muğlanın tarihi yerleri / gezilip görülecek yerler panosundaki Pin

Muğlanın Tarihi Yerleri

muğlanın tarihi yerleri

marmaris, marmarisi tanımak, marmaris hakkında, marmaris tarihi, marmarisi gez, marmaris gezilecek yerler

Marmaris Hakkında Her Şey

Marmaris’in tarihini keşfedin

Tarihi milattan önce 3000’li yıllara dayanan Marmaris’te tarih ile bütünleşin. Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi, Sarıana Türbesi, Kapalıçarşı, Hafıza Sultan Kervansarayı, Kemerli Köprü gibi tarihi eserler, kalıntı ve yerlerin tadını çıkararak geçmişe yolculuk yapmanızı şiddetle öneririz. Marmaris etrafındaki koylarda bulunan Gebe Kilise gibi efsanevi hikayelere sahip olan tarihi kalıntılarda görülmeye değer yerlerdir.

Marmaris’in denizini keşfedin

Marmaris’in birbirinden güzel ve özel koylarını görmek belki de şehirde yapılacak en güzel aktivitedir. Hepsi ayrı özelliklere sahip bu koylar, sizlere sundukları farklı deneyimlerle zihninde yer edeceklerdir.

Turkuaz, mavi ve yeşil renklerin harmonisi ile geçireceğiniz bu muhteşem zamanı asla unutmayacaksınız! Cennet Adası, Akvaryum Koyu, Korsan Mağarası, Turunç, İçmeler, Kumlubük Koyu, Çiftlik Koyu, Gebe Kilise Koyu, Kadırga Koyu gibi sayısız güzellikte yerler Marmaris’e gelince yapılacaklar listenizin başında olmalıdır. Bu eşsiz ve güzel koylarda yüzebilir, tüplü dalış yapabilir ve binlerce farklı balık türünü görebilir, Marmaris'in çevresinde olağanüstü manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Marmaris’in çevresini ve coğrafyasını keşfedin

Marmaris çevresinde bulunan orman, dağ, şelale ve benzeri doğa harikalarını safariye çıkarak keşfedin. Dilerseniz sizin kullanacağınız Quad ve Buggy Safari (ATV), dilerseniz şöförlerin sizleri gezdireceği Jeep Safari yahut güzel ve özel atların yardımı olan At Safari ile çamurlu yollardan, ırmaklardan geçerek dışarıda bulunan Marmaris’in tadını çıkartın. En çok tercih edilen turlarımızın başında gelen Quad ve Buggy Safari (ATV), Jeep Safari ve At Safari turları ile çok eğlenecek ve unutulmaz bir tatil geçireceksiniz.

Marmaris’in sahillerini keşfedin

Marmaris ve çevresinde bulunan muhteşem plajları gezmek en güzel aktivitelerdendir. Doğa harikası plajlarıyla beraber tarihi özelliklere sahip plajlar da bulunmaktadır. Uzunyalı Sahili, İçmeler Sahili, Turunç Sahili, Sedir Adası Sahili, Cennet Sahili, Kleopatra Sahili, Kızkumu Sahili, İztuzu Sahili ve diğer sahiller Marmaris’in eşsiz güzelliklerinden bazılarıdır. Özellikle Orhaniye’de bulunan Kızkumu Sahili diğer bilinen adıyla İsa’nın Sahili, Hz. İsa’nın geçmişte burada yürüdüğü rivayet edilen denizin ortasında su seviyesinde bulunan sahil mutlaka görülmesi gereken bir sahildir. Zamanın Roma generali tarafından Kleopatra için özel olarak Kuzey Amerika’dan altın kum getirilen ve adını oradan alan Kleopatra Sahili ile dünyanın en uzun sahili olma ünvanını elinde tutan, Caretta Caretta’lara ev sahipliği yapan Dalyan İztuzu Sahili’de mutlaka görmeniz gereken sahillerdir.

Marmaris’in komşularını keşfedin

Marmaris bulunduğu lokasyon ile çok merkezi konumundadır. Buraya geldiğinizde Marmaris'in komşularını günübirlik turlarla ziyaret etmenizi öneririz. Komşularda bulunan doğa güzelliklerini, sahilleri, kentleri, adaları da keşfetmelisiniz.

Arzu ederseniz Dalyan’ın muhteşem doğa harikaları olan kanallarını, İztuzu plajını, kral mezarlarını keşfederek çamur banyosunun tadını çıkartabilirsiniz. Bir diğer yakın şehir olan Fethiye’nin muhteşem koylarında mavi ve yeşilin harmonisine şahit olabilirsiniz. Rodos’a gidip Yunan kültürünü deneyimleyebilir, dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen Rodos Heykeli’nin yerini görebilir ve adanın güzellikleri içinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

İsterseniz Pamukkale’ye gidip eşi benzeri olmayan travertenleri görebilir, yaşam boyu hatırlayacağınız bir anı edinebilirsiniz. Efes’e yolculuk edip dünyanın yedi harikasından bir diğeri olan Artemis Tapınağı’nı, Hz. İsa’nın annesi olan Meryem Ana’nın mabedi gibi onlarca tarihi kalıntı ve efsaneyi görebilir, muhteşem zaman geçirebilirsiniz.

Поделиться:

Gözlerimi kapatıp kendimi dinlediğimde bana huzur dedi. Beni dinginliğe, dozunda eğlenceye, lezzetin damakta bıraktığı tadın ötesine götür dedi. Kendimi aldım yanıma, çıktım yola. Burnuma begonvil kokuları gelirken parmaklarımda suyun aktığı hissi…

Odalarından maviye açılan, turkuaz ile son bulan bir deniz. Ömrümde görmediğim en güzel bulutları gördüğüm yerdeyim. Kuşların şarkılar söylediği, renklerin renk olduğu yerdeyim.

Üstüme aldığım en hafif kıyafetlerle sonsuz mavilikte balıklarla dans edip ardından damağımı şenlendirdiğim noktadayım. Damağımın en lezizleri seçebileceği yerdeyim.

 

Rammos’tayım,

Bodrum’dayım,

Beni ararsanız hep burdayım.

Kendinizi arıyorsanız ben ordayım!

Nefes kesen gün batımı manzarasını seyrederken iştah açıcı mezelerin ve mevsimlik deniz ürünlerinin tadını çıkaracaksınız.

DETAYLAR

Sizlere lezzetli biftekler sunan Rios Steak&Bar’da damağınızda ahenk yaratan harika farklı tatların tadını çıkarın.

DETAYLAR

ilham verici kokteyllerin tadını çıkarırken nefes kesen manzaranın keyfini çıkarın.

DETAYLAR

Bodrum Koyları

Misafirlerimizin özellikle tercih edebileceği aktivitelerden birisi Bodrum ve çevresinde yer alan bakir koyları ve Yunan adalarını gezmektir. Özel tekne turlarımızla el değmemiş koyları keşfedebilirsiniz.

Bodrum Kalesi ve Su Altı Arkeoloji Müzesi

Bodrum’un etkileyici sembolü, tarih ve ihtişamın merkezi Bodrum kalesi manzarasıyla oldukça etkileyici. Artık su altı müzesi olarak da kullanılan kaleyi ziyaret edebilir, Uluburun, Serçe Limanı Batıkları ve Karya Prensesi Ada bölümlerini keşfedebilirsiniz.

Bodrum Antik Tiyatro

Arkeolojik olarak önemli kalıntılardan biri olan antik tiyatro etkileyici bir tatil aktivitesi olarak ilk sıralara yerleşebilir. Seyahatinizin zamanlamasını burada gerçekleşecek bir konsere denk getirebilirseniz sizi yüzyıllık bir seyahate çıkaracak atmosferi yakalayabilirsiniz.

Gümüşlük

Doğal güzelliğini ve büyüleyici dokusunu kusursuz bir şekilde korumaya devam eden Gümüşlük, tarihi günümüze ulaştırıyor. Tertemiz sahillerinden arkeolojik kalıntılarına, doğal güzelliklerinden otantik havasına her bir noktasıyla kendine hayran bıraktıran bu beldeyi tatil keşif listenize ekleyin

Yalıkavak Marina

Bodrum yarımadasının eşsiz koy ve sahillerini keşfetmeniz için mükemmel bir konumda bulunan marina, günümüzün popüler mekanlarından biri. Gün batımının eşsiz manzarasını izlerken eğlenceli aktivitelere katılmaya, keyifli mekanların unutulmaz anlarına eşlik etmeye ne dersiniz ?

Turgutreis D Marin

Ödüllü tesisleri ve helikopter pisti ile fark yaratan D Marin’de üstün hizmet anlayışının tadını çıkarın. Birinci sınıf marina deneyimi yaşarken denizcilik ve yat konusunda ayrıcalıklı hizmetler sunan yüksek standartlar tatilinizin lüks anlayışını bir üst seviyeye taşıyacak.

© 2022 Rammos Hotel Bodrum, All Rights Reserved

Fethiye Kayaköy’ de Kiralık Yüzme Havuzlu, Korunaklı Ultra Lüks Villa

VİLLA ADI: YUNUS VİLLA

Fethiye’nin en güzel manzaralarından biri olan Kayaköy köyünde kiralık müstakil havuzlu ve korunaklı bahçeli lüks villa.
Açıklama!
“Şehrin yaklaşık yedi kilometre güneyinde yer alan hayalet kasaba Kayaköy. Bu terk edilmiş Rum köyü, büyüleyici bir manzara fonunda dar sokakları, taş evleri ve kiliseleri ile misafirlerinde silinmez bir izlenim bırakıyor. Kayaköy’ün en eski tarihi yerleri. Likya kenti Karimlassos’un mirasıdır. , bazı kaynaklara göre XI yüzyılda, diğerlerine göre XIV. yılında kurulduğu sitede. Yunanlılar şehirlerine Levissi adını verdiler. “


“Yunus” villanın ayrıcalığı, kendini çevreleyen muhteşem doğal güzellik ve tarihi dokudur. Villa, yüksek kaliteli doğal malzemelerden özel bir tasarım projelendirilmiş ve 2021 yılında inşa edilmiştir. Evdeki ve bahçedeki tüm mobilyalar kokulu ağaçlardan yapılmıştır. Yüksek standartlarda inşa edilmiş bu çok geniş villa, paranızın tam karşılığını sunar ve dinlendirici bir aile tatili için sağlar.
Bir bahçe, özel havuz, barbekü alanı ve otoparkımız mevcuttur. Havuzun etrafında ahşap şezlong ve şemsiyeler, konforlu bir çardak bulunmaktadır.
Odaların özellikleri:
Birinci yatak odasında 1 adet çift kişilik yatak, ebeveyn banyosu, jakuzi ve klima, ikinci yatak odasında ise 1 adet çift kişilik yatak, banyo, TV ve klima bulunmaktadır. Üçüncü yatak odasında 2 adet tek kişilik yatak, en-suite banyo ve klima bulunmaktadır. Ortak alanda açık mutfak-oturma odası, klima ve TV bulunmaktadır.
Villamız 6 kişiye kadar konaklama kapasitesine sahiptir. 7 gecelik kiralama fiyatı sezona göre 1500$ ile 3000$ arasında, konaklama tarihine göre fiyatlar değişiklik gösterebilir. Güncel fiyatlar için lütfen iletişime geçiniz.


Fiyata su, elektrik, gaz, havuz ve bahçe bakımı dahildir. 7 geceden kısa süreli konaklamalarda 40 USD temizlik ücreti eklenecektir.
Villaya giriş saatimiz 16:00, çıkış saatimiz 10:00’dur.


Hasar depozitosu:

Hasar, kayıp, kırılma, dökülme vb. için Villaya girildiğinde 300$ nakit depozito alınacaktır. Kiralama süresinin bitiminden sonra herhangi bir sorun olmaması halinde depozito iade edilir.
Ücretli hizmetler: Sizin için transfer, araç kiralama, rehberlik hizmetleri, günlük turlar ve geziler düzenliyoruz.
Not: Evcil hayvanları çok seviyoruz ancak hijyen ve alerjik durumlar nedeniyle maalesef kabul edemiyoruz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası