östrojen içeren çaylar / ÖSTROJEN İÇEREN BESİNLER İLE SAĞLIĞINIZI KORUYUN! – Korayspor Blog

Östrojen Içeren Çaylar

östrojen içeren çaylar

Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? Östrojen Hormonunu Yükselten Yiyecekler

Hem vücut şekli ve gelişimi hem de cinsel etkinin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için östrojen hormonu büyük öneme sahiptir. Bu konuda bazı besinler içerisinde de östrojen hormonu bulunur. Bu hormon tıpkı vücudun ürettiği doğal hormon yapısına benzer.

Östrojen İçeren Besinler Nelerdir?

Doğal yollardan östrojen elde edebilmek için birtakım besin kaynakları bulunmaktadır. Bu besin kaynaklarını sağlıklı şekilde ve dengeli olarak tüketmek, yeterli oranda östrojen elde etme şansı tanır.

- Susam tohumları
- Keten tohumu
- Soya fasulyesi
- Kuru meyveler
- Buğday kepeği
- Tofu
- Nohut
- Şeftali

Özellikle yukarıda verilen besin kaynakları önemli oranda östrojen içermektedir. Böylece yaş ilerlediği zamanlarda vücutta azalan östrojeni yeniden dengeyi getirebilmek için, sağlıklı biçimde bu besin kaynaklarını tüketmek önemlidir. Yaşamsal olarak bu kaynaklar östrojen etkisini denge getirebilme noktasında mutlaka tüketilmelidir.

Östrojen Hormonunu Yükselten Yiyecekler

Takviye olarak östrojen hormonunu yükseltmek için ve gibi bazı besin kaynakları bulunuyor. Kuş üzümü, kuru üzüm, keten tohumu, kuru baklagiller, susam, keten tohumunu, tam tahıllı besinler, bezelye, sarımsak, yulaf, havuç, kuşkonmaz, patates, şeftali, portakal, erik, ıspanak ya da lahana ile beraber elma gibi daha sayılacak birçok farklı besin kaynağı yer almaktadır.

Bütün bu besin kaynakları sağlıklı bir şekilde vücuttaki östrojen hormon dengesini yakalama noktasında önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Tabii her birinden mutlaka aşırıya kaçmadan dengeli şekilde tüketmek gerekir. Aksi takdirde birtakım yan etkiler ile beraber bazı sorunlar meydana gelebilir.

Östrojen Hormonunu Arttıran Bitkiler

Kadınlık hormonu olarak bilinen östrojen, ergenlik döneminden menopoza kadar vücudumuz tarafından üretiliyor. Östrojenin eksikliği olduğu durumlarda bazı kadın hastalıkları görülebiliyor. Özellikle bu hormonu üretiminin durmaya başladığı menopoz döneminde kadınlar pek çok sıkıntı yaşayabiliyor.

Bu sıkıntıların önüne geçebilmek için doğal yöntemlerden yardım almak isterseniz bu bitkiler sizin için!

İşte östrojen arttıran bitkiler…

Adaçayı

Doğal östrojenler içeren adaçayı, ateş basması, gece terlemeleri gibi menopoz şikayetlerinde etkili.

Soya fasulyesi

Soyadan elde edilen ve doğal östrojen olan isoflavonlar, menopoz şikayetlerini hafifletiyor.

Anason

İçinde belli oranda doğal östrojenler ve buna benzer maddeler bulunan anason, menopoz sıkıntılarının yanı sıra uyku bozuklukları, gaz kolit, hazımsızlık şikayetlerine iyi geliyor.

Maydanoz

Doğal östrojenler içeren maydanoz menopoz şikayetlerini gidermek için etkili bir bitki.

Çuha çiçeği yağı

Kızılderililer’den kalma bu bitki, gece yatarken kullanılıyor. Aateş basmaları, gece terlemeleri gibi şikayetlerin dışında egzamalara, kolesterole, kaşıntılara, adet sancılarına iyi geliyor.

Kaynak:http://www.pegarose.com/ostrojen-horm...

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır