebilir ve erişebilirsiniz. Başlat menüsünü açın ve “ Güç ” düğmesine tıklayın. Şimdi “ Shift ” tuşunu basılı tutun ve “ Yeniden Başlat ” düğmesine tıklayın. Bu kombinasyon hem Windows Kapat iletişim kutusundan (Alt + F4) hem de Oturum Açma ekranından çalışacaktır.

Bu işlem bilgisayarınızı yeniden başlatır ve bazı temel önyükleme seçeneklerini açar, bu seçeneklerden “ Sorun Giderme ” ye tıklayın. Sorun Giderme seçeneğinde, Windows 10'u Sıfırlama seçeneği ve “Gelişmiş seçenekler” e erişme seçeneği göreceksiniz, “ Gelişmiş seçeneklerseçeneğini tıklayın.

Burada “ Başlangıç ​​Ayarları ” nı tıklayın ve ardından gelişmiş önyükleme seçeneklerine erişmek için “ Yeniden Başlat ” ı tıklayın.

Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve gelişmiş önyükleme seçenekleri yükleyecektir. Güvenli Mod seçenekleri de dahil olmak üzere birçok seçenek olacak ve doğru seçeneği belirlemek için sayısal tuşları veya İşlev tuşlarını (F1, F2, F3) kullanmanız gerekecek. Minimal Güvenli Mod listede 4. sıradadır ve 4 (veya F4) sayı tuşuyla erişilebilir. Ağ ile Güvenli Mod'a, sırasıyla 5 (F5) ve 6 (F6) sayı tuşlarıyla Komut İstemi erişimine sahip Güvenli Mod'a erişebilirsiniz.

Yöntem 4: Önyükleme Menüsü'nde Güvenli Mod Seçeneği Ekleme

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda kolayca erişmek için diğer işletim sisteminin yanı sıra önyükleme menüsündeki Güvenli Mod seçeneğini de ekleyebilirsiniz. Güvenli Mod'a sık sık erişmeniz gerekiyorsa veya Windows 10'a erişemediğinizde bu oldukça kullanışlıdır. Ancak, bu biraz kurulum gerektirir, ancak endişelenmeyin tüm süreç boyunca size rehberlik etmek için buradayız. Bu amaçla, öncelikle önyükleme menüsünde bir giriş oluşturup ardından gerekli Güvenli Mod seçeneğini atayacağız.

Önyükleme menüsünde bir giriş oluşturmak için , başlat menüsü simgesine sağ tıklayın (veya Windows + X tuşlarına basın) ve ondan “ Komut İstemi (Yönetici) ” seçeneğini seçin. Bu, bir Komut İstemi penceresi açacak, buraya aşağıda belirtilen komutu girin ve “ Enter ” tuşuna basın.

bcdedit / copy {current} / d “Windows 10 Güvenli Modu Başlat”

Bu, önyükleme menüsünde “ Windows 10 Güvenli Mod'u Başlat ” adında bir giriş oluşturur. Burada “Windows 10 Güvenli Modu Başlat” girişinin adıdır, bu nedenle istediğiniz bölümü belirtmek için lütfen bu bölümü düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, işlemi tekrarlayabilir ve birden fazla giriş oluşturmak için giriş adlarını değiştirebilirsiniz; Ağ ve Komut İstemi ile Güvenli Mod için girişler oluşturmayı planlıyorsanız mükemmeldir.

Şimdi giriş oluşturulduktan sonra, Güvenli Mod işlevini atayalım. "Çalıştır" iletişim kutusuna " msconfig " yazıp, aynı yöntem # 1'de yaptığımız gibi tekrar Sistem Yapılandırması'na gidin. Burada “Önyükleme” sekmesine gidin ve yeni oluşturduğunuz yeni girişi seçin. Şimdi “Önyükleme seçenekleri” nden “Güvenli önyükleme” seçeneğini seçin ve altındaki Güvenli Mod türünü seçin. Ayrıca, “Tüm önyükleme ayarlarını kalıcı yap” seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun . “Tamam” düğmesine tıkladığınızda, hemen yeniden başlatmanız veya daha sonra yeniden başlatmanız istenir, yalnızca istediğiniz seçeneği seçin ve Önyükleme menüsünde Güvenli Mod girişi eklenecektir.

Daha sonra fikrinizi değiştirirseniz ve bu girişi önyükleme menüsünden kaldırmak istiyorsanız, sadece Sistem Konfigürasyonuna erişin ve girişi seçin. Şimdi sadece “ Sil ” e tıklayın ve derhal silinecek.

Yöntem 5: Windows 10 Kurtarma Sürücüsü Kullanın

Zaten bir Windows 10 Recovery USB sürücüsü veya diski oluşturduysanız, Güvenli Mod'a erişmek için kullanabilirsiniz. Bu, Windows'un dışına sıkışmışsanız ve Güvenli Mod'da yüklemek için kurulum yapmadıysanız kullanışlıdır. Recovery USB sürücüsünü PC'nize takın ve önyükleyin. “ Sorun Giderme ” de dahil olmak üzere diğer bazı seçeneklerle birlikte USB sürücüsünden içerik yükleme seçeneğiyle birlikte “ Bir seçenek seçin ” ekranı görmelisiniz. Burada “ Sorun Giderme ” yi seçin ve işlemin geri kalanı # 3 yönteminde yaptığımızın aynısı.

Yöntem # 6: Windows 10'u Önyükleme Seçeneklerini Yüklemeye Zorlama

Bu biraz zor bir seçenektir, ancak Windows kurtarma sürücünüze erişiminiz yoksa ve diğer nedenlerden dolayı çalışmıyorsa, bir cankurtaran olabilir. Windows 10'u kez yüklemekten kesecekseniz, otomatik olarak “ Sorun Giderme ” seçeneğini seçmeniz ve ardından # 3 yöntemindeki talimatları kullanarak Güvenli Mod'a gitmeniz için temel önyükleme seçenekleri sunar.

Windows 10'u başlatın ve logosunu altlarında çember şeklinde çizgilerle gördüğünüzde, PC'nin güç düğmesini basılı tutun. Bu, kısa bir gecikmeden sonra PC'yi kapatmaya zorlar. Bu işlemi kez tekrarlayın; Windows 10'u yüklerken “ Onarım Seçenekleri yükleniyor ” diyen Windows'u görmelisiniz. Bu kez, bilgisayarı kapatmayın ve işlemi tamamlamasına izin vermeyin. Temel önyükleme seçenekleri yüklenecek, sadece burada “Sorun Giderme” yi seçin ve Güvenli Mod'a erişmek için # 3 yöntemindeki talimatları izleyin.

Sonuç

Yukarıda Windows 10'u güvenli modda başlatmak için gerektiğinde Güvenli Mod'a erişebilmeniz için yeterli olması gereken en iyi 6 yöntemden bahsetmiştik. Windows 10 önyükleme yapmasa bile her zaman Güvenli Moda erişme seçeneğiniz olduğundan emin olmak için önyükleme menüsüne Güvenli Mod girişi eklemenizi öneririm. Ancak, beklenmedik bir şekilde gerçekleşmeden önce ayarlamadıysanız, bir Kurtarma diski veya zorla kapatma, Windows 10'a Güvenli Mod'da erişmeye yardımcı olmalıdır.

Windows 10'da Güvenli Mod'a girmenin başka bir yolunu biliyor musunuz? Aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası