6.1 inç kaç cm / iPhone 11 - Teknik Özellikler (TR)

6.1 Inç Kaç Cm

6.1 inç kaç cm

İnç (Ekran Boyutu) Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber her gün daha büyük ekranlı ve daha ince elektronik aletlerle tanışıyoruz. Bu nedenle artık sadece bir şeyleri seyredebilmek yeterli olmuyor. Daha geniş ekranı daha iyi çözünürlüğü ve daha iyi görüntü kalitesi olan cihazlara sahip olmak istiyoruz çünkü artık filmler de daha yüksek kaliteye sahip olacak şekilde hatta üç boyutlu olarak yapılıyor. Ayrıca son yıllarda oldukça revaçta olan ve sadece bunun için konsollar, laptoplar üretilen bilgisayar oyunları var. Bilgisayar oyunlarını da yüksek bir görüntü kalitesi ve gerçeklik duygusuyla oynamak isteyenler de büyük ekranlı ve yüksek çözünürlükte diz üstü bilgisayarlar tercih ediyorlar. Tam da bu noktada piyasadaki monitör, akıllı telefon, televizyon gibi ürünlerin ekranlarının inç ölçü birimine göre sınıflandırıldığını fark edip inç nedir diye düşünmeye başlıyoruz.

Hepimiz en iyi görüntü kalitesine sahip olmak için en geniş ekranlara yöneliyoruz. Bu durum özellikle artık toplantılarımızı, sosyal ilişkilerimizi hatta alışverişleri bile üzerinden yürüttüğümüz cep telefonlarımız için geçerli. İş ve sosyal hayatın dışında dinlenme sürelerimizi de devamlı birlikte geçirdiğimiz ve elimizden asla düşürmediğimiz cep telefonlarının da istediğimiz seyir zevkini bize vermesini bekliyoruz. Ya kafamızı dağıtmak için dizi seyrediyor, oyun oynuyoruz ya da aniden gelen sunumları açıp en kısa zamanda konuya hakim olmak istiyoruz.

Tüm bunları yapabilmek için de en büyük ekrana sahip akıllı telefonu kullanmak istiyoruz. Ancak bir internet sitesinden telefon modellerine bakarken ekran ölçüleri inç birimine göre karşımıza çıkıyor. Peki bu inç nedir?

İnç Ne Demektir?

Akıllı telefon, televizyon veya monitör alırken hangi boyutun bizim için en uygun olduğunu düşünürken bir de ekran boyutlarının inç ölçü birimine göre olması kafamızın iyice karışmasına neden oluyor. Bunun sebebi ürünün üretildiği yerle satışa çıktığı yerin arasındaki ölçü biriminin uyuşmazlığıdır.

Tüm monitör, akıllı telefon, televizyon, tablet gibi cihazlar inç ölçü birimine göre üretilirken bizim ülkemizde ise santimetre cinsinden bir metrik sistem kullanılıyor. Bu nedenle aradığımız ekranın hangi model olması gerektiğini düşünmenin yanı sıra kafamızda devamlı inç birimini santimetreye çevirmeye çalışıyoruz. Akıllı telefon ya da televizyon almak isteyenlerin aklında inç nedir sorusu beliriyor. Buna en geçerli cevabı verebilmek için doğru ölçüm yöntemlerini kullanmalısınız.

Peki inç nedir? İnç, özellikle İngiltere Amerika gibi ülkelerde kullanılan ve genellikle teknolojik aletlerin ekran boyutlarını gösteren bir uzunluk ölçü birimidir. Çift tırnak kullanılarak gösterilir. Ülkemizde bu ekran boyutu pek kullanılmadığından santimetreye çevrilerek farklı şekillerde ifade edilir. Net olarak bir inç cm’ye denk gelir. Yani inç cinsinden bir boyutu santimetre cinsine çevirmek istiyorsanız ile çarpmanız, aynı şekilde santimetre cinsinden bir boyutu inç cinsine çevirmek istiyorsanız da ’e bölmeniz gereklidir.

En sık kullanılan ekran boyutlarından biri olan otuz iki inç büyüklüğündeki bir televizyon seksen iki ekran şeklinde belirtilir. Aynı şekilde, bilgisayar monitörleri içinde en sık kullanılan on dokuz inç boyutundaki ürünler kırk sekiz ekran, bilgisayarda oyun oynamayı sevenler ve çizim yapanların en sık kullandığı yirmi iki inç boyutundaki ürünler ise elli altı ekran şeklinde belirtilirler.

İnç Nedir ve Nasıl Ölçüm Yapılmalıdır?

İnç Amerika, Kanada gibi ülkelerden gelen ürünler için kullanılan ekran boyutu ölçü birimidir. Bizim ülkemizde bu santimetreye çevrilerek örneğin, otuz iki inç seksen iki ekran şeklinde dile getirilir. Bu şekilde inç nedir ve ülkemizde karşılığı nedir sorularına cevap bulmuş oluyoruz. Ancak teknik olarak ve en doğru şekilde bu ölçüm nasıl yapılır? İhtiyacımız olan özelliklerin biraz daha geniş ve çözünürlüğü daha yüksek olan bir ekran olduğuna karar verdik diyelim. Bunun için internet sitelerinden veya dükkanlardan aradığımız özelliklere en uygun akıllı telefon, tablet ya da televizyonu arıyoruz.

Belki göz kararıyla, baktığımız modellerin elimizdekinden daha büyük olduğunu düşünebiliriz ama ürünü aldığımızda hayal kırıklığına uğramamak için bunu net ölçümlerle kanıtlamamız gerekir. Bunu yapabilmek için inç, santimetre arasında çevrimin nasıl yapıldığını ve en doğru şekilde ekran ölçümü yapmayı bilmeniz gereklidir.

İnç nedir sorusundan sonra karşımıza çıkan doğru ölçüm nasıl yapılır sorusunu da yanıtlamamız gerekir. Elimizdeki televizyon, tablet, akıllı telefon gibi cihazların ekran ölçümlerini yaparken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Ölçüm sırasında en çok yapılan yanlış cihazın kısa ya da uzun kenarı ölçülerek bunun ekran boyutu sanılmasıdır. Halbuki dikdörtgen bir ekranın ölçümü yapılırken bir köşeden karşısındakine doğru bir çizgi düşünülmelidir.

İnç ekran boyutu dikdörtgenin herhangi bir kenarı değil tam ortasından geçen köşegeninin boyutudur. Ayrıca ekran ölçümü yapılırken düşülen hatalardan bir diğeri de sadece ekranın değil çerçeveyle beraber tüm cihazın ölçüsünün alınmasıdır. Bu da ekran boyutu konusunda oldukça yanıltıcı bir etkendir. Ekran boyutu belirlenirken çerçeve ya da kasa dahil edilmeden sadece görüntü alınan ekranın ölçülmesi gerekir. Sonuç olarak kenarlar dahil edilmeden, görüntü veren kısım köşeden köşeye doğru ölçülerek en doğru şekilde boyut tespiti yapılır.

Ekran Boyutuna Göre Akıllı Telefon Seçimi Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlar gün geçtikçe daha geniş ekranlara ve daha ince kasalara sahip oluyor. Biz de en geniş ekran ve en iyi görüntü kalitesini kullanmak istiyoruz. Ancak bu özelliklere sahip cep telefonunu seçerken çoğu zaman telefon büyüklüğüyle ekran büyüklüğünü karıştırıyoruz. Kullandığımız akıllı telefonlar inç ölçü birimine göre üretildiğinden öncelikle inç nedir ve nasıl hesaplanır sorularına cevap bulmalıyız.

Anlattıklarımız kapsamında kendinize en uygun ekran boyutunu belirleyebilir, funduszeue.info üzerinden yenilenmiş telefon ve ikinci el telefon alışverişi yapabilirsiniz. funduszeue.info, Ticaret Bakanlığının yenilenmiş telefon yönetmeliklerinin tümüne göre satış yapmaktadır.

İnç birimini santimetre cinsine çevirmeyi öğrendikten sonra en önemli faktör doğru bir şekilde ekran ölçümünü yapabilmektir. Bunun için akıllı telefonun çerçevelerini hesaba katmadan sadece görüntü aldığınız dikdörtgen kısmın köşegen uzunluğunu tespit etmelisiniz çünkü her zaman büyük telefon almak büyük ekrana sahip olmak anlamına gelmiyor. iPhone 6 Plus daha büyük bir telefon olmasına rağmen ekran boyutu LG G3 ile aynıdır. Benzer şekilde her iki telefonun boyutları yaklaşık olarak aynı olmasına rağmen Nexus 6’nın, iPhone 6 Plus’tan daha uzun ve geniş bir ekranı bulunur. Nexus 6 ve Galaxy Note 4 neredeyse aynı büyüklükte telefonlar olmalarına karşın ekranları farklı boyutlardadır.

Bir önceki yazımıza funduszeue.info linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncellenme:

 İnç üzerinden bakıldığı zaman iPhone 11 6,06 inç olarak bir ölçüye sahiptir. Boy ve en üzerinden cm açısından ele alındığı zaman ise, 15 cm ile 7,5 cm olarak anlatmak mümkün.

Haberin Devamı

İphone 11 Kaç Cm'dir?

Dünya çapında en çok kullanılan ve pahalı akıllı telefonlar içerisinde iPhone ilk sırada yer alır. Bu bağlamda iPhone 11 6,06 inç boyutu ile çok kullanılan telefonlardan biridir. Bu açıdan en ve boy cm olarak alındığı zaman, 15 cm ile 7,5 cm olarak bir boyuta sahiptir.

İphone 11 Ekran Boyutu Nedir?

 Akıllı telefonların ekran boyutu olarak ele alındığı vakit çaprazlama bir ölçüm ile inç açısından ele alınır. Bu bağlamda iPhone 11 ekran boyutu 6,06 inç şeklinde değerlendirilir. Bu boyutu ile oldukça tatmin edici bir yüksekliğe sahiptir. Modellerine göre bu boyut farklılık gösterir.

milliyet logodemiroren logo

T&#;rkiye'den ve D&#;nya’dan son dakika haberler, k&#;şe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate b&#;t&#;n konuların tek adresi funduszeue.info; funduszeue.info haber i&#;erikleri izin alınmadan, kaynak g&#;sterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© funduszeue.info

Bilgisayardan, telefona, tablet, dizüstü bilgisayarlara kadar teknolojik ürünlerin hepsinin ekranları inç olarak hesap edilmektedir. Bu yazımızda 1 inç kaç cm, 55 inç kaç cm, 32 inç kaç cm ve 24 inç kaç cm gibi bütün sorularının cevabını hemen aşağıda yer alan inç hesaplama aracını kullanarak hızlıca inç santim dönüşümü yapabilirsiniz.

Ayrıca sayfanın devamında Tv, Telefon, Navigasyon, Tablet, Laptop Ekranı gibi cihazların ekran boyutlarını cm cinsinden karşılıklarını görebilirsiniz.

1 İnç Kaç Cm?

1 inç kaç cm eder sorusunun cevabını bilmeniz durumunda bütün inçlerin hesabını kolay bir şekilde yaparsınız. 1 inç 2,54 cm'dir. Hemen aşağıda çok sık kullanılan teknolojik aletlerin inç cinsinden ölçüleri sıralanmıştır. 

55 İnç Kaç Cm?

TV'lerde kullanılan bir ölçüdür. 55 inç kaç cm sorusunun cevabını iki şekilde bilmeniz gereklidir. Ekran olarak karşılığı ve ekranın en ve boy olarak karşılığı. 

32 İnç Ekranlar Kaç Cm Eder?

24 İnç TV'ler Kaç Cm?

24 inç TV'ler 61 ekran olarak piyasada satılan ürünlerdir. 24 inç ölçüleri: En olarak: 53 cm, Yükseklik olarak 30 cm'dir. 

İnc Kaç Cm?

inc telefonlarda kullanılan ölçü birimidir. Bir telefon için oldukça büyük bir ölçü birimidir. 

incin ölçüsü 13,97 cm'dir. 

43 İnc Kaç Cm?

43 inc ekran TV'lerde kullanılan bir ölçü birimidir. Aldığınız TV'nin yada monitörün boyutunun 43 inc olması durumunda bilmeniz gereken ölçü birimi tam olarak aşağıdaki gibidir: 

TV'nin boyu 95 cm ve eni 54 cm'dir. Satın almayı planladığınız TV'yi bu ölçülere göre planlayarak almanız gereklidir. 

Televizyonlarda Ekran Ölçüleri İnç / Santim Dönüşüm Tablosu

Televizyonların büyüklüğü anlatılırken inç yerine ekran kelimesi toplumuzda çokça kullanılmaktadır. Örneğin 82 ekran, 99 ekran, ekran gibi. Aslında burada ifade edilen üste anlattığımız gibi köşegen uzunluğunun cm'ye dönüştürülmüş halidir. İnç-Cm dönüşümü için inç değeri 2,54 ile çarpılır. Öte yandan Cm-İnç dönüşümünde ise Cm cinsinden verilen değer 2,54 değerine bölünür.

Hangi inç kaç cm eder ve bu ölçülerin piyasada satılan ekranlardaki karşılığı nelerdir sorusunun cevabı hemen aşağıda tek tek sıralanmıştır: 

Telefon Ekran Ölçüleri

İnçSantim
7,9220,11
717,78
6,817,27
6,5316,58
6,5016,51
6,4016,25
6,3016,01
6,1015,49
615,24
5,513,97
5,4613,87
5,413,72
5,313,47
5,213,21
5,1513,08
5,112,95
5,0112,73
512,70
4,9312,52
4,812,19
4,711,94
4,611,69
4,511,43
4,310,92
4,210,67
410,16

İnç Nasıl Hesaplanır?

İnç hesaplamadan önce 1 inç kaç Cm’ye denk gelmektedir? Bunu bilmek gerekiyor.

1 inç = Cm’e eşittir. Bu nedenle inç türünden verilen bir ölçü birimini santimetreye dönüştürmek isterseniz bunu Cm ile çarpmanız gerekiyor. Aynı şekilde cm olarak verilen bir ölçüyü inçe dönüştürmek için ’e bölmek yeterlidir.

Örneğin: 6 inç kaç cmdir? Sorusunun cevabını bulmak için 6 ile cm çarpılır sonuç ise çıkmaktadır.

İnç Ne Anlama Gelir?

İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri gibi büyük Emperyal devletlerde kullanılan zamanla tüm dünyada özellikle teknolojik aletlerinin ekran birimlerinin büyüklüğünü gösteren ölçü birimidir. İnç ölçü birimi çift tırnakla(“) gösterilmektedir. İnç ülkemizde ölçülere bağlı hesaplamalarda yaygın olarak kullanılmamasına karşın telefon, tablet, monitör, televizyon, laptop(dizüstü bilgisayar)  gibi teknolojik aletlerin ekranın büyüklüğünü ifade edeceği gibi boruların çapı, araba tekerleklerinin yarıçapı gibi değişik sektörlere ait ürünlerin boyutları için de kullanılabilir.

Teknolojik Aletlerde İnç Nerenin Uzunluğunu Temsil Eder?

Toplumuzdaki teknolojik aletlerde kullanılan uzunlukların tam olarak ekranın hangi kısımlarıyla ifade edildiğini bilmemektedir. Gerek bilinçli bir tüketici olmak adına teknolojik aletlerde kullanılan bu ölçüleri En mi? Boy mu? Yoksa Köşegen uzunluğunu mu baz alınmaktadır?

Gerek televizyon, gerek smart tv, gerek tablet, gerek telefon veya laptop ekranı olsun tüm cihazlarda inç ile yapılan ifadelerde köşegen uzunluğuna bakılır. En ve boy oranı üreticilerin mimarisine göre değişebilir. Yani en ve boy oranı kesinlikle standart değerlere sahiptir demek yanlış olur. Bu nedenle teknolojik aletlerin  satışı yapılırken enxboy oranlarından ziyade köşegen uzunluğuyla ifade edilir. 

Sonuç olarak :Özellikle TV'lerde ve Telefonlarda inç hesaplama konusu çok önemlidir. Alacağınız bir teknolojik ürünün inç olarak karşılığını muhakkak yukarıda bakınız. Bu yazımızda en çok aranan 1 inç kaç cm55 inç kaç cm32 inç kaç cm ve 24 inç kaç cm gibi bütün sorularının cevabını ayrıntılı ölçüleri ile aktardık. 

ABD başta olmak üzere İngilizce konuşulan toplumlarda, uzunluk birimi olarak foot ve inç kullanılıyor.

boy uzunluğu ölçümü, metre, mezura, measurement, mezür, stadiometre

Foot, çoğul olarak feet şeklinde ifade ediliyor ve ft şeklinde kısaltılıyor. 1 feet (ft), 30,48 santimetreye (cm) karşılık geliyor ve (&#;) işareti ile kısaltılıyor.

boy uzunluğu ölçümü, metre, mezura, measurement, mezür, stadiometre

1 inç ise 2,54 santimetreye tekabül ediyor ve (&#;) işareti ile kısaltılıyor. Bu durumda boy uzunluğunuz:

İngilizce konuşulan toplumlarda ağırlık birimi olarak kullanılan pound hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz. Sağlıkla kalın.

kez okundu


Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası